Çalışmayan Eş

Oralarda o tembel adamla sürünüceğine gel mis gibi işine dön. Adı Almanya’ da yaşamak sizinkinin . Adamlara bir kuruş vergi vermemiş eşin onların parasıyla yaşıyor. Yarın öbür gün çocuk parası için çocuk da ister.

Kesinlikle dönerdim. Hayat şartlarının önüme neler sereceği belli değil. Garanti işiniz var. Şubata kadar baktınız olmadı dönün. Filmin sonunu izleyin.

Tembel insan ile baş etmek imkansız gibi bir şey. Çalışmak isteyene iş çok ama tembeller hep bir bahane uydururlar. Ne denilir ki böyle bir durumda allah kolaylık versin kardeşim

Tembel adamdan çocukta yapılmamalı çünkü çocuk bakımındada bir yardım bekleyenezsiniz.

Boşan ülkeye geri dön.
Sen yurtdışındasın vatandaşlığın yok, dil yok, oraya uygun muhtemelen bir diploman da yok. Niteliksiz vasıfsız birisin şu an orada. Ne iş öğreneceksin de yapacaksın da üstüne orada asosyallikten iletişimsizlikten kafayı yerken nasıl memurluk standardını aşacaksın? Yurt dışının avantajı çok olabilir de şu an senin çok bir şey yok mantıklı olan.
Mobing altındasın. Kırmızı odada bir konu vardı meslek harici ona benzettim sizi Burcu Biricik canlandırmıştı. Kafayı yemeden fırsatınız varken dönün. Çünkü aileniz destek olmasa dahi bir şekilde burada yeniden kendi ana dilinizin konuşulduğu ortamda yeniden düzen kurarsınız. Ayağa da kalkarsınız. Tekrar yurt dışı düşünüyor iseniz burada düzgünce hazırlanıp öyle kendiniz gidersini.

Konu sahibi neden bu kadar pasifsin? Ben x kursuna gidiyordum. O sırada köyde yaşayan 18 yaşındaki kızlar evlenip Almanya’ya gideceğiz diye dil kursuna geliyorlardı. Maaaşlı bir kadın olarak neden bu işi halletmedin Türkiye de?
Yazları gençler yurt dışına gidip dil öğreniyor 3 ayda. Gelirken bir sürü ihtiyaçlarını alıp geliyor 3 aylık çalışma parasıyla. Acaba sen depresyona mı girdin? Bence dön gel. Doktor falan değilsen işine de geri dönemezsin. Asıl o zaman ailene eşe dosta rezil olursun. İşine sahip çık o evdeki ne idüğü belirsize değil!

+1

Ayrıca Türkiye'deki surilerin ülkelerine gitmelerini istediğine eminim ama kanıtlayamam. Kendisi de Almanya'da Türkiye'nin Suriyelisi olmuş ki en azından Suriyeliler kağıt falan topluyor.

evet pazartesi konu acan arkadaş.
konu sahibi bir de almanyadasin yani. youtubedan carsi pazar konusma videolari izle, not al cik carsiya pazara kendin konusmaya calis. kafa göz dal almancanin icine :) kurslara falan git.
ama o da yok. su hemserim, bu köylüm, bu Türk arkadasimiz diye küçük bir cevrede yasiyor. bu almanyada yasamak degil ki. en modern ülkede böyle muhtac bir hayatim olacagina dönerim ulkeme- tatillerde bir hafta giderim daha iyi
+1

Ayrıca Türkiye'deki surilerin ülkelerine gitmelerini istediğine eminim ama kanıtlayamam. Kendisi de Almanya'da Türkiye'nin Suriyelisi olmuş ki en azından Suriyeliler kağıt falan topluyor.
orada calissa, sisteme yillarca para akitsa da issiz kalsa kimse bir sey demez. insanlik hali der gecer insanlar. ama bu resmen baskasinin vergisinden utanmadan gecinmek.
boyle bir sosyal devlet anlayisi bana uymuyor. bir tarafta hakkiyla calisanin belini bukecek kadar aşırı yüksek vergiler iste, bir taraftan o vergilerle tembel insanlari besle. Hani adalet nerede?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…