- 7 Kasım 2011
- 188
- 1
- 96
ilk başlarda böyle olması normal, pozisyon sürekli bozulur doğrumu bir türlü emin olamazsın bacak yanar, titrer ama kalçayı hissetmezsin hatta sıkıyorum sanırsın, dokunursun yumuşak, 3,5 saniye sıkarsın sonra bi bakarsın bırakmışsın, videodaki söyleyince aklına gelir sıkmak falan.. sonra bi bakmışsın kalça taş gibi oluvermiş:))
olabildiğince videodaki pozisyonu alıp, deneyerek en çok yandığınız pozisyonu bulup, yapabildiğiniz kadar yapın, zamanla kaslar güçlenince kaçayı sıkı tutabildiğiniz süre artacak bacaktaki yük kalçaya doğru kayacak, daha dik oturarak yapabileceksiniz hatta hiç tutunmadan bile durabileceksiniz...
pelvisi öne almak, pelvisi sıkmak işin püf noktalarından biri tuvaletimizi tutar gibi önü arkayı sıkıyoruz, vajina içinden yukarı doğru tüm iç karın kaslarını sıkıyoruz, (kagel gibi) bu da pelvisin otomatikman öne doğru gelmesini sağlıyor.
ilk başlarda bu kasları hissedemediğimiz için pek videodaki gibi bir pozisyona gelemiyoruz yada pozisyonu koruyamıyoruz, 100e kadar sürekli sıkmak zaten şuan beklenemez ama zamanla oluyor hepsi, sabır...
evet bir türlü emin olamıyorum ve dokunuyorum kalçada hiç kas hareketi hissetmiyorum ama bunun yanında bacaklarım inanılmaz titriyor. hani 1 cm yukarı aşağı hareket ettirmeme gerek kalmıyor çünkü bacak zaten kendi kendine zangır zangır 5 cm lik hareketler yapıyor
callanetics yaparken başka ne gibi egzersizler yapabiliriz? vücudu da aşırı yormadan?