- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.005
Yok artık şaka yapıyor olmalısın?
Parfüm’den nefret ediyorsun?
Kişisel kokudan nefret ediyorsun?
Ten kokusundan nefret ediyorsun?
Ter kokusundan (doğal olarak) nefret ediyorsun?
Napalım peki? B*k mu kokalım?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok artık şaka yapıyor olmalısın?
Parfüm’den nefret ediyorsun?
Kişisel kokudan nefret ediyorsun?
Ten kokusundan nefret ediyorsun?
Ter kokusundan (doğal olarak) nefret ediyorsun?
Napalım peki? B*k mu kokalım?
Bu hisle ilgili birşey...Yani şöyle düşünmüyorum "Ay mikrop kapicam" . Aklimin ucundan ismini belirttiginiz bakteriler gecmiyor. Sadece kirli ve nemli oldugunu düşünüyorum. Kullanılmıştır sonuçta. Eşimle ilgili bir durum değildir bu. Eş, kardeş, anne- baba farketmez. Kimsenin banyo havlusunu kullanamam. Diş fırçası nasılsa banyo havlusu da öyledir benim için...El yüz havlusunu tolere edebilirim ama..Peki mesela ne düşünüyorsunuz o havlu yüzünden tuvalette çoğalan bakterilerin önce eşinizin suratına sonra da sizin suratınıza geçeceğini mi?( en zararlı bakterilerin orada olduğunu düşündüğünüzü düşünerek bu örneği veriyorm. Ki aslında öyle bile değil..) Teorik ve pratik olarak böyle birşey mümkün değil, olsa bile suratınıza bikaç escherichia coli bulaşsa ölmezsiniz. Ha içiniz almıyordur karşınızdaki kişiyi, o başka. ama yanağından öpebildiğiniz her insanın kullandığı havluyu da pek ala kullanabilirsiniz. Banyo havlusu mevzusuna gelince, yıkandıktan sonra vücuttaki doğal flora bile kısa bir süreliğine kayboluyor. Kurulanırken havluyu çok da kirletmiyorsunuz yani. Tek sakınca uzun süre ıslak kalan havlunun bakteri üretebileceği, hızlı kurutursanız 2. Defa kullandınız diye de hasta olmazsınız.
Benmde bi arkadş böyleydi. Bence bu bi hastalık. Yani psklk falan olablr. Ben ev kıyaftlerini iki-üç gn giyerm. Artı pislenmedği sürece.Arkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum. Artik yıkamaktan asmaktan katlamaktan yerleştirmekten ben biktim eşim de utu yapmaktan bıktı. Bana yol gösterin.
Her gün pijama takimi degistiriyorum. Giydiğim bir kazağı 1 saat bile giysem bir daha giyemiyorum. Günde 4 kere iç çamaşırı degistiriyorum. Öyle ki eğer bir hafta çamaşır yıkamasam temiz iç çamaşırım olmuyor mağdur oluyorum.
Pantalonumu günlük değiştiririm. Sonra evde genelde tayt giyiyorum. Eğer dışarı çıkacak olsam o tayti sepete atıp yeni bir tayt giymek zorunda kalıyorum.
Çorap konusunda da takıntılıyım. Eğer ayakkabının içine girdiyse corabim o kesin kirli sepetine girer. Her gün banyo yapıyorum atletimi de her gün değiştiririm. Bazen kokluyorum kiyafetlerimi ter kokuyorsam bilinçli şekilde degistiriyorum kazagimi falan. Sonra her hafta nevresim takımı koltuk örtüsü yıkıyorum. Onlar zaten bi makine oluyor. Bi de havlu sorunum var. Günlük iki havlu giriyor sepete. Biri eşimin havlusu diğeri benim havlum.
Sizce ben nerde hata yapıyorum ? Normal mi yani 2 kişi için haftalık 6 makine. Bazen çamaşırlarla uğraşacak enerjim olmuyor bi bakmışım bütün gardrobu giymiş kirletmisim. Oturup aglayasim geliyor artik. Hic evim kitap gibi kalmayacak mi benim
Bi de işe giderken giydiğim kıyafet , evde giydiğim , komşuya giderken giydiğim hep farklı oluyor. Ben nasıl bir yöntem uygulamalıyım.
Mesela evde tayt giyiyorum ya, onunla markete gidemem. Mecbur çıkarıp eşofman giyiyorum. Sonra o da ayrı dağınıklık yapıyor.
Eşim konusunda bi şikayetim yok. O sadece günde 3 çorap değiştirir. bir tsortu bir kazağı vardır. Bir de pantalonu vardır. onları askıya asar giyeceği zaman giyer gider. Bazen askıdan alıp onları da sepete atiyorum kirli diye. Ama iki gün giyilmez ki bi tişört diyorum. Boyle dağ gibi çamaşırım var şuan. Başında gözü yaşlı bekliyorum.
Lorentz açtığın konu ile ilgili sanırım tavsiye veya yardım istedin. Genelde herkesin yaşam biçimi ve alışkanlıklari farklıdır. Herkes senin yaşamını, kendi yaşam biçimini referans alarak yorumlar. O nedenle kimi zaman yadirganabilirsin. Kimi zaman da benim gibileri de var diye düşünürsün. Önemli olan senin ne hissettigin veya düşündügün. Bu durumdan mutsuzsan uzman yardımı almalısın. O sana en doğru yardımı verecektir. Sana tavsiyem şu günde 4 kez çamaşır mi değiştiriyorsun. yavaş yavaş günde 3 çamaşıra daha sonra günde 2 çamaşıra düşür. 6 makine mi bu hafta 5 diye kendine hedef belirle...5 yapınca kendini ödüllendir. sonra haftada 4 makineye indir..zaten daha azı da olmaz kanaatimce :) bunları yapabilirsin bence...
Evlenmeden önce ailenizde nasıldı bu durum? Annenizden nasıl gördünüz mesela?
aslan burcuyum.Sadece merak BAŞAK burcu musunuz ? =)
Ben de aslanim, ayni durum bende de var.aslan burcuyum.
Her şey kararında olduğunda güzel. Ne az ne fazla. Zaten bunu bir sorun olarak görüyorsunuz ki burada konusunu açmışsınız. Ve yazınızda da 'takıntım' kelimesini okudum. Yani takıntı olduğunu siz de biliyorsunuz sanırım. Ama takıntılarımızdan kurtulmak kolay olmuyor çoğu zaman. Bence yardım alın bir psikoloğa gidip.annem normal yıkardı çamaşır. Haftada 1 2 çalışırdı. Ama en çok benim kıyafetlerin olurdu. Evlendikten sonra kendi hür irademle bu konu aldı başını gitti.