Çamaşır konusu

Evet tertemiz seyler giymek. Surekli Yeni yikanmis kiyafet giymek Kim istemez. Ama mecburi olanlar disinda yapmamaya calisiyoruz. Giden suyu, enerjiyi dusunuyoruz. Yani tabiki bir giydigimi bir daha giymiyim isterim . Ama ben bazen kendimi simartip kuveti doldurmaya bile kendimi kotu hissediyorum. Bir denge lazim. Ich camasiri , corap ve bu Tür seyler tamamdir ama disara ciktik diye de yikanmaz ki. Kirliyse yikanir. Kirli degilse dolaba Geri girebilir. Herseyi sterilize edemem. Saglikli da degil. Ama yaptikca yapiyor insan hissediyor. Aliskanlik ardindan da hastaliga donusuyor. Kisi bir yerde farkina Varip kendini durdurabilmeli.

Bence hanedeki kişi sayısı tespit edilmeli ve buna göre kişi başına düşen ortalama su miktarı belirlenmeli. Bu ortalamanın üzerine çıkanlar için suyun metreküpü daha farklı faturalandırılmalı. Ancak bu şekilde bu takıntıdan kurtulur kadınlar sanırım. :)
komşularım hergun hobi bahçelerini suluyor litrelerce suyla yetiştırdıkleri dişlerinin kovuğuna yetmez .2 gun de yenir.her dairenin var apartmanda mınık hobi bahçesi e o da israf ortada ürün yok doğru durust her gun suluyorlar evde sıkılıp

Arkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum. Artik yıkamaktan asmaktan katlamaktan yerleştirmekten ben biktim eşim de utu yapmaktan bıktı. Bana yol gösterin.

Her gün pijama takimi degistiriyorum. Giydiğim bir kazağı 1 saat bile giysem bir daha giyemiyorum. Günde 4 kere iç çamaşırı degistiriyorum. Öyle ki eğer bir hafta çamaşır yıkamasam temiz iç çamaşırım olmuyor mağdur oluyorum.

Pantalonumu günlük değiştiririm. Sonra evde genelde tayt giyiyorum. Eğer dışarı çıkacak olsam o tayti sepete atıp yeni bir tayt giymek zorunda kalıyorum.
Çorap konusunda da takıntılıyım. Eğer ayakkabının içine girdiyse corabim o kesin kirli sepetine girer. Her gün banyo yapıyorum atletimi de her gün değiştiririm. Bazen kokluyorum kiyafetlerimi ter kokuyorsam bilinçli şekilde degistiriyorum kazagimi falan. Sonra her hafta nevresim takımı koltuk örtüsü yıkıyorum. Onlar zaten bi makine oluyor. Bi de havlu sorunum var. Günlük iki havlu giriyor sepete. Biri eşimin havlusu diğeri benim havlum.

Sizce ben nerde hata yapıyorum ? Normal mi yani 2 kişi için haftalık 6 makine. Bazen çamaşırlarla uğraşacak enerjim olmuyor bi bakmışım bütün gardrobu giymiş kirletmisim. Oturup aglayasim geliyor artik. Hic evim kitap gibi kalmayacak mi benim :KK43:

Bi de işe giderken giydiğim kıyafet , evde giydiğim , komşuya giderken giydiğim hep farklı oluyor. Ben nasıl bir yöntem uygulamalıyım.

Mesela evde tayt giyiyorum ya, onunla markete gidemem. Mecbur çıkarıp eşofman giyiyorum. Sonra o da ayrı dağınıklık yapıyor.

Eşim konusunda bi şikayetim yok. O sadece günde 3 çorap değiştirir. bir tsortu bir kazağı vardır. Bir de pantalonu vardır. onları askıya asar giyeceği zaman giyer gider. Bazen askıdan alıp onları da sepete atiyorum kirli diye. Ama iki gün giyilmez ki bi tişört diyorum. Boyle dağ gibi çamaşırım var şuan. Başında gözü yaşlı bekliyorum.
Evet ayni beni tarif ettinz:KK43:
Havlular gunluk hatta mutfak havlumda gubluk yikanir
Nevresimler ve yorganlar en fazla 3 gün örteriz yıkarim hemen
Coraplar zaten biriktirsem haftada 1 makina dolar
Yazdan kisa gecerken dolaptan yazliklari kaldiriyorsam mutlaka yikar ütüler iyle kaldirim
Varsa caresi bana da tavsiye verin:KK43:
Sizin haftada 6 makina cok cok iyi ben günde 2 makina yikiyorum
8 kilo makinam kucuk de degil

Evet tertemiz seyler giymek. Surekli Yeni yikanmis kiyafet giymek Kim istemez. Ama mecburi olanlar disinda yapmamaya calisiyoruz. Giden suyu, enerjiyi dusunuyoruz. Yani tabiki bir giydigimi bir daha giymiyim isterim . Ama ben bazen kendimi simartip kuveti doldurmaya bile kendimi kotu hissediyorum. Bir denge lazim. Ich camasiri , corap ve bu Tür seyler tamamdir ama disara ciktik diye de yikanmaz ki. Kirliyse yikanir. Kirli degilse dolaba Geri girebilir. Herseyi sterilize edemem. Saglikli da degil. Ama yaptikca yapiyor insan hissediyor. Aliskanlik ardindan da hastaliga donusuyor. Kisi bir yerde farkina Varip kendini durdurabilmeli.
jakuzim var buyuk senede 3 4 anca kullanıyorum.duş tercih ediyoruz onu da duş başlığının altına kova koyuyorum şampuan duş jeli krem maske yaparken su boşa gitmiyor.e zaten tasarrufluyum her gun kısa programda çamaşır yıkamak zarar değil bana göre.insan vucudu sağlıklıysa devamlı toksin atar gün boyu evde spor da yapılıyor hergün e spor taytı atleti iç çamaşırı çorabı hergun yıkanmalı tabiki.ertesi gun giyiilirmi

Arkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum.

Her gün pijama takimi degistiriyorum.

Giydiğim bir kazağı 1 saat bile giysem bir daha giyemiyorum.

Günde 4 kere iç çamaşırı degistiriyorum

Pantalonumu günlük değiştiririm.

her hafta nevresim takımı koltuk örtüsü yıkıyorum

Günlük iki havlu giriyor sepete

Tüm bunlar benim için anormal ve takıntı denecek seviyede.
Büyük bir zaman, deterjan-su, enerji israfı da aynı zamanda.

Kıyafetlerim jokerdir, tek pantolonu 3 gün üst üste giyerim 3 farklı bluzla. Her gün duş aldığım ve vücudumun bakımını (Tüy vb.) aksatmadığım için giydiğim kıyafetleri sererek havalandırmam yeter. Temiz çekmecem ve "Bir kez giydim" askım ayrıdır, asla yan yana iç içe koyup karıştırmam ancak bir giydiğimi ikinciye de giyerim çünkü ben temizim, kıyafetim de temiz. Terlediğim bir gün için ise direkt yıkamaya gider o kıyafet vb.

Havlular... Açık halde serili kollardadır lavabolarımda, böylece buruşuk halde ıslak kalıp koku yaratmazlar, misafire göre erken değiştikleri olur vb. Her gün havlu değiştirmem.

Vs vs....
Kıyafetlerimin-çamaşırlarımın rutini içinde yaşamıyorum, benim rutinim içinde onların ne zaman yıkanacağı şekilleniyor bu kadar basit.
Sizin anlattıklarınız, bana sadece "Temizlik konusunda obsesiflik" olayını anımsattı.

Evet ayni beni tarif ettinz:KK43:
Havlular gunluk hatta mutfak havlumda gubluk yikanir
Nevresimler ve yorganlar en fazla 3 gün örteriz yıkarim hemen
Coraplar zaten biriktirsem haftada 1 makina dolar
Yazdan kisa gecerken dolaptan yazliklari kaldiriyorsam mutlaka yikar ütüler iyle kaldirim
Varsa caresi bana da tavsiye verin:KK43:
Sizin haftada 6 makina cok cok iyi ben günde 2 makina yikiyorum
8 kilo makinam kucuk de degil
bugün çiftlikten geldik kızımla herşeyi çıkardım makine de yıkanıyor şimdi ha ha.yere değen spor çantamı da bu makine bitince spor ayakkabıyla bırlıkte yıkayacağım en kısa programda

bugün çiftlikten geldik kızımla herşeyi çıkardım makine de yıkanıyor şimdi ha ha.yere değen spor çantamı da bu makine bitince spor ayakkabıyla bırlıkte yıkayacağım en kısa programda
Ayni ben:) disarida giydigimiz hicbiseyi bekletemeem temiz olsun olmasin cantamda yedek bile almis olsam dogrudan makinayya
Gecen ay bozuldu makinam 4 gun yikayamadım bisey banyoda dag oldular resmen

Ayni ben:) disarida giydigimiz hicbiseyi bekletemeem temiz olsun olmasin cantamda yedek bile almis olsam dogrudan makinayya
Gecen ay bozuldu makinam 4 gun yikayamadım bisey banyoda dag oldular resmen
yeni yıkanmış giysi giyince mutlu oluyorum ben.bir uye evde giydiğin taytı 3 4 gun giy demiş konu sahibine şaştım kaldım.evde hareket edıyoruz devamlı ev işi yemek şu bu.aynı tayt nasıl giyilir o kadar zaman

komşularım hergun hobi bahçelerini suluyor litrelerce suyla yetiştırdıkleri dişlerinin kovuğuna yetmez .2 gun de yenir.her dairenin var apartmanda mınık hobi bahçesi e o da israf ortada ürün yok doğru durust her gun suluyorlar evde sıkılıp

Dünyada olup bitenden haberdar olan bilinçli insanların yapacağı şey değil bu.

Yukarıda bir üyenin de dediği gibi, ben de istemez miyim küveti doldurup mis gibi rahatlamayı? Bütçem hayli hayli imkan verir bu duruma ama olmuyor işte. Yapamıyorum. Vicdanım elvermiyor bir kere. O har vurup harman savrulan su kaynaklarına erişemeyen bir ton insan varken bu şekilde davranılması cehaletin tezahüründen başka bir şey değil.

Benim 4,5 yaşında oğlum ve 2 kedim , ben ve eşim var evde. Haftada 6 makina olsa oh ne rahat derim.
3 makina benim ve eşimin giysileri (renkliler, beyazlar, siyahlar)
2 makina oğlumun giysileri (beyazlar ve renkliler)
1 makina salondaki koltuk örtüleri
1 makina yerdeki kilimler
1 makina perdeler( her hafta bir odanın)
1 makina havlular ( eşimin, benim ve oğlumun havluları ayrıdır 2 günde bir değiştiririm)
1 makina masa örtüleri ( oğlum çok dökerek yiyor günde 2 örtü değiştiriyorum)
1 makina çarşaflar yastıkkılıfları nevresimler
1 makina extra çıkanlar ( yeni serdiğim çarşafa oğlumun işemesi yada yeni örttüğüm kilime kedimin kusması nedeniyle)

Bu kadar çok çamaşır makinası çalıştıran benden başka kimseyi görmedim. Ama ben ütüyü çıkarttım hayatımdan , bir de bunları ütülemeye kalksam hiçbir şeye zaman kalmaz

yeni yıkanmış giysi giyince mutlu oluyorum ben.bir uye evde giydiğin taytı 3 4 gun giy demiş konu sahibine şaştım kaldım.evde hareket edıyoruz devamlı ev işi yemek şu bu.aynı tayt nasıl giyilir o kadar zaman
Giyebiliyorlarsa valla bisey diyemem de benn yorganimi battaniyemi 3 gunden sonra örtemiyorum terliyoruz sonucta
Gecenlerde bi arkadasim battaniyemi getirsem yikarmisj dedi yikarim dedim onun makina kucuk
Peki simdiiye kadar nasil yikadin dedim 3 senedir örtüyoruz kirlenmedi ki dedi
O battaniyeyi makkinaya kendiisne koydurdum midem bulandi tutamadim bile
Yok ben devamli yikayim herseyim temiz olsn ya

Giyebiliyorlarsa valla bisey diyemem de benn yorganimi battaniyemi 3 gunden sonra örtemiyorum terliyoruz sonucta
Gecenlerde bi arkadasim battaniyemi getirsem yikarmisj dedi yikarim dedim onun makina kucuk
Peki simdiiye kadar nasil yikadin dedim 3 senedir örtüyoruz kirlenmedi ki dedi
O battaniyeyi makkinaya kendiisne koydurdum midem bulandi tutamadim bile
Yok ben devamli yikayim herseyim temiz olsn ya
3 sene mi oha.makine ye sığmasa bile elde yıkanır duşakabınde bile.benim eski makinem 6 kıloydu .sığmazdı yorgan vs.param varsa yıkamaya verirdim yoksa o ay jakuzi ye basar yıkardım.şimdi 9 kılo gene buyuk yorgan sığmıyor.elde jakuzude yıkıyorum.3 sene yuhhhh

Bunlar kuyu suyuyla yapılmıyorsa büyük israftır ve bildiğim kadarıyla da yasak. Şebeke suyuyla halı yıkamak bile yasak. Geçenlerde terasta su birikintisi oldu gideri açtık biraz da çamur gitsin diye su açtım komşuların hemen dikkatini çekmiş. Terası mı yıkıyorsun dediler. Evet desem şikayet eden çıkardı. Belediyeler hemen dikkate alıyor aşırı su harcamalarını. Bence de dikkat etmek lazım. Belki bu kadar rahatsız olan arkadaşların terleme sorunları vardır bilemem ben yazın her gün tişört değiştiririm ama kışın giydiğim kıyafeti dolap dışında askıma asarım bir kez daha giyerim. Terleme sorunum yok. Kokmaz da şükür. Bulunduğunuz ortam da etkilidir. Yoğun koku varsa çalıştığınız ortama normal tabii. Çocuk olunca zaten hiç bitmiyor çamaşır. Ben artık evde giyilenleri ütülemiyorum. Kirli olmayan sadece kokan çamaşırları kısa programda yıkıyorum. Nevresim yazın haftada bir kışın iki haftada bir yıkıyorum. Tabii benim de çok çıkıyor çünkü bizim ayrı iki çocuk da ayrı ev sanki...

3 sene mi oha.makine ye sığmasa bile elde yıkanır duşakabınde bile.benim eski makinem 6 kıloydu .sığmazdı yorgan vs.param varsa yıkamaya verirdim yoksa o ay jakuzi ye basar yıkardım.şimdi 9 kılo gene buyuk yorgan sığmıyor.elde jakuzude yıkıyorum.3 sene yuhhhh
Elde de yikanir evet ama battaniye 3 sene de yikanmazmis temizmis nolcakmis bana takintilisin diyorlar
Tamam ben takintili olayim da temiz olsun kullandiklarim

Bunlar kuyu suyuyla yapılmıyorsa büyük israftır ve bildiğim kadarıyla da yasak. Şebeke suyuyla halı yıkamak bile yasak. Geçenlerde terasta su birikintisi oldu gideri açtık biraz da çamur gitsin diye su açtım komşuların hemen dikkatini çekmiş. Terası mı yıkıyorsun dediler. Evet desem şikayet eden çıkardı. Belediyeler hemen dikkate alıyor aşırı su harcamalarını. Bence de dikkat etmek lazım. Belki bu kadar rahatsız olan arkadaşların terleme sorunları vardır bilemem ben yazın her gün tişört değiştiririm ama kışın giydiğim kıyafeti dolap dışında askıma asarım bir kez daha giyerim. Terleme sorunum yok. Kokmaz da şükür. Bulunduğunuz ortam da etkilidir. Yoğun koku varsa çalıştığınız ortama normal tabii. Çocuk olunca zaten hiç bitmiyor çamaşır. Ben artık evde giyilenleri ütülemiyorum. Kirli olmayan sadece kokan çamaşırları kısa programda yıkıyorum. Nevresim yazın haftada bir kışın iki haftada bir yıkıyorum. Tabii benim de çok çıkıyor çünkü bizim ayrı iki çocuk da ayrı ev sanki...
evde giyilen kıyafet utulemekte sıraf ben hiç utulemem nevresım de utulemem 3 günde bir degışıyor yazık hem elektırığe ben de belime boynuma.vakumla doğum yapmaktan kalan idrar kaçırma sorunum var tedavi olduysamda çok oksurunce kaçıyor.mecbur günde 4 alt çamaşır 1 2 eşofman pijama değişiyorum.burda bılmeden sık yıkayanlara hemen o.k.b tanısı koyuyorlar.eşim aşırı terler su gibi oluyor nevresim.e nasıl yatalım orda 1 hafta 2 hafta

Hayata bunun için mi geldiniz? Resmen eziyet.
Kolaylıklar diliyorum.

Küçük bir not: temiz bir nevresimde yatınca pijamalar bir günde kirlenmez.

X