Çalışmayan bir kadin olmanin ezikliği

Turkiyedeki akrabalarimin " çılışıyırmısın?" Sorusuna hayir dedigimde direk aciz ezik kategorisine koyulan ben onlari 3 dilimle 2 diplomamla zamaninda essek gibi calisip yaptigim yatirimla ezip geciyorum

Sanirim onemli olan kendini savunabilmek
Bunun acizlik degilde tercih meselesi oldugunu gostermek
bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle...
Tesekkur ederim canim

Herşeyi birtek siz biliyorsunuz çünkü birtek sizin doğrularınız geçerli, herkes için ve her durumda bu hayatta. Ben kendi hayatımda çalışan ve para kazanmaktan çok memnun bir kadınım. Ama ben böyleyim diye bu hanımefendi böyle değil diye onu üzmek istemiyorum. Çocuğuyla olan bağımlı hallerini eleştirseniz hak veririm sonuna kadar imzamı atarım ama zor kavuştuğu bebeğini eşiyle ortak karar alarak büyütmüş bir anneyi aşağılamak istemiyorum diye ben birşeylere söylenme hakkımı kaybetmiş olmuyorum.

Sizin hayat görüşünüze anladığım kadarı ile saygı duyuyorum muhtemelen benzerdir benimle. Ama o bizim hayatımız ve doğrumuz. Bunu her hayata uygunmuş gibi değerlendirip burada kalp kırmanın manası olduğunu düşünmüyorum.

Valla toplum iyice acaipleşti, insanlar artık karşıdaki insana tepeden bakmaya yer rara oldu, kimin daha çok parası vari kimin işidaha iyi, kimin osu var kimin busu var ... valla Allah akıl fikir versin. Onun üstüne bir de artık her şey parayla ölçülür oldu varsa yoksa para para para, insanın değeri de parayla ölçülüyor artık

Dilinizin kemiği olsun.
Hiç bir gerekçeyle hemcinsinize bunları söylememelisiniz.
Çok ayıp.
Zorbalık ediyorsunuz
Ağzınıza sağlık çalışmış olmayı üstünlük sayan, çalışmayan kadınları aşağılayan kişilere çok sinir oluyorum. Konu sahibi zaten zor günlerden geçiyor, biraz empati ve birazda edep adap göstermek zor olmamali....

Hsjshs ya ben bayıldım yorumuza

Valla burda en çok yazdığım şey onlara ne girip ç..yormuş kardeşim .. gerçekten öyle para senin, hayat senin keyif senin kime ne?? Eurolar bende canolar, hiçbir iş yapmıyorum keyfimi eüliyorum, üstüne istediğim zaman bilet alıp Antalya Bodrum takılıyorum sizin gibi işçi sınıfında değilim Allaha çok şükür dsdshgddfg derdim ben olsam üstüne de gülerdim Valla çalışmak sizin kanınıza işlemiş, malum işçisiniz derdim shsdhdfgfdgfg

Kadınlar kadınlara zorbalık yapmamalı. Bu feminizm yada kadın haklarını korumak olmuyor.
Gerçek kadın dayanışması destek olmaktır. İş hayatında kadının karşısında olan şeyleri bilip bunları dile getirmek lazım. Hepimiz isteriz tam bağımsız kadınlar olalım. Ama bazen olamıyorsa da saygı duymak destek olmak doğrusu

2+1 evde oturuyorum
Daysinim yok
Ayferim yok
Katyam yok
Ayfonumda yok (ama kizimin var )
Isim yok

Ordan bakinca fakir gibi gorunuyo ama
Keyfim var, kahyam var, huzurum var, istesem suan arabama biner gezi turuna cikarim. Istesem bi restorani kapatirim. Bunlari tek kurus borcla yapmam.

Insanlar huzuru mutlulugu arac gerecte ariyo . Deliler gibi onu aliyo bunu aliyo. Toplum saniyoki ben bunlari alirsam zenginim almazsam fakirim. Herkesin yasama tarzi farkli iste

Yanı rahatca geciniyorsaniz,geriye para bile artırabiliyorsanız, ev sorununuz yoksa eşinizin çalışmalisin baskısı doğru değil ama ben herkesin ilerde muhakkak küçük de olsa bir emeklisi olması gerekir...allah korusun eşinize birşey olur v.s madem önceden bir çalışma hayatınız olmuş o kadar yılları çöpe atmayın bence..

Konunuzu tümüyle okudum , yorumları ile birlikte.
Siz de şunu farkettim , kendinizden başkasını sucluyorsunuz devamlı. Kendinizi hep mağdur ama karşı taraf çalışmasa da hep istediğini elde eden biri olarak görüyor ve sizin yaşamak istediğiniz hayatları sizin dışınizda herkes yaşıyormus gibi düşünüyorsunuz.
Özel sektordeyim 20 yıldır, zor mu evet ama hangi iş kolay. Ben de 2 yüksek riskli gebelik yaşadım ve ikiside kayipla sonuçlandı. Ve çalışmaya devam ettim.

Sizin kafanızda sadece torpille bir yerlere gelinir mantığı var sanırım. Yüksek lisan yapmış sizin tabirinizle ineklemis birinin kpssye hazirlanmis ama kazanamamis olmasi başkasının hatasi degil sizin hatanizin dışında. 10 yıla yakın olmuş elbet atamaniz olurdu diye düşünüyorum.

Esinizin davranışı hiç ama hic normal değil fakat yapıp ettiklerinizle bu davranışa siz sebep oluyor gibisiniz. Evladına bağımlı bir anne var , muhtemelen gözünüz hic bir seyi görmedi evlada giden yolda ve evlat olduktan sonraki yolda. Kendinize öz eleştiri yapın derim ben.

Pandemiyi fırsata cevirebilirdiniz . Diliniz varmis , online ders verebilirdiniz mesala. Ama siz çalışmak istememissiniz. Bu da haklı bir istek olabilir fakat kimseyi suclamadan.

Para yasamak icin kazanilir ama ne yazikki insanlar para icin yasiyolar. Paranin, objenin, kolesi olmuslar farkinda değiller. Ciddi soyluyorum.

Ben de esime güvendim çalışmadım ama pişmanım... umarim siz de benzer sorunlar yaşamazsınız...bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle...
Esiniz nasil bir sirkette genel mudur ? Is bulmak konusunda neden size yardimci olmuyor, eminim ki baglantilari vardir. Uzun zaman İk'da calistim, genel mudur ol derse olur. Tecrubeye gerek bile kalmaz. Kaldi ki tecrubeniz de varmis ( 7 8 yil kurumsal hayatınız oldugundan bahsetmissiniz.) Calismadiginiz surecte sigortanizi odediniz mi ? Istediginiz gibi para harcayamadiginizdan bahsetmissiniz (giyim,gezme vb.) Esiniz ozel alaniniz icin bir butce de vermiyor anladigim kadariyla. Bu cok sikintili ...

Ben evdeyim. Biraz calisip yatirim yapiyorum ama öncelik ailem. Esimle cocuklar kücükken kendim bakacagim konusunda anlastik. Sizde sorun esinizin sözünden dönmesi. Digerlere ot yemek düser cünkü. Etrafimda bana da neden evde saklaniyorsun diyenler bile oldu. Yok söyle kariyer yaparsin felan diye. Beni alman bir siyasi partinin üyesi de partiye katilmama ikna etmeye ugrasti, ama inanin disarda beni ceken birsey yok su anda. . Isteyen istedigi kariyerin pesinde kossun. Ben su anda kendim ve ailem icin en iyisini yapiyorum. Baskalarina bunu begendirmek zorunda hissetmiyorum. Siz esinizle anlasmaya varmaya ugrasin.

Çalışmıyorum çocuklarımı büyütüyorum. Evet çalışmak iyi güzel de herkesin durumuna uymuyor. Benim eşim yoğun çalışıyor çevremde de acil durumda bana destek çıkacak kimse yok. Özel sektörde çocuğun okul saatlerine uyan iş yok. Kazancım bakıcıya gideceğine evde oturup kendim bakmayı tercih ettim. Evin ve çocukların bütün sorumluluğu bende. Şimdi bebek küçük olduğu için sadece eşim destek oluyor. Ezik olduğumu düşünmüyorum. Daha az hak sahibi olduğumu düşünmüyorum. Aldığımız bütün mallar ve kazanç ortak. Hatta resmi olarak benim üstüme. Ben arkasını toplamasaydım iş haricindeki bütün sorumluluğu almasaydım şimdi çalıştığı gibi çalışamazdı. Beğenmeyen versin bakıcı parasını temizlik parasını evdeki Bi dünya işin parasını yaptırsın biz de gidip çalışalım. Hele öğretmen müdür vs onlara ne ki sizin çalışıp çalışmamanızdan. Valla bizim de doktor veli annemiz var çoğu çalışan anne hiç öyle öğretmenden abuk subuk Bi ayrım görmedim neden yapsın ki çalışanın maaşı onun cebine mi giriyor. Eşiniz tamam ama dışarıdaki bazı insanlara alınganlık yaptığınızı düşünüyorum. Kimsenin kimsenin çalışıp çalışmaması umrunda değil bence. Eşinize de açın ağzınızı. Çocuğa bak demiş güvence vermiş siz çocuk büyütürken kendisi çalışmış piyasadan geri kalmamış. Sakat kalmış siz bakmışsınız. O zamanlar deseydi ya git çalış evde durma diye. O zaman muhtaçtı çünkü. He siz yine de çalışın çocuğunuz büyümüş artık engeliniz kalmamış ama eşinize de Bi daha pek güvenmeyin.

Para yasamak icin kazanilir ama ne yazikki insanlar para icin yasiyolar. Paranin, objenin, kolesi olmuslar farkinda değiller. Ciddi soyluyorum.
Araç değil, amaç. Kimse kimsenin içine, özüne bakmıyor. Sonra oturup ağlıyorlar vat efendim yalnızım vay efendim herkes mi çakal bilmem ne diye. Eee sen onu istedin. Mal, mülk, statü ile değerlendirip insanları ona göre hayatına aldın. Çalışan bir kadın olarak söylüyorum ki, iş hayatında olup milletin üzerine basa basa hak yiyerek yükselen kadınlardansa evinde oturmuş ama pırlanta gibi bir evlat yetiştirmiş bir kadını yüzlerce kez tercih ederim.

Bende böyle düşünüyorum, inanın milletin egosundan statü düşkünlüğünden cok sıkıldım. Eski Bir arkadaşım dediki bakma sen çalışan kadınların sana hava attığına, içten içe çalışmayıp kendine vakit ayırmak istiyor hepsi erken emekli olsam falan diyor ama senle konuşunca işiyle övünüyor senin zayıf noktası bildiğinden ,onla ezecek çünkü seni dedi...bilmiyorum kadin neden kadının düşmanı olur ,neyin hırsı neyin kafası...birde senin mutsuzluğunla beslenenler var ve en yakınım dediğim dostlarimda gördüm, maalesef artık 20 li yaşlarda değilim, hayat toz pembe değil ve hayatı yaşadıkça acımasızlığına Şahit oluyorum hersey yokuş aşağı gidiyor ..yaşamak istemiyorum artık

Size katiliyorum

Hah gözden kaçırılan bir nokta. Ev hanımlarının bu konuda kesinlikle hakkı yeniliyor hem eşleri hem de çevresi tarafından. Ne güzel demişsiniz, ben onun ardını toplamasam diye. Ama burdaki fark siz kendinizin bilincinde birisiniz. Kendinizi konumlandırdığınız yer müthiş özgüvenli bir nokta. Ben istedim böyle oldu kafasındasınız. Darısı konu sahibinin başına.

Aşağılık kompleksi. Bazı insanlar ne olursa olsun tam hissedemiyor. Sonrasında ona buna sarıyor. Kendince doğrularını ve yaptıklarını yeterli bulmadığı için ben bunu yaptım şunu yaptım diye milletin üzerinden geçmeye çalışıyor. Ya anlamak çok mu zor. Herkesin bir hayat yolu var ve onu yaşaması gerekiyor. Saygılı olmak bu kadar zor değil ama içten gelen o aşağılık kompleksi nedeniyle bunu beceremiyorlar işte. Ne desek anlamsız Allahım akıl fikir versin. Ne karmalar yaratıyorlar önüne geleni ezerek, aşağılayarak farkında bile değiller sonra ühüühü ğhühüüh başıma bunlar geldi diye sızlanırlar.

Bence oncelikle arkadas ortaminizdaki gereksizleri eleyin.

Benimde arkadasim calisiyo 3 evi var . Evlerine giren maasi soylemiyorum bile. 2 cocugu var, ama benim gibi istedigi zaman cikip parka gidemiyor. Hafta ici kostur kostur calisip hafta sonu alisveris temizlik falan derken dinlenmeye vakti bile olmuyo.

Ama olsundu cok iyi gelirleri var. Ama yiyemiyolar. Ama olsundu ilerde keyif yaparlar. Nezaman? Disleri dokulup , 2 yuruyunce yorulunca , bel agrisindan sabahlara kadar uyuyamayinca mi?

Ben bu yasta gezip keyfine varirim ama bundan 10 yil sonra artik heryerimde agrilar oldugu icin gezip tozamamda.

Onca birikimim onca calismam nere gitti?

Ben keyfini cikaramadan elin oglu elin kizi gelip catir catir yicek. (Sanirim bu dusunce bitek yay burcuna has bise )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…