Çamaşır konusu

Kullanıyorum onları zaten ama siyahlar mutlaka renk bırakıyor. Beyazlar da tam beyaz olmuyor.
rossman da satılanlardan çok memnunlar sanırım
ben öyle çok ayırmıyorum
hatta oğlumun (2.5 yaşında ) kıyfetlerini renkli beyaz hep birarada atıyorum :KK48:sadece tam siyah ve kotları ayırıyorum

Okurken dedim ki kesin ev hanimi da ugrasacak baska birseyi yok. Ama ise giderken kismini okuyunca film bende koptu yani pesss...
Yok sen bakkala gidip gelene kadar kim ne yapiyo o tayta sence :)

Bu ne ya? Yazık değil mi sizede harcadığınız zamanada elektriğe de suyada deterjanada? Sabah pijama çıkar işe gidilir o kıyafet çıkar ev kıyafeti giyilir sonra aynı pijamayla yatılır. Hergün pijama değiştirmek nedir? Gece ne olabilir de tiksiniyorsunuz?
4 kere iç çamaşarını hangi ara değişiyorsunuz iş yerinde de demi çamaşır değişiyorsunuz ??
Okb lisiniz kesinlikle destek alın

Lorentz Lorentz genel konuşuyorum,
kimsenin,parasını ödüyor diye doğadaki suyu çıldırmış gibi kullanmaya ya da fazladan kirletmeye hakkı yok diye düşünüyorum ..Geçerli bir mazeret olmadıkça..Mesela evde sürekli kusan çocuk veya tuvaletini tutamayan bakıma muhtaç birileri olabilir,ya da ne biliyim 10 kişi falan aynı evde yaşıyordur neyse..Okb varsa da çaresine bakılmalı,doğanın ya da gelecek neslin suçu günahı ne ?

Ben genel olarak haftda en fazla 3 makine yıkarım,buna rağmen annem bana kızıyor herşeyi atıyorsun diye..Lekeyi falan elimde yıkayacakmışım komple değil..Kendisi 15 günde 2 makine doldurur,temiz durulama suyunu alıp balkonunu yıkar,çok takdir ediyorum onu bu konuda..
Ne koktukları ne de hasta oldukları falan yok ..

tesekkur ederim güzel yorumunuz için. Bugün sabah uyandım mesela degistirdim iç çamaşırını. Pikniğe gittik, geldim eve wc yaptım baktım hafif akintim olmuş degistirdim tekrar. Neyse aksam oldu tekrar tuvalete girdim hafif islak geldi degistirdim mecburen. Yemek yedin falan. Simdi birazdan tekrar tuvalete giderim yine pis görünecek ve degistirecegim. Yani normali bu gibi geliyor bana. Sonuçta kirli çamaşır değişir. Yatarken de temiz giyinmek isterim. Sabaha kadar yine kirlenir. Bu boyle boyle uzar gider. Evden çıkarken de ne zaman döneceğim belli değil derim yine değiştiririm. Yani değiştirmeden gidersem burnuma kotu kokular gelir. Hava sıcaksa falan kötü olurum. Bazen bi kafeye giderim lavaboda bi bakarım kirlenmiş. Hemen peçete doldururum eve gelene kadar temiz kalsın diye. Uzman yardımı aldım ve bana yaptığı yorum şu oldu. " annenle baban arasındaki ilişki bu obsesyonu bilinç altında oluşturuyor. Onların iletişiminden etkilenmeyi birakirsan yavaş yavaş etkisi azalır. " bilmiyorum sebebini biliyorum. Ne yapmam gerektiğini biliyorum ama vazgeçemiyorum.
Anladım canım..Psikologun ya da psikiyatristin bu yorumu sadece senin davranışın ile ilgili bir farkındalık oluşturdu. Bu ifadenin şu an icin sana bir yararı olur mu bilemiyorum. Bilişsel davranışçi yaklaşimi temel alan bir psikolog sana yardimci olabilir gibi geliyor. Davranış değiştirme yöntemleri ile Fobiler bile tedavi edilebiliyor. Çeşitli ev ödevleri veriliyor vs vs..çok uzman degilim ama az çok biliyorum. Bu şekilde ancak yol alabilirsin..İkinci olarak akıntı problemin var gibi. Kirlenince değiştirmen normal bence.

kesinlikle katılıyorum cildim aşırı hassas. Değiştirdigim her sabun ve şampuan bana alerji olarak geri dönüyor. O cilt kuruluğundan kurtulmak için doğal yağlar kullanıyorum. Sonra da kirlendim bu yağ cildimde bakteri üretecek diye tekrar banyo yapıp keseleniyorum. Yine aynı kısır döngüye giriyorum.

Evlenmeden önce her banyoda kese yapardım. Evlendikten sonra eşim kızdı , haftada bir kese iki kere de sabunlanman yeterli her gün banyo yapan birinin her gün kese ve sabun kullanmasına gerek yok dedi. Kendisi öyle yıkanınca ben inanılmaz şaşırmıştım. Saçını yikadigin şampuanla nasıl vücudun temiz kalabilir demiştim. Ama bakıyorum ter bile kokmuyor. Hatta eşim lif falan da hic kullanmaz ama cildi hep temizdir. Bu keselenme olayını bıraktım.

Saçlarım aşırı yağlıdır. Her gün 3 kere sampuanliyorum. Birinci şampuan kiri çözmek için, ikinci şampuan kiri akıtmak için, 3. Şampuan da saçın son pisliklerinden arınması için. Haftada 1 kutu şampuan biter. Ama Çok şükür vücudumu bir kere lifleyip çıkıyorum. Çok temiz hissetmiyorum elbette ama kendimi frenlemeye çalışıyorum

Saç derisi kurutuldukça yağ üretimini arttırır , ne kadar çok yıkanırsa o kadar yağlanır.
Dün şampuanla yıkadığım için bugün şampuan kullanmadım mesela.Benim saçım kuru sayılır ama biliyorum ki daha fazla şampuanlarsam daha hızlı yağlanacak bunu dikkate alın..

Bi bana normal geldi galiba. Hoş öyle titiz bi kadın da değilimdir ama. Olması gerektiği kadar bunlar bence. Sizin makinalarınız 30kg mı arkadaş ben anlamadım :)
Hergün 2 kere çalıştırırım. Biri bizim kıyafetlerse diğeri evin eşyaları. Valla ancak yetişiyor böyle olunca.sırf nevresim değil ki bunun perdesi var masa örtüsü var. Bi giydiğimi çoğunlukla ben de kirliye atarım hemen. Her gece istisnasız yastık kılıflarını değiştiririm nefes kokuyo gibi hissediyorum :KK70:
Havluyu 2 gün mümkün değil tutmam. Bornozları her hafta yıkarım zaten 4 makina onlar. 4 te nevresimler. 1 havlular. 2 beyazlar 3_4 renkliler ohooo şimdiden kaç makina oldu :KK70:
Küresel ısınma var
Bunları marifet gibi yazmıssınız ama bundan birkac sene sonra haftada bir camasır yıkayabilsem su olsa diye sevineceğiz
Bizde olmasa bile cocuklarımız bunları yasayacak
Hergün iki kere camasır makinası calıstırmak övünülecek birsey değil
Biraz dünyayı cevreyi geleceği de düşünün
Biriktirin öyle yıkayın

Küresel ısınma var
Bunları marifet gibi yazmıssınız ama bundan birkac sene sonra haftada bir camasır yıkayabilsem su olsa diye sevineceğiz
Bizde olmasa bile cocuklarımız bunları yasayacak
Hergün iki kere camasır makinası calıstırmak övünülecek birsey değil
Biraz dünyayı cevreyi geleceği de düşünün
Biriktirin öyle yıkayın

Ya nasil normal gelir boylesine anormal bir durum anlasilir gibi degil. Ben elimi yikarken bile suyu fosur fosur akitmazken milletin marifetmis gibi gunde bilmem kac makine camasir yikiyorum veya camasirimi bilmem kac kere degistiriyorum seklindeki cahilane ifadeleri mide bulandiriyor.

Cehaletten igreniyorum!

Ya nasil normal gelir boylesine anormal bir durum anlasilir gibi degil. Ben elimi yikarken bile suyu fosur fosur akitmazken milletin marifetmis gibi gunde bilmem kac makine camasir yikiyorum veya camasirimi bilmem kac kere degistiriyorum seklindeki cahilane ifadeleri mide bulandiriyor.

Cehaletten igreniyorum!
Evet aynen
Bize pis derler ama şimdi:)
Bennde cok düşünürüm geleceği tükenen enerjileri
Yağmayan yagmurları
Cocukların geleceğini
Ben de balkonumu yıkamam mesela , vileda ile silerim
Sebze meyveleri sirkeli suda bekletir sonra suyu akıtmadan bir kapta yıkarım
Banyo yaparken suyu kapatırım , diş fırcalarken kapatırım.
Camasır makinamı asla dolmadan calıstırmam
Haftada 3 makina camasir yıkarım
Pis de değilim :)
Kokmadık da.

Konudaki yorumlari okuyunca kesinlikle ulkemizde ilkokuldan itibaren dogal kaynaklar ekonomisi dersi okutulmasi gerektigini dusunuyorum

Bizim ulkenin insani bugunu yasar yarini dusunmez pek ama cidden bu kadar takintili insan varken gelecek hakkinda insanlarin biliclendirilmesi cok cok onemli
Mesajını aynen paylasacağım
Okumayanların okuması ve faydali olması adına

Bugun günde iki kere camasır yıkıyorum diye böbürlenen insanlar
İleride tuvalet ihtiyacından snr popolarıni yıkamaya su bulamayacaklar

Evet aynen
Bize pis derler ama şimdi:)
Bennde cok düşünürüm geleceği tükenen enerjileri
Yağmayan yagmurları
Cocukların geleceğini
Ben de balkonumu yıkamam mesela , vileda ile silerim
Sebze meyveleri sirkeli suda bekletir sonra suyu akıtmadan bir kapta yıkarım
Banyo yaparken suyu kapatırım , diş fırcalarken kapatırım.
Camasır makinamı asla dolmadan calıstırmam
Haftada 3 makina camasir yıkarım
Pis de değilim :)
Kokmadık da.

Super! Boyle insanlarin varligi mutlu ediyor beni. :)

Gun gelecek, herkes neden oldugu israfin bedelini bir sekilde odeyecek. Doganin da hakki oldugunu kimse unutmasin.

Hemen hemen aynıyız. Sadece pijamaları ve havluları 2-3 günde bir değiştiriyorum. Bir kere giyilen hiç bir şey giysi dolabına giremez. Makine sürekli çalışıyor. Kurutma makinesi hep dolu, çamaşır askısı hep açık. Abartıyorum, eskiden böyle değildim. Doğum tetikledi beni.
Oh oh masallah
Aynı mesajları size de yazacagım
Hergün makina calıstırırsaniz bundan birkac yıl sonra dünya olarak popo yıkamaya bile su bulamayacagız
Tükenen. Doğal kaynaklar küresel ısınma diye birsey var
Biraz duyarlı olun

bizimde gunde 2 makine camasir cikar 1 makine renkli 1 makine beyaz. ben kurutucu aldim o yuzden asma derdim yok. kuruyani camasir odasina atiyorum.ütülenecekleri ayiriyorum haftada bir ütü yapiyorum. günlük katlamiyorum 2-3 günde 1 katliyorum. biraz sıkıcı hatta belim agriyor ama bende bi giydigimi bi daha giymem. birde 2 tane bebegim var. esimde ise hergun baska kiyafetle gider. yapcak birsey yok.

Marifet gibi yazanlar var da bizim ortak suyu kullanıyosunuz o ne olacak

Konu ile alakalı değil de profil resminizi uludağsözlükte görmüştüm, çok güzel bir kız ya :KK200: siz de sanırım ona gıpta ediyorsunuz :oops: benzemek istediniz herhalde :)

Konu ile alakalı değil de profil resminizi uludağsözlükte görmüştüm, çok güzel bir kız ya :KK200: siz de sanırım ona gıpta ediyorsunuz :oops: benzemek istediniz herhalde :)
Hayır, ben tanımıyorum nete kadın avatar yazdım çıktı direkt koydum

Makine kapasitesi mi küçük acaba?
Benimki 9 kilo büyük ama 4 falan değilse abartı yani.
Bebeklerim olmadan önce haftada 3 makine yıkardım onda da beyaz renkli ve koyu renkli şeklinde.
Hatta beyaz azsa bekletirdim koca makine azıcık parça şeye çalışmasın israf diye.
Ben de her gün kıyafet değiştiririm, sabah ayrı akşam ayrı.
Pijamalarımı 2 gün giyerim.
Eşim de öyledir, her gün tüm kıyafetler değişir.
Denemek için bile giysek tenimizden kirlendi diye atarım sepete ama sizinki abartı.
Kurutma makinesinde tüm renkleri aynı anda kurulabiliyorum ve çıkan suyu tertemiz olduğu için yer temizlemede kullanıyoruz.
Bebeklerle bile 6 makine yıkamıyorum yahu ben!

X