Çalışmayan Eş

ylmzz1717

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2023
57
-7
Merhaba sevgili kız kardeşlerim. Burada açmış olduğum konu çıkmaz üzerine. Belki daha önceki konu başlıklarında beni hatırlayanlar olur. Aslında anlatacağım konuda kendinizi benim yerime koyarak cevap vermenizi istiyorum. Ben 4 aylık evliyim ve yurt dışında yaşıyorum. Türkiyede ise memurdum ve 6 aylık ücretsiz izin almıştım. İznim de şubat ayında bitiyor. Eşim benden önce 1 yıl önce yurt dışına gelmişti. Ancak kendisi burada çalışmıyor ve çalışacağını da düşünmüyorum. Yurt dışına zorunlu olarak yerleşti ve ben gelmeden önce burada iş açacağına dair söylemleri vardı, aslında güvenerek ve inanarak geldim...
Maalesef söylenen sözlerin, beklentilerin ve umutların yerine gelmediğini gördüm. Burada hiçbir şekilde sosyal faaliyetimiz yok. Buraya geldiğim günden itibaren sadece 2 defa dışarı çıktık ve bazen de çevresinin davetiyle dışarı çıkıyoruz. Sürekli evdeyim. Çünkü cebimde para yok.
Maddi olarak zorlanıyorum çünkü ihtiyaçlarım var karşılanmıyor. Giyim, kıyafet gibi alınması gereken ihtiyaçlarım gerçekleşmiyor. Ben bu evlilikte mutlu olmadığımı, ihtiyaçlarımı karşılamadığını, insanlara muhtaç kaldığımı veTürkiyede'ki konforomu özlediğimi söylüyorum. Ancak ben ne söylersem söyleyeyim adam hep kendini haklı görüyor, hatta bana düğünde takı taktığını, düğün yaptığını da sanki bir lütufmuş gibi önüme döküyor.
Bu adamdan bana koca olmadığını anladım ve o yüzden korunuyorum, kesinlikle çocuk düşünmüyorum.
Sormak istediğim ailemi karşıma almış olmama ve tüm dedikodu- söylentilere rağmen Türkiye'ye geri dönüp memurluğa devam etmem mi ? Yoksa bu kadar zorlanmama ve çekmiş olmama rağmen Türkiye şartları da göz önüne alınarak burada tutunmaya çalışıp, kısa zamanda dili ve işi hallettikten sonra boşanmamı mı mantıklı bulursunuz.

Eşiniz neden orada olmak zorunda ve çalışmıyorken onu kim geçindiriyor ve bence dönün

Eşinizden hayır yok gerçekten. Söylediği hiçbir sözü tutmamış, beklentileri karşılamamış. Sanki düğünü yapması takı takması lüksmüş gibi anlatmış size. Türkiyeye gelirseniz ailenizle zor şeyler yaşarsınız. Memurluk yapıyorken güzel konforlu hayatınızdan eşiniz için feragat etmişsiniz. Elalemi boşverin Türkiye'ye gelirseniz ayrı eve çıkma imkanınız varsa gelin derim. Ama yurtdışında yaşamak bana daha mantıklı geldi. Çocuk sahibi olmadan, korunmaya devam ederek, dil öğrenip kendinizi geliştirir ve birikim yapınca rahatça boşanırsınız.

Yurt disinda bi donem devlet para veriyor esiniz suan bundan yararlanmak icin mi calismayi mantikli bulmuyor gerekcesi ne

Madem çalışmayacakti neden evlendi güven verip evlenip ardından hayal kırıklığına uğrattı? Ayrılın dönün Türkiye'ye o adam dan hiçbir şey olmaz. Dört ayda hiç umursadan yaşamış hâlâ sizi manipüle etme peşinde bırakın yaşasın istediği gibi parasız

tek basınıza orda başarabilecekseniz kalın ama ben olsam yerinizde hazır istifa etmemişken geri dönerdim. böyle bir adamla aynı evin içerisinde bir saat bile eziyet gibidir

ayrıca neden zorunlu gitmiş ki yurt dısına? çalışmayan adamla olmaz ya. gerekirse siz ayda milyon lira maas alın. mevzu gecinmek değil, mevzu erkeğin evin yükünü almaması. bu tür erkekler de yeni türedi. bem olsam böyle bir adama bir tas çorba bile hayrım olsun istemezdim

Eşiniz oraya nasıl yerlesti çalışma izni olmadan turist vizesi ile mi neden iş bulmadan gitti once iş ayarlanır öyle gidilir.

Siz de dönmek istiyorsanız dönün halı hazırda zaten işiniz var.

Katiliyorum, dil ogrenmek yillar suruyor, sonrasinda da yine de is bulamayabilirsin yabanci olarak is bulmak zor. memurluk mis gibi konu sahibesinin yerinde olsam 1 dk dahi dusunmem alirim bir ucak bileti, isime giderim. Bosanma evrakini da sonra yollarim.

İşte bunun kararsızlığını yaşıyorum. Yani Türkiye’de devam edersem alacağım ve burada herhangi bir çalışacağım işte maaş farkı çok fazla. O yüzden kararsız kaldım

simdi baktim almanyaymis ülkeniz. cevreniz turklerle akrabalarla hemserilerle cevrilmis. ustelik almanyada yasarken kursa gitmek - sosyallesmek yerine evde almancayi çözmek istemissiniz. benim buradan anladigim sizin çıkmanıza etmenize laf söz edilecegi .yani böyle bir ortamda nasil hayatta kalabilirsiniz ki? çok çok es dost önayak olur bir türkün yaninda ise girersiniz. onda da piyasanin altinda - almanyadaki haklarin h'sinin olmadigi bir sekilde uc kurusa calisirsiniz. daha once cok yazi okudum calisma izni olmadigi gibi sebeplerle türklerin yaninda ise giren insanlarla ilgili. bazen maaslarini bile almiyorlar, nasilsa kacak calisti - sikayet etse kendi de zararli cikar diye düşünüyor çakal isverenler.
bence boyle riskleri almaya değmez.
dön memuriyetinin basina. ha 3 yillik sevgilinmis, seviyormuşsun. belki sen dönünce o da elinin altinda olmadigini anlar is konusunda atilimlar yapar, vaatlerle yeminlerle seni ikna eder yine gidersin. ama bu halde ne isin var orada?

bence boşanın, dönün türkiyede memuriyetinize devam edin. türkiye şartları diyosunuz, orda sanki iyi şarttamı yaşıycaksınız, oradada zor geçinebildiğiniz bir işte çalışacaksınız, memur tek kişi öyle öldüm bittim de geçinmezsiniz, ordan rahat yaşarsınız bence.

İşte bunun kararsızlığını yaşıyorum. Yani Türkiye’de devam edersem alacağım ve burada herhangi bir çalışacağım işte maaş farkı çok fazla. O yüzden kararsız kaldım
Ama şöyle bir durum da var yanlışlıkla korunsanz da çocuk sahibi olma durumu var ve hiç sözünü tutmayan , çalışmayan bir eşle birkaç sene hayat geçmez öyle. Çok yıpranırsınız. Annem babam 1 gün evde dursa dayanamaz, dışarı çıksın ister. ben temizlik yaparken mesela evde kimsenin durmasını istemiyorum. Her hareketi gözünüze batar. Türkiye'de mesleğinize geri dönme şansınız varsa, iş garantiyse dönün, ayrı eve çıkın. Maaş daha az olsa bile kafanız rahat olur en azından. Yurtdışında boşanma süreci nasıl oluyor hiç bilmiyorum. Orda beklerseniz süreç uzayabilir, istemediğiniz şeyler yaşanabilir .

bence dönün ülkenize memurluk Türkiye'de bir bayan için hala çok revaçta olan bir meslek. Siz çok cevval tuttuğunu koparan girişken biriyseniz kalmayıda düşünebilirsiniz ama oradaki çalışma şartları ülkemizdeki memur çalışma şartlarıyla aynı olmayacaktır.
Planınızı yapın ve geri gelin...

Aynen böyle şu an sosyalden geçinmek ona rahatlık veriyor.
e bunun dilencilik yapmaktan ne farki var?
o ulkede dogup büyümemissiniz bile, bir gun emeginiz gecmemis. zar zor gitmis gider gitmez sosyal yardimdan uc kurusla gecinmeye calismissiniz.
bu halde orada yasayan turklerden ya da yerel insanlardan, komşulardan saygı görmeniz mümkün bile degil. herkesin gözünde onlarin vergisini yiyen asalak gibisiniz şu an
kendinize yedirebiliyor musunuz? siz okumus etmis, her gün guzelce giyinip ise giden bir kadindiniz.

Kurulu düzenine dön bacım değmez adam adam olsa olur da çalışmayan adamdan koca olmaz

Eşiniz neden orada olmak zorunda ve çalışmıyorken onu kim geçindiriyor ve bence dönün
sosyal yardım alıyordur, başka kim geçindirecek?

konu sahibi iyi de adam gideli 1 sene olmuş siz gideli ay
nereyde 1.5 senede tamam c1 olmazdınız ama b1'i rahat rahat bitirip, b2ye kadar gelip şu anda iş de bulabilirdiniz.

kısacası siz de memurmuşsunuz güya ama Karokovan'dan Hilvan'dan ya da Akdağmedeni'nden yayladan/köyden almanyaya gelin gönderilen 18-20 yaşında kızlardan farkınız ne?

yani tek farkınız oradan çeker döner burada memurluğ devam ederseniz olacak yoksa kusura bakmayn bi farkınız görünmüyor buradan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…