Çalışan kadın eş ve anne olmak bıktım

Hulyaozbk51

Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2025
105
68
13
30
Kızlar ben 12 yıllık evli 11 yıldır memur 11 yıldır 1 çocuk annesiyim. Eşimle severek evlendik 31 yaşındayım oda aynı kendisi özel sektörde muhasebeci. Benim sıkıntım şu ki ben evde herşeyi tel başıma yapıyorum. İşten 4 de çıkıyorum 4 30 dan önce evdeyim o sırada kızım okuldan gelmiş oluyor evde oluyor o ödev dinlenme yaparken ben yemek sabahın bulaşığı ev toplama makina boşaltma sonra eşim geliyor 6 da yemek yemek bulaşıkları toplama çay koyma dizi film yada dışarı çıkma çamaşır bulaşık günlük ev temizliği genelde hafta sonu olur çocuğun sınavı market manav kırtasiye kıyafet ihtiyaçlarını düşünmek gidilecek yer planlama gelecek biri varsa planlama bende kızımın sınav zamanı ders çalıştırma hepsi bende aklınıza ne geliyorsa bende eşim işten geliyor yemek yiyor 1 saat uyuyor sonra tv yada gezme işi oluyor sonra o gece yatıyor ben toparlıyorum yatıyorum sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyorum evleri topluyorum hazırlanıyoruz eşim saçını yapıyor üstünü giyiyor kahvaltı edip çıkıyoruz olay bu ve ben aşırı yoruldum aşırı sitresliyim 12 yıl birikti sanırım çokta kolay hayatım olmadı eşimin ailesi ve kendi akrabalarım ve bekarlık hayatım pok gibiydi herşey şuan iyi gibi görünüyor ama ruhsal çöküntüdeyim boşanmalımıyım sizce aşırı yorgunum mutsuzum ve konuşmayı yüzlerce kez denedim

Son düzenleme:
Yaparmı ki bir iki gün dikkat ediyor sonra yine aynı uyku nedir mesela ben herkez yatmadan uyuyamıyorum biz ders çalışmaya gidiyoruz uada mutfak toplamaya gidiyorum bakmışım ki uyumuş
Yemeği yedikten sonra siz kızınızın dersleri ile ilgilenin hem de dinlenmiş olursunuz, esiniz de sofrayı toplasın.
Marketten alınacaklar için bir wp grubu açın her şeyi tek tek yazın esiniz aldıklarına tik atsın, siz market olayına sakın ola el atmayın.
Haftada bir mutlaka temizlikçi çağırın parasını da eşinize ödetin.
Sabah kalktiginizda eşinizi de uyandırın siz evi toplarken o da önce yattığı odayı toplasin sonra kahvaltı hazırlasın ve bulaşık makinasını bosaltsın.
Bunları bağıra çağıra yaptırmayın ama söyleyin, siz iş yaparken o oturmasın yavaş yavaş alışır. Sürekli ne kadar yorulduğunuzu ve yaptığınız ev işlerini anlatın ki çok şey yaptığınızı anlasın, kendi yaptıklarının küçük yardımlar olduğuna ikna olsun. En son da ben çamaşıra yetişemiyorum sen yıkat ben katlarim deyip elinizi sürmeyin. Ben de sizin gibiydim ama 3 yıl sürdü bu durum, şimdi bu saydığım işleri ve çocuğu yatırma görevi komple eşimde ben yemek yapıyorum, çamaşır katlayıp ütülüyorum çocuğu okula hazırlıyorum, günlük evi toplayıp süpürüyorum. Bence hala ben çok iş yapıyorum ama olsun eşimin işi de benden daha ağır.

Ah ah hepimiz bu konuda dertliyiz. Ben 14 yıllık evliyim, 2 evladım var ve 3 senedir çalışıyorum. Eşim ev işlerine yardım etmez. 3 yıldır başının etini yiyerek ufak işler yaptırmaya başladım. Kurutmaya çamaşır atar, çay demler, arada yumurta kırar, ödev kontrolü yaparbunlardan birini yapınca bile çok iş yaptım sanar. Bu hızla devam ederse 70 yaşında istediğim kıvamda olacak anneleri alıştırmamış, bencil yetiştirmiş. Ben erkek olsam eşime kıyamaz yardım ederdim. Benim babam ve abim de yardım ediyor. Anlayışlı bir ailede büyüdüğüm için eşimin bu tavırları beni rahatsız ediyor ve çok üzüyor. Peki biz ne yapacağız? Vallahi değişmiyorlar anca kendimizi harap edip sinirlerimizi bozuyoruz. O nedenle yükümüzü hafifleteceğiz. Kurutma makinesi, robot süpürge, dikey süpürge alınmalı. 2 haftada bir eve yardımcı abla gelmeli, ücretini de eşimiz ödemeli. Ben bu şekilde yükümü azaltım. Ayrıca oğlumu da şimdiden ev işi yapmaya alıştırıyorum. Bari bizden sonraki nesil rahat etsin

Ah ah hepimiz bu konuda dertliyiz. Ben 14 yıllık evliyim, 2 evladım var ve 3 senedir çalışıyorum. Eşim ev işlerine yardım etmez. 3 yıldır başının etini yiyerek ufak işler yaptırmaya başladım. Kurutmaya çamaşır atar, çay demler, arada yumurta kırar, ödev kontrolü yaparbunlardan birini yapınca bile çok iş yaptım sanar. Bu hızla devam ederse 70 yaşında istediğim kıvamda olacak anneleri alıştırmamış, bencil yetiştirmiş. Ben erkek olsam eşime kıyamaz yardım ederdim. Benim babam ve abim de yardım ediyor. Anlayışlı bir ailede büyüdüğüm için eşimin bu tavırları beni rahatsız ediyor ve çok üzüyor. Peki biz ne yapacağız? Vallahi değişmiyorlar anca kendimizi harap edip sinirlerimizi bozuyoruz. O nedenle yükümüzü hafifleteceğiz. Kurutma makinesi, robot süpürge, dikey süpürge alınmalı. 2 haftada bir eve yardımcı abla gelmeli, ücretini de eşimiz ödemeli. Ben bu şekilde yükümü azaltım. Ayrıca oğlumu da şimdiden ev işi yapmaya alıştırıyorum. Bari bizden sonraki nesil rahat etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…