Çalışmayan bir kadin olmanin ezikliği

Keske , inanın özelde kadınlar çok yıpraniyor, eski calistigim yerde kadınlar dogum sonrasi işten atilmamak için hızla ise dönüyorlardi hatta asiri hırslı bir arkadasik
Cok tesekkurler, evet bir yandan ise girmeyi cok istiyorum bir yandan da oğlumdan ayrılmayı göze alamıyorum, ama zor da olsa başarmak gerek ,esime ve çevreme başımı dik tutabilmek için kimseyi konusturmamak için

Teşekkür ederim güzel sözleriniz için, herkesin bakış açısı farklı, ben çok zor tedaviyle hamile kaldim ,hamileligim riskli geçti her an bebeğimi kaybetme psikolojisi vardi ve doğumda yogun bakımda kaldı bebeğim cok zor günler geçirdim, cocugumu kimselere emanet edemedim ,bu benim psikolojim kimsenin anneliği de eleştirmem ama bana ruh hastasiymisim gibi yaklaşmalari iyice sinirlerimi bozdu...kimi bebekken bırakır ise döner içi rahat eder ,kimi ben gibi yarım saat ayrı kalsa vicdanı sızlar...inanın eskiden asiri özgürlüğüne düşkün biriydim, annelik beni bu hale getirdi .

Konunu okuyunca Uysallar diye bir dizi var o aklıma geldi çocuk büyütmek için işi bırakmadan önce izlenmesi gereken bir dizi kadın itü işletme müdendisliği mezunu çocukları büyütmek için işi bırakıyor sonra iş arıyor

Cocuğa aşirı bağlanmanız iyi değil..çocuk bağımsızlasacak. 18 e gelip evden gidince ne yapacaksinız. Bence is seçmeyip alt kademe islere bakın

Keske , inanın özelde kadınlar çok yıpraniyor, eski calistigim yerde kadınlar dogum sonrasi işten atilmamak için hızla ise dönüyorlardi hatta asiri hırslı bir arkadasik

Zaten y.lisans im vardi, İngilizcem iyi olmasına rağmen unutmamak için speaking kurslara gittim ,fransizca a1 de olsa gittim bir kursa, hobilerimle ilgilendim fotoğraf resim gibi. Esim global bilinen bir firmada müdür, iyi kazanıyor ama kazandığını rahatça yiyebilen biri değil, is yerinde ona bağlı elemanlarının bile eşlerine bakıyorum çalışmasa da çok lux yaşıyor, ayni ortamda onla aynı konumdaki insanlara bakıyorum çok lux otellerde tatil yapıyor ya da eşiyle çok sık yemeğe çıkıyor hem de şık mekanlara vs ama esim fakir aileden çıkma biri old için hep yatırım yapmak istiyor geleceği garantiye almak için

Bence oğlunu bahane eden tembel evde ..t büyütmek isteyen biri.üstelik terbiyesiz.çalışmasın kendini eve kapatıp izole etsin zaten bu kafayla.
çocuğumu servise veremem öksüz gibi demiş haspam
Çocuğuna bağımlı da. tembel demek ne demek?! İster çalışır ister yatar hayat onun. Burada sorun eşi… Bunu nasıl görmüyorsunuz?

Kendinizi sanki kötü bi hale gelmiş gibi anlatmayın . Burdaki tepkiler beni çok şaşırttı. Hissettikleriniz gayet doğal annelik hisleri. Ama böylede kendinizi çok kötü hissedip bunaltacağınıza mecbur alt kademeden de olsa bir iş bulmaya çalışın. Herşey gönlünüzce olsun

Disarda çalışan kadın evde çalışmıyor mu?

Kulvar falan farklı değil. Hanımefendi de fark etmiş hatasını da işte onun dışarıya kuyruğu dik tutma çabasını siz de burada yapıyorsunuz belli ki.

İçten içe biz biliyoruz böyle hissedeceksiniz de işte anlamak ya da kabullenmek zaman alıyor bazı insanlarda demek ki.

Dilinizin kemiği olsun.
Hiç bir gerekçeyle hemcinsinize bunları söylememelisiniz.
Çok ayıp.
Zorbalık ediyorsunuz

Bence oğlunu bahane eden tembel evde ..t büyütmek isteyen biri.üstelik terbiyesiz.çalışmasın kendini eve kapatıp izole etsin zaten bu kafayla.
çocuğumu servise veremem öksüz gibi demiş haspam

Cok teşekkürler, oğlumun ogreymeninde bunu hissediyorum, hatta okul yönetimi müdür rehberlik vs hepsinde ..ozel bir okula gönderiyoruz çoğu veli hali vakti yerinde, okul çıkışı ben alıyorum inanın tavırlar, davranışlar hissediliyor. Diğer veliler de şikayetçi ama ben zaten bu konuda çok ezik hissettiğim için daha da hissediyorum. Mesela sınıfın en yaramazi dr cocugu, okulun ona tavrı tepkisi toleransı çok daha farklı bunu veliler konuşuyoruz. İnanın tiksindim her şeyden, ülkedeki bu statü merakından, insanlığımızı yitirmekten..Ben çok çalıştım çabaladım okul hayatımda 7stune master ne oldu ? Babam baskiciydi hep korkuyla yetiştik çekingendim ,ozel şirkette kendimi gosteremedim çok çünkü benden daha az çalışan bile reklamını daha iyi yapıp yaptığı biri bin anlattığı için prim yapıp terfi etti. Hayat benim gibiler için çok zor ,insanımız güce statüye tapıyor, insanlığa ,belli değerlere değil. Oglum ozguvenli olsun girişken olsun diye çok caba harcıyorum o kadar gelecekten ümitsizim ki.....

Eftelya şimdi senin çocuğun 10 yaşında diyelim. Bu çocuk 2 3 yıl sonra başlayacak of anne şuna karışma of beni rahat bırak. 18de alıcak başını üniversiteye gidecek belki göremeyeceksin, bambaşka şehirde iş bulacak evlenecek hayat kuracak. Bu çocuk sana bağımlı olmayacak sen ona bağımlı olacaksın.

Daha da çalışmazsan iş bulman zorlaşacak 60 yaşında kocanın maaşı ya da emekli maaşıyla söylene söylene çekine çekine hayatını yaşamak zorunda kalacaksın.

Benim canım annem de benle çok ilgilendi. Kocaman kız oldum hala üzerime titrer. Maalesef zamanında okutmamışlar içinde kalmış. Ben de isterdim annem keşke biraz daha bizle az ilgilenseydi yeter ki okusaydı hayalleri gerçek olsaydı. Onun yerine bizi okuttular ettiler her zaman derim ben de annemi mutlu etmek için elimden gelen her şeyi yapıcağım diye ama ne olursa olsun bir insanın kendi bir şeyler başarması, işte çalışmasının tadını alamayacağı anlar var. Çocuğunuz siz çalışıyorsunuz diye üzülmez aksine sevinir.

Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim sizi hor görmelerini de anlıyorum. Benim de tanıdıklarım üniversite mezunu ama bir işe girmemiş, doktor ama çalışmıyor. Şimdi bu kişilere gerçekten doktor diyebilir miyiz, öğrendiklerini kullanmayana şuradan mezun diyebilir miyiz? Ne işe yarıyor mezunsa mezun acaba o bilgilerin kaçını hatırlıyor diye sorarlar adama. Bana göre mezun olmamış biriyle eşdeğerdir. Siz kendi ellerinizle kendi hayatınızı bitiyorsunuz. Umarım iş bulabilirsiniz.

Evet oğlum olmasa bir sn durmam bosanirim ...aşk ta neymiş işte gördüm sonunu...en önemlisi bana saygısızlığı...cocukla da boşanmaya düşündüm bir ara ama issizken onun okul parasını vs nasıl ödeyeceğim düzenini bozmak istemiyorum arti esim elimden almaya çalışır ikimizde cocuga asiri bağlanıp birbirimize sevgimizi yitirdik, cocuk sonrasi her şey sarpa sardı...
Psikiyatriste birkaç kez gittim ama fiyatlar çok uçuk gidecek parayı isteyemem eşimden artık...

Prim gününüz ne kadar? O kadar yıl çalışmışsınız. En azından emeklilik gününü dolduracak kadar çalışın bence. Kocanın durumu şu an iyi ama gelecekte ne olacağı ( maddi krizler veya boşanma) belli olmaz. Emekliliği hak etsen en azından maaş garanti olur.

Çalışmıyorsunuz diye ezik falan değilsiniz. Önce siz kendi değerinizin farkına varın .
Kendiniz de farkındasınız oğlunuza bağımlısınız bunun için psikolojik destek almayı düşünmez misiniz ?

Bu arada eşiniz de cok kaba bir adammış.
Sizin çalışmanızı isteyebilir , geçinmek cok zor anlıyorum fakat bunu insan gibi dile getirmeli.

Dilinizin kemiği olsun.
Hiç bir gerekçeyle hemcinsinize bunları söylememelisiniz.
Çok ayıp.
Zorbalık ediyorsunuz
Neyi neden yazdığımı anlayan anladı zaten.Öksüz insanları küçümseyerek örnek vermiş. Öksüz gibi oğlumu servisle yollayacam okula derken o dilinin kemiği olmalıydı

Çocuğuna bağımlı da. tembel demek ne demek?! İster çalışır ister yatar hayat onun. Burada sorun eşi… Bunu nasıl görmüyorsunuz?
Ben kadının çalışmamasına takılmadım başka bir lafından dolayı gıcık kaptım

Eskiden 40 yasinda emekli olunuyordu ya. Ben her zaman kadinin calismasindan yanayim ama yaşınız 45 olmuş bu saate kadar aklı nerdeymis eşinizin. Evden çalışabileceginiz işler bulun bence artik. Çünkü enerjim düştü diyorsunuz, eviniz uzakmis, firmalar zaten dönmüyor. Çocukla ilgilenmeyi bu kadar severken ayrilmasaniz da olur artik bence.

Neyi neden yazdığımı anlayan anladı zaten.Öksüz insanları küçümseyerek örnek vermiş. Öksüz gibi oğlumu servisle yollayacam okula derken o dilinin kemiği olmalıydı
Yanlış cümleye karşılık yanlış cümle midir? Şiddete şiddetle karşılık verelim o zaman. Bu mudur?
Yaptığının yanlış olduğunu söylediniz.
O yersiz cümleye gerek yoktu.

Sen bu konulara çok takmissin kafayi. Bence herkes böyle degil. Zaten bizim toplumda kadınların %28i çalışıyor. Sana özel bi durum da yok. Sen her seyi ustune alınır olmuşsun. Ki bence burda en büyük pay eşine ait. Kim duysa öyle laflar çok içerler zaten. Bence biraz arsız ol senin yüzünden is biraktim keşke sen baksaydin cocuga da ben calissaydim de. Sen benim kariyerimi bitirdin de üste çık. Git bana is bul da calisayim de :) kendine acıyıp üzülüp durma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…