- 7 Aralık 2012
- 885
- 81
- 123
Canım zor tabi ama zorlama kendini zamanla yapabilir hale geliceksin.acele etme daha çok taze annesin.hiçbirimiz ilk gün tam yapamadık callanı.Lotus bu callanetics cok zormus yaa:) sanirim ben tam da yapamiyorm hareketleri. Bide ben sezeryanliyim. Karin egzersizlerini atladim.bi deniyim dedim aslinda hic zorlamadi.yani bi mekik cekmek gibi degil.ama yine de yapmadim.
Bu arada bu dukani yaomak istiyorum.ama bebekle ugeasmaktan karnini zor diyuruyorum.dukana uygun yiyecekler hazirlamaya vakit bulabilecek miyim? :) kitabi alamadim henuz. Aldigim gibi okuyup baslyacagm. Yediklerime dikkat edyrm.ama canm cok tatli istiyor.butun gun dayanip gece dayanamiyorm.buna cozum bulmak lazim:)
Kitabı okuman şart ama sana emzirenler için dukan ile ilgili genel bikaç tüyo vereyim;
*öğünlerinde tükettiğin gıdaların 3/2 si mutlaka az yağla hazırlanmış protein olsun.(dukan yemeklerini netten araştırabilirsin)
*günde en fazla 2 porsiyon meyve yemelisin Buda en geç 5 gibi bitmiş olmalı (yani akşam meyve tüketmek yok bu benim fikrim be Canan karatay da öyle söylüyor ve çok mantıklı)
*kahvaltılarında az yağlı lor peyniri maydanoz ve yumurta ağırlıklı beslenmelisin.hindi füme(içeriğinde patates nişastası olmamasına dikkat et) yada et füme, yağsız çemensiz pastırma gibi proteinler de tüketebilirsin.süt ürünlerinde yarım yağlı tüketmelisin.
*tatlı isteğimiz için de stevya içerikli bir tatlandırıcı ile yapılmış dukan tatlıları ile çözüm bulabiliriz.netten dukan tatlıları diye bakabilirsin.un yerine sınırlı miktarda nişasta ve yulaf kepeği kullanılan çok basit tarifler var.ekmeğini de yulaf kepeği ile yapıp tamamen undan uzaklaşabilirsin.dukan ekmeğini 15 dkda yapıp 1 hafta tüketebilirsin.
*içeçklerinde şeker kullanımını kesmelisin yada tatlandırıcı kullanmalısın.
Genel olarak yapılan her yemeğin her tatlının her hamur işinin çorbanın yani herşeyin dukan usulü ile olanını öğrenip hayatına uygulamalısın 1 haftada alışacağına garanti veriyorum.aç kalınmayan tek diyet hatta bence diyet değil sağlıklı bilinçli beslenme yöntemi dukan.