- 1 Haziran 2010
- 5.001
- 2.164
- 36
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum. Artik yıkamaktan asmaktan katlamaktan yerleştirmekten ben biktim eşim de utu yapmaktan bıktı. Bana yol gösterin.
Her gün pijama takimi degistiriyorum. Giydiğim bir kazağı 1 saat bile giysem bir daha giyemiyorum. Günde 4 kere iç çamaşırı degistiriyorum. Öyle ki eğer bir hafta çamaşır yıkamasam temiz iç çamaşırım olmuyor mağdur oluyorum.
Pantalonumu günlük değiştiririm. Sonra evde genelde tayt giyiyorum. Eğer dışarı çıkacak olsam o tayti sepete atıp yeni bir tayt giymek zorunda kalıyorum.
Çorap konusunda da takıntılıyım. Eğer ayakkabının içine girdiyse corabim o kesin kirli sepetine girer. Her gün banyo yapıyorum atletimi de her gün değiştiririm. Bazen kokluyorum kiyafetlerimi ter kokuyorsam bilinçli şekilde degistiriyorum kazagimi falan. Sonra her hafta nevresim takımı koltuk örtüsü yıkıyorum. Onlar zaten bi makine oluyor. Bi de havlu sorunum var. Günlük iki havlu giriyor sepete. Biri eşimin havlusu diğeri benim havlum.
Sizce ben nerde hata yapıyorum ? Normal mi yani 2 kişi için haftalık 6 makine. Bazen çamaşırlarla uğraşacak enerjim olmuyor bi bakmışım bütün gardrobu giymiş kirletmisim. Oturup aglayasim geliyor artik. Hic evim kitap gibi kalmayacak mi benim
Bi de işe giderken giydiğim kıyafet , evde giydiğim , komşuya giderken giydiğim hep farklı oluyor. Ben nasıl bir yöntem uygulamalıyım.
Mesela evde tayt giyiyorum ya, onunla markete gidemem. Mecbur çıkarıp eşofman giyiyorum. Sonra o da ayrı dağınıklık yapıyor.
Eşim konusunda bi şikayetim yok. O sadece günde 3 çorap değiştirir. bir tsortu bir kazağı vardır. Bir de pantalonu vardır. onları askıya asar giyeceği zaman giyer gider. Bazen askıdan alıp onları da sepete atiyorum kirli diye. Ama iki gün giyilmez ki bi tişört diyorum. Boyle dağ gibi çamaşırım var şuan. Başında gözü yaşlı bekliyorum.[/AYI okurken yoruldum
Ayni ben:) disarida giydigimiz hicbiseyi bekletemeem temiz olsun olmasin cantamda yedek bile almis olsam dogrudan makinayya
Gecen ay bozuldu makinam 4 gun yikayamadım bisey banyoda dag oldular resmen
Ben de size şaştım kaldımyeni yıkanmış giysi giyince mutlu oluyorum ben.bir uye evde giydiğin taytı 3 4 gun giy demiş konu sahibine şaştım kaldım.evde hareket edıyoruz devamlı ev işi yemek şu bu.aynı tayt nasıl giyilir o kadar zaman
siz giyin aynı taytı 3 4 gün ben giyemem kusura bakmayınBen de size şaştım kaldım
Evet genelde herkes sasiriyor:/kimse bu kadar yikamiyor camasir sanirimBen de size şaştım kaldım
jakuzim var buyuk senede 3 4 anca kullanıyorum.duş tercih ediyoruz onu da duş başlığının altına kova koyuyorum şampuan duş jeli krem maske yaparken su boşa gitmiyor.e zaten tasarrufluyum her gun kısa programda çamaşır yıkamak zarar değil bana göre.insan vucudu sağlıklıysa devamlı toksin atar gün boyu evde spor da yapılıyor hergün e spor taytı atleti iç çamaşırı çorabı hergun yıkanmalı tabiki.ertesi gun giyiilirmi
haklısınız az deterjan kısa programda yıkıyorum bende çok kirli değilse.ama yok çevre kirlenecek yok şu yok o.kb sın dıye baskı yapmak nedir insanlara.ne sebepten neden yıkıyor biliyormusun ki orda mı yaşıyorsun.pantolon evet 2 3 kez gıyılır ama bluz gömlek gun boyu ter olur ertesi gun giyilir mi.ev taytını da 3 4 gun giyecekmişiz kokuşur o tayt.evde hareket çok temızlık yemek başka aktiviteler.ha bir de bizi o.k.b yaptılar ya ok.b nin ne olduğunu bilmeyenlerBen de makinelerimi kisa programda kullaniyorum cogunlukla. Deterjani az kullaniyorum ki iyi durulansin.
Tabiki de kirli esyalari bir daha giymeyelim. Ter gecmis kiyafet yikanir direk. Ama pantalon gibi disarda giyilen seyler, ya da hirkalar, hani tenimize de cok degmeyen kiyafetler biraz daha bekletilebilir. Ben pantalonlarimi cok sik yikamamaya calisirim. Tenime direk temas etmeyen seyleri hemen yikamak istemem kirlemedikce. Esim hergün tsört, corap ve ic camasiri degistirir ama pantalonu uzun giyer mesela. Ben de öyleyim.
Temizlik cok güzel ama iste dengeli yapmaya calisiyoruz.
o.k.b değilsiniz etkilenmeyin yorumlardan günde 20 kere elinizi yıkıyormusunuz.kapı kollarına peçeteylemi dokunabiliyorsunuz sadece paraya çıplak elle dokunamıyormusunuz.lavaboya gırerken butun elbıselerınızı mı çıkarıp gırıyorsunuz.misafir gıdınce kapı kolları prızler dahil her yeri hemen mi siliyorsunuz.bunları yapmıyorsanızo.k.b değilsiniznormal değil mi bu durumum ? Ya da normali nedir siz nasıl yapıyorsunuz
haklısınız az deterjan kısa programda yıkıyorum bende çok kirli değilse.ama yok çevre kirlenecek yok şu yok o.kb sın dıye baskı yapmak nedir insanlara.ne sebepten neden yıkıyor biliyormusun ki orda mı yaşıyorsun.pantolon evet 2 3 kez gıyılır ama bluz gömlek gun boyu ter olur ertesi gun giyilir mi.ev taytını da 3 4 gun giyecekmişiz kokuşur o tayt.evde hareket çok temızlık yemek başka aktiviteler.ha bir de bizi o.k.b yaptılar ya ok.b nin ne olduğunu bilmeyenler
küçük bebekle normal durumunuz.ben genel olarak temız gıyınmeye karşı çıkanlara şaşıyorum.güle güle buyutun bebeklerniziIlk okuyunca direk akla takinti gibi geliyor. Ama cogu insan zaten yikiyor kiyafetleri. Yazinca cikiyor ortaya.
Ben mesela cocuklar olmasa ne giydigime nasil koktuguma cok daha fazla dikkat ederim ama kosturmaktan üstüme basima bakamiyorum. Zamanim varken market posetlerine kadar makinaya atiyordum( sürekli kullanilan posetlerim tek kullanimlik olmayanlardan. Ama simdi pjamam iki gün de durur üc gün de. Temiz olmadigini bilsem de cok arka planlarda kaliyor iki kücük cocukla. Ama yani mis gibi kokmak, tertemiz giymek tabiki de cok cazip. Günde bazen hic degismem bazen sürekli degisirim cünkü sürekli üzerime elini agzini silen kücük cocugum var.
Bu aralar evet pür pak degilim. Ama yani dönemsel diye kendime sikinti yapmiyorum.
Ama coraplar degismeyince koku yapar, esimin ayaklar hayatta bir kere dahi en ufak derecede bile kokmamistir. Anneligin zorlu sürecinden sonra ben de eski rutinime dönmek istiyorum.
Benim zaafim bembeyaz nevresimlerde uyumak. Renkli ne varsa degistirip bembeyaz nevresim istiyorum.
küçük bebekle normal durumunuz.ben genel olarak temız gıyınmeye karşı çıkanlara şaşıyorum.güle güle buyutun bebeklernizi