Çalışmam lazım ama 4 yaşındaki çocuğunu ne yapacağım akıl verin nolur

Öncelikle durumunuza çok üzüldüm.Allah kimseyi çaresiz, sahipsiz bırakmasin.Çalismayan bir kadın okarak,2 evlatla boşanip yeniden hayat kurmaya çalıştığınıza göre olmamış biseyler.Bu da bir cesaret Aldatıldım, dayak yedim vs diyip sonrada ama işsizim , kimsesizim, çocuğum baba dedi vs vs bir çok kadından daha cesursunuz bence.
insan hata yapar, hatta bazen fazla kereler hata yapar.Ama doğruyu bulmak ve yoluna koymaya çalışmak lazim.Sizde onu yapmaya çalışıyorsunuz.Allah yardımcınız olsun

Çocuklarınizin babasi nafaka vermiyorsa ama onun ailesi varsa onlara nafaka davasi açabilirsiniz.Avukata verecek param mi var? demişsiniz ama boşanma icin de avukat lazim.Bir şekilde hakkınızı savunmaniz lazim
4 yaş çocuğunuzu belediye kreşine verebilirsiniz.Fiyatlari çok uygun ve tam gün.
Araştırın, belediye, kaymakamlik soruşturun.Bir younu bulmanız lazim.

oturduğunuz ilçe belediyesine de mutlaka gidin beyaz masa kısmında iş be kreş için destek olabilirler. bazı belediyelerde oluyor.

Büyük kızımın okulu tüm gün ne yazikki güzel sanatlar da okuyor o yüzden normal lise gibi değil. Valla cildircam bu zamanda kadın olmak hele ki anneysen ne kadar zor
Devlet anaokulu varsa yaşadığınız yer 36 ay üzeri anaokuluna alınıyor. Tam gün sınıfları da oluyor bazı anaokullarında

Üzüldüm durumunuza. Allah size güzel bir kapı açsın feraha çıkarsın. Şuanki fevriliğinizi de sıkışıp kaldığınız duruma bağlıyorum. Yine de iyi niyetli düşünün çünkü size yardım etmeye çalışıyorlar. ailenizi soruyorlar mesela çünkü ailenizden size gelecek küçücük bir yardım bile sizin için bir çıkış kapısı olacak. Belki kenara bırakmanız gereken bir gururunuz vardır çocuklarınız için.

Şayet eşinizle aranızda çok büyük bir olay yoksa girin işe. Ayrılmadan önce biraz birikim yaparsınız en azından çocuğunuz içn de devlet anaokullarını araştırın. 4 yaştan itibaren alıyor bazıları.

Ailenizle aranız yakınsa bir şekilde yarım gün de olsa göz kulak olma durumları varda yardim isteyin. Bazen malesef yüzümüzü kızartmamız gerek. Zor ama muhtaç olunca ...

Evden yapılabilecek iş bulursanız ayrılmadan şayet en azından bi süre kenara para ayırabilirsiniz.

Herkesin yaptığı gibi kreşe göndereceksiniz
Bu arada tam gün devlet okulları da var benim kızım 3 yıldır gidiyor

İki çocukta ilk evlilikten mi? Onlar şu an nafaka almıyor mu?

Eski eşinizden nafaka almıyor musunuz? İki çocuk var sonuçta kreş parasını ondan alsanız kalanı hallolur. 2. Eşinizle evlenmeden önce nasıl geciniyordunuz?

Anaokullarında yemek yapan personel oluyor öyle bir pozisyona başvurabilirsiniz . Eviniz kaç oda bilmiyorum ama masrafları paylaşacak öğrenci alabilirsiniz.

Siz evde çocuk bakabilirsiniz ,ya da yaşlı birine yatılı olmadan bakabilirsiniz,yaşadığım şehirde 3 yaşında kızıyla temizliğe giden biri var herkes de çok memnun.Ya da diğer arkadaşların dediği gibi belediye ya da devlet kreşi...Bu seçenekler zorlu olur derseniz açıkçası evliliğe bir iki üç yıl daha sabredip ,sonra yolunuza bakmanız mantıklı

Cocukla beraber gidebileceginiz veya evden yapabieceginiz islere bakin.
Cocuk bakiciligi, yasli hasta bakiciligi, evlere temizlik gibi seyler olabilir.

Doğumdan sonra işi bırakıp evde oturdum 4 yıl demişsiniz ama o arada çocuklarınızın babasından boşanıp yeni bir evlilik yapmışsınız sanırım...Kaç yıllık evlisiniz ikinci eşinizle ? Belki ondan boşanirken yoksulluk nafakası bağlanır diye soruyorum....

Özel hayatına dair soru sorulmasını istemiyor. “Bunun konuyla ne ilgisi varmış. Bize malzeme lazımmış.” İlk eş hapiste. İkinci eşten çocuk yok. Sanmam nafaka bağlanacağını. İnsanlar düşük bütçeli devletin kreşleri var diyor da, bence onlar için kesin şartlar vardır. İnsanlar yoksa onları tercih ederdi. Bana gelen temizlikçi bile ayda 2,5 bin tl bakıcıya veriyor. Ki günümüz şartlarında bu bile çok cüzzi bir rakam. Saat ücreti 10 tl gibi bir şeye geliyor.

Okul öncesi yaşı düştü. Bağımsız anaokulları tuvalet eğitimi varsa 36 aydan itibaren alıyor. Etrafınızdaki bağımsız anaokulları ile görüşün

merhaba,
naçizane tavsiyem boşanma durumunu biraz ötelemeniz ..Kendi ayaklarınızın üzerinde durun öncelikle ..Çocuk yada hasta bakımı ile ilgili araştırma yapın isterseniz.. Ben okuldan dönen çocuklarımı karşılayacak insan bulamamıştım mesela ..İlk etapta iş bulun gerekirse mahalle muhtarlığınıza ilan asın bilgilendirin iş aradığınızı ..Sisteminizi kurun iş buldktan sonra küçük kızınızı kreşe verirsiniz ..kreş ablalığının ücreti belki sizi geçindirmeyebilir ama bakıcı ücretleri biliyorsunuz son dönemlerde bayağı arttı ..Hakkınızda hayırlısı ve güzeli olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…