• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak mı çocuk bakmak mı

Ben neler yasadiklarinizi bilemem ki. Sadece sizin yazdiklariniz kadarini bilebilirim. 48 yasindayim. Oglum 14 yasinda. Dusunuyirum da torunum olsa bakabilir miydim diye, bakamazdim. Ben oglumu krese vermistim, ben de calisan bir anneyim. Cok da memnun kaldim. Oyle yapabilirsiniz. Ya da mirin kirin ediyorsa annenizden destek alabilirsiniz. Baska da bir cozum gelmiyor aklima.
Özür dilerim yaşınızı bilmiyordm benmle yaşıtsınz zannederek biraz saygısız mesaj yazmışım kusura bakmayın ☹️aslında doğru bakalım inşallah güvenilir bakıcı bulursam çok iyi olacak yoksa sıkıtnı.. Annem rahatsız yürüme engeli var gelemez malesef☹️

Özür dilerim yaşınızı bilmiyordm benmle yaşıtsınz zannederek biraz saygısız mesaj yazmışım kusura bakmayın ☹aslında doğru bakalım inşallah güvenilir bakıcı bulursam çok iyi olacak yoksa sıkıtnı.. Annem rahatsız yürüme engeli var gelemez malesef☹
Yazdiklarinizdan ben alinmadim.
Tavsiyem bakici bulmaktan cok kres daha iyi. Cunku bakiciyi siz evde yokken gozlemleyemezsiniz. Iyi bir kresde bunu yapamazlar. Annenizle bananiza gecmis olsun.
Cok caresiz kalirsaniz kayinvalideden yardim isteyin. Madem kendi teklif etmis...

Özür dilerim yaşınızı bilmiyordm benmle yaşıtsınz zannederek biraz saygısız mesaj yazmışım kusura bakmayın ☹aslında doğru bakalım inşallah güvenilir bakıcı bulursam çok iyi olacak yoksa sıkıtnı.. Annem rahatsız yürüme engeli var gelemez malesef☹
Ya bir de sunu eklemek istedim. Soylediklerine alinmadim. Insan yaş aldikca fikirleri de degisiyor. Onceden ben de bazi seylerde sizin gibi dusunuyordum. Annemi anne olunca anladim. Kayinvalidemi de oglum evlenince belki anlarim. Insan yaşlaninca enerjisi bitiyor, hastaliklari cogaliyor. Fikirleri degisiyor. Karakter olarak degismesen de tolerans sınırin daraliyor. Tahammul gucun azaliyor. Tecrubeler cok sey katiyor. Ben de gencjen annem bakamam dediginde kirilmistim ama mesela simdi annemi anliyorum.
Gule gule buyut. Merak etme ihtiyacin olan kisileri hayat karsina cikariyor. Sakin endiseye kapilma. Ben ne zaman daralsam hayat hep birilerini yardim icin karsima cikardi. Hersey yoluna girecektir. Uzulup canınızi sıkmayın.

Keşke elinizde imkan olsa siz kendi çocuğunuzla ilgilenip büyütseniz. Ama çalışmaya mecbursanız yine bakıcı bulmaktansa kv bakması daha mantıklı olur.

Ya bir de sunu eklemek istedim. Soylediklerine alinmadim. Insan yaş aldikca fikirleri de degisiyor. Onceden ben de bazi seylerde sizin gibi dusunuyordum. Annemi anne olunca anladim. Kayinvalidemi de oglum evlenince belki anlarim. Insan yaşlaninca enerjisi bitiyor, hastaliklari cogaliyor. Fikirleri degisiyor. Karakter olarak degismesen de tolerans sınırin daraliyor. Tahammul gucun azaliyor. Tecrubeler cok sey katiyor. Ben de gencjen annem bakamam dediginde kirilmistim ama mesela simdi annemi anliyorum.
Gule gule buyut. Merak etme ihtiyacin olan kisileri hayat karsina cikariyor. Sakin endiseye kapilma. Ben ne zaman daralsam hayat hep birilerini yardim icin karsima cikardi. Hersey yoluna girecektir. Uzulup canınızi sıkmayın.
Ya siz ne güzel bi insansınz çok iyi geldi yazdıklarınız.. Aynen haklısınz aslında kayınvalidemin psikolojik sıkıntıları var hap kullanıyor o da çok uyku yapıyor... Belki de mental olarak çok yorgundur

2 cocuga bakmak kolaymi.. hemde o yasta.. haliyle ufak tefek ev isleri se bekleniyor. Masa kurma kaldirma. Camasir toplama gibi. Ben tek cocukla pertim cikiyor. Laf yetistirmek bile yoruyor.. gonulden cok icten istemeli.. birde sehir disindan gelicek se

Kv niz gelmek istemiyor kadın rengini belli etmiş. Zorlamaya, ısrar etmeye gerek yok.

Siz direk iyi bı bakıcı bulup başlayın işe.
Eve kamerada alırsınız sürekli takibinizde olur.

Ya siz ne güzel bi insansınz çok iyi geldi yazdıklarınız.. Aynen haklısınz aslında kayınvalidemin psikolojik sıkıntıları var hap kullanıyor o da çok uyku yapıyor... Belki de mental olarak çok yorgundur
Tesekkur ederim . Ope koklaya buyutun cocugunuzu cunku onun en cok ihtiyaci olan sey o. Buyuyunce opturmuyorlar zaten. Sevgiyle kalin.

18 aylık bir bebeğim var memurum ücretsiz izne ayrıldım ama artık yavaştan işime geri dönmek istiyorum.. Daha önce kayınvalidem bakacak olmuştu ağustosta başlayınca.. Şimdi şey diyor ücretsiz iznin bitinceye kadar kendşn bak şubatta iznim bitecek, o zaman geleyim diyor..ev aldığımz için krediliyz ayrı çocuğumda var büyük yani masrafımz var memur maaşı da baya oluyor şuan o paradan mahrum olmak biraz zoruma gidiyor sonuçta ihtiyacımz var.. Sizce ne yapmalıyım.. Direteyim mi ağustos ta gel diye veya bakıcı bulayım.. Yoksa iznm bitinceye durayım mı
Nerdeyse maasiniz bakiciya gidicek cocuk neneylede buyumez bakiciylada borclariniz var allah yardim etsin ama o cocugada yazik gunah anne sevgisi alamicak. Paradan daha onemli borclardan daha onemli isten eve geldiginjzde neye yetisebilceksiniz cocuklar ister istemez ihmal ediiyo....

Nerdeyse maasiniz bakiciya gidicek cocuk neneylede buyumez bakiciylada borclariniz var allah yardim etsin ama o cocugada yazik gunah anne sevgisi alamicak. Paradan daha onemli borclardan daha onemli isten eve geldiginjzde neye yetisebilceksiniz cocuklar ister istemez ihmal ediiyo....
İznim bitiyor eylülde başlamasam kışın ortasında ocakta mecburen başlamam gerekiyor artık..

Bence evladınızı kreş yaşına kadar kendiniz büyütün. Masraf çoksa eşiniz ek iş bulsun.

Back