Turkiyedeki akrabalarimin " çılışıyırmısın?" Sorusuna hayir dedigimde direk aciz ezik kategorisine koyulan ben onlari 3 dilimle 2 diplomamla zamaninda essek gibi calisip yaptigim yatirimla ezip geciyorumBu saçmalık tek Türkiye'de var sanırsam, bir insan neden kendini 'ezikler'
Çalışmıyorum sıkılıyorum - kabul
çalışmıyorum paraya ihtiaycım var - kabul
Çalışmıyorum kendi paramı harcamayı özledim - bu da kabul
O zaman bir iş bakarsın ama öyle kendini ezik falan hissetmeye ne gerek var? Valla ben Avrupada çok sayıda hem kadın hem erkek tanıyorum, part-time çalışıyor, az saatlerde çalışıyor çünkü canı öyle çekiyor. Neden ezik olsunlar? Herkesin hayatı kendine ister çalış ister çalışma.
Ezik ne demek ayrıca, kim gelip üstünüze basıyor açıklar mısınız? bence kendi kendinize bu saçmalıkları üretiyorsunuz, genel olarak özgüvensiz bir insan olduğunuzu, kendinizi sevmemek için şimdi de bunu bahane edindiğinizi düşünüyorum
Tesekkur ederim canimbebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle...
Herşeyi birtek siz biliyorsunuz çünkü birtek sizin doğrularınız geçerli, herkes için ve her durumda bu hayatta. Ben kendi hayatımda çalışan ve para kazanmaktan çok memnun bir kadınım. Ama ben böyleyim diye bu hanımefendi böyle değil diye onu üzmek istemiyorum. Çocuğuyla olan bağımlı hallerini eleştirseniz hak veririm sonuna kadar imzamı atarım ama zor kavuştuğu bebeğini eşiyle ortak karar alarak büyütmüş bir anneyi aşağılamak istemiyorum diye ben birşeylere söylenme hakkımı kaybetmiş olmuyorum.Siz her şeyin çok net farkındasınız ama bize laf düşümüyormuş zaten..
30 sene öncenin kafalarını yaşatmaya çalışan, alım gücü düşmemiş, bir şeyler değişmemiş gibi davranan herkes lütfen hiçbir şeye söylenmesin. Tercihim buydu diyip elde edemedikleri için başkalarını suçlamak yerine saygı duymayı da öğrenmek lazım o zaman.
Neyse size de herkese de seçimlerinde basarilarr.
Herşeyi birtek siz biliyorsunuz çünkü birtek sizin doğrularınız geçerli, herkes için ve her durumda bu hayatta. Ben kendi hayatımda çalışan ve para kazanmaktan çok memnun bir kadınım. Ama ben böyleyim diye bu hanımefendi böyle değil diye onu üzmek istemiyorum. Çocuğuyla olan bağımlı hallerini eleştirseniz hak veririm sonuna kadar imzamı atarım ama zor kavuştuğu bebeğini eşiyle ortak karar alarak büyütmüş bir anneyi aşağılamak istemiyorum diye ben birşeylere söylenme hakkımı kaybetmiş olmuyorum.
Sizin hayat görüşünüze anladığım kadarı ile saygı duyuyorum muhtemelen benzerdir benimle. Ama o bizim hayatımız ve doğrumuz. Bunu her hayata uygunmuş gibi değerlendirip burada kalp kırmanın manası olduğunu düşünmüyorum.
Ağzınıza sağlıkDilinizin kemiği olsun.
Hiç bir gerekçeyle hemcinsinize bunları söylememelisiniz.
Çok ayıp.
Zorbalık ediyorsunuz
Hsjshs ya ben bayıldım yorumuzaBu kadinlar bi alem oluyo bazen. Sanarsın cern'de hadron carpistiriolar. Iki kiytirik is bulunca havalarindan geçilmio. Bunlar issizken de benim ihtiyacım yok der gene havalarindan geçilmez. Senin de dediğin gibi bu hayatta kendini parlatmak önemli. Ne kömürler kendini elmas diye itelio :) gerçekten ayri bi beceri gerektirio bu. Kendini olduğundan kaliteliymis gibi yutturabilmek ayri bi yetenek. Etrafin da mal olmasi lazim tabi. Senin çevre uyuyor o kritere.
Turkiyedeki akrabalarimin " çılışıyırmısın?" Sorusuna hayir dedigimde direk aciz ezik kategorisine koyulan ben onlari 3 dilimle 2 diplomamla zamaninda essek gibi calisip yaptigim yatirimla ezip geciyorum
Sanirim onemli olan kendini savunabilmek
Bunun acizlik degilde tercih meselesi oldugunu gostermek
Tesekkur ederim canim
Kadınlar kadınlara zorbalık yapmamalı. Bu feminizm yada kadın haklarını korumak olmuyor.Ağzınıza sağlıkçalışmış olmayı üstünlük sayan, çalışmayan kadınları aşağılayan kişilere çok sinir oluyorum. Konu sahibi zaten zor günlerden geçiyor, biraz empati ve birazda edep adap göstermek zor olmamali....
2+1 evde oturuyorumValla toplum iyice acaipleşti, insanlar artık karşıdaki insana tepeden bakmaya yer rara oldu, kimin daha çok parası vari kimin işidaha iyi, kimin osu var kimin busu var ... valla Allah akıl fikir versin. Onun üstüne bir de artık her şey parayla ölçülür oldu varsa yoksa para para para, insanın değeri de parayla ölçülüyor artık
Yanı rahatca geciniyorsaniz,geriye para bile artırabiliyorsanız, ev sorununuz yoksa eşinizin çalışmalisin baskısı doğru değil ama ben herkesin ilerde muhakkak küçük de olsa bir emeklisi olması gerekir...allah korusun eşinize birşey olur v.s madem önceden bir çalışma hayatınız olmuş o kadar yılları çöpe atmayın bence..Keske , inanın özelde kadınlar çok yıpraniyor, eski calistigim yerde kadınlar dogum sonrasi işten atilmamak için hızla ise dönüyorlardi hatta asiri hırslı bir arkadasik
Zaten y.lisans im vardi, İngilizcem iyi olmasına rağmen unutmamak için speaking kurslara gittim ,fransizca a1 de olsa gittim bir kursa, hobilerimle ilgilendim fotoğraf resim gibi. Esim global bilinen bir firmada müdür, iyi kazanıyor ama kazandığını rahatça yiyebilen biri değil, is yerinde ona bağlı elemanlarının bile eşlerine bakıyorum çalışmasa da çok lux yaşıyor, ayni ortamda onla aynı konumdaki insanlara bakıyorum çok lux otellerde tatil yapıyor ya da eşiyle çok sık yemeğe çıkıyor hem de şık mekanlara vs ama esim fakir aileden çıkma biri old için hep yatırım yapmak istiyor geleceği garantiye almak için
Cok tesekkur ederim , sanırım oz güvenimi yitirdim, kendimi işe yaramaz hissetmeye başladım, lise mezunu zamanında devlete girmiş akrabalarım bile beni eziklemeye basladi ..esim akraba ortamında bağırdı bir keresinde, çalışmadığım icjn böyle davrandığını söyledi kuzenim beni telefonla arayıp...kendisi 3 sene boyunca üniversiteyi kazanamadı gününü gün etti flortleri ile ben ise hep inekledim. Uygulaması olan zor bölüm kazandım full gün olan lab dersleri de olan ve fakülte hayatımda eğlenmeye cok vakit bulamadim. Gözümü açtığım kişiyi sevdim yaptığı küçük jestler bile bana buyum geldi belki ezelden beri değerli hissetmedigim icin ve sonunda gerçekten değer görmedim...bahsettiğim kuzenim çocuğunu aynı şehirde oturduğu için annesine baktirdi bebeklikten itibaren ,yıllardır eğlencesinden gezmesinden odun vermedi hala rakı baliklarda paylaşımlar yapar kuaförsuz manikursuz dilasamaz altında jip...Bu mudur adaleti nu dünyanın???? Okudum dirsek çürüttüm ne oldu ? İnanın sinirlerim çok bozuk
Para yasamak icin kazanilir ama ne yazikki insanlar para icin yasiyolar. Paranin, objenin, kolesi olmuslar farkinda değiller. Ciddi soyluyorum.Valla burda en çok yazdığım şey onlara ne girip ç..yormuş kardeşim .. gerçekten öyle para senin, hayat senin keyif senin kime ne??Eurolar bende canolar, hiçbir iş yapmıyorum keyfimi eüliyorum, üstüne istediğim zaman bilet alıp Antalya Bodrum takılıyorum sizin gibi işçi sınıfında değilim Allaha çok şükür dsdshgddfg derdim ben olsam üstüne de gülerdim Valla çalışmak sizin kanınıza işlemiş, malum işçisiniz derdim shsdhdfgfdgfg
Esiniz nasil bir sirkette genel mudur ? Is bulmak konusunda neden size yardimci olmuyor, eminim ki baglantilari vardir. Uzun zaman İk'da calistim, genel mudur ol derse olur. Tecrubeye gerek bile kalmaz. Kaldi ki tecrubeniz de varmis ( 7 8 yil kurumsal hayatınız oldugundan bahsetmissiniz.) Calismadiginiz surecte sigortanizi odediniz mi ? Istediginiz gibi para harcayamadiginizdan bahsetmissiniz (giyim,gezme vb.) Esiniz ozel alaniniz icin bir butce de vermiyor anladigim kadariyla. Bu cok sikintili ...Ben de esime güvendim çalışmadım ama pişmanım... umarim siz de benzer sorunlar yaşamazsınız...bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle...
Araç değil, amaç. Kimse kimsenin içine, özüne bakmıyor. Sonra oturup ağlıyorlar vat efendim yalnızım vay efendim herkes mi çakal bilmem ne diye. Eee sen onu istedin. Mal, mülk, statü ile değerlendirip insanları ona göre hayatına aldın. Çalışan bir kadın olarak söylüyorum ki, iş hayatında olup milletin üzerine basa basa hak yiyerek yükselen kadınlardansa evinde oturmuş ama pırlanta gibi bir evlat yetiştirmiş bir kadını yüzlerce kez tercih ederim.Para yasamak icin kazanilir ama ne yazikki insanlar para icin yasiyolar. Paranin, objenin, kolesi olmuslar farkinda değiller. Ciddi soyluyorum.
Bende böyle düşünüyorum, inanın milletin egosundan statü düşkünlüğünden cok sıkıldım. Eski Bir arkadaşım dediki bakma sen çalışan kadınların sana hava attığına, içten içe çalışmayıp kendine vakit ayırmak istiyor hepsi erken emekli olsam falan diyor ama senle konuşunca işiyle övünüyor senin zayıf noktası bildiğinden ,onla ezecek çünkü seni dedi...bilmiyorum kadin neden kadının düşmanı olur ,neyin hırsı neyin kafası...birde senin mutsuzluğunla beslenenler var ve en yakınım dediğim dostlarimda gördüm, maalesef artık 20 li yaşlarda değilim, hayat toz pembe değil ve hayatı yaşadıkça acımasızlığına Şahit oluyorum hersey yokuş aşağı gidiyor ..yaşamak istemiyorum artıkValla toplum iyice acaipleşti, insanlar artık karşıdaki insana tepeden bakmaya yer rara oldu, kimin daha çok parası vari kimin işidaha iyi, kimin osu var kimin busu var ... valla Allah akıl fikir versin. Onun üstüne bir de artık her şey parayla ölçülür oldu varsa yoksa para para para, insanın değeri de parayla ölçülüyor artık
Size katiliyorumAraç değil, amaç. Kimse kimsenin içine, özüne bakmıyor. Sonra oturup ağlıyorlar vat efendim yalnızım vay efendim herkes mi çakal bilmem ne diye. Eee sen onu istedin. Mal, mülk, statü ile değerlendirip insanları ona göre hayatına aldın. Çalışan bir kadın olarak söylüyorum ki, iş hayatında olup milletin üzerine basa basa hak yiyerek yükselen kadınlardansa evinde oturmuş ama pırlanta gibi bir evlat yetiştirmiş bir kadını yüzlerce kez tercih ederim.
Hah gözden kaçırılan bir nokta. Ev hanımlarının bu konuda kesinlikle hakkı yeniliyor hem eşleri hem de çevresi tarafından. Ne güzel demişsiniz, ben onun ardını toplamasam diye. Ama burdaki fark siz kendinizin bilincinde birisiniz. Kendinizi konumlandırdığınız yer müthiş özgüvenli bir nokta. Ben istedim böyle oldu kafasındasınız. Darısı konu sahibinin başına.Çalışmıyorum çocuklarımı büyütüyorum. Evet çalışmak iyi güzel de herkesin durumuna uymuyor. Benim eşim yoğun çalışıyor çevremde de acil durumda bana destek çıkacak kimse yok. Özel sektörde çocuğun okul saatlerine uyan iş yok. Kazancım bakıcıya gideceğine evde oturup kendim bakmayı tercih ettim. Evin ve çocukların bütün sorumluluğu bende. Şimdi bebek küçük olduğu için sadece eşim destek oluyor. Ezik olduğumu düşünmüyorum. Daha az hak sahibi olduğumu düşünmüyorum. Aldığımız bütün mallar ve kazanç ortak. Hatta resmi olarak benim üstüme. Ben arkasını toplamasaydım iş haricindeki bütün sorumluluğu almasaydım şimdi çalıştığı gibi çalışamazdı. Beğenmeyen versin bakıcı parasını temizlik parasını evdeki Bi dünya işin parasını yaptırsın biz de gidip çalışalım. Hele öğretmen müdür vs onlara ne ki sizin çalışıp çalışmamanızdan. Valla bizim de doktor veli annemiz var çoğu çalışan anne hiç öyle öğretmenden abuk subuk Bi ayrım görmedim neden yapsın ki çalışanın maaşı onun cebine mi giriyor. Eşiniz tamam ama dışarıdaki bazı insanlara alınganlık yaptığınızı düşünüyorum. Kimsenin kimsenin çalışıp çalışmaması umrunda değil bence. Eşinize de açın ağzınızı. Çocuğa bak demiş güvence vermiş siz çocuk büyütürken kendisi çalışmış piyasadan geri kalmamış. Sakat kalmış siz bakmışsınız. O zamanlar deseydi ya git çalış evde durma diye. O zaman muhtaçtı çünkü. He siz yine de çalışın çocuğunuz büyümüş artık engeliniz kalmamış ama eşinize de Bi daha pek güvenmeyin.
Aşağılık kompleksi. Bazı insanlar ne olursa olsun tam hissedemiyor. Sonrasında ona buna sarıyor. Kendince doğrularını ve yaptıklarını yeterli bulmadığı için ben bunu yaptım şunu yaptım diye milletin üzerinden geçmeye çalışıyor. Ya anlamak çok mu zor. Herkesin bir hayat yolu var ve onu yaşaması gerekiyor. Saygılı olmak bu kadar zor değil ama içten gelen o aşağılık kompleksi nedeniyle bunu beceremiyorlar işte. Ne desek anlamsız Allahım akıl fikir versin. Ne karmalar yaratıyorlar önüne geleni ezerek, aşağılayarak farkında bile değiller sonra ühüühü ğhühüüh başıma bunlar geldi diye sızlanırlar.Valla toplum iyice acaipleşti, insanlar artık karşıdaki insana tepeden bakmaya yer rara oldu, kimin daha çok parası vari kimin işidaha iyi, kimin osu var kimin busu var ... valla Allah akıl fikir versin. Onun üstüne bir de artık her şey parayla ölçülür oldu varsa yoksa para para para, insanın değeri de parayla ölçülüyor artık
Bence oncelikle arkadas ortaminizdaki gereksizleri eleyin.Bende böyle düşünüyorum, inanın milletin egosundan statü düşkünlüğünden cok sıkıldım. Eski Bir arkadaşım dediki bakma sen çalışan kadınların sana hava attığına, içten içe çalışmayıp kendine vakit ayırmak istiyor hepsi erken emekli olsam falan diyor ama senle konuşunca işiyle övünüyor senin zayıf noktası bildiğinden ,onla ezecek çünkü seni dedi...bilmiyorum kadin neden kadının düşmanı olur ,neyin hırsı neyin kafası...birde senin mutsuzluğunla beslenenler var ve en yakınım dediğim dostlarimda gördüm, maalesef artık 20 li yaşlarda değilim, hayat toz pembe değil ve hayatı yaşadıkça acımasızlığına Şahit oluyorum hersey yokuş aşağı gidiyor ..yaşamak istemiyorum artık