Çalışmayan kadına karşı olan tutum

Siz yaşadığınız hayattan, yaptığınız işten memnun olmaya bakın. Ben o kadar yersiz buldum ki bu derdinizi, çalışmıyor değilsiniz çünkü. Hiç çalışmayan kadınlar bu moda girmiyor, sizin girmenize üzüldüm takılmayın hiç. Zaten herkes kendi kültürüne, karakterine yakışanı yapar. Dediğim gibi ne iş yapıyorsun bütün gün evde diyenlere bilemeyecekleri birkaç terim söyleyin, şunu yapıyorum bunu yapıyorum diyin susarlar bence.

Benim de anlatmak istediğim bu kesinlikle. Çalışıp çalışmamak kadının kendi tercihi olmalı, ama mutlaka her kadının gerektiğinde para kazanabileceği bir mesleği, işi olmalı.
İnşallah gerekmez ama, gerektiği takdirde sudan çıkmış balığa dönmemek için, kendisine ve varsa çocuklarına bakabilmek için.

Nil Karaibrahimgil'in Gençliğime Sevgilerimle'de söylediği gibi;

"Kızlar! Güzel mi güzel bir kadın olduğunuzda, kendi atınız olsun. Kendi paranızı kendiniz kazanın, onu şakır şakır harcayın. Böylece ayrılıklarla, boşanmalarla attan inip eşeğe binmezsiniz. Atınızı kimse altınızdan alamaz. Dörtnala başka yere gidebilirsiniz. "

Çekemiyorlar canm.bosver he de geç.doktor olsan maaşını onlara mi vercen.herkes çalışıyorsa kendine.tavsiyem ben olsam dinler dinler yüzlerine bakarim cvp bile vermem.yorulup dursunlar

Ahash ben TV sevmiyorum gangsta. Sevsem belki hipnotize olurdum. Ben de bunu bir ara art arda netflix dizilerini bitirince söyledim kendime. Beynim yok oldu çünkü. Dışarı çıkınca "evime nereden gidiyordum ben ya" dediğim noktada izlemeyi büyük ölçüde azalttım. Ekranın her çeşidi, buna telefon yabancı diziler ve tv de dahil insanı hipnotize ediyor. Beynini kullanmayı unutturuyor. O dönemde kendimi o kadar beyinsiz hissettim ki telefona zeka geliştiren uygulamalar indirdim. İngilizce geliştirme programını indirdim beynim eski haline dönsün diye ahshjs.

Çalışırken de kendimi beyinsiz hissettiğim dönemler oluyordu. İşe git gel yemek ye uyu.o rutinden o kadar sıkılmıştım ki o yorgunluğa rağmen haftasonu çeşitli kurslara gitmeye başladım. Diyeceğim o ki, kendini geliştirmenin çalışmakla ya da evde durmakla bir ilgisi yok. Bugünün bir önceki günle aynı olmasından rahatsız olan insan gelişir. Rahatsız olmayan ise çalışsa da evde dursa da bir adım ilerleyemez. Mevzu bu.

Birine bağlı olarak çalışmak benim için kötü, tek başına is yapmak kadar özgür birşey yok! Siz bir ay çalışıyorsunuz, ben bir kaç işe gidince sizin aldığınız parayı alıyorum! de geç öyle seviyesiz insanlara. Bence çevrenide değiştir. Dünyaya at gözlügüyle bakmayan insanlardan seç arkadaşlarını. Ayrica sıkma canını boşver. Gerçekten çok rahat ve güzel bir mesleğin var

Senin yorumlarını severim genelde ama bu olmamış ya. Atomu parçalayanların meslekleri başka nükleer fizikçiler yapıyor onu diğer kadınlar onu seçmemiş diye böyle aşağılanmaları mı gerekiyor. Üni mezunu diplomalı vs geçtim, ev temizliklerine giden bütün gün can hıraş çalışan kadınlar var. Ev hanımlarının yakındığı gibi bütün gün çocuk bakan kadınlar var hem de başkasının çocuğuna gösteriyor o sabrı. Çalışan herkes einstein mı olmak zorunda? Akademiler bile kaç tane einstein çıkarabilmişler?
Çalışanlar ev hanımlarını küçümsüyor diye açılan konunun geldiği yere bak. Üzücü gerçekten

..

Size gercekten çok katılıyorum. Neticede kompleks yapmis olsam bile bu durup dururken kendiliginden olmadı neticede. Ben zaten takmamaya calisiyorum. Amaan onun dengesizligi, kendi isine baksın, tipe bak, vasıfsız, cahil (yaptigi hareketinden dolayi) diye kendi kendime konusarak karsimdaki kisiyi icten ice elestirip, kendime bu insanlari neden takmamam gerektigiyle ilgili nedenlerimi siraliyorum. Ama bir degil iki degil durum hep boyle olunca ister istemez benim de modum dusuyor, ozguvenim, isime olan saygim ve inancim bundan olumsuz etkileniyor.
Herkesin kendi gorusu, sitedeki arkadaslar beni elestirebilirler, onlarda bu meslegi is olarak gormeyip cevremin bana yaptigi muameleye destek gosterebilirler. Ben demotive edici veya olumsuz elestiri yapanlardan ziyade destek olan, motive edici konusan arkadaslarin gorusune deger veriyorum. Burdaki elestirileri takmamak cok daha kolay benim icin. Benim icin sikinti olan karşımda kanlı canlı durup konusan cinsleri.

Aynı durumu yaşadım.. şuan çalışmıyorum çocuktan dolayı evdeyim. Evdeyken boş durmak istemediğim için bir kurstan eğitimini aldığım takı vs islerine girdim. Kendimi oyalamak ve hobi adına. Bir güzel sayfa açtım . Urunlerimi koydum. Ne eş tarafı , ne kendi kuzenlerimin bazıları olmak üzere tanitimimi yapmadılar bile. Hele ki eşimin ablasının tonlarca arkadasi var yeri gelince onlarla ovunmeyi biliyor. Ben o kadar inanarak başladım ki esimde çok destek oldu. Bayağı masraf yaptık. Ama onların tutumu ve yaklaşımları yüzünden kendime inancım bitti. Şuan elime alıp yapmak dahi istemiyorum.
Yok nasıl olacak?
Yok cocuklarla nasıl yapıyorsun?
Yok kargoyu ne yapcan?
Yok elin alissin öyle tanitimini yapcam.
Zıkkımın kökü. Bıraktım işte .
Mutlu oldunuz mu??

Bu arada diğer mevzu da da kendini ezdirme. Tamam çalışmak güzel evet . Ama insan evde olmanın da hayalini kuruyor yalan yok. Yani ben oyleydim zamanında , kendi adıma . (Evde olunca da sıkılıyorum ama.) Çalışan kadınlar yani benim çevremdekiler, evde boş boş oturmayı hep ozluyorlardi. Ki evde boş oturulmuyor o da ayrı mesele. Ama onlara öyle geliyor şuan.
Neyse çok uzattım. Kendini ezdirme . Evden kazanılan para her zaman daha cazip. Ne güzel yazıyorsun da , herkese verilmez o yetenek. Yazmayı bırakma ve bence fotoğrafçılık çok Cool

Merak etmeyin çalışsanız da, bu toplum sizi eleştirecek bi şey bulur.
Birincisi Türk'sün, ikincisi kadınsın. Koy yanyana; Türk Kadını...
Her koşulda eleştirilebilmek, bize doğuştan bahşedilmiş bi ayrıcalık (!)

Çalışırsan; İlgisiz anne, paragöz kadın (hatta çalışan kadın fuhuşa teşvik ettirir diye vaaz veren dincilerimiz bile var bizim)
Çalışmazsan; Tek başarısı çocuk yapıp evlenmek olan, koca parası yiyen kadın olacaksın

Boşverin milleti, bi şey yapmak istiyorsanız bunu sadece kendiniz için yapın, hayat sizin. Onlar sizi yine eleştirecek.

Aynen...

Evliyim yaklaşık 7ay önce devlet memurluğundan istifa ettim. Kolay iş bulabilecek mesleğim var ama özel sektör düşünmüyorum. Yeniden kpss ye girmeyi düşünüyorum. 7aydır anlattıklarınızın çoğunu yaşadım+ istifa etme eleştirileri. Ama asla enerjimi tüketmesine izin vermedim yaşadığım hayattan mutluysam memnunsam bu kimseyi ilgilendirmez. Eğer dedikleri gibi evde sıkılıp boş kalıyorsanız kendinize uğraşacak şeyler edinin. İlla para kazandırması gerekmiyor. Ben mesela bi yardım derneğinde gönüllüyüm. Belediyenin kurslarına katıldım hiç bilgim olmayan bi konuda kendime fazlasıyla şeyler kattım. Eşimin kendi şirketi var yeri geldi onunla birlikte vakit geçirdim yardım ettim hatta o sektörde bilgi sahibi oldum. Yani hiç boş ve sıkıcı hissetmedim böyle söyleyen insanlara da tüm bunları sabırla anlattım kendime bu sürede daha farklı şeyler kattığımı. Açıkçası hala anlamayıp ısrarla soran böyle konuşanı da hayatımdan uzkalaştırırım enerjimi sömürmesine izin vermem.

Yahu evde olan kadınlar da kendi aralarında eleştirecek bir şey buluyorlar. Benim eltim de ev hanımı. Bana diyor ki "dört yıldır evdesin yani ev hanımısın. O zaman ev hanımı gibi davran. Duvarları falan cifle hala çalışıyor gibi davranıyorsun" diyor. Eşit şartlardayız ama o daha çok ev hanımı olduğu için bana da iyi ev hanımı ol yetersizsin diyor ahsjsjs. Kendisi ev hanımlığı konusunda master seviyesinde. Ben daha stajyer sayılırım tabi.

Bir diğer arkadaşım kendisi gibi çalışan diğer arkadaşıma "ben çalışıyorum ama senin gibi evimi bok götürmüyor her şeye yetişiyorum sen bir tek işe gidiyorsun" diyor. O yüzden konu sahibine diyorum ki insanlar her durumda ve koşulda eleştirecek bir şey bulurlar. Dilediğinizi yapın ve kimseden etkilenmeyin.

Duvarları ciflemek mi buna takıldım ben de hahahahah

Bence söylenen laflarda cok uç bir sey yok. siz biraz fazla kafaya takmişsınız.

Zannediyor musunuz ki baska bir mesleginiz olsa insanlar boş boş konuşmayacak?

Bakın benim esım mühendis. ilk nişanlandığım zaman akrabaların yorumu "ortalık işsiz mühendis kaynıyor" oldu ki çok sükür eşim mezun olduğundan beri işsiz kalmadı.

Mesela ben devlette ögretmenim baska bir akrabanın yorumu "Benim kızım ögretmenligı kazandıda gitmedi. Anne ben yapamam devlet memurlugu çok pasif bir iş dedi" ki burada bahsedilen kız kücük bir anadolu üniversitesinden işletme mezunu.

Esimle maddi durumumuz iyi cok sukur ama mütevazıyizdir eşimde bende. Sosyal medya kullanmıyoruz kimsenin gözüne bir şeyler sokma çabamaızda yok bayramda teyzem bize oğlunu övüyor bizde "ya öyle mi ne güzel" diyerek dinliyoruz eşimle. Birden demesin mi "Siz o kadar calısıyorsunuz ama benim oğlum Antalyalarda tatil yapıyor siz yapabiliyor musunuz?" biz esimle sok olduk ki daha yeni gelmistik deniz tatilinden ve esimle ikimizin geliri onun oğlundan kat ve kat fazla gelini calışmıyor çünkü.

Yani insanları takmamayı öğrenmelisiniz. İnsanlar özellikle cahil olanlar çok ama çok boş konuşur.

Duvarları ciflemek mi buna takıldım ben de hahahahah

Tabi mütemadiyen duvar cifliyor eltim. Hatta evin her yerini cifliyor, cifle aşk yaşıyor. Cifi bitince panikliyor. Ama ben ona neden böylesin demiyorum. O bana neden daha fazla temizlik yapmıyorsun diyor. Çünkü gelişimini tamamlamamış insan çalışsa da evde dursa da insanlarla uğraşmaktan keyif alıyor.

Değişik ya, bir kutu cif hediye etmek isterim

Bayılıyorum böyle cifle, domestosla ask yasayan kadınlara ben, ben niye olamıyorum
Şurayı neyle temizlesem diye kime sorsam karşılığında cif-poşet yap tertemiz olur diyorlar. Cif önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…