Çamaşır konusu

Sizi kendime benzettim,bizde de sürekli çamaşır yikaniyor ve ütü icin dag gibi bekliyor. Bence bir de kurutma makinesi alin asma vs işinden kurtulmuş olursunuz rahat oluyor.

Yanlış hatırlamıyorsam çalışıyorsunuz bu kadar kıyafeti çamaşırı hangi ara değiştiriyorsunuz daha doğrusu nasıl zaman buluyorsunuz

bana çok abartılı gelmedi. her gün çamaşır yıkıyorum 2 sefer. beyazları biriktirince ya da nevresim falan bazı günler 3 oluyor.
çamaşırı günde 1-2 değiştiriyorum. mesela ev kıyafeti ile markete gidemem evet ama aynı günse eve gelince onu tekrar giyerim. pijamayı da sadece yatarken giydiğim bir şey olduğu için 2 gün giyebilirim. bebek var bende, günde 4 5 kıyafet değişiyor. tıkış tıkış yıkamıyorum, kurutma mk yok akşam asıp ertesi gün öğleden sonra topluyorum.

Bazıları o kadar çok abartmıski, gündü 3 4 kez içamasırı değiştiryomus, bi mağaza dolusu iç çamasırınız var herhalde , bende çok titiz biriyim, bende yemek yaptıktan sonra üzerimi çıkarır çıkarmaz hemen makineye atarım kokuya dayanamam,duş almadan yatmam, günlük 3 4 iç çamasırda değiştirmem, çünkü o kadar yok.

Her gün havlu değiştirmek çalışan insanlar için gereksiz bence, zaten gün içinde hiç kullanmamış oluyorsunuz, banyo havlusu da her kullanışta kirlenmez ki. Sonra dışarı çıkarken çıkardığınız tayt, eşofman v.s. alt giysileri dönünce tekrar giyebilirsiniz, evde siz yokken kendi kendine mi kirleniyor? Üst kıyafetler ter kokusu olabiliyor, bende tekrar aynı üstü giymem genelde. Dışarda giydiğim giysiyle de evde durmam. Günde en az bir kere iç çamaşırımı yenilerim duruma göre daha fazla olabilir ama her gün sistematik bir şekilde dört çamaşır da gereksiz bence de. Yani bence de haftada altı kez, iki kişilik bir ev için fazla. Çalışan insanlar zaten evin içinde neyi ne kadar kirletebilir ki, her gün de yıkanıyorsan üstelik.

Arkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum. Artik yıkamaktan asmaktan katlamaktan yerleştirmekten ben biktim eşim de utu yapmaktan bıktı. Bana yol gösterin.

Her gün pijama takimi degistiriyorum. Giydiğim bir kazağı 1 saat bile giysem bir daha giyemiyorum. Günde 4 kere iç çamaşırı degistiriyorum. Öyle ki eğer bir hafta çamaşır yıkamasam temiz iç çamaşırım olmuyor mağdur oluyorum.

Pantalonumu günlük değiştiririm. Sonra evde genelde tayt giyiyorum. Eğer dışarı çıkacak olsam o tayti sepete atıp yeni bir tayt giymek zorunda kalıyorum.
Çorap konusunda da takıntılıyım. Eğer ayakkabının içine girdiyse corabim o kesin kirli sepetine girer. Her gün banyo yapıyorum atletimi de her gün değiştiririm. Bazen kokluyorum kiyafetlerimi ter kokuyorsam bilinçli şekilde degistiriyorum kazagimi falan. Sonra her hafta nevresim takımı koltuk örtüsü yıkıyorum. Onlar zaten bi makine oluyor. Bi de havlu sorunum var. Günlük iki havlu giriyor sepete. Biri eşimin havlusu diğeri benim havlum.

Sizce ben nerde hata yapıyorum ? Normal mi yani 2 kişi için haftalık 6 makine. Bazen çamaşırlarla uğraşacak enerjim olmuyor bi bakmışım bütün gardrobu giymiş kirletmisim. Oturup aglayasim geliyor artik. Hic evim kitap gibi kalmayacak mi benim :KK43:

Bi de işe giderken giydiğim kıyafet , evde giydiğim , komşuya giderken giydiğim hep farklı oluyor. Ben nasıl bir yöntem uygulamalıyım.

Mesela evde tayt giyiyorum ya, onunla markete gidemem. Mecbur çıkarıp eşofman giyiyorum. Sonra o da ayrı dağınıklık yapıyor.

Eşim konusunda bi şikayetim yok. O sadece günde 3 çorap değiştirir. bir tsortu bir kazağı vardır. Bir de pantalonu vardır. onları askıya asar giyeceği zaman giyer gider. Bazen askıdan alıp onları da sepete atiyorum kirli diye. Ama iki gün giyilmez ki bi tişört diyorum. Boyle dağ gibi çamaşırım var şuan. Başında gözü yaşlı bekliyorum.
bana normal geldi çünkü ben de aynıyım.ev temizliğinde çok titiz değilim olduğu kadar yaparım.ama pijamamı hergun değştırırım.günde 3 alt çamaşır değişirim.dışarda giydiğim pantolon gömlek bluz o gun hemen yıkanır.10 günde bir butun spor ayakkabılarını makinede yıkarım yoksa gıyemem.yıkanabılır çantalarımı da yıkarım sık sık.kızımın okul çantasını her haftasonu yıkarım.şişme montlarımı her ay yıkarım.her gun 2 mekine yıkarım.nevresimi 2 gun kullanırım.banyo havlularımı 4 günde bir yıkarım.abovv yazınca ben kendimden korktum ama böyleyim değişemem böyle mutluyum çünkü.ha her gun duş almazsam da kendimi kokuyor sanıyorum

gıydıgım kıyafetle dısarı cıktıysam eve geldıgımde mutlaka makınaya atarım
bende de gunde 2 kere havlu degısır
esımın cıddı bır terleme ve ayak mantarından dolayı ayak kokusu sorunu oldu bır donem o zamanlar gunde 4 kez corap degıstırtırdım :KK70: sımdı gunde 2 kez degısıyor
terledıgımı hıssettıgım an hemen ustumu degıstırırım
nevresımlerı hergun degıstırırım cunku bız cok terleyen bır cıftız ertesı gun o nevresımde yatmak hıjyenık degıl
gunde 2-3 kere camasır degıstırırım
pıjamalarımı da gunluk degıstırırım

baktım da benım durumum sızden vahım :KK70:

saka bı yana pıslıkten ölenı duydum da temızlıkten hasta olanı duymadım. temız olmanız her zaman ıyı
sıze kurutma makınası tavsıye ederım

normal değil mi bu durumum ? Ya da normali nedir siz nasıl yapıyorsunuz
bence normali bu.okb başka bir şey çünkü.elektırık deterjan bütçenizi sarsmıyorsa yıkamaya devam dıyorum ben.temiz çamaşır kokusu gibisi var mı

gıydıgım kıyafetle dısarı cıktıysam eve geldıgımde mutlaka makınaya atarım
bende de gunde 2 kere havlu degısır
esımın cıddı bır terleme ve ayak mantarından dolayı ayak kokusu sorunu oldu bır donem o zamanlar gunde 4 kez corap degıstırtırdım :KK70: sımdı gunde 2 kez degısıyor
terledıgımı hıssettıgım an hemen ustumu degıstırırım
nevresımlerı hergun degıstırırım cunku bız cok terleyen bır cıftız ertesı gun o nevresımde yatmak hıjyenık degıl
gunde 2-3 kere camasır degıstırırım
pıjamalarımı da gunluk degıstırırım

baktım da benım durumum sızden vahım :KK70:

saka bı yana pıslıkten ölenı duydum da temızlıkten hasta olanı duymadım. temız olmanız her zaman ıyı
sıze kurutma makınası tavsıye ederım
sen de bizdensin sevindim.tek değilmişiz

aslında şöyle oluyor. Sabah kalkıyorum gece kirlenmiş oluyor işe giderken degistiriyorum. Sonra isten geliyorum orda dışarda tuvalete girdiğim için kirlenmiş oluyor degistiriyorum. Sonra esim gelmeden degistiriyorum temiz olsun nolur nolmaz diye. Bi de gece yatarken degistiriyorum. Bazen spora giderken ve dönüşte degistiriyorum. Günlük pet falan hiç kullanmadım henüz. Kaşıntı yapıyor diye.
Çok yoruyorsunuz kendinizi gereksiz yorgunluk bide yazık etmeyin zamanınıza enerjinize.Fazla abartı yaptıklarınız.Bu şekilde mi büyüdünüz acaba merak ettim.Bir yerde dur demeniz lazım.Ben okurken yoruldum....Yardım alın...

bence normali bu.okb başka bir şey çünkü.elektırık deterjan bütçenizi sarsmıyorsa yıkamaya devam dıyorum ben.temiz çamaşır kokusu gibisi var mı

Sadece bütçe mi etkileniyor bu takıntılıktan? Su kaynaklarının her geçen gün daha da tükeniyor oluşundan haberiniz var mı?

Sadece bütçe mi etkileniyor bu takıntılıktan? Su kaynaklarının her geçen gün daha da tükeniyor oluşundan haberiniz var mı?
doğrusunuz fakat bundan asla vazgeçemem.başka konularda ben de çevreciyim plastık poşet kullanmam atık toplarım ağaç dıkım kampanyalarında hep varımdır vs vs ama çamaşırlarım nevresımlerım tertemiz olmazsa mutsuz oluyorum

Daha önce de yazılmış kurutma makinesi çare olur soruna.Bence normal, bizim evimizde de her gün makine çalışır.Bazen günde iki defa çalışır.Okbli olduğunuzu düşünmüyorum, temiz olmak titiz olmak kötü birşey değil, ter kokmaktan milyon kat daha iyi.

doğrusunuz fakat bundan asla vazgeçemem.başka konularda ben de çevreciyim plastık poşet kullanmam atık toplarım ağaç dıkım kampanyalarında hep varımdır vs vs ama çamaşırlarım nevresımlerım tertemiz olmazsa mutsuz oluyorum

Ama bu kadarı normal değil ki.

Su ya bu, yaşam kaynağı. Bunun bu denli savurganca kullanılması insanlığa ihanet gibi geliyor. :/

Su ya bu, yaşam kaynağı. Bunun bu denli savurganca kullanılması insanlığa ihanet gibi geliyor. :/
haklısınız.gunluk yıkadıklarımı ben 28 dakika kısa program az suda yıkıyorum ama en azından bu kadarını yapabiliyorum.ama mutlaka yıkanacak hergun işte yıkamadan rahatsızlık duyuyorum.ama balkonumu kirlenene dek yıkamam camımı sıldırmem haftada bir.banyomu 15 te bir yıkarım 2 gun de bir sadece silerim.bulaşık mekinemi dolmadan çalıştırmam.elinde kova kova su her gun balkon banyo yıkayanlar var onlarda su düşmanı:anneadayı:

Çamaşır ve bulaşık makinesi fazla harcamıyor bence.

Elde bulaşıkları akıtmak bile bir makine çamaşırdan daha fazla harcıyor. Yer silme, cam silme derken su asıl oralara gidiyor bence.

Pijama giyme direk iç çamaşırlarınla yat bence :)

Haftada bir koltuk örtüsü yıkama bunu ayda 1 e düşür.

İççmaşır ve çorap konusunda haklısın. Çalışırken bende aynı kazağı ikinci gün asla giymezdim ve kesınlıkle yıkanırdı. Pantolonlarla öyle yapmıyorum en az 2 gün giyerdim üst üste günler olmasa da. Evde giydiğşn taytı da 3 5 gün kullan. Havluları ayrı kullandıgınız ıcın bence haftada 2 yeter.
3 5 gun aynı taytmı ıyyyyy kokar o

haklısınız.gunluk yıkadıklarımı ben 28 dakika kısa program az suda yıkıyorum ama en azından bu kadarını yapabiliyorum.ama mutlaka yıkanacak hergun işte yıkamadan rahatsızlık duyuyorum.ama balkonumu kirlenene dek yıkamam camımı sıldırmem haftada bir.banyomu 15 te bir yıkarım 2 gun de bir sadece silerim.bulaşık mekinemi dolmadan çalıştırmam.elinde kova kova su her gun balkon banyo yıkayanlar var onlarda su düşmanı:anneadayı:

Bence hanedeki kişi sayısı tespit edilmeli ve buna göre kişi başına düşen ortalama su miktarı belirlenmeli. Bu ortalamanın üzerine çıkanlar için suyun metreküpü daha farklı faturalandırılmalı. Ancak bu şekilde bu takıntıdan kurtulur kadınlar sanırım. :)

X