merhabalar. kimseyi üzmek istemiyorum ancak callanetics'in yararlılığı hakkında çoğunuza katılmıyorum. sırf bunu yazmak için foruma üye oldum. callanetics egzersizlerini 6 ay kadar yaptım. ilk haftalarda hatta ilk 5 gün sonunda gözle fark edilebilen bir değişiklik yaptığı doğru ancak ilerleyen zamanlarda benim bacaklarımı kalınlaştırdı ve popomu düzleştirdi. Bakın bu çok önemli. Egzersizler içinde karınla ilgili olanlarda boynu ağrıyanlar var. bu çok normal çünkü yanlış. Bir bale hocasına videoları seyrettirip bizzat sordum ve bazı hareketlerin kasları şişireceğini söyledi (Bu yaz bale strecthing için 15 gün kadar derslere katıldım). mesela bale strecthing'de yatma hareketlerinde boynunuzu yere yatay tutup arkaya itiyorsunuz. callanetics'de tam tersi, boynu aşağıya indiriyorsunuz. bu da boynu ağrıtıyor ve zorluyor. ben konunun uzmanı değilim ancak bu spor, başka sporları da düzenli yapanlara göre. uyarmak istedim. cardiyo yapın, pilates kursuna gidin, jillian yapın ancak callanetics'i tek başına yapmayın. Callenetics'in egzersiz dünyasına kattığı çok şey var, kabul ediyorum. mesela pelvis hareketleri. tae-bo abs videolarında da bazı teknikleri kullanılıyor. sonra egzersiz sırasında karnınızı ve poponuzu sıkma. bunlar doğru ve güzel şeyler ancak bütüne baktığımda kendi adıma uzun vadede bana çok zararı oldu bu sporun ve tüm videoları sildim.