çalışmak istemiyorum çözüm bulamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eeeee iş de bulmuşsun parası da varmış kendin kaldırıp çöpe atmışsın. Ne istiyorsun, ne umuyorsun??? Ya kendini düelticeksin ya da kenarda duracaksın var mı başka alternatif?
elli sefer yazdım herhalde alan değişirtirmeye çalışıyorum yüksek lisans derslerimin hepsini verdim. tez aşamasındayım. okulda çalışıyorum. şuan dönem bittiği için yatıyorum. eğitimler alıyorum. ama vicdanen huzursuz hissediyorum. tekrar işe giremem tekrar sıfırdan başlayamam. ya aynı şeyler olursa korkusu yaşıyorum. yazdığıma pişman oldum gerçekten. dertlesmek için açtım ama ne kadar üstüme geldiniz. herkesin kariyeri hayatı mükemmelmiş demek bir kötü benim

ay dertlesmek için açtığım konuda kendimi savunmak zorunda kalacağım akıma gelmezdi. ne yapayım tezi mi çöpe mi atayım? bu sefer iyice üzülecegim. üzgünüm hayatım 4-4lük gitmiyor. ben de skterdim öyle olsun. girmedi düzene istediğim işi bulmaya çalışırım durdum. maaşım daha iyi olsun o daha iyi olsun. o zamanlar hataa gibi gelmiyordu. 5 aydır işsizim onda da gelirim yine var. hayatımı güzelleme falan yapmıyorum. bir yerde toparlamaya çalışıyorum
Gerçekleri söylüyorum. Pispislamak istemiyorum. Tezi çöpe at demiyorum ama maşallah evlilikten ,ceyizden geri kalmiyorsun tez yazarken. Bir işte calışmaktan daha kolay heralde ? Gelirin bu yıl bitecek burs yukseklisansin 2 yılı için veriliyor görünüşe göre 2. Yilindasin , aylık 20 bin olan kredi var.

elli sefer yazdım herhalde alan değişirtirmeye çalışıyorum yüksek lisans derslerimin hepsini verdim. tez aşamasındayım. okulda çalışıyorum. şuan dönem bittiği için yatıyorum. eğitimler alıyorum. ama vicdanen huzursuz hissediyorum. tekrar işe giremem tekrar sıfırdan başlayamam. ya aynı şeyler olursa korkusu yaşıyorum. yazdığıma pişman oldum gerçekten. dertlesmek için açtım ama ne kadar üstüme geldiniz. herkesin kariyeri hayatı mükemmelmiş demek bir kötü benim
Niye sıfırdan başlayamazsin ? Tez bitince bütün akademik kadrolar kollarını açıp seni alacaklarını mi sanıyorsun ,mesela YDS durumun nedir ? Doktora yapacaksan şart, malum. İş hayatında da daldan dala atlayan herhangi birini hooop en tepeden baslatmaz kimse (tabi aşırı yüksek donanımlarıniz yoksa ki bu ülke de o da iş yapmiyor!)

Gerçekleri söylüyorum. Pispislamak istemiyorum. Tezi çöpe at demiyorum ama maşallah evlilikten ,ceyizden geri kalmiyorsun tez yazarken. Bir işte calışmaktan daha kolay heralde ? Gelirin bu yıl bitecek burs yukseklisansin 2 yılı için veriliyor görünüşe göre 2. Yilindasin , aylık 20 bin olan kredi var.
ne yapayım evliliği mi erteleme yapayım? 5 yıldır yüksek lisans yapıp tez yazmıyorum. 20 bin olan kredi de 1 yıllık.

mücadele ediyorum etmediğimi kim söyledi allah aşkına ben her gün işte kavga ediyordum üretimde çalıştım işçilerle muhattap oldum performansa bakıyordum gidip konuştuğum zaman duymadığım hakaret bağırtı olmuyordu kadın önümde ayrılıp bayılıyordu tepemdekiler gelip bana kızıyordu yapacaksın çalıştıracaksın diyordu o işte ben 1 sene dayandım önüme fırsat çıktı o işte aldığım maaştan daha fazla ve daha sakin bir iş. ne yapsaydım. hep daha iyi maaş daha iyi şartlar olsun diye mücadele ettim zaten.
Bu yazdiklarinizi en az ben 5 senedir yasiyorum ve inanin okurken ne var ki bunda diye okuyorum artik o derece basit kaciyor
Sizi kucumsedigim icin degil is hayati böyle maalesef
1 sene zor dayanmissiniz ama oyle ise gir çıkla hayat gecmez
Psikolojik destek sart size

ismim de ece bu arada anlamı prenses. ama ben prenseslik yaptığımı düşünmüyorum. ilaç tedavisinde sinirli tahammülsüz biri oldum yazık değil mi. evet korkuyorum çünkü yolumu hala bulamadım. çabalıyorum olmuyor farklı alana geçiyorum olmuyor. baştan alan değiştirme yolundayım. 4 senede olsa farklı işler de olsa makine mühendisi olarak çalıştım. hiç kolay da değildi.
Yaptığınız prenseslik ama insan annesine üzülse gidip 8bin kuaföre ona buna harcamaz annen sana kıyamaz ben bakarım der aksine annen öyle dediğinde içinin ezilmesi lazım sen tutup masraf yapıyosan üzülmek lafta kalıyor. Her işin kendine göre zorluğu var benimde zor bir işim var hatta ilk başlayıp yapamam diyen arkadaşlarım başka sektöre geçti tabi bu sürede çalışmaya devam ettiler çok emek harcadılar. Siz kendinize sürekli bahane üretiyosunuz. Bende 97liyim aynı yaştayız kimse işine bayılmıyor ama sorumluluklarımız var benim annemde maaşlı ama sırtımı ona yaslamazdım işimi sevmeseydim sektör değişene kadar katlanırdım değiştiremiyosam işimi sevmeye bakardım işsizlik seçeneğim olmazdı. Anneniz sizi pışpışlayarak kötülük ediyor, terapi alın vitaminlerinizede baktırın dvit eksikliği varsa oda depresif profil çizer

Niye sıfırdan başlayamazsin ? Tez bitince bütün akademik kadrolar kollarını açıp seni alacaklarını mi sanıyorsun ,mesela YDS durumun nedir ? Doktora yapacaksan şart malum. İş hayatında da daldan dala atlayam herhangi birini hooop en tepeden baslatmaz kimse tabi aşırı yüksek donanımlarıniz yoksa ki bu ülke de o da iş yapmiyor!
ales yds puanlarım yüksek. doktora da düşünmüyorum. işe girmek çalışmak istiyorum ama çalışamamaktan korkuyorum. istifa etmekten korkuyorum. istediğim gibi iş bulamamaktan korkuyorum

ales yds puanlarım yüksek. doktora da düşünmüyorum. işe girmek çalışmak istiyorum ama çalışamamaktan korkuyorum. istifa etmekten korkuyorum. istediğim gibi iş bulamamaktan korkuyorum
Şansın yaver giderse istediğin işi bulursun ki çok zor bir ihtimal. Sen rahat ve yüksek gelirli bir iş istiyorsun zor. Tez doktora yapmayacaksan anlamsız, şuan herkes tez yapıyor ayrıcalığı yok. Özel okullar parayla veriyor, tezsiz yıl yapan var vs vs Boşuna zaman kaybetmişsin. Ha burs almışsın para iyi gelmiştir.

Mecbur kalırsan paşa pasa çalışacaksın. Ailen her zaman sağ ve sağlıklı olmayacak , kocan da ultra zengin degilse tek maaşla işiniz zor. Hergun dışardan yemek masraflı.

İşe erteleme yapıyorsun da evliliğe neden olmasın ? Tez senin için önemliyse.
tezim düğüne kadar bitiyor düğünden sonra da iş bakmayı düşünüyorum. hatta hala iş bakıyorum. kendi kendime veri öğrenmeye çalışıyorum. dönem bitince krediyi de çekince ben ne yaptım kendime diye tokat geldi yüzüme. evliliği de ertelemek istemiyorum 5 senelik ilişkim. her şeyimiz hazır. zaten evliliği de bu zamana kadar bu yüzden erteledik.

Arkadaşlar herkese merhaba. mesleğim var şuan yüksek lisans yapıyorum işe ara verdim ekimden beri çalışmıyorum. vicdani olarak bir daha iş bulamayacağım diye düşünüyorum. Bulsam bile tekrar çalışmaya bir yerim yemeyecek gibi geliyor. 2-3 gün okulda proje için çalıştım sabah erken kalk git vs o kadar kötüydü ki sevdiğim bir iş olmasına rağmen saçımı başımı yolmak oturup ağlamak istedim.

Aylık okuldan aldığım burs asgari ücrete yakın. özel ders veriyorum ama sadece kredi ödemesine yetiyor. Kısa süreli olduğunu da düşünmüyorum. Ömür boyu işe giremeyecek gibi hissediyorum. Çünkü son 1 senede de 3 kere iş değiştirdim. hepsinde de şimdi bitecek 2 güne istifa edeceğim diye motive ettim kendimi. biliyorum kimse severek ise gitmiyordur. neye güveniyorum gerçekten bilmiyorum.Bu şuursuzluğum şok ediyor. LinkedIn denilen yerden sürekli insanlara bakıyorum ne kadar başarılı olduklarını görünce üzülüyorum. kendimi kötü hissediyorum.

Liseden beri yazları çalışıyorum üniversite 3. 4. sınıfta alanımla alakalı staj-iş karışık işe girdim. mezun olalı 4 sene oluyor 4 senedir de aralıksız çalıştım ama yani istifa edicem yok yüksek lisans yapacağım borçlar bitince bırakacağım şu kadar biriktireyim bırakacağım diye diye motive oldum toplamda 6 kere iş değiştirdim.

işsizliğe nasıl kolay alıştım bilmiyorum. iş görüşmelerine gidiyorum arada denk geliyor lütfen olmasın diye dua ediyorum. ailemin durumu çok çok iyi sayılmaz. Mecburen tüm ihtiyaçlarımı onlar karşılıyor bir de aylık sabit giderim de çok. Evlilik aşamasındayım her şeyi ailem karşılıyor. 200 bin lira kredi çektim ihtiyaç. Aylık ödemesi hemen geliyor 20 bin lira. hiç borcum yokmuş gibi her gün yemek söylüyorum. o kadar vicdan azabı duyuyorum ki gelmişim kaç yaşıma annem emekli hala çalışıyor parasını harcıyorum. koca parası yiyecek biri de değilim. çalışmam lazım kendimi kanıtlamam lazım. Ama istek sıfır. markete bile ayaklarım geri geri gidiyor. Sevgilim şuan benden farklı bir şehirde yaşıyor sürekli iş seyahatleri var. ne olacak bu halim bilmiyorum. banka hesaplarını açmaya bile korkuyorum. görüştüğüm herkes işe gir diyor. böyle olunca midem bulanıyor. terapiye de gittim memnun kalmadım. Annem çalışmazsan çalışma yapacak bir şey yok ben sana ömür boyu bakarım diyor. nişanlım da çalışmak istemiyorsan çalışma benim kazandığım senin diyor. ama rahatlamak yerine iyice stress oluyorum.

Benim bir akrabam var kadın 30ların sonunda hiç çalışmamış bir işte tutturamadı bekar anne evinde yaşıyor vs daha eski senelerde o sürekli ona bakar korkardım öyle olmaktan. çok mahna buldum da başıma mı geldi bilmiyorum. nasıl çözülür fikrim de yok

Yahu ne kadar büyütmüşsünüz, ne kadar sıkmışsınız üzmüşsünüz kendinizi, hayretler içinde okudum.

Çalışmayın efendim, ne var bunda ?

İlk girişte şahane bir okul kazanmışsınız, benim kuzenimin 7 senede ıkınarak bitirdiği okulu gecikmeden bitirmişsiniz, öğrenciliğinizde stajlar yapmışsınız, belli ki tembel değilsiniz belli ki sorumsuz değilsiniz, sadece yolda bir şeyler olmuş, sizi bir şeyler ürkütmüş, yormuş, korkutmuş, her ne ise artık... Ayaklarınız bir süre hayattan geri geri kaçıyor bu ara. Olabilir, pek çok insana da olmuştur. Madem durum bu, biraz şefkat gösterin kendinize, bir huzur verin.

Bir süre çalışmayıverin... Aile böyle zamanlarda ne güzel işe yarar; üstünüzde bir çatı var, anneniz arkanızda dağ gibi, nişanlınız anlayışlı, şu an halâ borçlarınızı ödeyebiliyorsunuz.. Çalışmıyorsanız çalışmayın, ne var bunda ... Hırsızlık mı yapıyorsunuz, uğursuzluk mu yapıyorsunuz, siz 5 ay çalışmadınız diye tüyü bitmedik yetimin hakkını mı yemiş oluyorsunuz, ne var, ne olmuş ??? Ana babanın evinde daha 26 yaşında bekar bir genç kız olarak, yatıyorsunuz altı üstü, üstelik yatıyor olduğunuz için de kendinizi yiyip duruyorsunuz... Deli misiniz siz ? Değer mi canınızı bu derece üzmeye, üzüntünüzle anneciğinizi üzmeye ? Kadın, bakarım kızım ben sana diyor, ki yerden göğe doğru, aslanlar gibi de bakar. Ben de kızıma bakarım, ne yapacağım parayı, kızıma üç kuruşu harcamayınca, başıma altın taç mı takacağım o parayla ?

Şunu da bilin, hayatta hiç bir hal, hiç bir durum sonsuza dek sürmüyor, böyle inişli çıkışlı dönemleri var insan hayatının. Salın biraz yahu, bu ara böyleyse, işe güce isteğiniz gücünüz takatiniz yoksa, yoktur, bir huzur verin kendinize, bir sarın sarmalayın kendinizi, kendinize diyin ki, sen neler yaptın, illâ ki yine yaparsın, dinlen biraz şimdi.

Ama dışardan yemek söylemeyin, pek sağlıklı değil onlar. :KK200:

Yaptığınız prenseslik ama insan annesine üzülse gidip 8bin kuaföre ona buna harcamaz annen sana kıyamaz ben bakarım der aksine annen öyle dediğinde içinin ezilmesi lazım sen tutup masraf yapıyosan üzülmek lafta kalıyor. Her işin kendine göre zorluğu var benimde zor bir işim var hatta ilk başlayıp yapamam diyen arkadaşlarım başka sektöre geçti tabi bu sürede çalışmaya devam ettiler çok emek harcadılar. Siz kendinize sürekli bahane üretiyosunuz. Bende 97liyim aynı yaştayız kimse işine bayılmıyor ama sorumluluklarımız var benim annemde maaşlı ama sırtımı ona yaslamazdım işimi sevmeseydim sektör değişene kadar katlanırdım değiştiremiyosam işimi sevmeye bakardım işsizlik seçeneğim olmazdı. Anneniz sizi pışpışlayarak kötülük ediyor, terapi alın vitaminlerinizede baktırın dvit eksikliği varsa oda depresif profil çizer
tamamen beş parasız değilim kendi paramdan harcadım. kredi çektiğim için ödemesi var. haliyle bu ay ailemden para stedim. zaten ben istemesem bile soruyorlar. sizin için seçenek olmamış olabilir. mezun olduğunuzdan beri aralıksız çalışıyor musunuz? ne iş yapıyorsunuz mesela

Yeni alan nedir?
Kimse mükemmelim demiyor ama insanlar sorumsuzluğuna kızdı. İstemiyorsan istemiyorsun çalışma bize ne, kime ne ama ailene yük olmazsın. Gençsin güçlüsün sen ailene yük olmaya utanmıyor musun? Kuaför muaför dışardan yeme kredi derken paralarını yedikçe yyiyorsun. bak sana bir sır vereyim yetişkin hayatta paran varsa harcarsın yoksa harcamazsın. Dışardan yiyip ailene ödetmezsin. Onu da harcarım bunu da yerim içerim diyorsan da o zaman çalışıp para getirirsin. bana kalırsa dikkat eksikliği türü bir durumun var, yazdıkların karman çorman, kafan çok karışık. her mesajın karmakarışık birinde eğitim, öbürüsnde çıktığın girdiğin işler, ben yüksek lisansınıı aynı sandım, onda da başka bir şey yapıyorum diyorsun. yaptığın bariz şımarıklık bana kalırsa. Makine mühendisliği gayet iyi bir alan, iş de bulmuşsan oturup çalışacaktın hangi iş kolay Allah aşkına? Bu yüksek lisansın bitirince de başka bahaneler bulursun çalışmazsın bence kendini düzeltmen şart.

tezim düğüne kadar bitiyor düğünden sonra da iş bakmayı düşünüyorum. hatta hala iş bakıyorum. kendi kendime veri öğrenmeye çalışıyorum. dönem bitince krediyi de çekince ben ne yaptım kendime diye tokat geldi yüzüme. evliliği de ertelemek istemiyorum 5 senelik ilişkim. her şeyimiz hazır. zaten evliliği de bu zamana kadar bu yüzden erteledik.
Ha işte tokat umarım işe yarae. Çünkü bu ekonomide nasılsa istifa ederim diyerek bir işe giremezsin, ya da herhangi bir alanda yukselemezsin. Emeksiz olmuyor. Evliliginde de mutluluklar dilerim.

Yeni alan nedir?
Kimse mükemmelim demiyor ama insanlar sorumsuzluğuna kızdı. İstemiyorsan istemiyorsun çalışma bize ne, kime ne ama ailene yük olmazsın. Gençsin güçlüsün sen ailene yük olmaya utanmıyor musun? Kuaför muaför dışardan yeme kredi derken paralarını yedikçe yyiyorsun. bak sana bir sır vereyim yetişkin hayatta paran varsa harcarsın yoksa harcamazsın. Dışardan yiyip ailene ödetmezsin. Onu da harcarım bunu da yerim içerim diyorsan da o zaman çalışıp para getirirsin. bana kalırsa dikkat eksikliği türü bir durumun var, yazdıkların karman çorman, kafan çok karışık. her mesajın karmakarışık birinde eğitim, öbürüsnde çıktığın girdiğin işler, ben yüksek lisansınıı aynı sandım, onda da başka bir şey yapıyorum diyorsun. yaptığın bariz şımarıklık bana kalırsa. Makine mühendisliği gayet iyi bir alan, iş de bulmuşsan oturup çalışacaktın hangi iş kolay Allah aşkına? Bu yüksek lisansın bitirince de başka bahaneler bulursun çalışmazsın bence kendini düzeltmen şart.
Ya kısaca istiyor ki bir işe girdigimde minimum emek maximum maaş alayım en tepeden beni ise alsınlar. Ütopik.

Yahu ne kadar büyütmüşsünüz, ne kadar sıkmışsınız üzmüşsünüz kendinizi, hayretler içinde okudum.

Çalışmayın efendim, ne var bunda ?

İlk girişte şahane bir okul kazanmışsınız, benim kuzenimin 7 senede ıkınarak bitirdiği okulu gecikmeden bitirmişsiniz, öğrenciliğinizde stajlar yapmışsınız, belli ki tembel değilsiniz belli ki sorumsuz değilsiniz, sadece yolda bir şeyler olmuş, sizi bir şeyler ürkütmüş, yormuş, korkutmuş, her ne ise artık... Ayaklarınız bir süre hayattan geri geri kaçıyor bu ara. Olabilir, pek çok insana da olmuştur. Madem durum bu, biraz şefkat gösterin kendinize, bir huzur verin.

Bir süre çalışmayıverin... Aile böyle zamanlarda ne güzel işe yarar; üstünüzde bir çatı var, anneniz arkanızda dağ gibi, nişanlınız anlayışlı, şu an halâ borçlarınızı ödeyebiliyorsunuz.. Çalışmıyorsanız çalışmayın, ne var bunda ... Hırsızlık mı yapıyorsunuz, uğursuzluk mu yapıyorsunuz, siz 5 ay çalışmadınız diye tüyü bitmedik yetimin hakkını mı yemiş oluyorsunuz, ne var, ne olmuş ??? Ana babanın evinde daha 26 yaşında bekar bir genç kız olarak, yatıyorsunuz altı üstü, üstelik yatıyor olduğunuz için de kendinizi yiyip duruyorsunuz... Deli misiniz siz ? Değer mi canınızı bu derece üzmeye, üzüntünüzle anneciğinizi üzmeye ? Kadın, bakarım kızım ben sana diyor, ki yerden göğe doğru, aslanlar gibi de bakar. Ben de kızıma bakarım, ne yapacağım parayı, kızıma üç kuruşu harcamayınca, başıma altın taç mı takacağım o parayla ?

Şunu da bilin, hayatta hiç bir hal, hiç bir durum sonsuza dek sürmüyor, böyle inişli çıkışlı dönemleri var insan hayatının. Salın biraz yahu, bu ara böyleyse, işe güce isteğiniz gücünüz takatiniz yoksa, yoktur, bir huzur verin kendinize, bir sarın sarmalayın kendinizi, kendinize diyin ki, sen neler yaptın, illâ ki yine yaparsın, dinlen biraz şimdi.

Ama dışardan yemek söylemeyin, pek sağlıklı değil onlar. :KK200:
çok teşekkür ederim. ben böyle düşünemiyorum malesef ki. benim de arkadaşlarım 6-7 senede bitirdi okulunu onlar okurken ben çalışıyordum şimdi geldikleri nokta benden daha iyi. onları gördükçe mahvoluyorum. çalışmamaya alıştım bir daha çalışamam gibi geliyor. ya hiç çalışamazsam düşünmekten deli oluyorum. burda o kadar acımasız yorumlar aldım ki hiçbiri kendime yaptığım ağır eleştiriler kadar olmasa da üzdü. asla bu noktada hayal etmezdim kendimi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X