Çalışıyorum ve Hiç Bir İşe Yetişemiyorum

BenMutluKiz

SeNi SeViYoRuM...
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2008
13.358
47
208
37
Afyon
Merhaba Hanımlar

Belki böyle bir konu açılmıştır dikkat etmedim eğer varsa editör kapatabilir konumu

Benim derdim şu çalışıyorum bebeğim var 6,5 aylık hiç bir işe yetişemiyorum bir türlü

Yemek,ütü,çamaşır,temizlik herşey bana bakıyo çok üzülüyorum yetişemediğim için

sabah 8 iş başı akşam 4 te çıkıyorum süt iznin den dolayı

İş yerindeyken akşam gidince şunu yapacağım bunu yapacağım diyorum ama eve gidince planladığım şeyleri yapamıyorum

Yığılıp kalıyorum bir yere canım istemiyor çalışan çok bayan tanıyorum evleri derli toplu oluyo sürekli hayran kalıyorum öyle insanlara

Yardımınıza ihtiyacım var gerçekten sizler nasıl yetişiyorsunuz yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

2 tane lavabo var ben de mesela.herbirinde ayrı cifim süngerim var.ondan ona taşımıyorum.banyo ve ebeveyn banyosunda da ayrı temizleyici fırça.
sonra cam bezi büyük kolaylık.
mutfak yağ bezi kullanıyorum.çok kolaylık sağlıyor.
benim de 2 yaşında kızım var.ve evim sürekli daağınık oyuncaklardan.banyo tuvalet tezgah temiz olsun yeter.gerisini zamanım oldukça yapmaya çalışıyorum.

bol bol bebeğinle vakit geçir.önemli olan o bence.salonun tozu olsun.ne olacak ki.ilk 3 yaş çok önemli.

Merhaba Hanımlar

Belki böyle bir konu açılmıştır dikkat etmedim eğer varsa editör kapatabilir konumu

Benim derdim şu çalışıyorum bebeğim var 6,5 aylık hiç bir işe yetişemiyorum bir türlü

İş yerindeyken akşam gidince şunu yapacağım bunu yapacağım diyorum ama eve gidince planladığım şeyleri yapamıyorum

Yığılıp kalıyorum bir yere canım istemiyor çalışan çok bayan tanıyorum evleri derli toplu oluyo sürekli hayran kalıyorum öyle insanlara

Yardımınıza ihtiyacım var gerçekten sizler nasıl yetişiyorsunuz yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

allah yardımcınız olsun. anne olmak, eş olmak, ev hanımı olmak, çalışan kadın olmak bunların hepsini tek başına 1 kişlide toparlamak insanüstü bir çaba gerektiriyor.
ben hamileliğimin başında işten ayrıldım, çalıştığım dönemde evme zaman ayıramadığım için herşey yerli yerinde olsun ocakta yemeğim olsun, ütülerim yapılmış, temizlik ,düzen tam olsun istiyordum. ama olmuyordu ,hamileyken de bebeğime haksızlık edeceğime inanıyordum. iyi ki ayrılmışım diyorum hiç pişman olmadım çok şükür.

sizin şartlarınız nedir bilmiyorum. işten fırsat bulduğunuz kadar yapacaksınız bazı şeyleri. bigün bebeğinizi ihmal edeceksiniz.bi gün evi temizleyeceksiniz yemek olmayacak, ertesi gün yemek yerine kahvaltı yaptırıp ev temizleyeceksiniz. günler böyle gelip geçerken siz uzun zaman sonra eksik bıraktıklarınızın size verdiği zararları tespit edeceksiniz.
malesef çalışan kadınlar için hayat bu şekilde sürüyor. bende çalışan annenin çocuğu olduğum için sonuçlarını çok iyi biliyorum.
maddi imkanınız varsa ki eminim boşuna çalışmıyorsunuzdur, haftada 1 gün yardımcı bir kadın gelip evinizi derleyip toparlasa o bile yeter size.
kolaylılar diliyorum.

Son düzenleme:
tatlım bunu daha önce bi kaç topikdede yazdım ama pratik olman lazım bütün ev işlerini kaşla göz arasında yapman lazım senin:) çok zor hele bebişle benim bebişim yok gezmeye ayırıyorum kalan vaktimi ama bebiş olsa o ne kadar büyük bi lüks olurdu benim için kimbilir:)

bildiklerimi yazıp yardımcı olmaya çalışim sana koca çok çok çok önemli bi faktör bebiş ne zman uyyo önce onu tesbit et önce ona bi düzen kurki seninde düzenin olsun mesela sen dörtte geliosan eve nasıl bir işte çalıştınıda bilmiorum gerçi ama işte kendini yormamaya çalış mümkünse tabi....geldinde öncelik yemek olsun işi temizliği bırak doyur karnını bebişle ilgilen taki uyyana kadar dokuzda yada ondamı uyyo işini ondan sonra hallet iş her zman olur ama bebişin bi kez büyüycek
mesela mercimek çorbasımı yaptın iki katı kadar yap ezo gelin tarhana yogurt çorbası şehriye domates hepsi için yapabilirsin bunu iki katı yap ve yarısını bir litrelik kavanoza kaynar kaynar koy kavanozu ters çevir bi gece beklet ama kapağını sıkı çevir oldumu sana çorba konservesi mesela eve geldin yemek yapcaksın aç kavanozun kapağını ısıt tazecik çorba:)
sonra pazar günü kocacığına maç izlerken bi kilo soğan veriosun bi güzelde doğrattırıosun bunu tencereye atıp kavuruosun kavanoza koyyosun yemek yapcanda sogan dograma kavurma derdin yok aynı şekilde sarımsak tatlım soyyosun en küçük rendede rendeleyip zeytinyag kaplıcak kadar üstüne zeytinyağ koyyosun 6 ay bozulmadan kalıyo sonra tatlım çamaşır ıslakken felaket güzel ve o kadar çabuk ütülenioki ben artık öle ütülüorumşimdi bebişte babsına hafta içi hasret kalıodur eminim yada hava kötü veriosun babasının kucana kaynana götürüo sevsinler die sende makineye çamaşırı atıosun anında iner inmaz ütüleyip kırışmıcak şekilde asıyosun:) pazardan mı geldin fasulyeyi ayıklıosun dolaba öle koyyosun yaparken kolay olsun sen bebişi severken kocişin eline veriosun toz bezini toz alıo o severken sen bulaşık yıkıosun bu iş başka şekilde çözülmez bence kocanın yüzde yüz destek olması lazım işe giderken tuvalete lavaboya dök çamaşır suyunu gelince elini yüzünü yıkarken şöyle bi ovala süngerle mis:)
aklıma gelenler bunlar çünkü bebişim yok olsa daha fazla yardımcı olabilirdim belki:)

bak bi kaç şey daha geldi mesela taze fasulye yaptın yarım kilo yeter size ama bi koladan yap yarısını koy dondurucu poşetine at difrize eve geldin ahada yemek yok :)kavrulmuş soganı koy tencereye üstünede buzlu buzlu koy bide kapat kapağını en kısık ateşe al bide pilav koy yanına oh mis gibi yemek yarım saatten kısa sürüo hazırlmak:) nohutun kuru fasulyen hep haşlanmış olsun yeşil mercimek yemeklerin hemen olur:) bide alabiliosan şarjlşı süpürge al hafta içi eve süpürge açmak zor olabilir ama koridoru mutfağı banyoyu saçmı kırıntımı gördün cırt cırt iki dakkada al evi temiz tutar hiç diilse bide bol bol şekerli şeyler yemeye çalış hem sütün olur hemde enerji olur allah yardım etsin sana :)

yalnız değilsin canım.ben de yetişemiyorum.

2 tane lavabo var ben de mesela.herbirinde ayrı cifim süngerim var.ondan ona taşımıyorum.banyo ve ebeveyn banyosunda da ayrı temizleyici fırça.
sonra cam bezi büyük kolaylık.
mutfak yağ bezi kullanıyorum.çok kolaylık sağlıyor.
benim de 2 yaşında kızım var.ve evim sürekli daağınık oyuncaklardan.banyo tuvalet tezgah temiz olsun yeter.gerisini zamanım oldukça yapmaya çalışıyorum.

bol bol bebeğinle vakit geçir.önemli olan o bence.salonun tozu olsun.ne olacak ki.ilk 3 yaş çok önemli.

çok şükür yalnız değilmişim canım

bende bi tuvaletin lavabosuna birde banyo ya domestos koydum canım

elimden geldiği kadar dağınık bırakmamaya çalışıyorum evi ama ne kadar çabalarsam çabalayayım yine aynı oluyo yaaaa

mesela o banyoda saçlar beni deli ediyo resmen yaaa mesela mutfağın yerlerini siliyorum yine aynı oluyo yaaa

loc kullanıyorum bende tozu geciktirsin diye 2-3 gün idare ediyo

büyük temizlik yapacağım ama gözüm yemiyo yaaaa ama yapmam gerekiyo sonuçta her iş sana bakıyo evde

allah yardımcınız olsun. anne olmak, eş olmak, ev hanımı olmak, çalışan kadın olmak bunların hepsini tek başına 1 kişlide toparlamak insanüstü bir çaba gerektiriyor.
ben hamileliğimin başında işten ayrıldım, çalıştığım dönemde evme zaman ayıramadığım için herşey yerli yerinde olsun ocakta yemeğim olsun, ütülerim yapılmış, temizlik ,düzen tam olsun istiyordum. ama olmuyordu ,hamileyken de bebeğime haksızlık edeceğime inanıyordum. iyi ki ayrılmışım diyorum hiç pişman olmadım çok şükür.

sizin şartlarınız nedir bilmiyorum. işten fırsat bulduğunuz kadar yapacaksınız bazı şeyleri. bigün bebeğinizi ihmal edeceksiniz.bi gün evi temizleyeceksiniz yemek olmayacak, ertesi gün yemek yerine kahvaltı yaptırıp ev temizleyeceksiniz. günler böyle gelip geçerken siz uzun zaman sonra eksik bıraktıklarınızın size verdiği zararları tespit edeceksiniz.
malesef çalışan kadınlar için hayat bu şekilde sürüyor. bende çalışan annenin çocuğu olduğum için sonuçlarını çok iyi biliyorum.
maddi imkanınız varsa ki eminim boşuna çalışmıyorsunuzdur, haftada 1 gün yardımcı bir kadın gelip evinizi derleyip toparlasa o bile yeter size.
kolaylılar diliyorum.

amin canım inşallah ben sekreterim canım masa başında çalışıyorum bedenen değil ama beynim çok yoruluyo canım

bazen kafamı kaldıramadığım oluyor telefondan haliyle eve gittiğimde de yorgunluk çöküyo bende çalışan annenin çocuğuyum canım

az çok biliyorum yani durumları çalışan kadın ve anne olmak gerçekten zor canım çünkü eve gittiğimde kızımın beni gördüğünde ki çırpınışı her şeyi unutturuyo bana

temizlik,iş,ev herşey bir yerde kalıyor canım

eşim esnaf canım o yüzden bende çalışıyorum tek maaşla geçinmek gerçekten çok zor canım bu devirde benim sütüm de doyurmadı kızımı öyle olunca mama takviyesi de yaptık canım

yardımcı konusunda da canım ben afyonkarahisar da yaşıyorum canım ve burdaki temizlikçiler çok güvenilir değil birinin evini soyup gitmişler o yüzden eşim istemiyo canım

tatlım bunu daha önce bi kaç topikdede yazdım ama pratik olman lazım bütün ev işlerini kaşla göz arasında yapman lazım senin:) çok zor hele bebişle benim bebişim yok gezmeye ayırıyorum kalan vaktimi ama bebiş olsa o ne kadar büyük bi lüks olurdu benim için kimbilir:)

bildiklerimi yazıp yardımcı olmaya çalışim sana koca çok çok çok önemli bi faktör bebiş ne zman uyyo önce onu tesbit et önce ona bi düzen kurki seninde düzenin olsun mesela sen dörtte geliosan eve nasıl bir işte çalıştınıda bilmiorum gerçi ama işte kendini yormamaya çalış mümkünse tabi....geldinde öncelik yemek olsun işi temizliği bırak doyur karnını bebişle ilgilen taki uyyana kadar dokuzda yada ondamı uyyo işini ondan sonra hallet iş her zman olur ama bebişin bi kez büyüycek
mesela mercimek çorbasımı yaptın iki katı kadar yap ezo gelin tarhana yogurt çorbası şehriye domates hepsi için yapabilirsin bunu iki katı yap ve yarısını bir litrelik kavanoza kaynar kaynar koy kavanozu ters çevir bi gece beklet ama kapağını sıkı çevir oldumu sana çorba konservesi mesela eve geldin yemek yapcaksın aç kavanozun kapağını ısıt tazecik çorba:)
sonra pazar günü kocacığına maç izlerken bi kilo soğan veriosun bi güzelde doğrattırıosun bunu tencereye atıp kavuruosun kavanoza koyyosun yemek yapcanda sogan dograma kavurma derdin yok aynı şekilde sarımsak tatlım soyyosun en küçük rendede rendeleyip zeytinyag kaplıcak kadar üstüne zeytinyağ koyyosun 6 ay bozulmadan kalıyo sonra tatlım çamaşır ıslakken felaket güzel ve o kadar çabuk ütülenioki ben artık öle ütülüorumşimdi bebişte babsına hafta içi hasret kalıodur eminim yada hava kötü veriosun babasının kucana kaynana götürüo sevsinler die sende makineye çamaşırı atıosun anında iner inmaz ütüleyip kırışmıcak şekilde asıyosun:) pazardan mı geldin fasulyeyi ayıklıosun dolaba öle koyyosun yaparken kolay olsun sen bebişi severken kocişin eline veriosun toz bezini toz alıo o severken sen bulaşık yıkıosun bu iş başka şekilde çözülmez bence kocanın yüzde yüz destek olması lazım işe giderken tuvalete lavaboya dök çamaşır suyunu gelince elini yüzünü yıkarken şöyle bi ovala süngerle mis:)
aklıma gelenler bunlar çünkü bebişim yok olsa daha fazla yardımcı olabilirdim belki:)

bak bi kaç şey daha geldi mesela taze fasulye yaptın yarım kilo yeter size ama bi koladan yap yarısını koy dondurucu poşetine at difrize eve geldin ahada yemek yok :)kavrulmuş soganı koy tencereye üstünede buzlu buzlu koy bide kapat kapağını en kısık ateşe al bide pilav koy yanına oh mis gibi yemek yarım saatten kısa sürüo hazırlmak:) nohutun kuru fasulyen hep haşlanmış olsun yeşil mercimek yemeklerin hemen olur:) bide alabiliosan şarjlşı süpürge al hafta içi eve süpürge açmak zor olabilir ama koridoru mutfağı banyoyu saçmı kırıntımı gördün cırt cırt iki dakkada al evi temiz tutar hiç diilse bide bol bol şekerli şeyler yemeye çalış hem sütün olur hemde enerji olur allah yardım etsin sana :)

canım benim çok sağol yardımların için ama önce benim kendimi silkelemem lazım her halde çünkü ben işteyken planlıyorum şunu yapayım bunu yapayım diye ama eve gittiğim zaman bi yorgunluk çöküyo canım hiç bir şey istemiyo yaaa

ben yemek konusunda da çok pratik ve bilgili değilim açıkcası yalan söyleyemem yani çünkü çalışan bi annenin çocuğu olduğum için
çok öğretemedi annem o yüzden

şimdi buzluğumda taze fasulye var kış için yaptım başka neler konur buzluğa acaba?

temizlik konusunda da canım banyodaki saçlara bi çözüm bulamadım daha yalan yokk
elimden geldiği kadar toplu tutmaya çalışıyorum evimi ama yinede beceremiyorum yaaaa

böyle misler gibi koksun istiyorum evimi ama onuda başaramıyorum yaaa

Arkadaşlar,

Bir çok annenin ve çalışan bayanların ortak sorunu evin temizlenmesi ütülerin yapılması. Ben İstanbul anadolu yakasında oturuyorum (Ümraniye). Gündelik ev işi ve ütü gibi işler yapıyorum. Tam gün veya yarım gün Yardımcıya ihtiyacınız olursa mail adresimden aysegulbabur@gmail.com iletişime geçebilirsiniz. Hepinize kolaylıklar dilerim.

ben en güzel çareyi ev işlerini eşimle paylaşmakta buldum canımm..yemek bende , hafta içi evin temizliği eşimde , hafta sonu büyük temizlik ikimizde, ütü ve çocuk kim müsaitse onda :))))

ben en güzel çareyi ev işlerini eşimle paylaşmakta buldum canımm..yemek bende , hafta içi evin temizliği eşimde , hafta sonu büyük temizlik ikimizde, ütü ve çocuk kim müsaitse onda :))))

asılnda mantıklı canım paylaşıp birlikte görülse gerçekten güzel olur eşime bi önereyim bakalım ne diyecek benim kızım durmuyor bir türlü canım dişleri çıkmaya çalışıyo bu yüzden de eziyet ediyo sürekli ama bi plan yapıp düzene sokmam gerekiyo bi şekilde

Canım üzülme çocuk varsa zaten ev hanımı olsan bile işlere yetişemiyorsun.bir işe girişiyorsun,yok acıktı yok ağladı yok altını kirletti derken on kere bırakıp tekrar başlıyorsun.
Ben şöyle bir kural koydum,iş yaparken sürekli EN ÇOK GÖRÜNENDEN EN AZ GÖRÜNENE doğru ilerliyorum.yani bir yabancı gözüyle evine bak,en çok neresi dağınık görünüyorsa göze çarpıyorsa ordan başla.çocuğum olduktan sonra bulaşık makinesi aldım yoksa 2gün tezgahta beklediği oluyordu.bir de şarjlı süpürgem var,banyoda lavaboyu yıka,yerdeki saçları şarjlı süpürgeyle al,tuvalati yıka,bulaşıkları makineye diz,görünür yerleri şarjlı süpürgeyle 5dakikada al,bir de pratik bir şekilde toz al.işte sana yarım saatte pırıl pırıl görünen bir ev.tabi koşar vaziyette yapıyorum bunları ve evim küçük,o yüzden yarım saat.hatta 3,2,1 başla diyorum kendime ve sanki o hiç sevmediğim gıcık akrabam zilimi çalmak üzereymiş gibi düşünüyorum,öyle görmesin diye daha hızlanıyorum:)
2günde bir bunu yap haftada bir de büyük temizlik yaparsın.çok kasma ne yapıcaksın,kimse gelip sana puan vermeyecek,çocuğunla ilgilen,onu ihmal etme,kendini de harap etme,zaten çalışıyormuşsun.bir kaç sene evin çok temiz olmayıversin.

kolaylılar diliyorum.

temizlikçiler haftada bir gün için en az 80-100 lira alıyorlar,ayda en az dörtyüze yakın bişey yapıyo bu arkadaş çalışıyo ama temizlkçi çağırırsa maaşının yarısını kadına vermesi lazım :( ben de evliyim ,öğrenciyim ,2 aylık bebeğim var ve ailemden uzağım tüm işler bana bakıyor yani çözümü şunda buldum canım mutfaktan su almaya mı gittin o arada iki tencere yıka banyoya mı girdin eşin bebeği tutarken banyoyu sonra kendini yıka :) sabah elini yüzünü mü yıkıycaksın önce lavaboları ov sonra elini yüzünü yıka buna benzer şeyler işte :)) komik ama başka yapcak bişey yok yapmadık mı öylece kalıyorr ...

arkadaşlar ben istanbul avcılarda oturuyorum.evime haftada bir gün temizlik,ütü vs... için gelecek iyi bir bayan arıyorum.referans olan olursa çok sevinirim.

ya benim de sanıırm gelecekti halim bende calışan bir annenin kızyım ve nişanlıyım pek ev işinden de temizlikten anlamam :( üstelik calışıorum bende yazdıkalrınızı okuyunca kendimi gördüm yaaa bende cok korkuorum bakalım üstesinden kalkabilecek miyim...
Allah sizin de yardımmcınız olsunn...

yaa nerde böle eş yaaa bilmiorum ben nişanlımı ütü yaparken düşünemiorumm nedense .... :(

ya benim de sanıırm gelecekti halim bende calışan bir annenin kızyım ve nişanlıyım pek ev işinden de temizlikten anlamam :( üstelik calışıorum bende yazdıkalrınızı okuyunca kendimi gördüm yaaa bende cok korkuorum bakalım üstesinden kalkabilecek miyim...
Allah sizin de yardımmcınız olsunn...

yaa nerde böle eş yaaa bilmiorum ben nişanlımı ütü yaparken düşünemiorumm nedense .... :(
eşim bekarkende yaprmış canımm..artı çokta titizdir..yapsın diye benim çok çabam olmadı..içinde vardı zati..yapacak işi söyletmez yani..:8:

Merhaba Hanımlar

bak kendimi anlatayım da sana teselli olayım
benim 4 yaşında oğlum ve 7 aylık ikiz kızlarım var
sabah 4 ,5 gibi kalkıyorum ikizlere bir süt veriyorum geri uyuyorlar sonra ben
geceden yıkanmış bulaşıkları yerleştiriyorum yıkanmış çamaşırları asıyorum varsa hemencecik ütü yapıyorum
sonra hemen duşumu alıp hazırlanıyorum derken saat 7 oluyor oğlumu ve çantasını hazırlıyorum sonra ikizler uyanıyor onların üstü başı derken..
eşim ben ve oğlum 8 :30 da çıkıyoruz evden ikizlerime ablam bakıyor saolsun
oğlumu kreşe bırakıyoruz bizde işe gidiyoruz,ofiste hemen kahvaltı yapıp işe koyuluyoruz,
akşam eşim 5 te oğlumu kreşten alıp ofise getiriyor,6 da işten çıkıp eve koşturuyoruz
eve gelince eşim oğlumla ilgilenir bende ikizlerle
eşim her konuda her durumda herşeye yardım eder,
gerekirse temizlik ,yemek,ütü ne iş varsa yardım eder yapar saolsun..
neyse akşam 10 veya 11 gibi bütün çocuklar uyur sonra ben hemen evi toparlarım
öyle temizlik değil hani dağınıklığı toplar varsa bulaşık vs mutfağı temizler yatarım
bu arada sabaha kadar deliksiz uyumam 3 tane çocuğum var istesem de uyuyamam
sürekli kalkıp kontrol ederim ikizlere mama vs veririm
sabah olunca yine aynı tempo
genel temizlik için haftada bir temizlikçi gelir,
böyle devam eder....

bu geçici bir süreç deyip teselli ederim kendimi
bu işlerden yoğunluktan bunaldığımda çocuklarıma sarılıp öperim koklarım rahatlarım
eşimle aramda inanılmaz bir bağ ve güç var her konuda birbirimizin herşeyi oluyoruz
en büyük destekçim eşimdir

Back