- 26 Şubat 2025
- 105
- 67
- 13
- 30
- Konu Sahibi Hulyaozbk51
-
Kocasını en iyi kendi tanır. Öyle çözüm üretmesi lazım ki bu düzen bozulmali. Yani kadın için çok zor durum.Adam çalışan kadına destek olmazken işsiz kadına olur mu?
İyice adamın eline düşecek.
İşten ayrılmak yapılacak en büyük aptallık olur
Çok doğru kş zaten o gelmeye hazır herşey ona rağmen yardımm yok ki bu benim hatamBakin gun olur bardak kaldirmaz insan, cani cekilir yasta hastadir aylar surer
Ama ayni evde hep bir tarafta yuk olmaz. Bazi seyler ztn tartismaya bile acik olmamali ya sofra kurmak kaldirmak isten nasil sayilabilir ayni evde yasaniyor birlikte oturulacak o sofraya.
Evet yansın artıkBen sizi anlıyorum. Çok da hak veriyorum. Yani gemileri yakmanız lazım. Allah yardımcınız olsun.
Çok doğru kş zaten o gelmeye hazır herşey ona rağmen yardımm yok ki bu benim hatam
Cahillikten oldu 18 yaşında değilde 30 da evlensem asla yapmazdımVala iyi hoş da Türkiye erkeklerini biliyorsunuz ne diyeyim. Hep baştan nasıl alistirirsa öyle gider. Bu altın bir kural
Not: Kocam istisnadır. Benim bir şikayetim yok :) Çünkü bizde denge oturmuş vaziyette.
Isteyin o zaman. Cok uzun zaman beklemedigi tepki ama alisir pes etmeyin
İşten çıkmam zaten ama değişmek zorundayımKocaniz istisna diye baskalarina işten cikip evi daha cok temizle tavsiyesi vermek bana pek mantikli gelmiyor. Ben de calismiyordum simdiye kadar ve cokta rahattim eşim beni hoş tutuyor hizmetcilikte yapmiyordum calismiyorken de ama benim calişmama nedenim sadece kocaya güvenmek değildi. Kimseye de şartlarini bilmeden işten çik ev çok rahat demedim şu forumda.
Turkiyenin erkeklerinin genelini dusunerek işten cık hiç denmez özellikle. Kadin calisiyorken bu kadar acimasiz olan biri calismiyorken kiymet verir mi? Bu sefer de hem hizmetcilik yapip hem parasiz kalacak.
Kocanız istisna değil.
Türkiye'de yaşıyorum.
Daha önce de yazdım, eşim de ben de ataerkil ailelerde yetiştik.
Babam 75 yaşında, 50sinden sonra ev süpürmeye başladı, elimde süpürge görse alır yaşına rağmen.
Babam da istisna değil.
Sistemler sizin düşündüğünüz kadar katı değil, yıkılır, ama 'aman ağzımızın tadı kaçmasın' demediğimiz sürece.
Ağzımızın tadı kaçsın, sadece benimki kaçacağına eşiminki de kaçsın.
Edit: Neden 50sinden sonra aldı, çünkü annem yapamıyorum dedi, belim.agriyor dedi, surat yaptı.
30 yaşında yapsaydı 30unda alırdı eline süpürgeyi.
Kendi düşünmedi, çalışıyor olmanın arkasına sığındı, zor bi iş olduğunu düşünmedi.
Kendi kendine fark eden bir adam değil, aynı eşim gibi.
Allah tüm kız evlatlarımıza vicdanlı eş nasip etsin. Eşiniz bukadar cirpindigjnizı gördüğü halde yardımcı olmuyorsa gerçekten vicdansız bir insandır. Sende yapma yardımcı al yada bırak evi bok götürsün. Ben şuan çalışamıyorum yinede her işi birlikte yapıyoruz. Cam silme ,mutfak dolabı silme ,koltuk çekme ağır kaldırılacak tüm işleri eşim yapar. Bunu ben söylemem o uyarır ,sakın ben yokken yapma diye. Büyük temizlikleri birlikte yaparız haftasonu. Olmasi gereken bu. Benim 10 yaşındaki oğlum bile babasindan görüp kendi odasını kendi temizliyor , çamaşırlarını katlıyor ,yerleştiriyor ,sofrayı kurar toplar . Çocuğunuzunda eşinizinde bir şekilde sorumluluk alması lazım. 4 yasindaki kızıma bile çamaşırlarını veriyorum katla diye alışsın .Taş olsa çatlar . Benim k.v eşimi , oğlumu iş yaparken görünce ben oğlumun liseye giderken çoraplarını giydiriyordum der vahlanir.
DinleyeceğimBasit yaşayacaksın basit..
Mesela susayınca su içmek kadar basit.. Nazım Hikmet Ran
Aklıma bu şiir geldi . Dinleyin ve dinlenin lütfen
Gezmeyi birlikte yapıyoruz ama evde herşeyi ben yaptım yapıyorum da verecel mecbır destek haklısınızEşinizin işten geldikten sonra uyuması ve gezmeye gitmesi normal değil. Bebek mi bu ya akşam şekerlemesi aşırı saçma.
Eve genel temizlik için yardımcı almak isteseniz?
Eşiniz eve katkısını maddi olarak verse madem keyfine düşkün?
Ev yok araba var deneyeceğim gerçekten umrumda bile değil ev arabaAnlattıklarınızdan ben sizin eşinizde o potansiyeli göremedim.
Bir gün yapsa üç gün sallar.
Alın karşınıza ,ben artık bunca işi yapamıyorum tükendim bir yardımcı almaya karar verdim. ( ayda on beş te bir değil ,düzenli)
Aylık şu kadar para lazım bitti gitti, kararı işleri yapan verir , eşinize yorum hakkı tanımayın.
Hee yok veremem edemem derse işin rengi o zaman değişir.
12 yıla ev araba vardır diye düşünüyorum,biraz da kendi ruh ve beden sağlınız için yatırım yapın.
Gezmeyi birlikte yapıyoruz ama evde herşeyi ben yaptım yapıyorum da verecel mecbır destek haklısınız
Bacimsu tut bir haftalık temizlikçi abla versinn parasını, acıma. Eşine de sorumluluk ver haftasonu ben x işi yaparken sen y işini hallet diye niye stres yapıyorsun ? Bırak 1 hafta bu düzeni boz bak nasıl tutuşuyor kocan.Kızlar ben 12 yıllık evli 11 yıldır memur 11 yıldır 1 çocuk annesiyim. Eşimle severek evlendik 31 yaşındayım oda aynı kendisi özel sektörde muhasebeci. Benim sıkıntım şu ki ben evde herşeyi tel başıma yapıyorum. İşten 4 de çıkıyorum 4 30 dan önce evdeyim o sırada kızım okuldan gelmiş oluyor evde oluyor o ödev dinlenme yaparken ben yemek sabahın bulaşığı ev toplama makina boşaltma sonra eşim geliyor 6 da yemek yemek bulaşıkları toplama çay koyma dizi film yada dışarı çıkma çamaşır bulaşık günlük ev temizliği genelde hafta sonu olur çocuğun sınavı market manav kırtasiye kıyafet ihtiyaçlarını düşünmek gidilecek yer planlama gelecek biri varsa planlama bende kızımın sınav zamanı ders çalıştırma hepsi bende aklınıza ne geliyorsa bende eşim işten geliyor yemek yiyor 1 saat uyuyor sonra tv yada gezme işi oluyor sonra o gece yatıyor ben toparlıyorum yatıyorum sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyorum evleri topluyorum hazırlanıyoruz eşim saçını yapıyor üstünü giyiyor kahvaltı edip çıkıyoruz olay bu ve ben aşırı yoruldum aşırı sitresliyim 12 yıl birikti sanırım çokta kolay hayatım olmadı eşimin ailesi ve kendi akrabalarım ve bekarlık hayatım pok gibiydi herşey şuan iyi gibi görünüyor ama ruhsal çöküntüdeyim boşanmalımıyım sizce aşırı yorgunum mutsuzum ve konuşmayı yüzlerce kez denedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?