çalışmak istemiyorum çözüm bulamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte her zaman bunlar olmayacak. Bir gün hepimizin başına gelecek Allah uzun ömür versin tabi. Bana da anneni babanı bu kadar genç kaybedeceksin deselerdi ben de inanmazdım. Annem babam varken ben sizden daha prensestim ,tabiri caizse büyük simariktim. maddi , manevi düşüşü çok kötü oluyor. İlk kez patronum bağırdığı da aglamistim çünkü babam bana hiç bagirmamisti. Ama o benim babam değil ben onun için sıradan isciydim.
ben de öyle büyüdüm. annem şimdi bile konuşuyoruz biri bana çocuk konusu açıyor asla yapmam bakamam çocuğa diyorum geliyor sen yap ben bakarım. üniversitede kabuğumu kurmak için part time satış danışmanlığı vs de yaptım yazları full de çalıştım. ben de ağladım işte. ters cevaplar çok verdim.

galiba data science filan gibi birşeyde yapıyor
bu alanda da az okulda program var makine bitirip yapan kadın gibi bir profil zaten azdır
o yüzden tam program ismi vermiyor

yani aslında alan değiştirmeyi kendi içinde başarmış
yükseği bitirip bu alanda iş bakacak, bitti gitti.

ama ben yapamam asla çalışamıycam gibi korkuları yenmesi lazım -burası bende yok.

Konuyu gerçekten kimse anlayamadı o zaman. ML alanında delice istihdam var, hepsi de iyi işler hepsinin de hem maddi hem kariyer olanakları süper.

Konu sahibesinin derdi nedir?:
  • Mak. muhendisliği berbat fabrikada kir pas içinde çalışamam (Bu değil)
  • ML alanında iş bulurum ama ya istifa edersem (niye istifa edesin kır dizini çalış?)

20 sayfa okuyup 0 anladığım ilk konu bu sanırsam, biz mi acaibiz🙄

makine okumak kolay mı sanıyorsun
Değil. Zaten okumuşsun ama çalışma hayatına entegre edememişsin, bunu yapamayan doktorluğu yapamaz kusura bakma. Hem okul hem hastane hem hastalar hem başındaki hocalar saatlerce uykusuzluk daha sayamadığım bir sürü zorluk, senin yapında biri nasıl katlanacak bunlara ? Elinde her iyi puan olan doktorluk seçseydim tribine girmesin komik oluyor.

Değil. Zaten okumuşsun ama çalışma hayatına entegre edememişsin, bunu yapamayan doktorluğu yapamaz kusura bakma. Hem okul hem hastane hem hastalar hem başındaki hocalar saatlerce uykusuzluk daha sayamadığım bir sürü zorluk, senin yapında biri nasıl katlanacak bunlara ? Elinde her iyi puan olan doktorluk seçseydim tribine girmesin komik oluyor.
bizde bu sorunlar yok mu sanıyorsun anlamadım zaten son senemde hem çalıştım hem okuluma baktım benim dönemimden 3 kişi mezun olduk diyorum tıpta böyle olduğunu düşünmüyorum. sorun benim işimi sevmemem değil aradığımı istediğimi bulamamak. ayda 1 iş değiştirmedim. entegre olmasam orda 2 hafta bile tutmazlar kimseyi

Ay ay staja başlarken tanıştırırlardı bizi bu işte 12 yıllık çalışanımız bu 20 yıldır bu birimde bu emekliliği geldi ama hala çalışıyor. benim 30 iş günüm bitmek bilmezken bu insanlar nasıl 20 yıl çalışıyorlar diyordum. işe başlayınca öğrendim. Para bir çok zorluğu aşıyor. yani tüm ay üstlerine altlarına kinleniyor kinleniyorsun sonra hoop maaşın geliyor herşey geçiyor. ama dediğim gibi motivasyonunu bulman lazım mesela ben üstüme başıma almazsam tatile gitmezsem çoluğumu çocuğumu annemi kız kardşeimi sevindirmezsem bir sonraki ay işe gidemem. kimi için bu motivasyon bankaya biriken parası kimi için aldığı ev araba kimi için tatildir. kendi motivasyonunu bul.

ben de öyle büyüdüm. annem şimdi bile konuşuyoruz biri bana çocuk konusu açıyor asla yapmam bakamam çocuğa diyorum geliyor sen yap ben bakarım. üniversitede kabuğumu kurmak için part time satış danışmanlığı vs de yaptım yazları full de çalıştım. ben de ağladım işte. ters cevaplar çok verdim.
Çünkü annen ve baban var. Benim o paraya ihtiyacım vardı. Susmak zorudaydim:) sana sürekli aynı seyi söylüyormuş gibi olacağım ama her zaman yanında kalmayacaklar. Aynı saglikta ya da dinclikte de olmayacaklar tabi inşallah uzun ve sağlıklı bir ömür yaşarlar asla yanlış anlama. Artık sıyrılıp kendi ayaklarinin üzerinde dur.

Mutlaka. Patrona katlanamayanın kırk çeşit insana (hasta, hasta yakını, meslektaşlar, başhekim, diğer sağlık çalışanları, ameliyat, sabahtan akşama ve nöbetli şekilde…) katlanma ihtimali yok bence.

annem çalışmaktsn memnun ben seviyorum çalışmayı 10 sene daha çalışacağım diyor. üzülüyorum grrrvektne üzülüyorum kimse bu durumda olmak istemez. kendi paramı kazandığım zamanlar kimseye hesap vermedim. şimdi anneme babama diyorum borcum var. ya da babamın gelip harçlığın var mı demesi bile sinirime dokunuyor. ama bir yerde de çalışsam bu sefer ömür boyu neden başka yol denemedim korkusu olacak. tamamen kafam allah bullak
İşte onu diyorum kadının şurada çalışacağı 10 senesi var belki bir yatırım falan yaparsanız el ele verip ilerde ekstra kira geliri olur.
Böylece de kimseye muhtaç olmazsınız.
Baska yol deneme alternatifi her zaman var bu arada.
Bir işe girip borçları ödeyip yine yeni bir yol deneyebilirsiniz kimse sizi tutmuyor zaten.
Sizin sorununuz borçlarinizin olması.
Yoksa evde kuru ekmeğe talim edeyim ama calismayayim diyorsanız ona kimse bir şey diyemez zaten.

Gecen gun bir video dolasti sosyal medyada gormussunuzdur.Bir kizcagiz o bolumu okudum,bu bolumu okudum,surda yayinlarim var,burda yuksegim var siraliyor ama issiz.Okudugu bolumlerin birbirinden alakasizligi yaptiklarini toplasa yarisi iplikten yarisi kumastan olusan bir battaniye gibi.

İşte onu diyorum kadının şurada çalışacağı 10 senesi var belki bir yatırım falan yaparsanız el ele verip ilerde ekstra kira geliri olur.
Böylece de kimseye muhtaç olmazsınız.
Baska yol deneme alternatifi her zaman var bu arada.
Bir işe girip borçları ödeyip yine yeni bir yol deneyebilirsiniz kimse sizi tutmuyor zaten.
Sizin sorununuz borçlarinizin olması.
Yoksa evde kuru ekmeğe talim edeyim ama calismayayim diyorsanız ona kimse bir şey diyemez zaten.
peki ailemin yatırımı olup olmadığını nereden biliyorsunuz?

Gecen gun bir video dolasti sosyal medyada gormussunuzdur.Bir kizcagiz o bolumu okudum,bu bolumu okudum,surda yayinlarim var,burda yuksegim var siraliyor ama issiz.Okudugu bolumlerin birbirinden alakasizligi yaptiklarini toplasa yarisi iplikten yarisi kumastan olusan bir battaniye gibi.
benim öyle olduğuma nereden karar aldınız da bunu yazdınız anlamadım açıkçası.

Çünkü annen ve baban var. Benim o paraya ihtiyacım vardı. Susmak zorudaydim:) sana sürekli aynı seyi söylüyormuş gibi olacağım ama her zaman yanında kalmayacaklar. Aynı saglikta ya da dinclikte de olmayacaklar tabi inşallah uzun ve sağlıklı bir ömür yaşarlar asla yanlış anlama. Artık sıyrılıp kendi ayaklarinin üzerinde dur.
bilmiyorum arkadaşlarım sevgilim ailem üniversitede hocam hep söylüyor kendine yüklenme etme zaten bu zamana kadar çalışmışsın bir şeyler denemişsin farklı alana yönelmek normal. ama ben o kadar korkuyorum ki başarısız olmaktan.

Konunuzu okurken prenses sendromunda bu kisi galiba dedim
Yaşım 37 11 senedir memurum o kadar okudum ettim ama meslegim haricinde yapmadığım is yok sekreterlikten tutun makbuz kesmeye kadar... Yaptığım isleri sevmiyorum her sabah offf yine sabah oldu diye uyaniyorum eve geldiğimde pertim çıkmış sekilde sızıp kaliyorum sabah uyaninca yine ayni döngü... Ben de isi birakmak istiyorum hatta imkanim olsa coktan istifa eder, beni mutlu edecek bir alanda freelance calismak isterdim ama maalesef calismak zorundayim.
Sizin anneniz iyi niyetli olsa da size sorumluluk vermemis gibi ya da sizin sorumlulugunuzu ustlenmeye razi. Nisanliniz da sizi seviyor ve kiyamiyor ne guzel
Ama hayatin ne getireceği bilinmez
Ben de hayatimda biri olsa evlensem istifa ederim diyorum ama belki hic bu olmayacak
O yüzden de benim mottom sevdigin isi yapamiyorsan yaptigin isi seveceksin. Kabul edip cabalamak gerekiyor. Sizde o caba da yok gibi hemen depresif bir moda girmissiniz
Benim yasadigim baski ve mobbingin haddi hesabi yok ama bakiyorum gozlemliyorum her yer ayni. Her patron/müdür benzer özelliklerde üç aşağı beş yukarı...
Bu kadar narin olmak yerine mucadele etmeye calismalisiniz
Mesela psikolojik destek aldim ise yaramadi demissiniz yaramasi sizin cabaniza bağlı belli ki siz cabalamak ve emek vermek de istemiyorsunuz
yalnız

bu kız şu anda daha yeni sizin memur olduğunuz yaşta
ve bu yaşa kadar makbuz kesmekten çok daha iyi işler yapmış, epi topu çalışmadığı 5 ay şurada. onu da yüksek yapıyor arada zaten.

o zaman sizde mi prensestiniz? 26 yaşınıza kadar doğru düzgün bir işiniz olmamış?
ya da 25-26 yaşında evde KPSS çalışan 38927576956 tane üye var burada hepsi mi prenses?
yavv herkese ay ne olcak herkes işe 25-26 yşaında başlıyor zaten diye 580760567 tane konuda herkesler yazıyordu, ne oldu?

abartmayın yahu sadece annesinin ve sevgilinizin ikisi de kıza destek çalış çalış illa diyen yok, kızın tek olay bu.

bu kız
yeni evliyim istediğim gibi iş bulamıyorum kocam illa çalış diyor diye konu açsa kocası topa tutulurdu
burada da herkes kızı topa tutuyor :KK70:

sakin arkadaşlar 5 ayda kimse evladına bakacam diye helak olmaz
bu kızın bir sorunu var, çözmesi gerek
gereksiz korkuları var
anksiyetesi var

belki mükemmeliyetçi bir yapısı var
belki stajlarımı ohoo nerelerde nerelerde yaptım iş kayatım vuhhuuu uçarım diye düşünmüştü, elinde patladı, sindiremiyor
belki öğrencilikte iş hayatı arasındak fark onun beklediği gibi değil (çoğu darlıkla okuyan öğrenci bir an önce okulu bitirsem de işe başlasam diye çok motivedir aslında ama, neyse)

bu kafaya ulaşmasına neden olan şeyin ne olduğunu bulursa belki sorununu çözecek....

bizde bu sorunlar yok mu sanıyorsun anlamadım zaten son senemde hem çalıştım hem okuluma baktım benim dönemimden 3 kişi mezun olduk diyorum tıpta böyle olduğunu düşünmüyorum. sorun benim işimi sevmemem değil aradığımı istediğimi bulamamak. ayda 1 iş değiştirmedim. entegre olmasam orda 2 hafta bile tutmazlar kimseyi
of gerçekten hiç mühendis görmesek anlamicaz yani uzayda yaşamıyoruz benim makina müh. Arkadaşlarım var gayet memnun dolgun maaşla çalışıyolar, ciddi bi mobinglede uğraşmadılar. Siz hala tıpta 3 kişi mezun olmaz kafasındasınız anlamıyosunuz sanırım okulda dirsek çürütmek ayrı vaka almak çalışmak ayrı. Çalışmaya saha alanına dayanamaz sizin yapınızdaki biri. Aradığınızı bulamadıysanız başka iş bakın bu kadar basit. Size daha kolaysa doktor olun mesela

of gerçekten hiç mühendis görmesek anlamicaz yani uzayda yaşamıyoruz benim makina müh. Arkadaşlarım var gayet memnun dolgun maaşla çalışıyolar, ciddi bi mobinglede uğraşmadılar. Siz hala tıpta 3 kişi mezun olmaz kafasındasınız anlamıyosunuz sanırım okulda dirsek çürütmek ayrı vaka almak çalışmak ayrı. Çalışmaya saha alanına dayanamaz sizin yapınızdaki biri. Aradığınızı bulamadıysanız başka iş bakın bu kadar basit. Size daha kolaysa doktor olun mesela
18 yaşıma geri dönsem yapacağım ilk şey olurdu. benim de doktor arkadaşlarım var. mühendislik bırakıp tıp yazanlar var

Mutlaka. Patrona katlanamayanın kırk çeşit insana (hasta, hasta yakını, meslektaşlar, başhekim, diğer sağlık çalışanları, ameliyat, sabahtan akşama ve nöbetli şekilde…) katlanma ihtimali yok bence.
Evet kesinlikle öyle sanıyo ki puanım yetiyo onuda okurum, okursunda yapabilir misin orası ayrı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X