Konunuzu okurken prenses sendromunda bu kisi galiba dedim
Yaşım 37 11 senedir memurum o kadar okudum ettim ama meslegim haricinde yapmadığım is yok sekreterlikten tutun makbuz kesmeye kadar... Yaptığım isleri sevmiyorum her sabah offf yine sabah oldu diye uyaniyorum eve geldiğimde pertim çıkmış sekilde sızıp kaliyorum sabah uyaninca yine ayni döngü... Ben de isi birakmak istiyorum hatta imkanim olsa coktan istifa eder, beni mutlu edecek bir alanda freelance calismak isterdim ama maalesef calismak zorundayim.
Sizin anneniz iyi niyetli olsa da size sorumluluk vermemis gibi ya da sizin sorumlulugunuzu ustlenmeye razi. Nisanliniz da sizi seviyor ve kiyamiyor ne guzel
Ama hayatin ne getireceği bilinmez
Ben de hayatimda biri olsa evlensem istifa ederim diyorum ama belki hic bu olmayacak
O yüzden de benim mottom sevdigin isi yapamiyorsan yaptigin isi seveceksin. Kabul edip cabalamak gerekiyor. Sizde o caba da yok gibi hemen depresif bir moda girmissiniz
Benim yasadigim baski ve mobbingin haddi hesabi yok ama bakiyorum gozlemliyorum her yer ayni. Her patron/müdür benzer özelliklerde üç aşağı beş yukarı...
Bu kadar narin olmak yerine mucadele etmeye calismalisiniz
Mesela psikolojik destek aldim ise yaramadi demissiniz yaramasi sizin cabaniza bağlı belli ki siz cabalamak ve emek vermek de istemiyorsunuz
yalnız
bu kız şu anda daha yeni sizin memur olduğunuz yaşta
ve bu yaşa kadar makbuz kesmekten çok daha iyi işler yapmış, epi topu çalışmadığı 5 ay şurada. onu da yüksek yapıyor arada zaten.
o zaman sizde mi prensestiniz? 26 yaşınıza kadar doğru düzgün bir işiniz olmamış?
ya da 25-26 yaşında evde KPSS çalışan 38927576956 tane üye var burada hepsi mi prenses?
yavv herkese ay ne olcak herkes işe 25-26 yşaında başlıyor zaten diye 580760567 tane konuda herkesler yazıyordu, ne oldu?
abartmayın yahu sadece annesinin ve sevgilinizin ikisi de kıza destek çalış çalış illa diyen yok, kızın tek olay bu.
bu kız
yeni evliyim istediğim gibi iş bulamıyorum kocam illa çalış diyor diye konu açsa kocası topa tutulurdu
burada da herkes kızı topa tutuyor
sakin arkadaşlar 5 ayda kimse evladına bakacam diye helak olmaz
bu kızın bir sorunu var, çözmesi gerek
gereksiz korkuları var
anksiyetesi var
belki mükemmeliyetçi bir yapısı var
belki stajlarımı ohoo nerelerde nerelerde yaptım iş kayatım vuhhuuu uçarım diye düşünmüştü, elinde patladı, sindiremiyor
belki öğrencilikte iş hayatı arasındak fark onun beklediği gibi değil (çoğu darlıkla okuyan öğrenci bir an önce okulu bitirsem de işe başlasam diye çok motivedir aslında ama, neyse)
bu kafaya ulaşmasına neden olan şeyin ne olduğunu bulursa belki sorununu çözecek....