aslında o iş pek öyle olmuyor.
Ben çalışmıyorken de tek çeşit birşey çıkarabiliyorum mesela :)
her çalışmayan kadın bir çorba, bir ara sıcak, ana yemek tatlı filan yapmıyor.
Sağda solda gördüklerim gayet bir makarna bir salata ile günü geçirebiliyorlar.
Çalışan kadın olup ev işi yapmak ve anne olmak kadar zor değil evde olmak. Bunu 13 aydır evde olan biri olarak söylüyorum. Bütün işleri ben yapıyorum, eşimle ayrıyız kızımın tüm bakımı bende. Ama dışarı çıkıp günde 2 saatimi yolda harcayıp, otobüs metro kullanarak işe gidip gelmek kadar yorulmuyorum ben.
Evet ev hanımı olmak zor, ama hem çalışıp hem ev hanımı olmak daha zor. Her çalışan kadının ev işlerinde yardımcısı olmuyor ki :)
Hah işte bunu söylüyorum, kadın zaten evde çalışıyorken, bir de ücret karşılığı çalışması ekstra, bu yüzden erkek çalışmayınca ayıplanır çünkü kıstas farklı diyorum.
Allah bağışlasın, sağlıkla büyütün inşallah evladınızı.
Sizin bedeninize yolculuk zor geliyordur mesela, ama bana öyle değil.
Ve çalıştığım dönemde kendimi çok zinde hissediyordum.
Ama 2. Beneğimi evde uyutmak için bebek arabasıyla koridorda 5 km yürüdüğüm günleri bilirim(app uygulaması sayesinde), onu arabada ya da kucağımda sallayıp, yemek yaptığımı ya da makina boşalttığımı falan.
Ha ayrıca size bir örnek vereyim yakınımdır bu kişi, çalışmıyor.
Çalışmadığı gibi evde de hiçbir zaman geçirmiyorlar, bir ayın 25 günü rahat dışarda yemekteler.
Kadın gündüzden çıkar, kocası akşam katılır.
Gelen misafirine de dışardan yemek söyler ve tabi ki düzenli yardımcısı var ama hayat ona çok zor.
Hala maddi olarak logolu ürün peşindedir.
Tüm hayatı şıkır şıkır gezip, para harcamak üzerine kuruludur ve bu hanım ‘avukat’.
Nasıl ki çalışma hayatında oldukça kolay işler varsa, böyle ev hanımları da var elbette:)