• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Calismayana Kiz verme....

bncede insanın tahsili bu kdr yargılanmamalı yani 2 yıllık 4 yıllık hala bu ayrım bile yapılıo ülkemzde..
2 yıllık okuyanlar küçük görülememeli aynı şekilde adı 4 yılık ünv olup bomboş olan bir sürü dandik bölümler var.. sakın yanlış anlşılmasın kimseye sataşmak için sölemiyorum bunu sadece çevremde çok duyuyrm ve yadrgyrm 4 yıllık iyi bi bölümden mezun olsam bile..

arkadaşa gelince sevgilisinin devamlılığı olan sigortalı bi iş bulması şart malesf..

Haklisin ablam, calismam diye israr ederse zaten tekmeyi yer baska yolu yok :)

sevgilin almanyada mı yasemin acaba orda mı yetişti hani orda yetiştyse yani yurtdışında herşey Türkiyede olduğu gbi deil..
orda yetişenler biraz daha rahat oluolar o yuzden mi iş konusunda biraz rahat davrnıo?

sevgilin almanyada mı yasemin acaba orda mı yetişti hani orda yetiştyse yani yurtdışında herşey Türkiyede olduğu gbi deil..
orda yetişenler biraz daha rahat oluolar o yuzden mi iş konusunda biraz rahat davrnıo?

Yok Türkiyede. Benimki biraz tembel sanirim ondan bu kadar rahat. Geberesice :oklava:

Yok Türkiyede. Benimki biraz tembel sanirim ondan bu kadar rahat. Geberesice :oklava:

anldm o zmn iş sende bitiyr sen ona güzellikle doğru düzgün iş bulması ve kendsini ailenin karşısına çıkmadn önce hazırlamsını söle bnce eger ki seni seviyor ve ciddi düşnüorsa buna kayıtsz kalcgnı düşnmüorm :teselli:

Haklisin ablam, calismam diye israr ederse zaten tekmeyi yer baska yolu yok :)

Yaşça senden biraz büyük bir adamdı sanırım bu değil mi? Burada lafı geçti ya da başka bir konunda öyle okudum hatırlamıyorum.

Bak şimdi, sen de küçük değilsin, ama onun daha aklı başında ve sorumluluk sahibi olması gerekir. Neyine güvenip de evlenme hayalleri kurmana izin veriyor ki? Ben eğitimini vurgulamak istemiyorum burada. Ha, fikrimi sorarsan, bir erkek kendisinden daha nitelikli bir kadını kolay kolay kaldıramaz, komplekse girer, onu ezer, hırpalar, aşağılar, ben de çok örneğini gördüm. Bu durumda eşiyle samimiyetle gurur duyabilecek erkek binde birdir. Ben işin bu kısmı hakkında bir şey diyemem, yorum yapamam, sen zamanla sinyalleri alırsın bununla ilgili.

Ama demek istediğim, artık hayatını oturtma yaşına gelmiş, ve sevgilisine evlilik hayalleri kurduran bir erkek geleceği olan bir işe girmeye çalışmalı. Ve böyle bir işi varken "ay çok yorucu" diye bırakmamalı. Masa başı işi mi bekliyor anlamadım ki.

Reklâmlardan kazandığı para yasal mı bilmiyorum ama o varken de "iş" sayılabilecek bir iş arayabilir, veya hazır bir yerden para geliyorken çeşitli kurslara gidip sertifika falan alabilir, bir yere girip çalışabilir. Ama o kolay parayı sevip tembellik ediyorsa durup düşünmek gerekir.

Aile babası olmak sorumluluk gerektirir. Sen de mesleğini eline alacakmışsın, ne güzel ama o da bencilliği bırakıp çabalamalı.

Ciddi ciddi düşün bunu, onunla da konuş "On yıl sonra ne yapıyor olmayı planlıyorsun?" diye. Bakalım verecek mantıklı bir cevabı var mı?

Yaşça senden biraz büyük bir adamdı sanırım bu değil mi? Burada lafı geçti ya da başka bir konunda öyle okudum hatırlamıyorum.

Bak şimdi, sen de küçük değilsin, ama onun daha aklı başında ve sorumluluk sahibi olması gerekir. Neyine güvenip de evlenme hayalleri kurmana izin veriyor ki? Ben eğitimini vurgulamak istemiyorum burada. Ha, fikrimi sorarsan, bir erkek kendisinden daha nitelikli bir kadını kolay kolay kaldıramaz, komplekse girer, onu ezer, hırpalar, aşağılar, ben de çok örneğini gördüm. Bu durumda eşiyle samimiyetle gurur duyabilecek erkek binde birdir. Ben işin bu kısmı hakkında bir şey diyemem, yorum yapamam, sen zamanla sinyalleri alırsın bununla ilgili.

Ama demek istediğim, artık hayatını oturtma yaşına gelmiş, ve sevgilisine evlilik hayalleri kurduran bir erkek geleceği olan bir işe girmeye çalışmalı. Ve böyle bir işi varken "ay çok yorucu" diye bırakmamalı. Masa başı işi mi bekliyor anlamadım ki.

Reklâmlardan kazandığı para yasal mı bilmiyorum ama o varken de "iş" sayılabilecek bir iş arayabilir, veya hazır bir yerden para geliyorken çeşitli kurslara gidip sertifika falan alabilir, bir yere girip çalışabilir. Ama o kolay parayı sevip tembellik ediyorsa durup düşünmek gerekir.

Aile babası olmak sorumluluk gerektirir. Sen de mesleğini eline alacakmışsın, ne güzel ama o da bencilliği bırakıp çabalamalı.

Ciddi ciddi düşün bunu, onunla da konuş "On yıl sonra ne yapıyor olmayı planlıyorsun?" diye. Bakalım verecek mantıklı bir cevabı var mı?

Evet sevgilim benden büyük. Hepiniz cok haklisiniz, konusup böyle böyle olmasi gerektigini söyleyecegim ona. kötükedihüso

eğer sende çalışacaksan 1.800 maaş fena değil aslında.
ama sende çalışıp aynı parayı kazanmazsan,fakir durumda kalırsınız.
bunun göze almak için de aşkının çok güçlü olması lazım.:umursamaz:

Ah anacım, senin sevgilinin ettiği bir değil iki değil ki..

Ablalarim öyle bi derdim var ki ne yapacagimi bilmiyorum.

Sevgilimle 2 Senedir birlikteyiz. Aramizda Mesafe oldugundan cogunlukla yaninda degilim. Bir kac ay önce eski sevgilisinin mesajlarinin hala telefonunda kayitli oldugunu ögrendim telefonda konusurken. Kizdim: O MESAJLAR HALA KAYITLI MI?! diye, evet, hayatta silmem onlari dedi. Sonra kizdim kapattim telefonu ve mesaj cektim, gecmisini unutamiyorsan benimle oynama diye.

Alakasi yok, bak evlenince silerim, hatta sana veririm sen silersin. dedi.

Bu durum beni coook rahatsiz ediyor, napicam bilmiyorum :(

Ne demek evlenince silerim ya, evlenene kadar sen onun nesiymişsin acaba? Madem seninle evlenecek, aranızda bir bağ var, o zaman bu ne biçim bir mantık? Nikâhı basmadan önce sana bakışı bu mu?

O mesajların iki yıldır saklanıyor olmasından çok buna takıldım ben canım. Ve hiç hoşlanmadım.

İnsan biriyle evliliğe giden bir yola girmişse, ona cânıgönülden bağlı olması beklenir. Bu hisler atılan imza ile gelişecek şeyler değil ki, öncesinde yoksa zaten neden öyle bir yola çıkasınız?

Bana çok saçma terbiyesizce geldi canım. Fikrimi söylemek istedim.

Ah anacım, senin sevgilinin ettiği bir değil iki değil ki..

Ne demek evlenince silerim ya, evlenene kadar sen onun nesiymişsin acaba? Madem seninle evlenecek, aranızda bir bağ var, o zaman bu ne biçim bir mantık? Nikâhı basmadan önce sana bakışı bu mu?

O mesajların iki yıldır saklanıyor olmasından çok buna takıldım ben canım. Ve hiç hoşlanmadım.

İnsan biriyle evliliğe giden bir yola girmişse, ona cânıgönülden bağlı olması beklenir. Bu hisler atılan imza ile gelişecek şeyler değil ki, öncesinde yoksa zaten neden öyle bir yola çıkasınız?

Bana çok saçma terbiyesizce geldi canım. Fikrimi söylemek istedim.

o konu da mı bu kızınmışdelikafadulden
kafamçokkarıştıakannehirdelikafadulden

konu sahibi yasemin, yerinde olsam hazır fırsat varken bu işi baştan sona iyice bir gözden geçiririm. evlilikle sonuçlansa bile sonunuz çok acı olacakeyvahedigeldismile

o konu da mı bu kızınmışdelikafadulden
kafamçokkarıştıakannehirdelikafadulden

konu sahibi yasemin, yerinde olsam hazır fırsat varken bu işi baştan sona iyice bir gözden geçiririm. evlilikle sonuçlansa bile sonunuz çok acı olacakeyvahedigeldismile

Aynen, bence bu adam hiç sağlam ayakkabı değil.

Bak canım, senin ona karşı bir takım hislerin var ve o yüzden bu adama objektif gözle bakamazsın bu çok normal. Çok da gençsin. Ama bu adamla devam edip etmeyeceğini iyi düşün. Kimse sana ayrıl demiyor, ama çok iyi gözlemle. Ve sakın bütün umutlarını buna bağlama. Baksana, iş ciddiye binmediği sürece adam seni yok sayıyor. "Olursa olsun, olmazsa olmaz ne olmuş yani" diyor gibi geldi.

Hem sorumsuz hem samimiyetsiz. Değil koca, hiçbir halt olmaz böyle adamdan. Abla tavsiyesi canım. Sen ailenle nasıl tanıştıracaksın derdindesin ama adam hem gelecekteki hayatını ciddiye almıyor, hem de seni sallamıyor bile.

Bak canım, senin ona karşı bir takım hislerin var ve o yüzden bu adama objektif gözle bakamazsın bu çok normal. Çok da gençsin. Ama bu adamla devam edip etmeyeceğini iyi düşün. Kimse sana ayrıl demiyor, ama çok iyi gözlemle. Ve sakın bütün umutlarını buna bağlama. Baksana, iş ciddiye binmediği sürece adam seni yok sayıyor. "Olursa olsun, olmazsa olmaz ne olmuş yani" diyor gibi geldi.

Hem sorumsuz hem samimiyetsiz. Değil koca, hiçbir halt olmaz böyle adamdan. Abla tavsiyesi canım. Sen ailenle nasıl tanıştıracaksın derdindesin ama adam hem gelecekteki hayatını ciddiye almıyor, hem de seni sallamıyor bile.

vereliniortak

Bu seyler yüzünden aramiz bozuk su an. Bakalim ne olacak. Hayirlisi olsun insallah.

eee canım oda bi iş ama ne kadar kalıcı bilinmez
şöyle olabilir maddi açıdan iyi ama onu ek iş olarak yapabilir,
eğer kendisi de isterse ki gider başka bi yerde daha çalışabilir

Bak guzelim, bu iliskinin neresinden tutsam elinme kaliyor, ve okuduklarimdan sonra benim aklimda bir suru soru isareti olustu bile.
Oncelikle, biliyorum bunu cok duydun ama dogruya dogru, yasin henuz evlenmeyi dusunmek icin cok genc. Ama evlenmeyi dusundugun kisi kocaman bir yetiskin, bir adam. Dusunceleriniz, beklentileriniz dogal olarak cok daha farklidir; cunku o kisinin artik fikirlerinin oturmus olmasi gerekir bu yasta. Senin ise fikrin dusuncen degisecektir 2-3 senede. Onun icin, evlilik gibi ciddi birsey icin dusunmek icin cok vaktin var, acele etme.
Ikincisi, bu adam bence de yasina gore gercekten kucuk davraniyor. Cunku 28 yas artik "ben calismicam, sonra istersem/lazim olursa calisirim" demek icin cok gec. Ailesiyle yasayan liseli ergen gencleri gibi konusuyor. Artik bu kisinin calisip calismamak degil, belli birikimlerinin, ev gecindirme dusuncelerinin filan olmasi gerekir. Tembel bir adam ev nasil gecindirebilir ki? Web site reklami dedigin nedir? bugun var yarin yok.
Bana cok absurt gelen birsey ise, bu zamanda universite mezunlari bile is bulamazken, seninki neyine veya kime guvenip "mecbur olunca calisirim" diyebiliyor? Ne is yapacakmis? Ona is davetleri filan mi yagiyor? Nerede yasadigini saniyor? Is begenmeyen, sorumluluk sahibi olamayan bir adam benim anladigim kadariyla bu kisi. Bu ne rahatlik yahu.

Anladigim kadariyla sen Almanya'da O Turkiye'de, internetten gorusuyorsunuz 2 senedir. Ben sanal alemden yasanan iliskileri iliskiden saymam bile, dogruyu soylemek gerekirse. Senin O kisiyi de tam olarak tanidigin konusunda suphelerim var. Onun icin bu kadar evlilik dusunup, bunu butun ailene soyleme bence. Her sevdigimiz kisiyle evlilik dusunur ailelerimizi mesgul edersek...
Ailene sen olayi su an itibariyle anlatirsan, eminim kabul etmeyeceklerdir bu kiyisi damatliga.
Ama sana tavsiyem, annene anlat bunu, bakalim ne diyecek.
Bir de duygusalligi bir kenara itip gercekci olmaya davet ediyorum seni.

Back