• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak mı çocuk bakmak mı

Aslında diretmek değil. Ben evlendiğimde memur değildim çok baskı kurdu atan çocuğuna ben bakacağım diye sürekli böyle başımın etini yedi.. Atanınca da bakmadı.. Söz verdiği için diretiyrom.. Ben ona güvendimde atandım.. Yoksa eşimin benden çalışma gibi bi beklentisi yoktu..
Evet esinizin calisma beklentisi yokmus sizden. Ama evin kredisi icin de calismaliyim diyen sizsiniz. Ee calismasaydiniz nasil olacakti evin kredisi? Kadin size iyilik yapmis. Onun sayesinde emekliliginiz olacak. Kimse sizin cocugunuza bakmak zorunda degil. Ona guvenip ise girdim demeyin lutfen. Madem calismayi sevmiyosunuz o zaman isten ayrilip cocugunuza bakin. Madem calismak istiyorsunuz, cozumu de insanlarin duzenini bozarak bulmayin, kendi carenizi kendiniz uretin. Kocaman insanlar oldunuz artik, cocuk degilsiniz ki. Celiskilerle dolusunuz hem. Ben calismayacaktim beni ise o soktu diyorsunuz. Hem de is olmasaydi krediyi nasil odeyeceksiniz? Ee o zaman cocuk yapmasaydiniz kredi bitene kadar. Hersey de bir anda olmaz ki. Sadece kendinizi dusunmeyin. Koskoca insanlar. Aylarca sizin duzeninizde kalacaklar. Ben sahsen istemezdim. Hele de o yastan sonra cocuk buyutmek hic kolay degil. Ha bir de kadinin buyutmesini begenecek misiniz bakalim bir de o var. Simdi bir de aksama yemek, temizlik falan da beklerseniz. Ben bu yuzden bu tip islere bastan girme taraftari hic degilim
Herkes kendi sorununu kendi cozsun derdim. Birsey olsa suclusu ben olmak istemem acikcasi.

iş yerınde rahatsanız. benım gıbı ota bka kafa takmıyorsanız uçuklanmıyorsanız başlayın.elalemle uğraşmak yıpratıcı ve yorucu. bu zamana kadar idare etmişsiniz.biraz daha idare edin derim ben.bebeğiniz daha ufak.en çok sana ıhtıyacı var ana kuzusu bıldiğin.4 yaşında kızım var ücretsize çık deseler çıkarım.öğretmek istediğim o kadar çok şey var ki.bu zamanlar geri gelmez

Ben baskasinin cocugunun sorumlulugunu almazdin. Kayinvalidenizdeki de iyi cesaret.
Elimden gelenin en iyisini yapsam da ne yedirdin, onu yedirme, yok cok sıkı giydirmissin gibi basit seyler bile beni darlar, kaldi ki bebegin basina Allah korusun birsey gelse o sorumlulugun altina girmezdim. Ki duzenimi de bozmak hic istemezdim. Insanin kendi evinde banyo yapmasi baska, baskasinin evinde ayni tuvaleti ayni banyoyu kullanmasi baska. Bir gun iki gun degil ustelik, aylarca belki de yillarca. Eninde sonunda problem catisma cikar. En iyisi sıfır yaş kresleri bile var artik, siz krese verin ya da ise cocuk buyuyene kadar gec baslayin.

Aslında diretmek değil. Ben evlendiğimde memur değildim çok baskı kurdu atan çocuğuna ben bakacağım diye sürekli böyle başımın etini yedi.. Atanınca da bakmadı.. Söz verdiği için diretiyrom.. Ben ona güvendimde atandım.. Yoksa eşimin benden çalışma gibi bi beklentisi yoktu..
Hooaayydaaa

Çünkü sevmekle tüm gün ilgilenip bakmak aynı şey değil..
Bende yakın tanıdıklarımızın çocuklarını severim..
Ama tüm gün bakamam. Bakmam..

Belki de yorulmuştur artık. Kaç çocuk büyütmüş???
Kayınvalidem genç ilk çocuğuma da bakmadı ama başkasının çocuğuna dört yüz liraya baktı.. Çok zoruma gitti dedim vereyim her ay bin lira.. Bakıcı ya vereceğime sana vereyim ya da sigortanı yaptırayım dedim gelmedi.. Çocuğum bşr sürü psikolojisi bozukdu bakıcı elinde o zaman rica minnet iki ay baktı.. Sonra da bin bahane gitti memlekete

Ben baskasinin cocugunun sorumlulugunu almazdin. Kayinvalidenizdeki de iyi cesaret.
Elimden gelenin en iyisini yapsam da ne yedirdin, onu yedirme, yok cok sıkı giydirmissin gibi basit seyler bile beni darlar, kaldi ki bebegin basina Allah korusun birsey gelse o sorumlulugun altina girmezdim. Ki duzenimi de bozmak hic istemezdim. Insanin kendi evinde banyo yapmasi baska, baskasinin evinde ayni tuvaleti ayni banyoyu kullanmasi baska. Bir gun iki gun degil ustelik, aylarca belki de yillarca. Eninde sonunda problem catisma cikar. En iyisi sıfır yaş kresleri bile var artik, siz krese verin ya da ise cocuk buyuyene kadar gec baslayin.
Evim büyük ona ayrı oda tuvalet banyo herşey tahsis ettim ayrıca asla müdahale etmedim ilk kızımda istediği gibi davrandı.. Zaten normalde aramız çok iyidir.. Aka başka memleket olması normalde gezmeyi sevmesi burada hiç tanıdık olmaması evde çok bunalıyor onun için gelmek istemiyor.. Zaten gelse çok sıkmam sadece bu kışı atlayıncaya bakacak önümüzdeki yaz kreşe veririm

Evet esinizin calisma beklentisi yokmus sizden. Ama evin kredisi icin de calismaliyim diyen sizsiniz. Ee calismasaydiniz nasil olacakti evin kredisi? Kadin size iyilik yapmis. Onun sayesinde emekliliginiz olacak. Kimse sizin cocugunuza bakmak zorunda degil. Ona guvenip ise girdim demeyin lutfen. Madem calismayi sevmiyosunuz o zaman isten ayrilip cocugunuza bakin. Madem calismak istiyorsunuz, cozumu de insanlarin duzenini bozarak bulmayin, kendi carenizi kendiniz uretin. Kocaman insanlar oldunuz artik, cocuk degilsiniz ki. Celiskilerle dolusunuz hem. Ben calismayacaktim beni ise o soktu diyorsunuz. Hem de is olmasaydi krediyi nasil odeyeceksiniz? Ee o zaman cocuk yapmasaydiniz kredi bitene kadar. Hersey de bir anda olmaz ki. Sadece kendinizi dusunmeyin. Koskoca insanlar. Aylarca sizin duzeninizde kalacaklar. Ben sahsen istemezdim. Hele de o yastan sonra cocuk buyutmek hic kolay degil. Ha bir de kadinin buyutmesini begenecek misiniz bakalim bir de o var. Simdi bir de aksama yemek, temizlik falan da beklerseniz. Ben bu yuzden bu tip islere bastan girme taraftari hic degilim
Herkes kendi sorununu kendi cozsun derdim. Birsey olsa suclusu ben olmak istemem acikcasi.
Düşünmeden önceki mesajları okumadan fütursuzca yazmışsınz.. Krediyi eşimin maaşı ile ödedikten sonra geriye dört bin maaşımız kalıyor ona güvenip çocuk yapmadık veya kredi çekmedik.. Ama bana çalış senin çocuğuna bakarım diye sürekli baskı yapan işte şu koca parası yemeyecekmiş diyen bi kayınvalideden bahsediyoruz.. Ayrıca kayınvalidem genç düne kadar başkasının çocuğuna baktı.. Ve bilir asla ne yemek ne de temizlik yaptırırm öyle bi beklentim olmsaz.. Kimseden de olmaz.. Bakıcıdan da istemem çocuğumun gündüz yiyeceği yemeği dahi hazırlarım.. Ama Türkiyenin şartları belli para biriktirmek lazım çocukların geleceği eğitimş için garantiye almak istiyorum herşeyi.. Onın içinde birikm yapmalı çalışmam gerek diye düşünüyorum... Madem atanmışm neden çalılmayayım çocuğum büyüdü geleceğim diye söz veren bi kayınvalide varken... Tabi şuan mırın kırın yapıyor

Pardon çocuk sahibi kimin için oldunuz peki ?
Kayınvalideniz için mi?
Ileride benim kayınvalidem değil öz anneme bile çocuğumu diretemem. Bakmak istemezse bakmaz. Kendime güvenip evlat sahibi olmuşumdur.
Resmen banane oynamıyorum durumu yapıyorsunuz.
Madem o dedi diye atandınız bırakın madem işinizi şimdi de bakamam demiş.

Bizde yaşlanacağız sizde. Yaşlı insanlar bir birşey der bir vazgeçer. Bir yaşlı insanın lafiyla iş yapmasaydınız.

Sizi çok haksız buldum.:KK12:
[/

Verdi ve tutmuyor bu kadar basit kadının çok anını sıkarsanız darlarsanız izin bitince de gelmez
Ayrıca istifa edin madem zor değil madem onun için girdiniz
Milletin sözüne guvenmek de saçma çocuk sizin sorumluluk sizin
Haklısınız ama ne bileyim şuan Eltimin çocuğu yok ona da çocuk yap ben bakarım diye baskı yapıyor.. Galiba yalancı bu kadın..

Bakıcı evde bakacaksa eve kamera sistemi kurmanızı ve sözleşme yapmanızı tavsiye ederim ,madde madde karşı tarafla anlaşarak isteklerinizi yazın derim.Mesela çocuğa şiddet ,çocukla ilgilenmemek vb. ya da kamera sistemi olan kreşler var hem eğitimli insanlar .

Evet çok mantıklı.. Ama anlamıyorum bakıcı özürlüyüm galiba Bi türlü bulamıyorum bakıcı.. Üstelik az parada vermiyorm.. İlk kızımda bundan üç yıl önce bin lira veriyordum.. Ama bakamadı çocuğa.. Altı sürekli pişik olur, çocuğa azar atarken yakaladım zaten işine son verdim..
Bakıcı bulma kurumları var ona başvurun referanslı bakıcı alın. Eve kamera koyun bakıcıya da bunu söyleyin. Bi de benim gözlemim biraz yaşlı eleğini duvara asmış insanlar daha olgun oluyor. Kendisi de çok genç olmasın.
Kv =psikolojik sıkıntı Kesinlikle tavsiye etmem. Kendi annen bile olsa zaten bütün gün çocuğa bakıyorum modunda gergin bir havada olacak. Eşinle tartışsan taraf olacak. Hiç gerek yok valla ilişkileri yıpratmaya.

Bence şehirdışından gelicekse aynı evin içinde bir kaç sene idare etmek zor olabilir, kreşler bakıcıdan daha güvenilir oluyor, kamerası olan iyi tavsiye üzerine bir kreş bulabilirsin, iyi iken kötü olmayın derim ✔️

Çalışmamayi tercih ederm oncelik bebek olur hep

bence bunu acik avik.konusun kayinvalideniz ile. "ben agustosta baslayip para kazanmak istiyorum, bu paraya ihtiyacımiz var. eger senin icin zor olacaksa bakici ayarlamaya calisayim mi" diye sorun..ne varki bunda..kafanizda kurup duracagina direk konunun muhattabi ile konusmak en mantiklisi. ben olsam.bedavadan babaneye baktirmak varken bakiciya para vermek iatemezdim. 3 yasina kadar babaneye baktırır 3 yasinda anaokuluna baslatirdim..

İlk cocugumda ücretsiz iznimin son gününe kadar kullandım. Şimdi ikinci 6 aylık Allah izin verirse bunda da kullanacağım. Zaten başka çocuk düşünmüyorum o yüzden doya doya çocuğuma bakmak istiyorum tadını cikara çıkara. Zaten sonra 25 sene daha çalışacağım istesem de evde oturamayacagim. Onların gözümün önünde büyümelerine bayılıyorum Rabbim sağlık versin inşallah.

Biz bebeleri annelerimize kayinvalidelerimize güvenerek yapmadık .Kimse kimsenin bebesine bakmak zorunda değil .Ha bakayım derse de tabi ki bakarlar bunda da sorun yok .

Kadın belli ki gönülsüz ,aynı ev içinde kayınvalide ile anlaşmak zaten zor.Bakıcı bulun şimdiden ve hem siz hem çocuk alışsın diyorum ben .

Bakıcı bulma kurumları var ona başvurun referanslı bakıcı alın. Eve kamera koyun bakıcıya da bunu söyleyin. Bi de benim gözlemim biraz yaşlı eleğini duvara asmış insanlar daha olgun oluyor. Kendisi de çok genç olmasın.
Kv =psikolojik sıkıntı Kesinlikle tavsiye etmem. Kendi annen bile olsa zaten bütün gün çocuğa bakıyorum modunda gergin bir havada olacak. Eşinle tartışsan taraf olacak. Hiç gerek yok valla ilişkileri yıpratmaya.
Çok haklısın aslında canm.. Aslında eşimdr biraz istemiyor evde üçüncü bi kişiyi çok rahat edemeyiz diyor

Biz bebeleri annelerimize kayinvalidelerimize güvenerek yapmadık .Kimse kimsenin bebesine bakmak zorunda değil .Ha bakayım derse de tabi ki bakarlar bunda da sorun yok .

Kadın belli ki gönülsüz ,aynı ev içinde kayınvalide ile anlaşmak zaten zor.Bakıcı bulun şimdiden ve hem siz hem çocuk alışsın diyorum ben .
Keşke bulabilsem.. İnşallah bulabilirim çok korkuyorum bakıcı konusunda ilk kızımda baya talihlisizlikler yaşadık

Back