- 20 Mart 2015
- 403
- 169
- 103
- 35
- Konu Sahibi hasretdolu
Masrafımz var ama eşimin işi iyi çok şükür yüksek mühendis..Bence evladınızı kreş yaşına kadar kendiniz büyütün. Masraf çoksa eşiniz ek iş bulsun.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Masrafımz var ama eşimin işi iyi çok şükür yüksek mühendis..Bence evladınızı kreş yaşına kadar kendiniz büyütün. Masraf çoksa eşiniz ek iş bulsun.
Beence cocuktan sonra calismak para icin degmicek birsey. En azindan bwlli bir yasa kadar bu korona doneminde calisan ebeveynler cocuklarini yeniden kesfetti adeta cocuklarini tanidilar aksam eve geldiginde cocuga ne kadar enerji kalir ne kadar vakit ayirabilinir allah yardimcinjz olsunİznim bitiyor eylülde başlamasam kışın ortasında ocakta mecburen başlamam gerekiyor artık..
Ne kadar güzel. Öyle bir yazmışsınız ki çok sıkıştınız zannettim.Masrafımz var ama eşimin işi iyi çok şükür yüksek mühendis..
Şubatta bebeğim daha iki yaşında olmuş olacak.. Ücretsiz izin en fazla iki yıl oluyor.. İki yaş kreş için çok küçük oluyor.. Ayrıca kış ayı oluyor sabah erkenden soğukta evden çıkarmak istemiyorum bebeğimiNe kadar güzel. Öyle bir yazmışsınız ki çok sıkıştınız zannettim.
O zaman maddiyatı düşünmeyin. Şubata kadar bebeğiniz iki buçuk yaşında olur. Kreşe gönderirsiniz![]()
Çok haklısınz onlara da hak veriyorum ama çok değil sadece bu kışı atlayıncaya bakmasını istiyorum sonra kreşe veririm arrık baya toparlamış olacakHaftada 1 gün 3 saat bakacaklarına söz verdiler ..kursa gidicektim.baktılar ama 2 hafta ..sonra yan çizmeye başladılar.
Ben olsam söze inanmazdım.ve dipnot ben de kv olursam tam gün torunuma bakmak istemem hele evimden uzakta..ileride forum devam ederse müstakbel gelinim beni buraya yazar ...amanım..ben söz verip dönmem ..kv yanlış yapmış..ama sizin az cok tanımanız gerekırdı..
Şubata kadar ücretsiz izin kullanırsanız zaten kışı atlatmış oluyorsunuz. İşe başlar başlamaz da 20 gün yıllık izin kullanabilirsiniz, o sayede de mart gelmiş olur.Çok haklısınz onlara da hak veriyorum ama çok değil sadece bu kışı atlayıncaya bakmasını istiyorum sonra kreşe veririm arrık baya toparlamış olacak ☹
Amacım hipotek etmek değil bana sürekli vaatetti ben bakacağım şöyle böyle diye.. Haliyle beklenti oluştu bende.. Annem hiç o topa girmedi hep bakamam dedi.. En azından net olmalıydı.. Ben hayatımda öyleyimdir mesela.. Hep netimdir.. Bir söz verirsem ölüm döşeğinde dahi olsa sözümü yerine getirmeye çalışırımKayınvalidelerin annelerin hayatını da böyle ipotek etmeye hakkımız yok ya...
Öyle bi dünya yok canm çok güzel hayal ama benm mesleğimde öyle pat diye 20 günlük yıllık izni kullanmıyorsun.. İkiye bölünüyor izib onları da üç tane müdürümz var onlarn uygun gördüğü zamanlarda kullanabiliyorsun..Şubata kadar ücretsiz izin kullanırsanız zaten kışı atlatmış oluyorsunuz. İşe başlar başlamaz da 20 gün yıllık izin kullanabilirsiniz, o sayede de mart gelmiş olur.
Şubata kadar ücretsiz izinlisiniz zaten. Çocuğunuz da 26 aylık olur, hem kış bitmiş olur kreşe gider.Öyle bi dünya yok canm çok güzel hayal ama benm mesleğimde öyle pat diye 20 günlük yıllık izni kullanmıyorsun.. İkiye bölünüyor izib onları da üç tane müdürümz var onlarn uygun gördüğü zamanlarda kullanabiliyorsun..
kızım 28 ocak doğumlu ve 28ocak günü tam iki yıllık ücretsiz izin hakkımı kullanmış oluyorm mecburen işe başlamam gerekecek.. Kızıim çok küçük kreşte zorlanır diye çok korkuyorumŞubata kadar ücretsiz izinlisiniz zaten. Çocuğunuz da 26 aylık olur, hem kış bitmiş olur kreşe gider.
Bakıcı için cok küçük daha kendini ifade edemezki bakıcı olayıda ayrı bir mevzu kötü davranan cok18 aylık bir bebeğim var memurum ücretsiz izne ayrıldım ama artık yavaştan işime geri dönmek istiyorum.. Daha önce kayınvalidem bakacak olmuştu ağustosta başlayınca.. Şimdi şey diyor ücretsiz iznin bitinceye kadar kendşn bak şubatta iznim bitecek, o zaman geleyim diyor..ev aldığımz için krediliyz ayrı çocuğumda var büyük yani masrafımz var memur maaşı da baya oluyor şuan o paradan mahrum olmak biraz zoruma gidiyor sonuçta ihtiyacımz var.. Sizce ne yapmalıyım.. Direteyim mi ağustos ta gel diye veya bakıcı bulayım.. Yoksa iznm bitinceye durayım mı
Canım bende hamileyim ikizlere inşallah hayırlısı ile birkaç haftaya kucağıma alacağım. Ben öğretmenim bu arada 23. Hafta bitiminde korona yüzünden evdeyiz. 30 a kadar çalışacaktım. Neyse çalışabilir raporu aldım. Ekim sonu gibi sanırım raporlar biter. Ücretsiz izne ayrılacağım. 1.5 yıl yani okul açılınca 27 aylık falan olmuş oluyorlar. Annem gelecek o zaman bir yıl da o bakacak. 39 aylık olduklarında da kreşe göndereceğiz. Ben annemi şimdiden yanımda tutmak istemiyorum bana ücretsiz iznim bitince daha lazım olacak. O zamana kadar ne yaşanır bilmem olurda annem gelemezse bir yıl daha devam ücretsiz izne. Bizim borç yok ev kira ben çalışmaya başladığımda alacağız Allah nasip ederse.18 aylık bir bebeğim var memurum ücretsiz izne ayrıldım ama artık yavaştan işime geri dönmek istiyorum.. Daha önce kayınvalidem bakacak olmuştu ağustosta başlayınca.. Şimdi şey diyor ücretsiz iznin bitinceye kadar kendşn bak şubatta iznim bitecek, o zaman geleyim diyor..ev aldığımz için krediliyz ayrı çocuğumda var büyük yani masrafımz var memur maaşı da baya oluyor şuan o paradan mahrum olmak biraz zoruma gidiyor sonuçta ihtiyacımz var.. Sizce ne yapmalıyım.. Direteyim mi ağustos ta gel diye veya bakıcı bulayım.. Yoksa iznm bitinceye durayım mı
Ben bebeğimi 14 aylık olana kadar baktım. Sonra işe başladım ve annem bakıyordu. Öğretmenim ders programımı müdür bu sene ayarladı. Pazartesi bos gün. Iki gün 3 e kadar diger gunler 5 buçuğa kadar çalışıyordum. Yorucu oldu ama bana cok iyi geldi çalışmak. Şimdi korona nedeniyle kendim bakıyorum bebegime. Bir aydan az bir zaman kaldı 2 yaş bitiyor. Sütten kestim bu süreçte ve tuvalet eğitimine başlamayı düşünüyorum. Bence maddi sıkıntılar yoksa 2 yasa kadar kendin büyüt. Ben ikinci cocugumda oyle yaparım. 2 yas bitene kadar bebegin cogu seyi düzene giriyor daha rahat olur senin ve bakacak kisi için.18 aylık bir bebeğim var memurum ücretsiz izne ayrıldım ama artık yavaştan işime geri dönmek istiyorum.. Daha önce kayınvalidem bakacak olmuştu ağustosta başlayınca.. Şimdi şey diyor ücretsiz iznin bitinceye kadar kendşn bak şubatta iznim bitecek, o zaman geleyim diyor..ev aldığımz için krediliyz ayrı çocuğumda var büyük yani masrafımz var memur maaşı da baya oluyor şuan o paradan mahrum olmak biraz zoruma gidiyor sonuçta ihtiyacımz var.. Sizce ne yapmalıyım.. Direteyim mi ağustos ta gel diye veya bakıcı bulayım.. Yoksa iznm bitinceye durayım mı
Evet katılıyorum söylediğine. Çocuğu kendimiz için doğuruyoruz ne annem ne kv bakmak zorunda değil. Annem gelirse gelir gelemem derse. Bakıcı işi iki bebek ile zor ben bakmaya devam edeceğim inşallah. Kimseye minnet etmek istemiyorum. Bizde ev almak istiyoruz ama oturup tarttık iki bebekle tek maaşla riske girmeye gerek yok. Dört yıllık evliyiz iki yıl daha olmasın evimiz.İyi de bakmak zorunda değil ki, torununu tabi ki özler ama bakımını üstlenmek aynı şey değil. Bahaneye ihtiyacı yok, her anne baba kendisi için yapıyor neticede. En doğrusu bakıcı sonrasında kreş. Eğer maddi durum imkan veriyorsa siz bakın tabi ama paraya ihtiyacımız var diyorsunuz. O yüzden iyi bir bakıcı aramaya başlayın derim.
Güvenme canım. Benim annem yakınımda oturuyor o bakıyor. Sabahın 7 sinde geliyor. Bir iki defa isi cıktı cenaze gibi keyfi olmayan şeylerden. Kv iki gün gelmemek icin ne bahaneler üretti. Izin almam mümkün olmadı zar zor geldi ve oncesinde ben bakarim ne olacak diyordu hep. Her seferinde bahane buluyordu bu durum beni cok zora soktu. Ve evini bırakıp gelecek iyi düşün bakıcıya da guvenemem ben. En iyisi sen bak.Aslında diretmek değil. Ben evlendiğimde memur değildim çok baskı kurdu atan çocuğuna ben bakacağım diye sürekli böyle başımın etini yedi.. Atanınca da bakmadı.. Söz verdiği için diretiyrom.. Ben ona güvendimde atandım.. Yoksa eşimin benden çalışma gibi bi beklentisi yoktu..
Ben bakacağım ama iznimin uzatamıyorm ocakta mecburen başlıycam.. Ama kreş için çok küçük geliyor havalarda soğuk olunca nasıl her sabah erkenden bırakayım.. Zaten bebeğim yaşıtlarına göre daha zayıf iştahsız bi bebek minyon.. Ama çok haklısın kayınvalidem hiç istemiyor..Güvenme canım. Benim annem yakınımda oturuyor o bakıyor. Sabahın 7 sinde geliyor. Bir iki defa isi cıktı cenaze gibi keyfi olmayan şeylerden. Kv iki gün gelmemek icin ne bahaneler üretti. Izin almam mümkün olmadı zar zor geldi ve oncesinde ben bakarim ne olacak diyordu hep. Her seferinde bahane buluyordu bu durum beni cok zora soktu. Ve evini bırakıp gelecek iyi düşün bakıcıya da guvenemem ben. En iyisi sen bak.
Seni cok iyi anlıyorum. Benim bebegim de cok iştahsız ve uyumayan bi bebek. Cok cektim hala cekiyorum. Sütten kestigim halde hala deliksiz uyumaz. Yemek saatleri iskence gibi. Kv nasıl yedirecek peki?Ben bakacağım ama iznimin uzatamıyorm ocakta mecburen başlıycam.. Ama kreş için çok küçük geliyor havalarda soğuk olunca nasıl her sabah erkenden bırakayım.. Zaten bebeğim yaşıtlarına göre daha zayıf iştahsız bi bebek minyon.. Ama çok haklısın kayınvalidem hiç istemiyor..Öğretmen değilim öyle olsa çok rahat olurdu ama maalesef adalet bakanlığı personeliyim