Çalışmam lazım ama 4 yaşındaki çocuğunu ne yapacağım akıl verin nolur

birannebirbebek90

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2022
97
20
3
34
Merhaba kızlar. Öyle çaresiz bı durumdayım ki. Eşimle kopuyoruz yani sanırım bunlar ayrılık öncesi son günlerimiz. Benim iki çocuğum var biri 14 yaşında biri 4 yaşında ikiside kız. Evim kira ve eşimle ayrılırsak işe girip cocuklarima bakmam lazım(bu arada kızlarım önceki evliliğimden) Büyük kizim liseye gidiyor kendine bakabilir evde ama küçük kızımı ne yapacağım kim bakacak bilmiyorum. Ona bakacak biri yok ve benim çalışmam lazım. Kreşler çok pahalı bakicilar çok pahalı. O kadar çaresizim ki günlerdir düşünmekten bişey bulamıyorum. Bana akıl verin nolur güçlü kalmaya çalışıyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum

Son düzenleme:
Merhaba kızlar. Öyle çaresiz bı durumdayım ki. Eşimle kopuyoruz yani sanırım bunlar ayrılık öncesi son günlerimiz. Benim iki çocuğum var biri 14 yaşında biri 4 yaşında ikiside kız. Evim kira ve eşimle ayrılırsak işe girip cocuklarima bakmam lazım(bu arada kızlarım önceki evliliğinden) Büyük kizim liseye gidiyor kendine bakabilir evde ama küçük kızımı ne yapacağım kim bakacak bilmiyorum. Ona bakacak biri yok ve benim çalışmam lazım. Kreşler çok pahalı bakicilar çok pahalı. O kadar çaresizim ki günlerdir düşünmekten bişey bulamıyorum. Bana akıl verin nolur güçlü kalmaya çalışıyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum
Ailenizden kimse yok mu yardımcı olabilecek

Nafaka verecek esiniz sonucta 2 cocuga biraz kirasi uygun yere gecersiniz kresde uygun kres bakin 2500 5000 kadae kres var .faturalara dikkat edersiniz bi kadin yazmisti elektrik gitmedin diye evi girgirlardim süpürge acmazdim anne baba siz toparlayana kadar evinizde kalmazmi esinize kira uygunsa siz kalin 2 cocuk var asiri tasarruf yaparak gidersiniz

Nafaka verecek esiniz sonucta 2 cocuga biraz kirasi uygun yere gecersiniz kresde uygun kres bakin 2500 5000 kadae kres var .faturalara dikkat edersiniz bi kadin yazmisti elektrik gitmedin diye evi girgirlardim süpürge acmazdim anne baba siz toparlayana kadar evinizde kalmazmi esinize kira uygunsa siz kalin 2 cocuk var asiri tasarruf yaparak gidersiniz
Alacağım maaş zaten asgari ucretken 2500 TL kreşe vermem demek kirayı verememem demek. Çünkü şuan en uygun kiraya oturuyorum zaten 2150 kiram daha uygunu yok. Ailemden de kimse destek olmaz. Cocuklarimda önceki evliligimden diye yazmıştım nafaka komik bı rakam olacak zaten :)

Merhaba kızlar. Öyle çaresiz bı durumdayım ki. Eşimle kopuyoruz yani sanırım bunlar ayrılık öncesi son günlerimiz. Benim iki çocuğum var biri 14 yaşında biri 4 yaşında ikiside kız. Evim kira ve eşimle ayrılırsak işe girip cocuklarima bakmam lazım(bu arada kızlarım önceki evliliğinden) Büyük kizim liseye gidiyor kendine bakabilir evde ama küçük kızımı ne yapacağım kim bakacak bilmiyorum. Ona bakacak biri yok ve benim çalışmam lazım. Kreşler çok pahalı bakicilar çok pahalı. O kadar çaresizim ki günlerdir düşünmekten bişey bulamıyorum. Bana akıl verin nolur güçlü kalmaya çalışıyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum
bi kreşte yardımcı ablalık falan yapsanız çocuğu da yanınızda götürebilirsiniz onun için de iyi olur

Yazımı okumamissiniz
yazınızı okuduk da anlattığınızdan hiçbir şey anlaşılmıyor. “Kızlarım önceki evliliğinden” diye bir cümle kullanmışsınız. Sanki eşinizin önceki evliliğinden gibi yazmışsınız ama sizin önceki evliliğinizden gibi konuşuyosunuz. Eşinizin önceki evliliğindense çocuklar sizde zaten kalmaz. sizin önceki evliliğinizdense çocuklar için eski eşiniz nafaka vermiyor mu diye sormuş arkadaşlar.

Okudum ama siz anlamamissiniz bence cocuklarin babasi yok mu eskinin eskisi esiniz yani o nerde diye soruyorum yazinizda boyle bir detay yok
O yok olsaydı zaten böyle bı problemim başta zaten olmazdı ilgilense zaten nafakayla bı şekilde ceviririm zaten cezaevine mi girmiş ne yapmis. Ayrıca eski eşiniz diye belirtseydiniz anlardım zaten direk eşiniz yazmışsınız şuan ki eşim başka sonuçta ve çocuklarımın babası o değil. Neyse konumuz o değil ben bu durumu yaşayan varmı onu merak ediyorum ne yaptılar nasil yaptialr diye

Cocuklarin babasi neden destek vermiyor?
Allah'ın cezası şerefsizin biri çünkü. Kendi çocuğunun boğazından geçeni sayıp dışarda çocuğuma bakıyorum diye hava atacak kadar karaktersiz bı şerefsiz. Zaten cezaevinde yani dışarda olsa da ondan gelecek hayır Allah'tan gelsin

Hanımefendi önce sakin olun buradaki insanlar size yardım edebilmek için detay soruyor. Eski eşiniz hapishanede olunca nafakadan muaf olmuyordur herhalde, eğer burada avukat arkadaşlar varsa daha fazla yardım edebilir size.
Mesela hali hazırda bulabileceğiniz(bulma potansiyeliniz olan) bir iş var mı? Belki kurum falan olursa kreşi olur, daha uyguna verebilirsiniz diye dedim.
Onun dışında devlet anaokullarının yaş sınırı kaç biliyor musunuz? Belki o bir alternatif olabilir.
Ya da ailenizden başka alternatif kalmıyor maalesef(ya da eski kayınvalideniz) onlar da yardım etmez diyorsunuz.

Back