• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız ne yapardınız. .(Konu biraz karışık şimdiden kusura bakmayın)

zamanında dersanede sabah 8 akşam 7 çalışırken haftanın 7 günü.. bu tempoya tezli yüksek lisans ve 3 staj sıkıştırmış biri olarak diyebilirim ki isteğiniz gücünüz kuvvetiniz varsa ne işinizden ne evinizden ne okulunuzdan olmayın.. hepsini yürütebilirsiniz.. en azından deneyin.. gidebildiği yere kadar.. hem bebeği olan hem doktora yapan hem çalışan arkadaşımı gördükten sonra emin oldum ki gerçekten olmayacak şeyler değil bunlar.. ama çok gayret etmeli.. eşinizin de desteği şart.. umarım istediklerinize kavuşursunuz..

Ömür geçip gidiyor ne gerek var bu kadar yorulmaya? Ev borcu,araba borcu,çocukların okul taksiti derken hayat akıp gidiyor.yasamim boyunca mutlu olmadığım hiç bir durumda kalmamaya çalıştım,aza kanaat edince de hiçbir şeyim eksik kalmadı.varsın bazı şeyler de geç olsun siz mutsuz olunca yuvaniz nasıl huzur bulsun? Genç yasinizda esinizle verimli zamanlar geçirip bir yandan da hayalinizi gerçekleştirmek varken bu yoğun tempoda bogulmak neden? Tatillerde insanlar neden mi rehavete düşer? Çünkü biz modern yaşamda afedersiniz yarış ati gibi kosturulmaya o kadar sartlanmisiz ki ozumuze yani sakinlige, vücut dinginligine kavusunca afalliyoruz.bunlar benim fikrim tabi doğruyu kalbiniz söylesin size...

Bence ne ev ne de para sağlığınızdan önemli değil. Yaşınız genç ev de olur araba da herşey de. Bence sağlığınızın ve bu günlerin kıymetini bilin. Ben de özeldeyim 14 sene olacak çok yoruldum bedenen ve ruhen ve ben de yılbaşında çıkacağım. Seneler boşa gidiyor gibi hissetmeye başladım. Ve size de tavsiyem önce kendiniz..

Seni çok iyi anlıyorum :KK43:
Pazartesi günü ikimiz için de büyük gün o zaman bende müdürüm le yine konuşacağım. .
Ben okul öncesi diyorum sen hukuk diyorsun ki hukuk çok daha zordur eminim..
BI şekilde yapmak istiyorum ben 4 sene olmazsa 6 senede bitsin ne olacak..
Boşver Allah ilmi dileyene verirmis biz elimizden geleni yapalım ..

Yorum cok güzel teşekkür ediyorum.
Eşim asla bana yük olmaz her zamn basının çaresine bakar ve ne desem yapar sağolsun. . Kadın alacağımi zaten söylemiştim o da evet al deMişti. Ve benden yemek gibi beklentisi yok . KendiNe 2 yumurta kıramaz miyim acliktan ölecek değilim ya dedi..

Iste bende bunları düşünerek kendimi motive etmeye çalışıyorum
Zaten illa ki sıkıntı terslik olacaktır sakin olmam gerekiyor
evet canımm işimiz çok zor ALLAHIM yardımcımız olsunn
pazartesi büyük gün ne olacak bakalım
İNŞALLAH yeni gelen müdürüm anlayışılı çıkar
hukuk çok zor derslere katılmadan asla geçilmez
hakıımızda hayırlısı eşin destek veriyormuş benimkide çok destek olur ALLAH razı olsun
bebek var mı?

evet canımm işimiz çok zor ALLAHIM yardımcımız olsunn
pazartesi büyük gün ne olacak bakalım
İNŞALLAH yeni gelen müdürüm anlayışılı çıkar
hukuk çok zor derslere katılmadan asla geçilmez
hakıımızda hayırlısı eşin destek veriyormuş benimkide çok destek olur ALLAH razı olsun
bebek var mı?
Yok canım daha düşünmüyorum
Aslında eşim istiyor ama bu tempoda çok zor
Zaten ben biraz daha zaman geçsin istiyorum eksiklik hissetmiyorum henüz yani iyi böyle :)

Bilseydim iyi niyetle yorum yapmazdım, bir dövmediği kaldı maşallah:D

Öğretmenliğin,KPSS'nin içinde olmadığı için böyle olması çok normal.
Ne heves bıraktılar geleceğe,ne umut...
2 yıl içinde açık kapanacak.
Bitirdiler mesleğimizi.
Ama kaderinde yaşamak varsa bu zorlukları,yaşayacak zaten.

ben sabredin derim ... sonra bebek yapar ona bakarsin
dusunsene borç yok, kira yok, esinin kazanidigi yeter size , sende ev hanimi olursun, SIKILINCADA ise baslarsin
ha o kadar emegi okumayi ev hanimi olmak içinmi yapacaksin onu bilemedim iste
ev hanimligi için okul oncesi ogrtemen diplomasi gerekmiyor :)

Maaş önemli değil öğretmen olarak
Koymaz vallahi :)
Iki sene hem okul hem iş idare et diyorsun..
Aslında zaten senede 6 ay okula gidiyorum devamsızlıkları düşünce ama...
Evde oturmak çok rahat geldi bana galiba..

cnm iki hafta evde oturmak rahat gelmiş sana ama emin ol öyle olmuyor. çalışmaya alışan insan bir süre sonra sıkılıyor. bence dayan biraz. çalışmak en güzeli evinizde olacak bunu düşün hırs yap biraz. ayrıca memursun biz özelde neler çekiyoruz

istifa ettiğinde eşinin maaşı yetecek mi peki sizi geçindirmeye.ben olsam işimi bırakmazdım.eşimden sürekli para mı isticem.bir süre sonra çalış demeye başlar bence.

Günlerdir konu açıp açmamayi düşünüyorum. . IÇimde tutup beni yiyeceğine, anlatayım da sizi yesin dedim :)
Şimdi sorun şu: 5 yıldır devlette memurum. Ama maalesef isim ağır.. Sabah 7 buçuk akşam 6 çalışıyorum. Ise ayırmam gereken zamanları toplayinca Hafta da tek gün um kalıyor bana. . IsimI sevmiyorum. .
Bir buçuk yıldır evliyim. Hep ogretmen olmak istedigimi esime anlatmistim.. Eşiminde ısrarı üzerine 2014 yılında öss ye girdim ve eğitim fakültesi okul öncesi öğretmenliği bölümünü kazandim. 2. Öğretim yani dersler akşam 4 buçuk ta başlıyor. . Yani hem okuyup hem çalışmam gerekiyor.. yani sabah 7 de kalk 7 buçuk ta iste ol, yalvar yakar izin al saat 4 bucukta derse git (her zaman izin alma Şansım yok .mudur is olduğunda is var der haliyle devamsızlık ediyorum istemeden) saat 10 a kadar ders var haftada 2 gün . Diğer günler hafif..
Velhasili kelam Bu 2 haftadır evde idim. Izinli idim. Ve sadece okula gidip geldim . Bi şeyi anladım: çalışmak kadın için o kadar büyük fedakarlıkmis ki.... evde iken o kadar rahattım ki.. istediğim saatte kalk, vs. Hasta isen ise gitmek zorunda değilsin. Kimsenin ağız kokusunu çekmek zorunda değilsin, koşturmak zorunda değilsiniz. Dusu 2 dk da alman gerekmiyor.. Anlatmama gerek yok bilirsiniz zaten..
Neyse biz geçen yıl ev almıştık hala borç ödüyoruz . Ayda 3000 tl.. benim maaşım ona gidiyor zaten 3300 civarı. . Kisacasi ben işi bırakmayı düşünüyorum. ...... nasıl gidecek hem okul hem iş hem evlilik.. korkuyorum yetişemem diye...hem iş hem okul bi yerde zorlar, sinirlerimi patlarim diye korkuyorum illaki aksilikler olacaktir cunku.. ama istifa edersem de evden çıkacağız. . Içerde 50 bin TL kadar para var ama sözleşme ye göre onu ancak 2017 de alabiliyorsunuz. . Ne yapmaliyim bilmiyorum. . Eşimle konuştum iki yıl sabret, sonra ücretsiz izin al. Hem 4 yılda bitirmek zorunda değilsin 2 sene uzat ne olacak dedi.. off pazartesi ise gitmek hiç istemiyorum. . Kafam çok dolu.. siz olsaydınız. .
Öteki türlüsünude yazayım. . Isı bırakmaz 2 sene okulla devam ettirirsem ev borcu bitecek ekstradan elimize 60 bine yakın para geçiyor. . Ayrıca devlet memurluğu ndan istifa ettin mu donus yolu zor.. ve okul öncesi öğretmenliği nde kesin atanır miyim bilmiyorum. .
Bu arada öğretmen olmayı çok ama çok istiyorum ve çocukları çok seviyorum. . Onlarla oyun oynarken resmen kendimi unutuyorum.... sanki 6 yaşındayim.. onlarda benim mahalleden arkadaşlarım. . Biri ağlasa düşse içim gidiyor hep gülsünler istiyorum. .
Neyse çok uzattım ne diyorsunuz. .
Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim. ..
Bazi unilerde devam zounlulugu yok varsa bile hocalarla konusup idare edebilirsiniz aslinda bende bazi duruumlardan cok devamsizlik yapiyodum ama durumu anlatinca geciriyolardi. Okul oncesi dersleri cok agir degil evde kitabinizdan calissanizda gecersiniz

memur olmuşsunuz ne güzel
özel sektör gerçekten çok zor çok
açıköğretimden okuyamıor musuunz öğretmenliği sadece sınavlara gitseniz

2 yıl sabret okulu bitir kurumlar arası geçiş yap ki tekrar kpss falan uğraşma ev sahibi de olmuş olacaksınız ohh ballı kaymak

yığınla işsiz dolu memleketimde evine ekmek götürebilmek için gece gündüz demeden fiziki güç isteyen en ağır işlerde çalışan hele hele maden işçilerini düşününce bayan olarak hemde devlet memuru olarak çokmu nazlanıyoruz acaba diye soruyorum kendime? bende devlet memuruyum. şu bi gerçekki özelde çalışanlara göre %60-70 rahatız ve güvencemiz var. Böyle de bir borcun altına girmişsiniz bence eşinizi tek bırakmayın destek olun.

2 yıl çok uzun bir süre değil.
Evet elbette çok yorucudur ama zahmetsiz rahmet olmuyor maalesef.
Allah yardımcın olsun, kolaylık versin inşallah hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Öğretnenlikte 3000 lira maaş hayal yalnız onu söyleyeyim. Maaş+full ek ders bile o kadar etmez. Maddi açıdan düşünün bi de bence

üni bırakırdım
işimi yapardım
oturur calısırdım :D

Günlerdir konu açıp açmamayi düşünüyorum. . IÇimde tutup beni yiyeceğine, anlatayım da sizi yesin dedim :)
Şimdi sorun şu: 5 yıldır devlette memurum. Ama maalesef isim ağır.. Sabah 7 buçuk akşam 6 çalışıyorum. Ise ayırmam gereken zamanları toplayinca Hafta da tek gün um kalıyor bana. . IsimI sevmiyorum. .
Bir buçuk yıldır evliyim. Hep ogretmen olmak istedigimi esime anlatmistim.. Eşiminde ısrarı üzerine 2014 yılında öss ye girdim ve eğitim fakültesi okul öncesi öğretmenliği bölümünü kazandim. 2. Öğretim yani dersler akşam 4 buçuk ta başlıyor. . Yani hem okuyup hem çalışmam gerekiyor.. yani sabah 7 de kalk 7 buçuk ta iste ol, yalvar yakar izin al saat 4 bucukta derse git (her zaman izin alma Şansım yok .mudur is olduğunda is var der haliyle devamsızlık ediyorum istemeden) saat 10 a kadar ders var haftada 2 gün . Diğer günler hafif..
Velhasili kelam Bu 2 haftadır evde idim. Izinli idim. Ve sadece okula gidip geldim . Bi şeyi anladım: çalışmak kadın için o kadar büyük fedakarlıkmis ki.... evde iken o kadar rahattım ki.. istediğim saatte kalk, vs. Hasta isen ise gitmek zorunda değilsin. Kimsenin ağız kokusunu çekmek zorunda değilsin, koşturmak zorunda değilsiniz. Dusu 2 dk da alman gerekmiyor.. Anlatmama gerek yok bilirsiniz zaten..
Neyse biz geçen yıl ev almıştık hala borç ödüyoruz . Ayda 3000 tl.. benim maaşım ona gidiyor zaten 3300 civarı. . Kisacasi ben işi bırakmayı düşünüyorum. ...... nasıl gidecek hem okul hem iş hem evlilik.. korkuyorum yetişemem diye...hem iş hem okul bi yerde zorlar, sinirlerimi patlarim diye korkuyorum illaki aksilikler olacaktir cunku.. ama istifa edersem de evden çıkacağız. . Içerde 50 bin TL kadar para var ama sözleşme ye göre onu ancak 2017 de alabiliyorsunuz. . Ne yapmaliyim bilmiyorum. . Eşimle konuştum iki yıl sabret, sonra ücretsiz izin al. Hem 4 yılda bitirmek zorunda değilsin 2 sene uzat ne olacak dedi.. off pazartesi ise gitmek hiç istemiyorum. . Kafam çok dolu.. siz olsaydınız. .
Öteki türlüsünude yazayım. . Isı bırakmaz 2 sene okulla devam ettirirsem ev borcu bitecek ekstradan elimize 60 bine yakın para geçiyor. . Ayrıca devlet memurluğu ndan istifa ettin mu donus yolu zor.. ve okul öncesi öğretmenliği nde kesin atanır miyim bilmiyorum. .
Bu arada öğretmen olmayı çok ama çok istiyorum ve çocukları çok seviyorum. . Onlarla oyun oynarken resmen kendimi unutuyorum.... sanki 6 yaşındayim.. onlarda benim mahalleden arkadaşlarım. . Biri ağlasa düşse içim gidiyor hep gülsünler istiyorum. .
Neyse çok uzattım ne diyorsunuz. .
Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim. ..
Kim ne derse desin çalışmaktan daha güzel birşey yok.O ev de ki rahatlık 10 gün sürer en fazla.Sonra monoton bir hayat başlar.Şu an öğretmen olanlar bile atanamam sorunu yaşarken veya uzak taşralara atanırken,hali hazırda bir işin var ve iyi kötü maaşın var.Borcum var diyorsun.Borçlu olmak,iş sıkıntısından daha kötü.Herkes işini güle oynaya yapmıyor.Biraz sabır azim.

Back