- Konu Sahibi bendebuyudum
Hiç birseyin garantisi yok aslında, evimiz olsun arabamız olsun diyoruz, çabalıyoruz çalışıyoruz bakalım oturabilmek binebilmek nasip olacak mı demi bunu düşünmüyoruz. İnsanlar hayat standartını iyileştirirken bir taraftan çocuklarının büyüdüğünü kaçırıyorlar.Al benden de o kadar. 7 yıldır aynı şirkette çalışıyorum asıl mesleğim muhasebe şirket içinde muhasebeyi tutuyordum ama ithalat ve ihracata bakan arkadaş 6 yıl önce aniden işten ayrılınca yerine birini bulana kadar idare et dedikleri bütün işler üzerime kaldı.
Çok bunaldım herkes, her şey üstüme geliyor.
Yüküm çok fazla ama aldığım maaş ise tek kişinin aldığı maaş hatta piyasaya göre o bile çok az.
Haftanın 5 günü çalışıyorum sabah 08:30 da çıkıyorum 19:00 da evde oluyorum.
1,5 yaşında kızım var, ona yeterince vakit ayıramıyorum akşamları en fazla 3-4 saat görüşüyoruz onuda yeterince iyi değerlendiremiyorum.
Kızımdan ayrılırken aklım, yüreğim evde kalıyor çalışamıyorum onu çok özlüyorum.
Eşimin maaşı rahat rahat geçinmemizi sağlar ama birikim yapamayız, evimiz kira ve planlarımız var.
birde senelerdir çalışıp üretmeye kazanmaya alıştığım için zorlanacağımı düşünüyorum.
Ama iş stresinden kurtulmayı evime ve kızıma zaman ayırmayı çok istiyorum.
Öyle kararsız öyle çıkmazdayım ki...
Sağolsun eşim destek oluyor istemiyorsan çalışma diyor ama ona da kıyamıyorum hedefleri yapmak istedikleri var ve ben çalışmazsam o hedeflerine kavuşmakta sıkıntı yaşar.
Ben ki bir kadın mutlaka çalışmalı, geliri olmalı tüm sorumluluğu eşine yüklememeli paylaşmalı diyen biriydim ama şimdi çok karışığım.
Benim çalıştığım yerde paketlemede bir bayan arkadaş var, iki kızı vardı şimdi üçüncüye de hamile, işe girme amacı kredi çekip araba almaktı. Krediyi çekip arabayı aldılar ama aralık sonu işi bırakacak inşaallah bebegi dünyaya gelince o da işten ayrılacak. Buarada bakacak kimsesi yok çocuklarını memleketine gönderdi haftasonları arada bir gidip görüyor. İsten ayrıldığında 1000 tl ödemesi olacak kira ve kredi sadece eşide 1450 lira alıyor ama olsun yeter ki çocuklarım yanımda olsun ben geçinirim diyor.
Herkesin hayattan beklentileri farklı oluyor, birin elde etsek birini elde edemiyoruz. Ben evimde oturmanın bile tadını bilmiyorum, bu pazar günü erken kalktım salonuma güneş girdiğini gördüm düşünebiliyor musunuz normalde pazarları o kadar erken kalkmam çünkü hafta içide güneş o kadar doğmadan evden çıkarım.