- 11 Aralık 2018
- 39.552
- 245.035
-
- Konu Sahibi Savagedaughter99
Valla benim ablam babamdan maaş alıyor 4900 lira. Hadi sizinki daha fazla olsun diyelim anneden kalan emekli maaşıyla geçinilmez.ölünce de maaşı kalırmış kira gelirim olurmuş. ne yapalım bekle belki daha iyi fırsat bulursun diyor. ama çevremde görüyorum arkadaşlarım anne babasını tatile yolluyor hediye vs alıyor. ben hala baba kredi kartımı öder misin anne bana para verir misin. bu da zoruma gidiyor. tamam diyorum hadi ise girerim girer girmez istifa hayal ediyorum.
aldığım maaşlar iyiydi hep kötü maaşım yoktu. ama bu Ekim'de artık ipler koptu yok dedim ben 1 sene çalışmak istemiyorum. borcum da var işsizken gittim kredi çektim. ama şimdiden o kadar soğudum ki. tekrardan işe girecek o popo bende yok. okula gidince bile fenalık geçiriyorum. çok alıştım tembelliğe. ben de geçen kuaföre gittim saçımı kestirdim kuaförde kavga ettik ustura kullandığı için ordan çıktım başka kuaföre gittim ağladım orda da salak salak bakımlar yaptırdım çıktım uzasın diye vitamin aldım yağlar serumlar ben de 8 bin tl harcamışım. gelirim 20ye yakın var ama kredi ödemem de 20 bin. ha ne yapıyorum eksi hesaptan öde. onu başka eksi hesaptan öde. kısır döngüfarkında olmadan annen sana kötülük yapıyor aslında
insanı işe motive eden şeylerden biri de çalışmak zorunda olma duygusu
benim bi arkadaşım var ne zaman iş hayatından bıksa borca harca girer
kredi ödemelerimi gördükçe çalışmaktan başka çarem kalmıyor böyle motive oluyorum der
bence en büyük motivasyon kaynağı para
acaba şimdiye kadar aldığın maaşlar yüzünden mi soğudun sen bu işlerden ?
geçenlerde çok abuk sabuk bişey için 15 bin lira harcadım 2 günde
çalışmıyor olsam düzenli bi işim , gelirim olmasa asla yapamazdım bu harcamayı
ama kendi paramı harcamak elbette tatlı geliyor ve hiç pişman olmadım .
evetTam dayaklıksın ha
işte o da kendinxe beni rahatlatıyor ne yapsın ölecek değilsin çalışmazsan sanki tek çalışmayan sen değilsin bekle bakalım elbet iyi bir şey denk gelir diyor. 5 aydır iyice gömüldüm yatağa. arkadaşım bedelli askerliğe gitmişti bana mesaj attı ben döndüm diye baktım 1 ay olmuş. okula gidiyorum geliyorum yatıyorum.Valla benim ablam babamdan maaş alıyor 4900 lira. Hadi sizinki daha fazla olsun diyelim anneden kalan emekli maaşıyla geçinilmez.
Evlenirseniz zaten annenizin maaşını alamazsınız. Boşanacak mısınız maaş almak için? Nasıl bir mantık bu?
yalnız ben 5 aydır çalışmıyorum sadece ve aylık kredi ödememi yapıyorum. tamamen yük değilim ama tabii ki hiç yük değilim de diyemiyorum. emekli maaşını harcıyorumSizinki artık şımarıklık olmuş kusura bakmayın. Çalışmak istersin anlarım , hiç çalışmayı düşünmezsin bunuda anlarım. Fakat sizinki bi oraya esiyosunuz bi buraya birde ayda 20bin ödeme çok fazla bu aileye yük olmak oluyor annenize nasıl kıyabiliyosunuz ki. Kadın her türlü bakarım sana diyor bari evlenene kadar geçiçi de olsa girinde masrafınızı ödeyin bu iş beğenmemek değil birazda vicdan işi ben anneme kıyamazdım. Bunun dışında kimse bayıla bayıla gitmiyor işe, en sevilen iş bile 5-6 senede sıradanlaşıyor. Stajlarımı sayarsam 15 yaşından beri çalışma hayatındayım, çalışmayı ancak emekliliği garanti edersem düşünmem. Oda günlerin dolar birikim vardır yaş beklerim gibi
Olmayan parayı harcıyorsunuz çünkü birileri sizin yerinize ödeyecek biliyorsunuz. Deseniz ki çalışmak istemiyorum ama harcamamaya da razıyım bi derece kabul edilebilir. Ama siz harcayayım birileri ödesin istiyorsunuz. Bunu anne babanız sesini çıkarmadan yapar belki ama kuaföre bir günde 8000 lira harcarsanız kocanız sorun eder über zengin bir insan değilse.aldığım maaşlar iyiydi hep kötü maaşım yoktu. ama bu Ekim'de artık ipler koptu yok dedim ben 1 sene çalışmak istemiyorum. borcum da var işsizken gittim kredi çektim. ama şimdiden o kadar soğudum ki. tekrardan işe girecek o popo bende yok. okula gidince bile fenalık geçiriyorum. çok alıştım tembelliğe. ben de geçen kuaföre gittim saçımı kestirdim kuaförde kavga ettik ustura kullandığı için ordan çıktım başka kuaföre gittim ağladım orda da salak salak bakımlar yaptırdım çıktım uzasın diye vitamin aldım yağlar serumlar ben de 8 bin tl harcamışım. gelirim 20ye yakın var ama kredi ödemem de 20 bin. ha ne yapıyorum eksi hesaptan öde. onu başka eksi hesaptan öde. kısır döngü
ev hanımı olsam yine iyi evde de duruyorum iş yapmıyorum yemek temizlik umrumda değil. sadece hiçbir şey yapmak istemiyorum hayat böyle dursun istiyorumm 1 sene dedim kendime ama 1 seneyi aşacak diye korkuyorumBende bildim bileli calisiyorum. Yani calismadan nasil durulur bilmiyorum. Hergün hic birimiz keyiflen ise gitmiyoruz. Normaldir. Ama siz yani hic bir sekilde calismak istemiyorsunuz. Terapide ne dediler size? Bana bu tutumunuz pek normal gelmedi. Yada icten ice aslinda ev hanimi olmak istiyorsunuz ve kabullenemediniz. Bunu düsündüm (yargilamiyorum, sadece anlamaya calisiyorum). Bence kendinize itiraf edemediginiz bir sey var. Her is yeride kötü degildir herhalde. Bence icinizdeki celiskiyi cözmeye calismaniz gerekiyor.
Üstelik kac yasindasiniz bilmiyorum ama en azindan annenizi düsünün. Temel ihtiyaclarinizi bari karsilamaya bakin. Böyle mutlu olunmaz.
Ne işe yarıyorum diye sorsanıza bi kendinize.ev hanımı olsam yine iyi evde de duruyorum iş yapmıyorum yemek temizlik umrumda değil. sadece hiçbir şey yapmak istemiyorum hayat böyle dursun istiyorumm 1 sene dedim kendime ama 1 seneyi aşacak diye korkuyorum
Kusura bakmayin ama bu normal degil. Bence profesyonel yardim almayi düsünebilirsiniz.ev hanımı olsam yine iyi evde de duruyorum iş yapmıyorum yemek temizlik umrumda değil. sadece hiçbir şey yapmak istemiyorum hayat böyle dursun istiyorumm 1 sene dedim kendime ama 1 seneyi aşacak diye korkuyorum
Emekli olsan 10000 ile nasıl gecineceksin,bak annen bu yaşında hâlâ çalışıyor, yazık değil mi ona,annenin canı yok mu?benim de 1300 falan var keşke bana da eyt vursa malunen emekli olsam
Allah korusun dua yerine geçer. Sağlığınız yerinde olsun guzellikle emekli olunbenim de 1300 falan var keşke bana da eyt vursa malunen emekli olsam
eder mi bilmiyorum şimdiden kredi kartını bana verdi nişanlım geri de almadı ama harcama yapmıyorum. param var birikmişim zamanında aldığım döviz altın vs ama onları zorda kalmadıkca kullanmıyorum. annemin de maaşı iyi olduğu için emekli maaşı ona koymuyor. ben üniversite okurken ailemin durumu biraz kötüydü borçları vardı o yüzddn sana düzgün destek olamadım illa zamanı gelecek iyi bir iş bulacaksın diyorOlmayan parayı harcıyorsunuz çünkü birileri sizin yerinize ödeyecek biliyorsunuz. Deseniz ki çalışmak istemiyorum ama harcamamaya da razıyım bi derece kabul edilebilir. Ama siz harcayayım birileri ödesin istiyorsunuz. Bunu anne babanız sesini çıkarmadan yapar belki ama kuaföre bir günde 8000 lira harcarsanız kocanız sorun eder über zengin bir insan değilse.
sevmiyorum iş yapmak istemiyorum temizlik yemek. zor geliyorKusura bakmayin ama bu normal degil. Bence profesyonel yardim almayi düsünebilirsiniz.