- 26 Şubat 2019
- 4.633
- 6.751
- Konu Sahibi Sade frappe
Laflarina belki dediginiz gibi fazlaca takilip, alinganlik gostermis olabilirim. Ama meslegimi is olarak gormemeleri beni rahatsiz ediyor.Çalışan bir kadındım yakın zamanda istifa ettim günümün çoğunu evde geçiriyorum şu aylarda. Arada arkadaşlarıma yardıma gittiğim oluyor onda da maddi beklentim olmadığı için gelirim yok.
Kimseye laf söylemiyorum da kendime söylüyorum. Ev hanımlarının nasıl zaman geçirdiğini bulabilmiş değilim. Bir ara depresyona girip burda konu açtım hatta sonra toparladım. Temizlik yemek yap, evde başka iş kalmıyor ki. Bir de çalışırken daha verimli ve enerjiktim.evde otur otur hantallaştım. Bir iki aya yeni bir girişime bşlıyorum hayırlısıyla onun hazırlıklarını yapıyorum şu an evden o biraz iyi geliyor.
Size sorulan sorular da aşağılamak için değil benim gibi evde ne yapacaklarını bilmediklerinden olabilir. Alınganlık yapmış da olabilirsiniz.
Benim de evimde iş bölümü yarı yarıya olmasa da bayağı bir iş yapar eşim.
Ama ben de çalışmıyorum.
Suç mu bu?
Bakın, kadınların ömrü boyunca yaptığı şeyden bahsediyoruz.
Emekliliği yok bunun.
En basiti tatil yahu.
Dünyanın en lüks 7 yıldızlı oteline gidin, o valizleri tekrar toplayıp kapatan kadındır.
Eşi illa yardımcı olur verir falan ama, kadının bu dünyada işi bitmez.
Kendimden ve annelerden örnek vermem gerekirse, çocuklarıma benden başka bakabilecek bir baba yiğit çıksaydı, emin olum çalışırdım.
Sebebi para kazanmak değil, psikolojim ve evden uzaklaşmak için.
Ama ne eşim ne ailem ne bakıcılar vs ler, benim çocuklarıma bakamadı, bakamaz da.
Hele masa başı çalışan hiç kimse bir anneden daha fazla yoruluyor da olamaz.
Şöyle bir ayrım var, çalışan kadın akşam yemeğine tek çeşit bir şey yada buzluktan çıkardığı bir şeyle geçiştirir ve kimse de laf etmez.
Ama çalışmayan kadın her gün mönü menü döktürüyor adeta.
En basit farkı bu olayın.
Evet calismiyorsan veya yari zamanli calisiyorsan evin daima bal dök yala olmalı, dolabında yemegin mutlaka ogüne özel olmalı ve de misafir agirlamaya 7 24 hazir ve nazır olmalisin. Gelen misafirler senden 4 cesit yemek veya tatli borek beklerler. Arada kendi kizinin adi geçtiğinde aa o calisiyor ona biz evde hepimizi birer cesit yapalim goturelim derler. Sirf calismadigim ya da o gun bos oldugum icin sana fevkalade ev sahipligi yapmak zorundayim çünkü. Yapilan ayrimcilik hic hos ďegil maalesef.