• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çamaşır konusu

malesef bu hisle alakalı
benim çamaşırım da kokmuyor lekeli değil ama temiz hissetmiyorum o çamaşırı giyince tekrar
ev temizliğinde hiç takılmıyorum ama bu çamaşır konusu ayrı bir şey
Ben de böyleyim işte. Çok titiz biri değilim. Sürekli temizlik yapmam. Ama tekstil farklı.

geçen hafta aceleyle okula kızı bırakayım derken arabaya inince bir baktım pijamalarlayım.e gel de yıkama şimdi şu meretleri ha ha.okula gidip geldiler

Buna tuhaflik diyenler pis bence.kesinlikle doğru yapiyorsunuz.
Bende yemege oturmadan ellerimi yokarim.yemekten sonra da direk elimi yikarim bulasik bile yikayacaksam.
Insanlar iyice pis olmus.elini yikamadan sofraya oturana bön bön bakarim ben.
Ne kadar pis bi toplum olduk ya.
Esimde asla elini yikamadan oturmaz.okuldan gelince bi banyoya girer bacaklarina koltuk altlarina kadar yüzünü gözünü yikar.ondan sonra salona gelir.
Bide sunu hic anlamiyorum.elini yikamadan cekilip elimle bisey yemedim diyeni.sanki ayaginla yedin derim bende.
Aynen şaşırıyorum o insanlara. Aralarında sadece ben yapıyorum bunu o nedenle garipsiyorlar. Hele yemege başlamadan önce el yikamamak da nedir..Tamam kabul ediyorum bazı konularda normal değilim. Sık çamaşır yikatmak gibi. Ama eller de yıkansin bir zahmet değil mi :KK20:

Doktora gitmelisin. Gerçi ben de gitmeliyim, gününe göre pijamayla eşimi almaya gidiyorum, arabadan inmem gerekirse de bazen iniyorum, gelip oturup tv izleyip yatıyorum pijamayla. Sinemaya bile gittik bi gün, eşim de bi şey demiyor, o da pijamayla markete gitmeye başladı. İkümiz de beyaz yakayız, buna rağmen. Senin gerekçen ne? Temizlik mi?

Doktora gitmelisin. Gerçi ben de gitmeliyim, gününe göre pijamayla eşimi almaya gidiyorum, arabadan inmem gerekirse de bazen iniyorum, gelip oturup tv izleyip yatıyorum pijamayla. Sinemaya bile gittik bi gün, eşim de bi şey demiyor, o da pijamayla markete gitmeye başladı. İkümiz de beyaz yakayız, buna rağmen. Senin gerekçen ne? Temizlik mi?
pijamayla okula markete gittim de sinemayı denememiştim hiç ilk fırsatta deneyeceğim

uyku zamanı 2 konu yakaladı beni bu gece klavye çeneme vurdu.herkese iyi geceler diliyorum

pijamayla okula markete gittim de sinemayı denememiştim hiç ilk fırsatta deneyeceğim
İsteyerek gitmedim:KK70:
Eşimi almaya gidiyorum, trafik var avm ye gidelim diyor, gidiyorum mecbur yoksa yol boyu lak lak, bir saattir yoldayız diye.
Kimse de bakmamıştı, polar puantiyeliydi o gün :KK73:

Arkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum. Artik yıkamaktan asmaktan katlamaktan yerleştirmekten ben biktim eşim de utu yapmaktan bıktı. Bana yol gösterin.

Her gün pijama takimi degistiriyorum. Giydiğim bir kazağı 1 saat bile giysem bir daha giyemiyorum. Günde 4 kere iç çamaşırı degistiriyorum. Öyle ki eğer bir hafta çamaşır yıkamasam temiz iç çamaşırım olmuyor mağdur oluyorum.

Pantalonumu günlük değiştiririm. Sonra evde genelde tayt giyiyorum. Eğer dışarı çıkacak olsam o tayti sepete atıp yeni bir tayt giymek zorunda kalıyorum.
Çorap konusunda da takıntılıyım. Eğer ayakkabının içine girdiyse corabim o kesin kirli sepetine girer. Her gün banyo yapıyorum atletimi de her gün değiştiririm. Bazen kokluyorum kiyafetlerimi ter kokuyorsam bilinçli şekilde degistiriyorum kazagimi falan. Sonra her hafta nevresim takımı koltuk örtüsü yıkıyorum. Onlar zaten bi makine oluyor. Bi de havlu sorunum var. Günlük iki havlu giriyor sepete. Biri eşimin havlusu diğeri benim havlum.

Sizce ben nerde hata yapıyorum ? Normal mi yani 2 kişi için haftalık 6 makine. Bazen çamaşırlarla uğraşacak enerjim olmuyor bi bakmışım bütün gardrobu giymiş kirletmisim. Oturup aglayasim geliyor artik. Hic evim kitap gibi kalmayacak mi benim :KK43:

Bi de işe giderken giydiğim kıyafet , evde giydiğim , komşuya giderken giydiğim hep farklı oluyor. Ben nasıl bir yöntem uygulamalıyım.

Mesela evde tayt giyiyorum ya, onunla markete gidemem. Mecbur çıkarıp eşofman giyiyorum. Sonra o da ayrı dağınıklık yapıyor.

Eşim konusunda bi şikayetim yok. O sadece günde 3 çorap değiştirir. bir tsortu bir kazağı vardır. Bir de pantalonu vardır. onları askıya asar giyeceği zaman giyer gider. Bazen askıdan alıp onları da sepete atiyorum kirli diye. Ama iki gün giyilmez ki bi tişört diyorum. Boyle dağ gibi çamaşırım var şuan. Başında gözü yaşlı bekliyorum.
Bir doktora gözük normal değil gerçekten bu kadari

Aynen şaşırıyorum o insanlara. Aralarında sadece ben yapıyorum bunu o nedenle garipsiyorlar. Hele yemege başlamadan önce el yikamamak da nedir..Tamam kabul ediyorum bazı konularda normal değilim. Sık çamaşır yikatmak gibi. Ama eller de yıkansin bir zahmet değil mi :KK20:
Evet canim haklisin.insan elini her yer sürüyor.yüzünü sivilcesini karisitiriyorlar sacina süriyorlar.masa basi calısanlar hele kagit kalem masa bilgisayar filan herseye degiyor.ben nefret ederim.elimi yikamadan meyve bike yemeyi dogru bulmuyorum.hele ki ben titiz biri degilim.gayet objektif bakiyorum.

Merhaba öncelikle bu düşünceler insanı çok rahatsiz eder. Bunun icin doktora danisman gerek. Ama farkli bi onerim daha var minimalize yasam bicimini arastirmani oneririm.

Tedavi olmanız şart canınıza yazık!
Kurutma makinalarında havalandırma diye bi program var 15 dk sürüo ve elbiseleriniz yeniden miss kokuyor. Akşamları üzerinizden çıkanları yıkamak yerine havalandırın. Hem elbiselerinizde yıpranmaz. Kıyafetlerimi 3-4 defa giymeden yıkamam çok yıpranıyor. Pijamalarımıda haftada 1 değiştiririm. Nevresim ve banyo havlusuda haftada 1... çorap ve iç çamaşırıda günde 2-3...

Arkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum. Artik yıkamaktan asmaktan katlamaktan yerleştirmekten ben biktim eşim de utu yapmaktan bıktı. Bana yol gösterin.

Her gün pijama takimi degistiriyorum. Giydiğim bir kazağı 1 saat bile giysem bir daha giyemiyorum. Günde 4 kere iç çamaşırı degistiriyorum. Öyle ki eğer bir hafta çamaşır yıkamasam temiz iç çamaşırım olmuyor mağdur oluyorum.

Pantalonumu günlük değiştiririm. Sonra evde genelde tayt giyiyorum. Eğer dışarı çıkacak olsam o tayti sepete atıp yeni bir tayt giymek zorunda kalıyorum.
Çorap konusunda da takıntılıyım. Eğer ayakkabının içine girdiyse corabim o kesin kirli sepetine girer. Her gün banyo yapıyorum atletimi de her gün değiştiririm. Bazen kokluyorum kiyafetlerimi ter kokuyorsam bilinçli şekilde degistiriyorum kazagimi falan. Sonra her hafta nevresim takımı koltuk örtüsü yıkıyorum. Onlar zaten bi makine oluyor. Bi de havlu sorunum var. Günlük iki havlu giriyor sepete. Biri eşimin havlusu diğeri benim havlum.

Sizce ben nerde hata yapıyorum ? Normal mi yani 2 kişi için haftalık 6 makine. Bazen çamaşırlarla uğraşacak enerjim olmuyor bi bakmışım bütün gardrobu giymiş kirletmisim. Oturup aglayasim geliyor artik. Hic evim kitap gibi kalmayacak mi benim :KK43:

Bi de işe giderken giydiğim kıyafet , evde giydiğim , komşuya giderken giydiğim hep farklı oluyor. Ben nasıl bir yöntem uygulamalıyım.

Mesela evde tayt giyiyorum ya, onunla markete gidemem. Mecbur çıkarıp eşofman giyiyorum. Sonra o da ayrı dağınıklık yapıyor.

Eşim konusunda bi şikayetim yok. O sadece günde 3 çorap değiştirir. bir tsortu bir kazağı vardır. Bir de pantalonu vardır. onları askıya asar giyeceği zaman giyer gider. Bazen askıdan alıp onları da sepete atiyorum kirli diye. Ama iki gün giyilmez ki bi tişört diyorum. Boyle dağ gibi çamaşırım var şuan. Başında gözü yaşlı bekliyorum.
Az bile ben bazen günde 4 makine çamaşır atıyorum
Nevresimleri sık sık yıkarım
Banyo paspaslarını sık sık yıkarım
Kullandığım temizlik bezlerini
Perdeleri sık sık değişirim
E bir de normal çamaşırlar eklenince ve hepsini farklı programlarda attığımı düşünürsek
Yani sizinki gayet normal :))

Ben altımda tAyt varsa markete giderken üzerime eşofman giyer gelir katlar koyarım taytım yine bana kalır :KK53: Nasıl bir kafa yapısı n’aptın sen kendine :olamaz:

Evet çocuk icin doğru söylüyorsun canım.o zaman yapmam öyle.
Her yarim saate bir kıyafet degistirince insan banyoya götürmeye üseniyor sonra.
Sürekli elim adamin göğsunde bakiyorum ki terlemis hemen kalkiyorum.bir bebek gibi degistiriyorum.bi başkasi benim yaptogimi bile yapmaz.kalk degistir der yada umirsamaz hasta olmuş mu diye.
Bebek olunca zor gelmez heralde uyanip çocugun üstınü degistirmek.ortaliga da bisey koymam.takılmasın minnoş.
Yatak odasına kirli sepeti koyabilirsini. Ben böyle çözdüm. Eşim işi gereği kıyafetleri çok kirli olduğu için yere koymak hiç hoşuma gitmez. Sizin durum da çok zor ama. Eşiniz tedavi olsa? Bu kadar terlemesi normal mi?

Valla ben de asla temiz degilimdir evimde illa ki toz vs olur. Bal dok yala bir evim hic olmadi. Daha cok temiz tutmaya calisirim. Kiyafetlerime de dikkat ediyorum ama cok kafa yorarsam deliririm bence :KK66:
Ben de bu kadar düşünemem. Zaten iki erkek çocuğu var. Biri küçük. Sürekli ortalığa saçılan oyuncaklar, büyük olanın kitapları, defterleri, vs... Sürekli dağınıklık toplamak zaten bitiriyor. Bazen süpürüyorum silemiyorum ya da siliyorum tozlar kalıyor... Tam anlamıyla temizlik ancak eve yardımcı çağurdığımda olur o da senede birkaç defa... Onda bile daha kadıncaaz evden çıkmadan ortalık dağılır. Sürekli nevresim, perde, halı yıkayamam. Tek takık olduğum şey saçlarım dökülüyor ve evde kedim de var bu yüzden her gün süpürmeye çalışırım. En sevmediğim şeyse ütünün hiç bitmemesi. :(

Herkesin kendini rahat hissetmesiyle alakalı bu durum. Ben bir ara çok takıktım, düzen olacak, temiz olacak.. Aman mikrop var virüs var... Büyük oğlum büyüyünce çok hasta olmaya başladı, hastalığı zor geçiyor vs vs... Sonra farkettim bu kadarı iyi değil biraz mikrop lazım. Eskisi kadar takmamaya çalıştım. Dışarıdan geldiğim kıyafetle içeride de dolaştım, pijamayla dışarı da çıktım, oğlumu da daha serbest bıraktım vs. Ikinci oğlum da öyle rahat büyüttüm ve şuan maşallah diyim sık hasta olmazlar, olduklarında da çok çabuk iyileşirler. Antibiyotik felan bitti artık kullanmıyoruz. Biraz mikrop lazım bence. Evi ne kadar dezenfekte etsek de dışarıda mikrop çok.

Çorap ve iç çamaşırı konusunda haklısınız. Tabiki sık değiştirmek makul olan ama evde giydiğiniz pijamaya kadar bu kadar sık değiştirmek normal gelmedi bana. Evde giydiklerimi 2-3 gün giyerim. Dışarda giydiklerimde sadece markete giderken giydiğim şeyi kirliye atmam şahsen. Ha parka gidilmiştir sağda solda oturmuş oynamışızdır tüm gün atılır kirliye ama 1 saat giydiğim şeyi üzerine birşey dökülmediyse bir kez daha giyerim.
Nevresim de haftada 1 normal yazın daha sık değiştirdiğim olur benimde. Kışın haftada 1 genelde.
Havlu konusu bizde de sık değişir. Islanıyor zaten hemen,koku yapıyor bekledikçe günlük 1 havlu bizde de yıkanır.
Bizde 3 kişiyiz çocukta var kirli sepeti boş kalmıyor. 2 günde 1 makine yıkanır.

aslında şöyle oluyor. Sabah kalkıyorum gece kirlenmiş oluyor işe giderken degistiriyorum. Sonra isten geliyorum orda dışarda tuvalete girdiğim için kirlenmiş oluyor degistiriyorum. Sonra esim gelmeden degistiriyorum temiz olsun nolur nolmaz diye. Bi de gece yatarken degistiriyorum. Bazen spora giderken ve dönüşte degistiriyorum. Günlük pet falan hiç kullanmadım henüz. Kaşıntı yapıyor diye.

Sabah kalkınca değiştirin o kadar yeter. Mikroplardan mi iğreniyorsunuz. Niye bu kadar herşey temiz olsun isteği . Anneniz de mi böyle?

Back
X