Çamaşır konusu

Aslinda kendi adima yazayim bunun titizlikle cok da alakasi yok.. maalesef pis bir ulkede yasiyoruz, hele yazin toplu tasimaya binen birinin ertesi gunu ayni kiyafeti giyebilmesine imkan yok.. ya da yuruyerek ulasimini saglayan birinin o toz yumagi pantolonu ertesi gun giymesine imkan yok.. resmen les gibi oluyor kiyafetler.. ha bende extra dan nevresim degistirme olayi var haftada iki, o da terlemeye karsi hassasim o yuzden.. kuzey amerikada evde ayakkabiyla gezersin cunku sokakta toz yok.. istanbul da ise temizledigin ev aninda toz olur geri..

Senin çocuğun da böyle kokacak ama:işsiz:

inşallah olunca bu takıntidan kurtulurum en azından. Parfüm kokusundan nefret ederim mesela. Kişisel kokulardan ten kokusundan falan igrenirim. Bebek çocuk farketmez sevmiyorum. Ya da ev kokularindan hoşlanmıyorum. Bazı arkadaşlarımın evlerine gitmek bile istemiyorum kendilerine has kokuyu taşıdıkları için. İyi değilim farkındayım. Mutsuzum bu konuda

Arkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum. Artik yıkamaktan asmaktan katlamaktan yerleştirmekten ben biktim eşim de utu yapmaktan bıktı. Bana yol gösterin.

Her gün pijama takimi degistiriyorum. Giydiğim bir kazağı 1 saat bile giysem bir daha giyemiyorum. Günde 4 kere iç çamaşırı degistiriyorum. Öyle ki eğer bir hafta çamaşır yıkamasam temiz iç çamaşırım olmuyor mağdur oluyorum.

Pantalonumu günlük değiştiririm. Sonra evde genelde tayt giyiyorum. Eğer dışarı çıkacak olsam o tayti sepete atıp yeni bir tayt giymek zorunda kalıyorum.
Çorap konusunda da takıntılıyım. Eğer ayakkabının içine girdiyse corabim o kesin kirli sepetine girer. Her gün banyo yapıyorum atletimi de her gün değiştiririm. Bazen kokluyorum kiyafetlerimi ter kokuyorsam bilinçli şekilde degistiriyorum kazagimi falan. Sonra her hafta nevresim takımı koltuk örtüsü yıkıyorum. Onlar zaten bi makine oluyor. Bi de havlu sorunum var. Günlük iki havlu giriyor sepete. Biri eşimin havlusu diğeri benim havlum.

Sizce ben nerde hata yapıyorum ? Normal mi yani 2 kişi için haftalık 6 makine. Bazen çamaşırlarla uğraşacak enerjim olmuyor bi bakmışım bütün gardrobu giymiş kirletmisim. Oturup aglayasim geliyor artik. Hic evim kitap gibi kalmayacak mi benim :KK43:

Bi de işe giderken giydiğim kıyafet , evde giydiğim , komşuya giderken giydiğim hep farklı oluyor. Ben nasıl bir yöntem uygulamalıyım.

Mesela evde tayt giyiyorum ya, onunla markete gidemem. Mecbur çıkarıp eşofman giyiyorum. Sonra o da ayrı dağınıklık yapıyor.

Eşim konusunda bi şikayetim yok. O sadece günde 3 çorap değiştirir. bir tsortu bir kazağı vardır. Bir de pantalonu vardır. onları askıya asar giyeceği zaman giyer gider. Bazen askıdan alıp onları da sepete atiyorum kirli diye. Ama iki gün giyilmez ki bi tişört diyorum. Boyle dağ gibi çamaşırım var şuan. Başında gözü yaşlı bekliyorum.

Tabi ki normal değil. Günde belki de 2 sefer elinizi yüzünüzü kuruladığınız havluyu neden kirliye atıyorsunuz? İç çamaşırı için birşey diyemeyeceğim kimisi için günde bir sefer değiştirmek olabilir kimisi ihtiyaç duyar. Ancak hergün neden pijama değişilsin ki, yada ev kıyafeti neden iki defa giyilmesin

Aşırı titiz insanlar yaşam ortamlarının ve vücutlarının doğal floralarını (ve dolayısıyla doğal savunma bariyerlerini) bozdukları için daha fazla enfeksiyon, alerjik hastalık ve kanser ile karşılaşma ihtimaline sahiptir.

kesinlikle katılıyorum cildim aşırı hassas. Değiştirdigim her sabun ve şampuan bana alerji olarak geri dönüyor. O cilt kuruluğundan kurtulmak için doğal yağlar kullanıyorum. Sonra da kirlendim bu yağ cildimde bakteri üretecek diye tekrar banyo yapıp keseleniyorum. Yine aynı kısır döngüye giriyorum.

Evlenmeden önce her banyoda kese yapardım. Evlendikten sonra eşim kızdı , haftada bir kese iki kere de sabunlanman yeterli her gün banyo yapan birinin her gün kese ve sabun kullanmasına gerek yok dedi. Kendisi öyle yıkanınca ben inanılmaz şaşırmıştım. Saçını yikadigin şampuanla nasıl vücudun temiz kalabilir demiştim. Ama bakıyorum ter bile kokmuyor. Hatta eşim lif falan da hic kullanmaz ama cildi hep temizdir. Bu keselenme olayını bıraktım.

Saçlarım aşırı yağlıdır. Her gün 3 kere sampuanliyorum. Birinci şampuan kiri çözmek için, ikinci şampuan kiri akıtmak için, 3. Şampuan da saçın son pisliklerinden arınması için. Haftada 1 kutu şampuan biter. Ama Çok şükür vücudumu bir kere lifleyip çıkıyorum. Çok temiz hissetmiyorum elbette ama kendimi frenlemeye çalışıyorum

Çamşır konusunda ben de takıntılıyım ama sizi okuyunca kendime kurban oldum :) Yani bu yıkamanıza ne su ne elektirk nede kıyafet dayanır. İç çamaşırı konuusunda günlük ped kullanırım ve günde değişrim o ayrı bişi ama diğerlerini inanılmaz abartmışsınız. Bide eşiniz iş yerinde falanmı çorap değişio. İlginç yani. Hastalık yani. Bide sağlıgınıza tehdit eder okadar deterjan yani.

kesinlikle katılıyorum cildim aşırı hassas. Değiştirdigim her sabun ve şampuan bana alerji olarak geri dönüyor. O cilt kuruluğundan kurtulmak için doğal yağlar kullanıyorum. Sonra da kirlendim bu yağ cildimde bakteri üretecek diye tekrar banyo yapıp keseleniyorum. Yine aynı kısır döngüye giriyorum.

Evlenmeden önce her banyoda kese yapardım. Evlendikten sonra eşim kızdı , haftada bir kese iki kere de sabunlanman yeterli her gün banyo yapan birinin her gün kese ve sabun kullanmasına gerek yok dedi. Kendisi öyle yıkanınca ben inanılmaz şaşırmıştım. Saçını yikadigin şampuanla nasıl vücudun temiz kalabilir demiştim. Ama bakıyorum ter bile kokmuyor. Hatta eşim lif falan da hic kullanmaz ama cildi hep temizdir. Bu keselenme olayını bıraktım.

Saçlarım aşırı yağlıdır. Her gün 3 kere sampuanliyorum. Birinci şampuan kiri çözmek için, ikinci şampuan kiri akıtmak için, 3. Şampuan da saçın son pisliklerinden arınması için. Haftada 1 kutu şampuan biter. Ama Çok şükür vücudumu bir kere lifleyip çıkıyorum. Çok temiz hissetmiyorum elbette ama kendimi frenlemeye çalışıyorum
:KK57: saçların bu kadar çok şampuanlandığı için yağlanıyodur bence. her gün yıkanan saç ne kadar kirli olabilir. 3 kere şampuanlamak :KK57:

Acaba terlemeyle ilgili bir sorunun mu var.Gereğinden çok terleme durumun varsa bu seni rahatsız ediyor olabilir.Ama genede normal değil tabii.Biraz normalleşmeye çalışsan iyi olur.Yoksa çocuğun olursa inan aklını oynatırsın.

Acaba terlemeyle ilgili bir sorunun mu var.Gereğinden çok terleme durumun varsa bu seni rahatsız ediyor olabilir.Ama genede normal değil tabii.Biraz normalleşmeye çalışsan iyi olur.Yoksa çocuğun olursa inan aklını oynatırsın.

yok hic terlemem sporda bile ama saçlarım hemen yağlanır ve kokmaya başlar. Mecburen yıkanıyorum.

inşallah olunca bu takıntidan kurtulurum en azından. Parfüm kokusundan nefret ederim mesela. Kişisel kokulardan ten kokusundan falan igrenirim. Bebek çocuk farketmez sevmiyorum. Ya da ev kokularindan hoşlanmıyorum. Bazı arkadaşlarımın evlerine gitmek bile istemiyorum kendilerine has kokuyu taşıdıkları için. İyi değilim farkındayım. Mutsuzum bu konuda

Yok artık şaka yapıyor olmalısın?:KK57:
Parfüm’den nefret ediyorsun?
Kişisel kokudan nefret ediyorsun?
Ten kokusundan nefret ediyorsun?
Ter kokusundan (doğal olarak) nefret ediyorsun?

Napalım peki? B*k mu kokalım?

Çocuk olunca düşünemiyorum sizi.. Kendinize bu kadar hassas ve takıntılıyken çocukta kat be kat artacak.. Çocuk sürekli sterilize olmus gibi yaşayacağından en ufak bir toz zerresine hasta olacak.. e, o kadar temiz olma, temiz kalma çabası vakit ve enerji gerektiğinden çocuğa yeteri kadar ilgi de gösteremeyeceğiniz ihtimali de çabası..

Yok artık şaka yapıyor olmalısın?:KK57:
Parfüm’den nefret ediyorsun?
Kişisel kokudan nefret ediyorsun?
Ten kokusundan nefret ediyorsun?
Ter kokusundan (doğal olarak) nefret ediyorsun?

Napalım peki? B*k mu kokalım?

bunu neden kişisel algıladığınızi anlamadım. Bu karşı tarafın sorunu değil ki benim kendi problemim.

Bende boyleyim esim annem herkes kiziyor bana. O tshirti bakkala giderken giydin evdesin simdi nasil kirleniyor diye. ama ben sikayetci degilim hic. Yapmakta hosuma gidiyir :) ne var miss gibi tertemiz oluyor.

Bu konuda konu sahibine hak veriyorum. Havlu bence herkesin ayrı olmalı. Ozellikle banyo havlusu. Ben değil eşimin banyo havlusu, kendi kullandigim banyo havlusunu bile tekrar kullanmam. Bence havlular sık sık yikanmali...
Bizim de ayrıdır havlumuz ama bazen farklı banyoda yıkanınca benimki diğer banyoda kalır
Eşiminki ordaysa alır kurulanirim
Allah askına çok özür dilerim
Eşlerle cinsel birlesme yasıyoruz
Aynı havluda el kurulamıyorsunuz

Gunde 4 camasir nedir ya? Normali gunde 1. Cok rahatsiz olursam ben 2 degistiriyorum o da cok nadir. 2 kucuk cocukla haftada 4 makinem olur ki krese gidiyorlar ustlerini degistiriyorlar hergun.

X