- 21 Ağustos 2019
- 89
- 66
-
- Konu Sahibi Sade frappe
Ne güzel kendin yapabiliyormuşsun, ben hiç anlamıyorum vallahi, o yüzden yaptırıyorum. :))
Evet, daha profesyonel gelir insanlara kendi sitenin olması, işini sadece insta, face üzerinden yapman yetmez bir köşede sanal dükkanın da olsun. Dediğim gibi şu sponsorlu reklamlar var, onlara bir bak derim; çok büyük para değil, insanlar profillerinde gezerlerken senin reklamların da düşsün. Çevrenden başla, müşteri çevresi için "Hediyeleş"... Ben birkaç çizimimi, arkadaş çevreme hediye ettikten sonra "Benim için de çizer misin? Ne kadara olur?" vb. teklifler de aldım. Benim arkadaşın evine gelip gören bir arkadaşı beğeniyor, zincirleme bana ulaşıyor filan. Bunu da yapabilirsin, başlarda biraz cebinden gider ama arkadaş tavsiyeleri üzerinden yürüdükçe de kazanırsın.
Benim hikaye uzun, ben 30 yaşında aklımı başıma devşirdim; insanları çok dinledim vakti zamanında, bu da yolumdan hep şaşmama sebebiyet verdi, bu yüzden diyorum "Kulak asma, bu işte kararlıysan iyi olduğunu düşünüyorsan enerjini buna ver ve modunu düşürme hiç".
O "Ressamlar aç" lafını annemden çok duydum, "Hobi olarak yaparsın" vb. Şimdi gelmişim 33 yaşına, evli çocuklu, sıfırdan hayat kuruyorum, belki 3 sene kadar önce döndüm resim yapmaya. Öncesinde neredeyse 10 sene resim yapmadım resme küstüm, inkar ettim yok saydım olmadı... I-ıh. Hastaneden istifa verdiğimde ayy, açık açık "Aptalsın" dediler; napayım dişlerimi sıka sıka, hiç hata kaldırmayan bir sektörde, üstelik bunu severek yapamazken nasıl kalayım? Bu hem kendi hayatıma hem de başkalarının hayatına haksızlık olurdu... Sevmeden yaptığım işte, bir gün mutlaka büyük bir hata, sorumsuzluk, umursamazlık, bıkkınlık yapar birinin hakkına girerdim; baktım maddi olarak imkan da var, dedim zorlamanın manası yok, hep istediğin şeyi ol, ölmeden şunu gerçekleştir. Neyse, benim de ne anlatasım varmış yaÇok anlatıyorum konu resim, meslek vb. olunca, anlat anlat bitiremiyorum.
Bizim yol zor yol; ülkemizde insanlar karınlarını nasıl doyuracağının, hayat içinde, iş,aş,çocuk telaşesinde nasıl nefesleneceğinin hesabındayken; senin estetik gören o yetenekli gözünle yakaladığın karelere ne kadar para verecek, ya da benim oturup boyadığım tabloları alıp da kim duvarına asacak? Bunlara kim para verecek?? Bu yüzden isim yapman şart, buna odaklan; bunun için iyi çevre gerekiyor, yenilik gerekiyor, kampanya gerekiyor, kendini güzel tanıtman gerekiyor; artık türlü türlü yolları deneyeceksin. Umarım gönlündeki gibi olur, sanatının, yeteneğinin kıymeti bilinir, maddi olarak da karşılığını bulursun. İnsanların moralini bozmasına da izin verme, sen kendini biliyorsan, milletin ne dediğinin bir önemi de yok.
ahahaha ev hanımlığında bile rekabet ortamı yaratıyoruz desenize :)Yahu evde olan kadınlar da kendi aralarında eleştirecek bir şey buluyorlar. Benim eltim de ev hanımı. Bana diyor ki "dört yıldır evdesin yani ev hanımısın. O zaman ev hanımı gibi davran. Duvarları falan cifle hala çalışıyor gibi davranıyorsun" diyor. Eşit şartlardayız ama o daha çok ev hanımı olduğu için bana da iyi ev hanımı ol yetersizsin diyor ahsjsjs. Kendisi ev hanımlığı konusunda master seviyesinde. Ben daha stajyer sayılırım tabi.
Bir diğer arkadaşım kendisi gibi çalışan diğer arkadaşıma "ben çalışıyorum ama senin gibi evimi bok götürmüyor her şeye yetişiyorum sen bir tek işe gidiyorsun" diyor. O yüzden konu sahibine diyorum ki insanlar her durumda ve koşulda eleştirecek bir şey bulurlar. Dilediğinizi yapın ve kimseden etkilenmeyin.
Yahu evde olan kadınlar da kendi aralarında eleştirecek bir şey buluyorlar. Benim eltim de ev hanımı. Bana diyor ki "dört yıldır evdesin yani ev hanımısın. O zaman ev hanımı gibi davran. Duvarları falan cifle hala çalışıyor gibi davranıyorsun" diyor. Eşit şartlardayız ama o daha çok ev hanımı olduğu için bana da iyi ev hanımı ol yetersizsin diyor ahsjsjs. Kendisi ev hanımlığı konusunda master seviyesinde. Ben daha stajyer sayılırım tabi.
Bir diğer arkadaşım kendisi gibi çalışan diğer arkadaşıma "ben çalışıyorum ama senin gibi evimi bok götürmüyor her şeye yetişiyorum sen bir tek işe gidiyorsun" diyor. O yüzden konu sahibine diyorum ki insanlar her durumda ve koşulda eleştirecek bir şey bulurlar. Dilediğinizi yapın ve kimseden etkilenmeyin.
ahahaha ev hanımlığında bile rekabet ortamı yaratıyoruz desenize :)
Bayılıyorum böyle cifle, domestosla ask yasayan kadınlara ben, ben niye olamıyorum
Şurayı neyle temizlesem diye kime sorsam karşılığında cif-poşet yap tertemiz olur diyorlar. Cif önemli
İşte sorun bu bunu sana diyen doktor olsa haklı mı olacaktı, o zaman yok mağaza yok ilkokul dediğin ne ben senin derdini az çok anladım kendinle problemin olmasa sıkıntı yapmazdın
Boşver nasıl mutluysan öyle devam et ne benim ne de mağaza çalışanın sorgulamaya hakkı yok
O içten gelen bir durum bence. Ben kendi adıma temizim. Her gün ev süpürür sık sık da silerim. Temizlikten ziyade düzeni severim ve evde dağınık tek alan bile olmaz. Ancak titizlik ölçüsünde temizlik yapmıyorum. Yapanlar bundan zevk aldıkları için yapıyorlar. Temizlik hobi onlar için ki olabilir. İçinizden gelmiyorsa zorla olmaz o iş :)
Duvar ciflemek ne ayol
Gercekten bunu yapan insan canlisi mi var? Oha ben şok
41 yasindayim ve ilk defa duydum hayatimda , yeni birsey daha ogrendim kk sayesindeÇok fazla var Milana :) hatta ben bir ara kendimden şüpheye düştüm yapmamakla hata mı ediyorum diye. Duvar silme, lekeli yerleri cifleme diye bir gerçek var hanımların dünyasında.
Benim eve de gelsene , nolur gelO içten gelen bir durum bence. Ben kendi adıma temizim. Her gün ev süpürür sık sık da silerim. Temizlikten ziyade düzeni severim ve evde dağınık tek alan bile olmaz. Ancak titizlik ölçüsünde temizlik yapmıyorum. Yapanlar bundan zevk aldıkları için yapıyorlar. Temizlik hobi onlar için ki olabilir. İçinizden gelmiyorsa zorla olmaz o iş :)
Ben hiç cif almadım eve ya, o kadar işe yarıyo muymuş ? Neler kaçırıyorum..Bayılıyorum böyle cifle, domestosla ask yasayan kadınlara ben, ben niye olamıyorum
Şurayı neyle temizlesem diye kime sorsam karşılığında cif-poşet yap tertemiz olur diyorlar. Cif önemli
Ben hiç cif almadım eve ya, o kadar işe yarıyo muymuş ? Neler kaçırıyorum..
Gerçi ben kettle'ı da bulaşık makinasına atıp hakkın rahmetine kavuşturmuş insanım bu sektörde yarışamam galiba
Cif poset ne?Siz çok geride kalmışsınız, cif poşet bir kurtarıcıdır. Cif her evde olmazsa olmazdır. Yoksa çaydanlık ve musluklarınızı hiç cif poşet yardımı ile temizlemediniz mi?
Offf şu an hep maruz kaldığım şeyi yapıyorum, birini temizlik konusunda benden daha az şey biliyor diye iğneliyorum. İnanılmaz zevkliymiş.
Cif poset ne?
ahahahah yok valla yapmadım. çamaşır suyuyla ovdum hep fütursuzca. Banyoyu da neyle yıkadıysam derzler eridi alt kata su akıyor.Siz çok geride kalmışsınız, cif poşet bir kurtarıcıdır. Cif her evde olmazsa olmazdır. Yoksa çaydanlık ve musluklarınızı hiç cif poşet yardımı ile temizlemediniz mi?
Offf şu an hep maruz kaldığım şeyi yapıyorum, birini temizlik konusunda benden daha az şey biliyor diye iğneliyorum. İnanılmaz zevkliymiş.