• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız ne yapardınız. .(Konu biraz karışık şimdiden kusura bakmayın)

Maaş önemli değil öğretmen olarak
Koymaz vallahi :)
Iki sene hem okul hem iş idare et diyorsun..
Aslında zaten senede 6 ay okula gidiyorum devamsızlıkları düşünce ama...
Evde oturmak çok rahat geldi bana galiba..

Yazın okul yok ?
Ev tabiki rahat ama çalışan kadın için oyuncak gibi
Bisüre sonra sıkılıcaksın evde olmaktan
Maaş için şimdi öyle diosun ama eline alınca öyle olmuo
3 sene önce aldığım maaşı alıorum ve İnan pişmanım filmi geri sarmış gibi oluosun

Evi kaybetmeye değmez. Asla işten ayrılmamalısın. Evi aldığınızda eşiniz sizinde destek olacağınızı bilerek girdi bu yükün altına. Şimdi onu yarı yolda bırakamazsınız.

Maaşınız çok iyi, okul öncesinde atanmanız ne zaman olacak belli değil, daha okul bitmemiş. Vaktinde bitmesine gerek yok, bitirebildiğin zaman iş bulur öyle ayrılırsın.

Alabildiğin kadar rapor izin alıp dişini sık. Sakın istifa etme, 2 yilin kalmis biraz sabır. Eğer simdi istifa edersen kaosun icine düşersin.

Ben olsam ne yapardım yapamazdım sanırım.Hem iş hem okul hem ev. Ciddi anlamda zor olmalı. İşinizi bırakmayın ama ne olursa olsun.Bir eviniz varmış oldu ki bir aksilik yaşadınız evi kaybetmeye değmez. Yapabiliyorsanız hem okul hem iş helal olsun derim.Öğrencilik de masraflı.Bahsettiğiniz öğretmenlik için de malzemesi kırtasiyesi etkinliği epey vakit ve para harcamanız lazım.Hem işten ayrılıp hem okula devam etmek üstüne ev kredisi sizi zorlar.zor bir karar :(

Canım, biraz daha sabır, 2 sene dediğin uçar gider...
Pozitif kalmaya çalış, eline geçen her fırsatı değerlendir, izin al, rapor al...
Sakın istifa etme sakın.

Günlerdir konu açıp açmamayi düşünüyorum. . IÇimde tutup beni yiyeceğine, anlatayım da sizi yesin dedim :)
Şimdi sorun şu: 5 yıldır devlette memurum. Ama maalesef isim ağır.. Sabah 7 buçuk akşam 6 çalışıyorum. Ise ayırmam gereken zamanları toplayinca Hafta da tek gün um kalıyor bana. . IsimI sevmiyorum. .
Bir buçuk yıldır evliyim. Hep ogretmen olmak istedigimi esime anlatmistim.. Eşiminde ısrarı üzerine 2014 yılında öss ye girdim ve eğitim fakültesi okul öncesi öğretmenliği bölümünü kazandim. 2. Öğretim yani dersler akşam 4 buçuk ta başlıyor. . Yani hem okuyup hem çalışmam gerekiyor.. yani sabah 7 de kalk 7 buçuk ta iste ol, yalvar yakar izin al saat 4 bucukta derse git (her zaman izin alma Şansım yok .mudur is olduğunda is var der haliyle devamsızlık ediyorum istemeden) saat 10 a kadar ders var haftada 2 gün . Diğer günler hafif..
Velhasili kelam Bu 2 haftadır evde idim. Izinli idim. Ve sadece okula gidip geldim . Bi şeyi anladım: çalışmak kadın için o kadar büyük fedakarlıkmis ki.... evde iken o kadar rahattım ki.. istediğim saatte kalk, vs. Hasta isen ise gitmek zorunda değilsin. Kimsenin ağız kokusunu çekmek zorunda değilsin, koşturmak zorunda değilsiniz. Dusu 2 dk da alman gerekmiyor.. Anlatmama gerek yok bilirsiniz zaten..
Neyse biz geçen yıl ev almıştık hala borç ödüyoruz . Ayda 3000 tl.. benim maaşım ona gidiyor zaten 3300 civarı. . Kisacasi ben işi bırakmayı düşünüyorum. ...... nasıl gidecek hem okul hem iş hem evlilik.. korkuyorum yetişemem diye...hem iş hem okul bi yerde zorlar, sinirlerimi patlarim diye korkuyorum illaki aksilikler olacaktir cunku.. ama istifa edersem de evden çıkacağız. . Içerde 50 bin TL kadar para var ama sözleşme ye göre onu ancak 2017 de alabiliyorsunuz. . Ne yapmaliyim bilmiyorum. . Eşimle konuştum iki yıl sabret, sonra ücretsiz izin al. Hem 4 yılda bitirmek zorunda değilsin 2 sene uzat ne olacak dedi.. off pazartesi ise gitmek hiç istemiyorum. . Kafam çok dolu.. siz olsaydınız. .
Öteki türlüsünude yazayım. . Isı bırakmaz 2 sene okulla devam ettirirsem ev borcu bitecek ekstradan elimize 60 bine yakın para geçiyor. . Ayrıca devlet memurluğu ndan istifa ettin mu donus yolu zor.. ve okul öncesi öğretmenliği nde kesin atanır miyim bilmiyorum. .
Bu arada öğretmen olmayı çok ama çok istiyorum ve çocukları çok seviyorum. . Onlarla oyun oynarken resmen kendimi unutuyorum.... sanki 6 yaşındayim.. onlarda benim mahalleden arkadaşlarım. . Biri ağlasa düşse içim gidiyor hep gülsünler istiyorum. .
Neyse çok uzattım ne diyorsunuz. .
Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim. ..
Bence işi bırakma.
Bende seninle aynı durumdayım okul yüzünden işten ayrıldım ama bizim borclarimiz yok o yüzden ousun maaşı yeterli geliyor. Borcumuz veya kredimiz olsaydı, veya devlette calissaydim işten ayrilmazdim.

atamaları dört gözle bekleyen, devlette mühendis olmak için yanıp tutuşan biri olarak bana sorarsanız istifa etmeyin. artık memur olmak, yani devlete girmek hiç de kolay değil. yapmayın, etmeyin.

Sakın işi bırakma. Öğretmen olunca kolayca atanabileceğini mi saniyorsun hadi sinavdan 75,80,90 gibi bir puanaldin ve atandin. Şu an nerede yasiyorsun bilmiyorum ama muhtemelen doguda bir köye kasabaya atanacaksin ilk atamada. Bütün kurulu düzenini bozup gidebilecekmisin oralara, şu an ki maaşından da düşük bir maaş alacaksin. kurumlararasi geçiş gibi bisey duymustum. Şu an devlettesin belki kpss ye girmeden yine devlete gecebilirisn ama bu nasil oluyo ayrintilarini bilmiyorum. Bu arada hayallerinin pesinden kostuun için de seni tebrik ediyorum

Bir sure evde oturduktan sonra rahata alismissin, bana da olur tatillerden haftasonlarindan sonra cok zor gelir okula gitmek... Ama bence isini kesinlikle birakma. Bunun kpss'si, atanmasi o kadar sikintili ki... Ayrica ekonomik olarak da zor duruma duseceksin yazdiklarina bakinca. Herkesin hayatinda zor donemleri olur, sen de iki yil kendini zorla elinden geldigince ki iki yil sonra bir alternatifin daha olsun. Ellerinin bos kalmasi ihtimali de var cunku.

Okulunda devam zorunlulugu var mi? Yoksa notlarla da idare edersin aslinda.
Devam zorunlulugu var canım maalesef
Ama bazı hocalar iyi anlayisli en azından geç kalmamı sorun etmiyor

bende seninle aynı durumdayımm
bende hem okuyup hem çalışıyorummm
ALLAH yardımcan olsunn
hem ev hem iş çok zor bir arada gitmesi
ben özel ünide hukuk okuyorumm buyüzden işi bırakamam malesef para biriktirmem lazım senelik 14bin tl ödüyorum ayrıyeten ev alıyoruz eşimin maaşı oraya gidiyor okula gelip gitmek zor olacak diye araba almayı düşünüyoruz
bu sebeplerden dolayı işi bırakamam çalıştığım yerde tapu gibi çok yoğun bir yer müdürümüz değişti pazartesi yeni müdürle konuşacağım izin verirmi hiç bilmiyorumm özel üni olduğu için ikinci öğretimde yok iş saatleriyle ders saatleri çakışıyor
hukuğa devam zorunluluğu yok ama derslere katılmazsam okulu geçmem imkansız:KK43:

Günlerdir konu açıp açmamayi düşünüyorum. . IÇimde tutup beni yiyeceğine, anlatayım da sizi yesin dedim :)
Şimdi sorun şu: 5 yıldır devlette memurum. Ama maalesef isim ağır.. Sabah 7 buçuk akşam 6 çalışıyorum. Ise ayırmam gereken zamanları toplayinca Hafta da tek gün um kalıyor bana. . IsimI sevmiyorum. .
Bir buçuk yıldır evliyim. Hep ogretmen olmak istedigimi esime anlatmistim.. Eşiminde ısrarı üzerine 2014 yılında öss ye girdim ve eğitim fakültesi okul öncesi öğretmenliği bölümünü kazandim. 2. Öğretim yani dersler akşam 4 buçuk ta başlıyor. . Yani hem okuyup hem çalışmam gerekiyor.. yani sabah 7 de kalk 7 buçuk ta iste ol, yalvar yakar izin al saat 4 bucukta derse git (her zaman izin alma Şansım yok .mudur is olduğunda is var der haliyle devamsızlık ediyorum istemeden) saat 10 a kadar ders var haftada 2 gün . Diğer günler hafif..
Velhasili kelam Bu 2 haftadır evde idim. Izinli idim. Ve sadece okula gidip geldim . Bi şeyi anladım: çalışmak kadın için o kadar büyük fedakarlıkmis ki.... evde iken o kadar rahattım ki.. istediğim saatte kalk, vs. Hasta isen ise gitmek zorunda değilsin. Kimsenin ağız kokusunu çekmek zorunda değilsin, koşturmak zorunda değilsiniz. Dusu 2 dk da alman gerekmiyor.. Anlatmama gerek yok bilirsiniz zaten..
Neyse biz geçen yıl ev almıştık hala borç ödüyoruz . Ayda 3000 tl.. benim maaşım ona gidiyor zaten 3300 civarı. . Kisacasi ben işi bırakmayı düşünüyorum. ...... nasıl gidecek hem okul hem iş hem evlilik.. korkuyorum yetişemem diye...hem iş hem okul bi yerde zorlar, sinirlerimi patlarim diye korkuyorum illaki aksilikler olacaktir cunku.. ama istifa edersem de evden çıkacağız. . Içerde 50 bin TL kadar para var ama sözleşme ye göre onu ancak 2017 de alabiliyorsunuz. . Ne yapmaliyim bilmiyorum. . Eşimle konuştum iki yıl sabret, sonra ücretsiz izin al. Hem 4 yılda bitirmek zorunda değilsin 2 sene uzat ne olacak dedi.. off pazartesi ise gitmek hiç istemiyorum. . Kafam çok dolu.. siz olsaydınız. .
Öteki türlüsünude yazayım. . Isı bırakmaz 2 sene okulla devam ettirirsem ev borcu bitecek ekstradan elimize 60 bine yakın para geçiyor. . Ayrıca devlet memurluğu ndan istifa ettin mu donus yolu zor.. ve okul öncesi öğretmenliği nde kesin atanır miyim bilmiyorum. .
Bu arada öğretmen olmayı çok ama çok istiyorum ve çocukları çok seviyorum. . Onlarla oyun oynarken resmen kendimi unutuyorum.... sanki 6 yaşındayim.. onlarda benim mahalleden arkadaşlarım. . Biri ağlasa düşse içim gidiyor hep gülsünler istiyorum. .

Bence işi bırakmayın ve biraz sabretmeye çalışın. Haftada sadece iki gün ise dersler yapabilirsiniz diye umuyorum. Haftasonu çalışıyor musunuz? Sadece 1 gün kalıyor demişsiniz.

Bir de bir iki şey söylemek istiyorum belki yalnız olmadığınızı hissederseniz daha katlanılabilir olur. Bir kere akşamın 10una kadar çalışmak zorunda olan insanlar da var. Sürekli mesailere kalan. Ben saat 2 de çıktığımı bilirim özel sektörde mühendisim. İkincisi kadın olsun erkek olsun herkes evde pineklemeyi sever. Eminim eşiniz de istediği saatten kalkma imkanı olsa, hasta ise işe gitmek zorunda olmasa ister. Hele hele kimse kimsenin ağız kokusunu çekmek istemez. Yani yalnız değilsiniz.

Ama ev işlerinde eşinizin destek olması. Dersiniz olduğu günlerde sizden yemek falan beklentisi olmaması ve kesinlikle yükünüzü hafifletmesi gerekir. Eve kesinlikle kadın tutmanız gerekir ve buna asla ama asla itirazı olamaz. Bu konularda taviz vermeden ben olsam çalışmanız taraftarı olurum.

Sizinde doluyakoysam almaz boşa koysam dolmaz bir durumunuz var. İşini sevmedeb gitmeyi o kadar iyi bilirim ki eziyettir resmen. Huzursuz olduğun sevmediğin bir ortamda olunca hele işinide sevmiyorsan düzgün iş yapamıyorsun bile. Bebde cuma günü sevmediğim işimdeb dayanamadım ayrıldım bekar olduğum ve ailemle yaşadığım için sizin gibi bir sürü sorum yoktu kafamda ama ben bile beynimi patlatma derecesinde çıksam mı diye düşünürken siz kim bilir be haldesiniz. Önce şu sorunun cevabini iyi bulun. Ben burda ne kadar mutluyum? 2sene burda durmayı sinirlerim ve psikolojim kaldırabilicek mi? Huzurun olmadığı yerde para kazansan nolur diye düşünüyorum ama ödemem gereken bir ev borcum yok tabi. Siz önce canı sonra cananı düşünün derim zira o psikolojiyi yaşamayan bilemez.

Sık dişini 3 sene daha arkadaşım. Çocukları çok seviyorsan o.ö öğretmenliği dünyanın en güzel işidir. Memur olduğun için 3 sene sonra kurumlar arası geçiş yapabilirsin yanlış bilmiyorsam. Hem öğretmen olunca günde 5 saat calisacaksin şimdiki kadar zorlanmazsin

Öğretmenlik dışarıdan göründğü kadar kolay değil bence...
Evdeki zamanımın çoğunu etkinlik,sınav,ödev hazırlamakla geçiriyorum. Ayrıca onca veliyle, idareyle uğraşmak da ayrı bir dert. bedenen değil belki ama zihnim çok yorgun. Fil gibi hafızam vardı, 6 senede balığa döndüm...
Bunu geçtim, maaşı da ek ders hariç 2000, ek dersle birlikte 2.5 falan oluyor. Yine çok şükür tabi.
Yaz tatilleri gerçekten güzel. İlk bir ay miskinliğin dibine vuruyorum...Ama sonradan çok sıkıyor; boş, amaçsız geliyor bana...Ev işi-yemek-ev işi yemek rutininden fenalık geliyor.
Tabi ki sevdiğiniz mesleği yapın ama dayanabileceğiniz kadar dayanın derim ben.
Yoğun bir işten sonra tatilin rehaveti bence... Hem 2 sene bir şey değil inanın çok çabuk geçer diye düşünüyorum...

bende seninle aynı durumdayımm
bende hem okuyup hem çalışıyorummm
ALLAH yardımcan olsunn
hem ev hem iş çok zor bir arada gitmesi
ben özel ünide hukuk okuyorumm buyüzden işi bırakamam malesef para biriktirmem lazım senelik 14bin tl ödüyorum ayrıyeten ev alıyoruz eşimin maaşı oraya gidiyor okula gelip gitmek zor olacak diye araba almayı düşünüyoruz
bu sebeplerden dolayı işi bırakamam çalıştığım yerde tapu gibi çok yoğun bir yer müdürümüz değişti pazartesi yeni müdürle konuşacağım izin verirmi hiç bilmiyorumm özel üni olduğu için ikinci öğretimde yok iş saatleriyle ders saatleri çakışıyor
hukuğa devam zorunluluğu yok ama derslere katılmazsam okulu geçmem imkansız:KK43:
Seni çok iyi anlıyorum :(
Pazartesi günü ikimiz için de büyük gün o zaman bende müdürüm le yine konuşacağım. .
Ben okul öncesi diyorum sen hukuk diyorsun ki hukuk çok daha zordur eminim..
BI şekilde yapmak istiyorum ben 4 sene olmazsa 6 senede bitsin ne olacak..
Boşver Allah ilmi dileyene verirmis biz elimizden geleni yapalım ..
Bence işi bırakmayın ve biraz sabretmeye çalışın. Haftada sadece iki gün ise dersler yapabilirsiniz diye umuyorum. Haftasonu çalışıyor musunuz? Sadece 1 gün kalıyor demişsiniz.

Bir de bir iki şey söylemek istiyorum belki yalnız olmadığınızı hissederseniz daha katlanılabilir olur. Bir kere akşamın 10una kadar çalışmak zorunda olan insanlar da var. Sürekli mesailere kalan. Ben saat 2 de çıktığımı bilirim özel sektörde mühendisim. İkincisi kadın olsun erkek olsun herkes evde pineklemeyi sever. Eminim eşiniz de istediği saatten kalkma imkanı olsa, hasta ise işe gitmek zorunda olmasa ister. Hele hele kimse kimsenin ağız kokusunu çekmek istemez. Yani yalnız değilsiniz.

Ama ev işlerinde eşinizin destek olması. Dersiniz olduğu günlerde sizden yemek falan beklentisi olmaması ve kesinlikle yükünüzü hafifletmesi gerekir. Eve kesinlikle kadın tutmanız gerekir ve buna asla ama asla itirazı olamaz. Bu konularda taviz vermeden ben olsam çalışmanız taraftarı olurum.

Yorum cok güzel teşekkür ediyorum.
Eşim asla bana yük olmaz her zamn basının çaresine bakar ve ne desem yapar sağolsun. . Kadın alacağımi zaten söylemiştim o da evet al deMişti. Ve benden yemek gibi beklentisi yok . KendiNe 2 yumurta kıramaz miyim acliktan ölecek değilim ya dedi..

Sık dişini 3 sene daha arkadaşım. Çocukları çok seviyorsan o.ö öğretmenliği dünyanın en güzel işidir. Memur olduğun için 3 sene sonra kurumlar arası geçiş yapabilirsin yanlış bilmiyorsam. Hem öğretmen olunca günde 5 saat calisacaksin şimdiki kadar zorlanmazsin
Iste bende bunları düşünerek kendimi motive etmeye çalışıyorum
Zaten illa ki sıkıntı terslik olacaktır sakin olmam gerekiyor

Öğretmenlik dışarıdan göründğü kadar kolay değil bence...
Evdeki zamanımın çoğunu etkinlik,sınav,ödev hazırlamakla geçiriyorum. Ayrıca onca veliyle, idareyle uğraşmak da ayrı bir dert. bedenen değil belki ama zihnim çok yorgun. Fil gibi hafızam vardı, 6 senede balığa döndüm...
Bunu geçtim, maaşı da ek ders hariç 2000, ek dersle birlikte 2.5 falan oluyor. Yine çok şükür tabi.
Yaz tatilleri gerçekten güzel. İlk bir ay miskinliğin dibine vuruyorum...Ama sonradan çok sıkıyor; boş, amaçsız geliyor bana...Ev işi-yemek-ev işi yemek rutininden fenalık geliyor.
Tabi ki sevdiğiniz mesleği yapın ama dayanabileceğiniz kadar dayanın derim ben.
Yoğun bir işten sonra tatilin rehaveti bence... Hem 2 sene bir şey değil inanın çok çabuk geçer diye düşünüyorum...
Anlamamissiniz maalesef
Çok yanlış çıkarım larda bulunmuşsunuz
Ben öğretmenliği rahat etmek için değil çocukları sevdigim hayalim olduğu için istiyorum. ..
Benim sorum öğretmen olayım mi değil
Ben zaten bir karar vermişim .
Sadece işi bırakıp bırakmama konusunda kararsızim. Yani yorumunuzun bana hiçbir getirisi yok.
Lütfen konum sapmasin.

Duygular on planda...
Ama aldiginiz karar tehlikeli..

Ben haftada bir gün izin , aksam 9 10 da cikis.. Bayram vs asla yok.. Ve 800 900 gibi bir rakama okurken 3 yil calistim(okulun ilk yili calismadim sadece)....
Okula çok onemli , birinin anlatmazsa olmaz dediğim dersler için gittim geri kalanini vize final zamani 3 hafta boyunca deli gibi calisarak hallettim(yilda iki kez 3 haftami verdim).. Ne okul uzattim ne altta ders biraktim..
Devamszlik icin memursunuz bunu belgelersenz coğu öğretmen anlayis gösterir zaten..

Ki isin ucunda koca evi birakacaksiniz... Atanmak zaten zorken birde istifa edeceksiniz memurluktan...
Bilemiyorum mantiken isi birakmaniz sizi her acidan zorlayacak gibi ama.psikolojim daha kotu derseniz tabi ki calismamayi tercih edin

güzel kardeşim ben öğretmenim fen ve teknoloji bransım atanmadan önce o kadar ısteklıydım kı aynı senın su heyecanını yasıyordum hepsı benım bı parcamdı öğrencılerımın ama işin içine girince kı daha 5. yılımdayım sıstemın egıtımın okulun ıdarenın öğrencinin velinin artık ne dıyım her kafadan bı ses herkes senden ıstıyor ınan devlet memurluguna gecmeyı dusunuyorum yıne de sen bılırsın cok sevıyor olabılırsın amasu dönemde yapılacak iş deği eskıdendi öğretmenlerin degerlı oldugu zamanlar

Anlamamissiniz maalesef
Çok yanlış çıkarım larda bulunmuşsunuz
Ben öğretmenliği rahat etmek için değil çocukları sevdigim hayalim olduğu için istiyorum. ..
Benim sorum öğretmen olayım mi değil
Ben zaten bir karar vermişim .
Sadece işi bırakıp bırakmama konusunda kararsızim. Yani yorumunuzun bana hiçbir getirisi yok.
Lütfen konum sapmasin.

Ben de zaten işi bırakıp bırakmama konusunda dayanın diye bir yorumda bulunmuşum.

Su an cocugun yok, zor olucak hem okul hem is ama calis derim. Su an cocugum var, hamileyim, senin kadar yogun olmasada sabah sekiz aksam 5 calisiyorum, (artik daha rahatim isimde, ogrencilikte geceleri ve hafta sonu bile calisirdim) iki tane de ders aliyorum, baska bir bolumde okuyup kariyerimi ilerletmek Icin. Bence evinizin borcunu bitirin, ve sonra ucretsiz izin al. Esin hakli. Ama sen de esine sunu soyle cocuk diye diretmesin, zaten yasin genc muhtemelen. Sunu da unutma okulu bitirince ogretmen olarak atanacaginin bile garantisi yok.

Zorluk olmadan guzellik
Olmuyor. Hirsiz deyilsen gabi bu isler boe.

Back