- 26 Şubat 2019
- 4.633
- 6.751
-
- Konu Sahibi Sade frappe
Fotografcilik; bu meslegi yapmadan önce benim de çok imrendigim ve saygi duydugum bir meslekti. Ama cevremin isime karsı yaptigi bu muameler, yaptigim meslegin sanki bir meslek olmadiginina dair bir yanilgiya dusurdu beni.Fotografcilik, bence cok guzel bir meslek.
Bircok insanin en ozel ve guzel anlarini, anilarini olumsuzlestirmek ve bu anlara taniklik etmek cok guzel.
Calismayana neden calismiyor ya da calisana neden calisiyor demedimde dusunmedimde.
Kimseyi gozunuzde buyutmeyin, birakin konussunlar, he diyip gecmek gerek bazilarina
Canım seni çok iyi anlıyorum. Çünkü bende turkiyenin en iyi üniversitesini bitirdim yetmedi açiktan bir daha okudum. Fakat çalışmadım. Kendi isteğim doğrultusunda . Hayatı bazen akışına göre yaşamak gerekiyor . Bana karışacak beni eleştirecek hele de üzecek insan uzak olsun hiç olmasın daha iyi. O kadar çok duydum ki ne o okulu bitirdin ve de çalışmıyorsun lafını evet o okulu bitirdim vee çalışmıyorum. Ha çalışan arkadaşlarımın bir kısımda o mesleği yapmadan çalışıyor yani bana okulda boş yer işgal etmişim gibi davranmanıza gerek yok. Hiç de pişman değilim bugün yine olsa yine girer okurum diyorum bazen. Benim bu kadar da değil sıkıntım şimdi birde beşinci bebeğime hamileyim. İyice çatlıyorlar iyi cesaret valla diyen diyene . Buda yetmedi biz karı koca şehir değiştirdik bu halimizle. Millet şaşkın şaşkın sonumuzu merak ediyor. Sorular imalar öküz altında buzağı aramalar ağzımdan laf almaya çalışmalar bütün bunları yaşarken senin yazdıklarını okuyunca destek vermek istedim. Çekemeyen insan çok oluyor sen aldırış etme. Bugünün böyle geçer yarın bambaşka birşey yaparsın. Ama senin diğer insanlardan farkın sui öyle için rahat ki kimseyi eleştirmediğin için. Üstelik çalışana saygımız sonsuz ama öyle evde iş bulamıyorum canım sıkılıyor diyeni de hiç takma otursun kitap okusun madem de öğretmen bıraksın hava atmayı. Hepimiz biliyoruz ki evliysen hele de çocuk varsa ev işi bitmez ev dede olsan bitmez çalışıyorsan da hic bitmez. Bazen insan oğlu afedersin bir yerini de parcalasa nasiplten öteye gidemez. Son olarak şunu da anlatmak istiyorum geçenlerde yakın bir arkadaşımla konuştuk aslında üç kişiydik . Biz ikimiz tutumlu değilizdir ama üzüncümüz aşırı sıkar çalışır tutar birikim yapar vs vs. Yirmi yılımızı analiz ettik uçumuzde de evler ve arabalar var ve o tutumlu çalışan arkadaşımız bizden daha iyisine sahip değil. İnsan kısmetinde varsa çalışır ihtiyacı doğrultusunda çalışır bazen zevk içinn çalışır ama çalışmayan kadına bu şekilde yaklaşmak sadece karşımdakinin kibrini gösterir bana. Çünkü o evde oturuyor sandığımız kadınların da çoğu çalışıyor. Evden çalışıyor. ...
Hepsi bir Ara Güler di zaten mesleğinizi yorumlamışlar bir de...Fotografcilik; bu meslegi yapmadan önce benim de çok imrendigim ve saygi duydugum bir meslekti. Ama cevremin isime karsı yaptigi bu muameler, yaptigim meslegin sanki bir meslek olmadiginina dair bir yanilgiya dusurdu beni.
Tesekmur ederim yorumunuz icin ☺
Ben de çalışmayan kadınları hoş karşılamıyorum. Erkek çalışmayınca ayıplanıyor kadın çalışmayınca normal karşılanıyor. Neden?
Ben kimseyi hor görmüyorum? Sadece hoş karşılamıyorum, bu da benim şahsi düşüncem.Hoş karşılamayabilirsin, bunu da anlayabilirim. Benim bahsettiğim bu tarz kadınları insan içinde hor görerek küçümsemeye çalışmak neden? Herkesin kendi hayatı ve bütçesi var. O kisinin evine tek maaş mı giriyor çift maaş mı giriyor bence bu kimseyi ilgilendirmemeli. Kimse bunu kendine misyon edinmemeli diye düşünüyorum.
Erkek; sabah kalkıp kahvaltı hazırlayıp herkesi gideceği yere hazırladıktan sonra, bulaşıkları yıkayıp, evi toplayıp, süpürüp silip, camları silip, klozetleri ovalayıp, evin her yerinden bilimum atılacak şey toplayıp, çarşaf değiştirip, kirlileri yıkayıp kuruyunca ütüleyip, akşam yemeği için 3 çeşit yemek hazırladığında belki çalışmaması ayıplanmazdı.Ben de çalışmayan kadınları hoş karşılamıyorum. Erkek çalışmayınca ayıplanıyor kadın çalışmayınca normal karşılanıyor. Neden?
Ben de evden bi takım şeyler üretip satıyorum ve aynı muameleyi görüyorum. Çok canım sıkılıyor bu duruma. Sizi çok iyi anlıyorum ben bu tip insanlardan uzaklaşmayı seçtim çünkü dediğiniz gibi enerjimi feci şekilde düşürüyorlar.
Belki inanmayacaksınız ama çevremde bir çift var. Ev işlerini ortak yapıyorlar. Buna rağmen kadın çalışmıyor.Erkek; sabah kalkıp kahvaltı hazırlayıp herkesi gideceği yere hazırladıktan sonra, bulaşıkları yıkayıp, evi toplayıp, süpürüp silip, camları silip, klozetleri ovalayıp, evin her yerinden bilimum atılacak şey toplayıp, çarşaf değiştirip, kirlileri yıkayıp kuruyunca ütüleyip, akşam yemeği için 3 çeşit yemek hazırladığında belki çalışmaması ayıplanmazdı.
Bilmem anlatabildim mi?
Çalışmayan erkek bunları yapsın, başımıza taç olur.
Ama kadın zaten bir işçi hayatı yaşıyor ve üzerine çalışıyor.
Farkı görebildiniz sanırım.
Kadının dik durabilmesi lazım hele ki bizim toplumda mesleği veya yapabilecegi bir şeyleri olmalı.Çalışmak konusına gelince ben bazen çalıştım bazen evde oldum eş maaşı geçime yetiyorsa çalışmayabilir yeter ki altın bileziği olsun .bu da benim fikrim ev işi de çok yoruyor çocukşar onların bakımı kolay işler değil
Benim de evimde iş bölümü yarı yarıya olmasa da bayağı bir iş yapar eşim.Belki inanmayacaksınız ama çevremde bir çift var. Ev işlerini ortak yapıyorlar. Buna rağmen kadın çalışmıyor.
İnşallah sağlıcakla bebğiniz olur ama sizin işiniz bu oh mis gibi kadının biri vardı çocugu sırtında dünyayı geziyorudu.Siz neden yapamayasınız.Benim iş şehre uzak ve çocuklarımı bırakacak kimse olmuyordu bakan da yok ondan zorlanıyordum.Ev kadını olmak da güzel bir şey boşverin yolunuza bakın.Esimle cocuk dusunuyoruz. Cocuk olunca hepten ev hanımı muamelesi gormekten korkuyorum acikcasi
Ya bu muhabbet hep oluyor benim annem çalışan kadındı komşularımız ev hanımıydı ve onlar da anneme laf sokardı. Çalışan kadınsın hala araban yok çalışan kadınsın ama şöyle çalışan kadınsın ama böyle diye. Yani bir işe girseniz bu seferde başka şeylere takacaklar en nefret ettiğim şeylerden biri de budur. Birkaç kadın bir araya geldi mi fesatlıklar baş gösteriyor. Bence kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilsiniz enerjinizi sömürüyorlarsa bir süre görüşmeyin. O sırada da yarım bıraktığınız kitabınıza devam edebilirsiniz mesela? Biraz sizde de takıntı olmuş gibi geldi her konuşulanı üzerinize alınıyor da olabilirsiniz.
Hele masa başı çalışan hiç kimse bir anneden daha fazla yoruluyor da olamaz.
Şöyle bir ayrım var, çalışan kadın akşam yemeğine tek çeşit bir şey yada buzluktan çıkardığı bir şeyle geçiştirir ve kimse de laf etmez.
Ama çalışmayan kadın her gün mönü menü döktürüyor adeta.
En basit farkı bu olayın.
Hah işte bunu söylüyorum, kadın zaten evde çalışıyorken, bir de ücret karşılığı çalışması ekstra, bu yüzden erkek çalışmayınca ayıplanır çünkü kıstas farklı diyorum.aslında o iş pek öyle olmuyor.
Ben çalışmıyorken de tek çeşit birşey çıkarabiliyorum mesela :)
her çalışmayan kadın bir çorba, bir ara sıcak, ana yemek tatlı filan yapmıyor.
Sağda solda gördüklerim gayet bir makarna bir salata ile günü geçirebiliyorlar.
Çalışan kadın olup ev işi yapmak ve anne olmak kadar zor değil evde olmak. Bunu 13 aydır evde olan biri olarak söylüyorum. Bütün işleri ben yapıyorum, eşimle ayrıyız kızımın tüm bakımı bende. Ama dışarı çıkıp günde 2 saatimi yolda harcayıp, otobüs metro kullanarak işe gidip gelmek kadar yorulmuyorum ben.
Evet ev hanımı olmak zor, ama hem çalışıp hem ev hanımı olmak daha zor. Her çalışan kadının ev işlerinde yardımcısı olmuyor ki :)