- 20 Mart 2015
- 403
- 169
- 103
- 35
- Konu Sahibi hasretdolu
-
Açık açık konuşuyorum zaten o da bakıcı bul falan diyor genelde.. Ama bir kış bakacak aslında çok bişey mi istiyorum anlamıyorum zaten sonra kreşe gidecekbence bunu acik avik.konusun kayinvalideniz ile. "ben agustosta baslayip para kazanmak istiyorum, bu paraya ihtiyacımiz var. eger senin icin zor olacaksa bakici ayarlamaya calisayim mi" diye sorun..ne varki bunda..kafanizda kurup duracagina direk konunun muhattabi ile konusmak en mantiklisi. ben olsam.bedavadan babaneye baktirmak varken bakiciya para vermek iatemezdim. 3 yasina kadar babaneye baktırır 3 yasinda anaokuluna baslatirdim..
Aynen onun yüzünden atandımYazıklar olsun kaynananıza. Hain kadın, nelere sebep olmuş bak.
Keşke bulabilsem.. İnşallah bulabilirim çok korkuyorum bakıcı konusunda ilk kızımda baya talihlisizlikler yaşadık
Maddi açıdan en iyi siz bilirsiniz ama fırsatınız varken çocuğunuzla vakit geçirmek de ayrı güzellik bana göre. Şimdi ben kara kara doğum sonrasını düşünüyorum.. Özel sektördeyim, iyi bir işim var fakat ücretsiz izni 2-3 ay ancak alabileceğim (o da benim düşüncem,, patron eminimi 16 hafta sonrası başlayacağımı düşünüyor). Yani maddi olarak da zorlardı belki daha fazlası ama azıcık aşım deyip almak istesem de alamam.18 aylık bir bebeğim var memurum ücretsiz izne ayrıldım ama artık yavaştan işime geri dönmek istiyorum.. Daha önce kayınvalidem bakacak olmuştu ağustosta başlayınca.. Şimdi şey diyor ücretsiz iznin bitinceye kadar kendşn bak şubatta iznim bitecek, o zaman geleyim diyor..ev aldığımz için krediliyz ayrı çocuğumda var büyük yani masrafımz var memur maaşı da baya oluyor şuan o paradan mahrum olmak biraz zoruma gidiyor sonuçta ihtiyacımz var.. Sizce ne yapmalıyım.. Direteyim mi ağustos ta gel diye veya bakıcı bulayım.. Yoksa iznm bitinceye durayım mı
Asıl bakıcı daha iyi benceEvet başka şehirden gelecek.. Aslında bende bakıcı bulmak istiyorum ama korkuyorum naısl bi insana denk geleceğiz.. Babaanne daha güvenilir geliyor bakıcı ya göre
Evet haklısınz aslındaAsıl bakıcı daha iyi bence
Kv size gelip sizle mi yaşamaya başlayacak ?
Herseye karışır bi süre sonra iyiyle. Kötü olursunuz şubatta zaten 2 yasına gelmiş olacak neredeyse o zaman kreşe de verebilirsiniz aslında.
Çok şanslısınız inşallah bana da denk gelir öyle biriyaşından sonra bakıcı ile devam ettim ben, çok da memnunum. çalışmak insanı dinç tutan bir şey maddiyatın da ötesinde. 10 yıldır evimi bilen temizlik için gelen ablamızla anlaştık, çocuklarımızla mutluyuz şimdilik :)
Kayınvalidem genç ilk çocuğuma da bakmadı ama başkasının çocuğuna dört yüz liraya baktı.. Çok zoruma gitti dedim vereyim her ay bin lira.. Bakıcı ya vereceğime sana vereyim ya da sigortanı yaptırayım dedim gelmedi.. Çocuğum bşr sürü psikolojisi bozukdu bakıcı elinde o zaman rica minnet iki ay baktı.. Sonra da bin bahane gitti memlekete
Ben 18 aylıkken kreşe verdim ;bakıcıya güvenemedşm ;şansımıza iyi bir kreşe denk geldimİnanın güvenilir biri olsa değil iki bin üç bin bile veririm ama paraya göre bakmıyorlar vicdan önemli.. İlk çocuğuma iki ay kayınvalidem baktı sonra kreş zamanı geldi kreşe veridm sonra da doğum iznine ayrıldım
Üzüldüm cnm pekı nerelisin belki büyük şehirde isen imkanın cok oluyorİşin kötüsü şuan paraya ihtiyacı yok emekli..
Burda 18 aylık için kreş yok maalesef iki yaşında başlıyor kreşlerBen 18 aylıkken kreşe verdim ;bakıcıya güvenemedşm ;şansımıza iyi bir kreşe denk geldim
yok canm ilçede oturuyorm büyük bi ilçe aslında nüfusu 160binÜzüldüm cnm pekı nerelisin belki büyük şehirde isen imkanın cok oluyor
Evet başka şehirden gelecek.. Aslında bende bakıcı bulmak istiyorum ama korkuyorum naısl bi insana denk geleceğiz.. Babaanne daha güvenilir geliyor bakıcı ya göre
Bakıcı bulma olasılığın yüksek cnm güvenilir bulman lazımyok canm ilçede oturuyorm büyük bi ilçe aslında nüfusu 160bin
Kayinvalidenizi bilmem de ben yapamazdim. Butun kış, hem de bir bebegin sorumlulugunu almak buyuk bir iş. Ben cesaret edemezdim. Insan kendi cocugunu buyutuyor da, baskasinin cocugu olunca, torun da olsa, o sorumluluga girmek iyi cesaret. Cunku kaşla göz arasinda birsry olsa sorumlu o tutulacak ister istemez. Ben yapamam.Evim büyük ona ayrı oda tuvalet banyo herşey tahsis ettim ayrıca asla müdahale etmedim ilk kızımda istediği gibi davrandı.. Zaten normalde aramız çok iyidir.. Aka başka memleket olması normalde gezmeyi sevmesi burada hiç tanıdık olmaması evde çok bunalıyor onun için gelmek istemiyor.. Zaten gelse çok sıkmam sadece bu kışı atlayıncaya bakacak önümüzdeki yaz kreşe veririm
Ben neler yasadiklarinizi bilemem ki. Sadece sizin yazdiklariniz kadarini bilebilirim. 48 yasindayim. Oglum 14 yasinda. Dusunuyirum da torunum olsa bakabilir miydim diye, bakamazdim. Ben oglumu krese vermistim, ben de calisan bir anneyim. Cok da memnun kaldim. Oyle yapabilirsiniz. Ya da mirin kirin ediyorsa annenizden destek alabilirsiniz. Baska da bir cozum gelmiyor aklima.Düşünmeden önceki mesajları okumadan fütursuzca yazmışsınz.. Krediyi eşimin maaşı ile ödedikten sonra geriye dört bin maaşımız kalıyor ona güvenip çocuk yapmadık veya kredi çekmedik.. Ama bana çalış senin çocuğuna bakarım diye sürekli baskı yapan işte şu koca parası yemeyecekmiş diyen bi kayınvalideden bahsediyoruz.. Ayrıca kayınvalidem genç düne kadar başkasının çocuğuna baktı.. Ve bilir asla ne yemek ne de temizlik yaptırırm öyle bi beklentim olmsaz.. Kimseden de olmaz.. Bakıcıdan da istemem çocuğumun gündüz yiyeceği yemeği dahi hazırlarım.. Ama Türkiyenin şartları belli para biriktirmek lazım çocukların geleceği eğitimş için garantiye almak istiyorum herşeyi.. Onın içinde birikm yapmalı çalışmam gerek diye düşünüyorum... Madem atanmışm neden çalılmayayım çocuğum büyüdü geleceğim diye söz veren bi kayınvalide varken... Tabi şuan mırın kırın yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?