Direteyim mi ağustos ta gel diye veya bakıcı bulayım.. Yoksa iznm bitinceye durayım mı
Gönlü olmayan yaşlı kadına diretmeyi kendinize yakistiriyorsaniz diretin ama bence yapmayın ya.su anneleri kaynanaları bir salın.
Torun torba sevilir. Canının canıdır, onu düşünür örgü orer , kamerada konuşur, millete torununu anlatır, öper koklar... ama çocuğa bakmak anne için bile aşırı zor bir olay. Bebek sahibi arkadaşlarıma bakıyorum, ilk seneden beş yaş büyüyorlar resmen. Kreş çağına kadar kendilerine vakit ayiramiyorlar, bebekken bebekligi- gazı - kucakta uyumak istemesi- kakali bezi , iki yasinda iki yaş sendromu - erken ergenliği - inat etmesi -yemek seçmesi - uyumamasi- kakali bezini almanıza bile müsade etmeden kıpır kıpır balık gibi kaçması , üç yaşında devam eden simariklkliklar, yemek/uyku/TV konusunda kendi bildiğini okumalar, öğrenmeye aç yaslar olduğu icin oyu kurma cabalari, geveze yaslar olduğu için hiç susmadan nonstop konuşması, tuvalet eğitimi, tuvalet eğitiminin başarısız olup yataklardan koltuklardan çiş temizleme merasimleri...
Bunlar anne için belki cok kıymetli, çok özel anlar.
Ama yani yaşı elliyi geçmiş kadınlar icin çok fazla zor değil mi?
Çoğu Anne kaldiramiyor bebek bakmayı, yıpranıyor. Bir de ununu elemiş, eleğini asmış kadınlara baskiyla çocuk baktiriyorsunuz.
Üstelik sizin durumunuzda kadın hem kendi şehrini,evini,kocasını bırakacak bir koltuk köşesinde yatacak. Hem de geride ikinci bir cocuk daha var bakması gereken.
Ne bileyim, böyle annneye kaynanaya bebek baktirildigini okuyunca sömürülen emeğe üzülüyorum açıkçası. Hiç de bakıp yarananı da gormedim. Mutlaka da bir çatışma çıkıyor.
Bence ücretsiz izninize devam edin, kimseye dudak bükmeyin.
Şubatta yine annelerden yardım alıp ise baslarsiniz, biraz sizden ayrı kalmaya alışınca da kreşe verirsiniz,kaynananızı azad edersiniz