ayrıca ben de paramı kimseye vermem ama biz bekarız fakrındaysan.
valla çevremde nice bekar insanlar var , bu konuda da yazmışlar hatta, maaşı aldığı gibi biriktirsin diye ailesine veren. Bence bekarken kendi para tasarrufu elinde olmayan ,planlı programli parasını tutmayan insanlar evlenince de booyle para hesabı yapmadan ortalıkta kalıyorlar.
Konu sahibi de hem pastam dursun, hem karnım doysun, dostlar alışverişte görsün diye ucu bucağı olmayan şeyler almış durmuş, bir bütçe hesabı, planı yapmamışlar.
Malesef ki ülkemizde okullarda bir para yönetimi eğitimi verilmiyor (TEGV'de paramı yönetiyorum etkinliği vardı,oyunlarla -orneklerle para yönetimi anlatıyorduk, çevreme ve kkya baktıkça keşke zorunlu olsa ilkokullarda,ortaokullarda diyorum)
Malesef bu şekilde çok insan var. Benim çevremde de düğün sevmedigi halde 'dugunsuz evlendi demesinler' diye sıradan bir düğüne bir ton para veren, iki maaşın toplamindan fazla ödemesi olan ev kredisi cekip aileye muhtaç olan, kendini gecindirecek durumu yokken bir de 'dostlar alışverişte görsün' diye araba alan, hiç hazır olmadığı halde çocuk doğurup dünya borcun altına giren,onu da story atmak için baby spalardan çıkarmayan, zengin gibi görünüp köftelik kıyma alacak parası kalmayan, sonra da isyan eden çok arkadaşım var (hatta neredeyse hepsi
evlenip de araba almayani dövüyorlar). Yani her şeyi yap ama bir bütçe hesabı çıkar da öyle yap.
Bu krediler cekildikce insan kendisini zengin sanıyor. Oysa zengin değilsin, sadece borç almışsın,onu ödüyorsun. Bankanın size yeniden yuz bin lira vermiş olması o yuz bin liraya sahip olduğunuz, gücünüzün o kadar fazla olduğu anlamına gelmiyor ki. Onların hepsi borc,harç...