Çamaşır konusu

Günde üç kez iç çamaşırı değiştirmek niye...
Hergün pijama değiştirmek.. :110:
banada biraz okbyi anımsattı bu. İki kişi 6 makine normal gelmedi.
Nevresimde haftalık bence gereksiz. Yastık kılıfı değişir ama nevresimi haftalık bilemedim ben değiştirmem. Çamurla girmiyorumki yatağa.
Havlular iki gün, o da fazla sık.
Günde üç çorap nasıl değiştirdiğinizide anlayamadım..

Tam da aradığım konu. Ya bence siz gayet takıntılsıınız o çok fazla da , ben birşey sormak istiyorum. Bi günlük dışarda giydiğin kıyafeti pantolonları filan tek sefer giyince yıkamıyorum , rengi vs gidiyor. Bi iki kez daha giyeyim diyorum ama dolaba da konmuyo dolap farklı kokuyo o zaman.siz nasıl yapıyorsunuz?

Tam da aradığım konu. Ya bence siz gayet takıntılsıınız o çok fazla da , ben birşey sormak istiyorum. Bi günlük dışarda giydiğin kıyafeti pantolonları filan tek sefer giyince yıkamıyorum , rengi vs gidiyor. Bi iki kez daha giyeyim diyorum ama dolaba da konmuyo dolap farklı kokuyo o zaman.siz nasıl yapıyorsunuz?

Ben pantolonu haftalık yıkıyorum, dolaba koymuyorum dışarıya asıyorum ya da koltuğa koyuyorum

Bende aynı durumdayim canım...Işten dönünce kiyafetlerim mutlaka kirli sepetine gider..Iç çamaşırıni sizin kadar olmasa da sık sık değiştiririm. havlular eşiminki hariç her gün değişir. Her gün mutlaka makine çalışır. Çok yoruluyorum ama çamaşırin sepete yığılmasıni da sevmiyorum. Ben biraz da biriktirmeden yıkıyorum. Haftada sadece 2 kez çalıştıranlari da anlayamiyorum. sadece renkli ve beyazdan oluşmazki. Mesela hassas giyimler vardir veya siyah renk normal renkliler ile yikanmaz...Iç çamaşırı ile havlulari ayni makinede yikatmam..çarşaf ve örtüleri az yikatirsan daha iyi olur

Tüm bunlar benim için anormal ve takıntı denecek seviyede.
Büyük bir zaman, deterjan-su, enerji israfı da aynı zamanda.

Kıyafetlerim jokerdir, tek pantolonu 3 gün üst üste giyerim 3 farklı bluzla. Her gün duş aldığım ve vücudumun bakımını (Tüy vb.) aksatmadığım için giydiğim kıyafetleri sererek havalandırmam yeter. Temiz çekmecem ve "Bir kez giydim" askım ayrıdır, asla yan yana iç içe koyup karıştırmam ancak bir giydiğimi ikinciye de giyerim çünkü ben temizim, kıyafetim de temiz. Terlediğim bir gün için ise direkt yıkamaya gider o kıyafet vb.

Havlular... Açık halde serili kollardadır lavabolarımda, böylece buruşuk halde ıslak kalıp koku yaratmazlar, misafire göre erken değiştikleri olur vb. Her gün havlu değiştirmem.

Vs vs....
Kıyafetlerimin-çamaşırlarımın rutini içinde yaşamıyorum, benim rutinim içinde onların ne zaman yıkanacağı şekilleniyor bu kadar basit.
Sizin anlattıklarınız, bana sadece "Temizlik konusunda obsesiflik" olayını anımsattı.
canım haklısın da eger calisiyorsaniz yani evde degilseniz bir pantolonu 3 gün üst üste giymek fazla değil mi? Isyeri tuvaletleri evimiz kadar hijyenik değil. Tuvaleti kullanmak benim için pantolonu yıkatma sebebidir. Bana göre bluz veya kazaklar üst üste giyilebilir. Tabi bunlar benim fikrim

Cok garip neden bir pantolon her giyildiginde yikansin ki? Her sey yipranir o zaman.
İki gundur uzerimde olan tayta baktim, kokmuyor. Sukurler olsun. Sanirim tuvaletten sonra duzgun temizlenmekle alakali bir durum. Bu arada evim disinda hic bir yerde tuvalet kullanmam. Disarida giydigim kiyafetlerim dolapta ayri bir bolumde asilidir,havalandirmadan buraya bile asmiyorum.
Hic temizlik hastasi olmadim,pis de degilimdir ama her seyin fazlasinin zarar olduguna inanirim. Ne ev temizligi icin ne de kiyafet temizligim icin cetele tutamam, hmm bugun 2. Gun sunlari kirliye atayim demem,bakarim kontrol ederim. Kirlendiyse kirliye atarim.

canım haklısın da eger calisiyorsaniz yani evde degilseniz bir pantolonu 3 gün üst üste giymek fazla değil mi? Isyeri tuvaletleri evimiz kadar hijyenik değil. Tuvaleti kullanmak benim için pantolonu yıkatma sebebidir. Bana göre bluz veya kazaklar üst üste giyilebilir. Tabi bunlar benim fikrim

Haftanın 4 günü resimdeyim/boya içindeyim, her gün pantolon değiştirmek, her gün önlüğüm altına sıçrayacak boyanın sıradan tüm pantolonlarımı mahfemesi demek. Dolap kullanmıyor/yedek kıyafet taşımıyorum işte böyle umumi alanlara kıyafetlerimi emanet açısından güvenmiyorum.

Mecbur kalmadıkça dışarıda-kursta tuvalet kullanmam.
Mecbur kalırsam da klozet kullanmam ve paçalarımı katlarım.
Klozet kullanacaksam da kendimce önlemlerimi alırım (Peçete kaplama vb.)

Ancak pantolonlarım dışarı pantolonu olduğu için, evime girdiğim an çıkarırım. Evim içinde giydiklerim farklıdır, o pantolonlarla geçip koltuklarıma oturmam vb. Yerine asarım.
Bu benim için yeterli hiyjen seviyesi.

İlginç herkes pantolonun uzun giyilmesinden yana. Bana göre pantolon en az hijyenik kiyafettir..pijama daha uzun süre giyilebilir belki ama dışarida giydigimiz pantolon??Dışarıda yağmur, çamur, toz ve üstelik özel bölgemizin pantolona temasi her ne kadar arada iç çamaşırı olsa da..galiba ben de bir tuhaflik var

Buda dertmi be canım.sıkı dur başlıyorum.
Lorentz Lorentz dinle bacım
Biz evde 2 kişiyiz.ben calismiyorum.dolayisiyla is kiyafetim yok.
Genelde Günde 2 makine camasiŕ atiyorum.bazen de 3 makine.ve o kadar dolduruyorum ki makineyi.bos yer kalmiyor.camasirlari beyaz siyah ve griler olarak ayiriyorum.
Esim geceleri surekli terler.4 kere kiyafetini degistiriyorum.ve onun uykusu kacmasin diye camasirlari ben getirir ve giydiririm.camasirlari da yatak odasinda yere atarim.esim her sabah banyo yapmadan gitmez isine.gece terledigi icin.o da yere birakir.okuldan gelince suyun icinde kalmis gibi gelir bütün kıyafetini banyoda cikarir.bende bir kıyafeti sadece o gün giyer hemn cikaririm.bende gece esim yatagi buhardan dolayi islatinca bende degistiritim üstümü.zaten bunlar inan bana 2 amakine ediyor.carsaf yastik kilifi nevresimlerde var tabiki.
Diger yikadiklarimi saymiyorum.sofra koltuk örtusü perde yada baska örtularde yikanitor tabi.
Banyoya ip gerdim.odada camasir askim da var.hic boş kalmazlar.
Camasir yikamaktan bezmedim.çünku ben yikamiyorum.surekli camasir görüntusunden de bezmedim.ama katlamaktan nefret ettim.salonun ortasina döküyorum yarim saat katliyorum.
Kimseyi duymadim benim kadar yikayan.
Haftada rahat 15 i buluyor.deterjan yetmiyor.ama neyse sağlik olsun.

Haftanın 4 günü resimdeyim/boya içindeyim, her gün pantolon değiştirmek, her gün önlüğüm altına sıçrayacak boyanın sıradan tüm pantolonlarımı mahfemesi demek. Dolap kullanmıyor/yedek kıyafet taşımıyorum işte böyle umumi alanlara kıyafetlerimi emanet açısından güvenmiyorum.

Ancak pantolonlarım dışarı pantolonu olduğu için, evime girdiğim an çıkarırım. Evim içinde giydiklerim farklıdır, o pantolonlarla geçip koltuklarıma oturmam vb. Yerine asarım.
Ah tuvalet icin ayni fikirdeymisiz. Asla klozet kullanamam oturamam bin tane totonun degdigi yere. Herkes kiyafetinin evinin temizligine takadursun ben de bunlara dikkat ediyorum ve bana da yeterli geliyor. Aslinda herkes nasil rahat ediyorsa onu yapsin diyecegim de suya enerjiye aciyorum

Buda dertmi be canım.sıkı dur başlıyorum.
Lorentz Lorentz dinle bacım
Biz evde 2 kişiyiz.ben calismiyorum.dolayisiyla is kiyafetim yok.
Genelde Günde 2 makine camasiŕ atiyorum.bazen de 3 makine.ve o kadar dolduruyorum ki makineyi.bos yer kalmiyor.camasirlari beyaz siyah ve griler olarak ayiriyorum.
Esim geceleri surekli terler.4 kere kiyafetini degistiriyorum.ve onun uykusu kacmasin diye camasirlari ben getirir ve giydiririm.camasirlari da yatak odasinda yere atarim.esim her sabah banyo yapmadan gitmez isine.gece terledigi icin.o da yere birakir.okuldan gelince suyun icinde kalmis gibi gelir bütün kıyafetini banyoda cikarir.bende bir kıyafeti sadece o gün giyer hemn cikaririm.bende gece esim yatagi buhardan dolayi islatinca bende degistiritim üstümü.zaten bunlar inan bana 2 amakine ediyor.carsaf yastik kilifi nevresimlerde var tabiki.
Diger yikadiklarimi saymiyorum.sofra koltuk örtusü perde yada baska örtularde yikanitor tabi.
Banyoya ip gerdim.odada camasir askim da var.hic boş kalmazlar.
Camasir yikamaktan bezmedim.çünku ben yikamiyorum.surekli camasir görüntusunden de bezmedim.ama katlamaktan nefret ettim.salonun ortasina döküyorum yarim saat katliyorum.
Kimseyi duymadim benim kadar yikayan.
Haftada rahat 15 i buluyor.deterjan yetmiyor.ama neyse sağlik olsun.
Neden yerlere atiyorsunuz? Gece yataktan kalkan biri dusebilir bunlara takilip. Kirlenen bir seyin degistirilmesi icin yere atilmasi benim bildigim sadece otellerde var. İlginc geldi

Ah tuvalet icin ayni fikirdeymisiz. Asla klozet kullanamam oturamam bin tane totonun degdigi yere. Herkes kiyafetinin evinin temizligine takadursun ben de bunlara dikkat ediyorum ve bana da yeterli geliyor. Aslinda herkes nasil rahat ediyorsa onu yapsin diyecegim de suya enerjiye aciyorum

İlk yorumum da öyleydi Darkmore, "Zaman, deterjan-su ve enerji israfı" olarak görüyorum diye...
Yani bilmiyorum, temizlik işlerine kaptırınca gidiyor mu insan, bazen denk gelir tlc mi lfetme mı "Temizlik bağımlıları" programı izlerim, of ki ne of... Her gün her yeri çamaşır suları ile yıkayanlar mı dersin, gün aşırı evin zeminini sürekli boyayıp çimleri süpüren mi, sürekli bir yerleri ovalayıp yıkayıp duranlar mı... Cana yazık... Hayat kaçıyor...

Senin durumun farklıymis canım. Bu durumda tabiki her gün değiştiremezsin. Ben de tuvalete giderken paçalarimi katlayanlardanim ama yine de rahat edemiyorum. Direk makineye 1 gün giymiş olsam bile..Bluzlarimi 2 gün giyebilirim, onda sorun yok.

Neden yerlere atiyorsunuz? Gece yataktan kalkan biri dusebilir bunlara takilip. Kirlenen bir seyin degistirilmesi icin yere atilmasi benim bildigim sadece otellerde var. İlginc geldi
O uykuyla yere atiyorum ne yapim.sabah kalkinca alip banyoya göturüyorum.bide odamiz çok genis.iki tane 6 metre kare halı aliyor yine de bos.arasan bulamazsin yerde.bugüne kadar takilmadik ins da takilmayiz:)

İlk yorumum da öyleydi Darkmore, "Zaman, deterjan-su ve enerji israfı" olarak görüyorum diye...
Yani bilmiyorum, temizlik işlerine kaptırınca gidiyor mu insan, bazen denk gelir tlc mi lfetme mı "Temizlik bağımlıları" programı izlerim, of ki ne of... Her gün her yeri çamaşır suları ile yıkayanlar mı dersin, gün aşırı evin zeminini sürekli boyayıp çimleri süpüren mi, sürekli bir yerleri ovalayıp yıkayıp duranlar mı... Cana yazık... Hayat kaçıyor...
Yani aslinda belirli seylere dikkat edince ne ev kirleniyor ne de ust bas. Cok temizim cok titizim asla dememisimdir ama tuhaf geliyor bana. Cok temiz oldugunu iddia eden cogu insan elindeki cantasini umumi tuvalette yere koyuyor. Veya alisveris posetlerini yere koyup sonra evin icinde halinin ustune koyuyor. Kapi esigindeki mermere basmadan ayagini iceri sokabileni daha gormedim zaten :KK66: herkes kapinin disina basiyor ayakkabisiz sonra eve giriyor. E pisligi siz tasiyorsunuz zaten eve kiyafete sonra da temizle allah temizle. Neye yaradi?

O uykuyla yere atiyorum ne yapim.sabah kalkinca alip banyoya göturüyorum.bide odamiz çok genis.iki tane 6 metre kare halı aliyor yine de bos.arasan bulamazsin yerde.bugüne kadar takilmadik ins da takilmayiz:)
Ah bakin bebisiniz geliyor,hele yurumeye baslasin uykudan gece kalkip odaniza gelecek. O zaman beni hatirlarsiniz :KK66: benim oglum odamiza gelmeye basladigindan beri terlik bile birakmiyorum kenarda kosede cunku takiliyor minnos

Senin durumun farklıymis canım. Bu durumda tabiki her gün değiştiremezsin. Ben de tuvalete giderken paçalarimi katlayanlardanim ama yine de rahat edemiyorum. Direk makineye 1 gün giymiş olsam bile..Bluzlarimi 2 gün giyebilirim, onda sorun yok.

Bilmiyorum öyle "Mikrop kaparım" olayım pek yoktur kıyafetler filan zaten ne kadar yere dokunup sürtünüyor ki?
En çok mikrop para-atm/pos makinesi tuşları vb. yerlerde yani... Tuvaletle eş değer çünkü herkes ellerini yıkamıyor. :/
Kıyafetleri, evimin içini sürekli takıp yıkayıp duracağıma, elimi yıkarım işte bu esas mikroplu yerlerden sonra, bu kadar. Diğer türlüsüne can dayanmaz, hastalık o kadarı.

Normal değil tabiki de. Bi doktora görünün kesinlikle. Eleştirmek için söylemiyorum gerçekten ciddi bir durum

X