Çalışan Kadın Bankamatik mi?

on numara bir yazı olmuş cahide sultanın ellerine sağlık:KK9:

İnan ömrün masa başında ders çalışırken dirsek çürüterek geçseydi asla böyle düşünmezdin. Kendimle her zaman gurur duydum ben kalem tutan ellerim yarenim oldu. Güzel ahlaklı ve donanımlı bir insan ancak bu özelliklere sahip bir anne tarafından yetiştirilir. Dini hassasiyeti olan insanların çalışan kadınlara düşman olması sadece hazımsızlıktan. Hz. Musa' nın eşinin bekarken kaz çobanı olduğunu bilmiyorlar sanırım.

Çalışan bir kadın olduğum için tutucu insanlar tarafından aforoz ediliyorum. Kadınlar çıplak gezmesin, kendini teşhir etmesin, bedenine ve ruhuna saygı duysun ama kızlarımızın başına bir iş gelmiş bekaretini kaybetmişler diyede rezil rüsva edilmesinler dediğim için yobaz ilan ediliyorum.

Ne diyeceğimi şaşırdım Allah herkese akıl fikir versin...

Dünya tarihi boyunca bu yazdığınız kaidelere göre yaşayabilmiş tek bir toplum var mı?

Di mi? Sürü psikolojisine kapılmaya meraklı koyunlardan oluşan toplumlar oldukça fazla.. Birde bu sürüden sıyrılmaya, sürü psikolojisi ile yapılanların belki de doğru olmadığını anlatmaya çalışanlar da var elbette.

Di mi? Sürü psikolojisine kapılmaya meraklı koyunlardan oluşan toplumlar oldukça fazla.. Birde bu sürüden sıyrılmaya, sürü psikolojisi ile yapılanların belki de doğru olmadığını anlatmaya çalışanlar da var elbette.

İdealizm edebiyatı yapmayalım istersen. Var mı yok mu? Onu sordum sana ben. Var mı? Böyle yaşayan insanlar ne tür sıkıntılarla karşılaşmış? Etrafında ki tehlikeleri yok sayıp dünyayı tek başıma kurtarırım ayakları yapmak ne kadar gerçekçi?

Ayrıca her davranış şeklini temsil eden bir hayvan vardır elbette. Bazı hayvanlara benzemektense koyun olmayı tercih ederim...

İdealizm edebiyatı yapmayalım istersen. Var mı yok mu? Onu sordum sana ben. Var mı? Böyle yaşayan insanlar ne tür sıkıntılarla karşılaşmış? Etrafında ki tehlikeleri yok sayıp dünyayı tek başıma kurtarırım ayakları yapmak ne kadar gerçekçi?

Ayrıca her davranış şeklini temsil eden bir hayvan vardır elbette. Bazı hayvanlara benzemektense koyun olmayı tercih ederim...

Pardon tanışıyor muyuz? Bir yazıda yolumuz kesişti ve fikirlerimiz uyuşmadı diye hızlıca bir "sen"li "ben"li diyaloğa girmişsiniz. Bu tehlikeleri yaratan ve sürdüren örümcekleşmiş beyinler, kadını bir zarla değerlendiren zihniyetler, erkekleri alıp kendilerini hint kumaşı zannetmelerini sağlayan sığ bakış açılarıdır.

Siz koyun olmaya devam etmek istiyorsanız tabi ki devam edin, bu da sizin tercihiniz.

Pardon tanışıyor muyuz? Bir yazıda yolumuz kesişti ve fikirlerimiz uyuşmadı diye hızlıca bir "sen"li "ben"li diyaloğa girmişsiniz. Bu tehlikeleri yaratan ve sürdüren örümcekleşmiş beyinler, kadını bir zarla değerlendiren zihniyetler, erkekleri alıp kendilerini hint kumaşı zannetmelerini sağlayan sığ bakış açılarıdır.

Siz koyun olmaya devam etmek istiyorsanız tabi ki devam edin, bu da sizin tercihiniz.

Siz ifadesini genellikle saygı duyduğum kişilere kullanırım ben. Kadını zarla değerlendirmemek gibi insani bir düşünce tarzını benimsemen güzel ancak bazı zarı olmayan tiplerde senin gibi düşünebiliyor bilemiyorum tabii...

Son cümlenin mealinide aynen iade ediyorum. Yazdıklarını okursan anlarsın kimin örümcek beyinli olduğunu...

Bu nasıl bir saldırganlıktır inanamıyorum.

"Siz" aradaki resmiyeti belli eder, öte yandan sorulan soruya sürü psikolojisi, koyun gibi kelimelerden oluşan cümleler kurmakta hoş değil.

Yapılan yorumları onaylarsınız veya onaylamazsınız, insanlar kendi doğrularına göre yorum yapıyor, yapmaya devam edecekler, size yanlış geliyor diye insanlara saygısızlık yapamazsınız.

Çalışmak istersem çalışırım,ama bana bankamatik gözüyle bakılmasını istemem.Ve annelerin çalışmasına çok taraftar olduğum söylenemez.Yeğenimin çocuğunun yalnız kalma bırakılma psikolojisi beni çok üzüyor.Annem kötü insan değil ama beni bırakıyor.Mamaanne hani beni bırakmayacakdın tarzı konuşmaları iç yarası

Son düzenleme:
İnan ömrün masa başında ders çalışırken dirsek çürüterek geçseydi asla böyle düşünmezdin. Kendimle her zaman gurur duydum ben kalem tutan ellerim yarenim oldu. Güzel ahlaklı ve donanımlı bir insan ancak bu özelliklere sahip bir anne tarafından yetiştirilir. Dini hassasiyeti olan insanların çalışan kadınlara düşman olması sadece hazımsızlıktan. Hz. Musa' nın eşinin bekarken kaz çobanı olduğunu bilmiyorlar sanırım.

Çalışan bir kadın olduğum için tutucu insanlar tarafından aforoz ediliyorum. Kadınlar çıplak gezmesin, kendini teşhir etmesin, bedenine ve ruhuna saygı duysun ama kızlarımızın başına bir iş gelmiş bekaretini kaybetmişler diyede rezil rüsva edilmesinler dediğim için yobaz ilan ediliyorum.

Ne diyeceğimi şaşırdım Allah herkese akıl fikir versin...

eğitimsiz yada çalışma hayatı olmayan biri olduğumu nerden biliyorsun? burda herkes kendi fikrini beyan ediyor doğru yada yanlış kimseyi ilgilendirmez...kimseyi yargılayamazsınız burda!

Çalışmak istersem çalışırım,ama bana bankamatik gözüyle bakılmasını istemem.Ve annelerin çalışmasına çok taraftar olduğum söylenemez.Yeğenimin çocuğunun yalnız kalma bırakılma psikolojisi beni çok üzüyor.Annem kötü insan değil ama beni bırakıyor.Mamaanne hani beni bırakmayacakdın tarzı konuşmaları iç yarası

Senin yegenini öperim ben hayatım,senide çok öptüm canım,özlendiniz bilesiniz:KK16:

Günümüz şartlarında kadın çalışmalı, ne şekilde olursa olsun ekmeğini kazanmalı. Eskiden kadın yalnız bırakılmazdı, kocası olmasa kardeşi, akrabası sahip çıkardı şimdi bunlar mümkün mü ?

Erkekler eskisi gibi mi ?

Değil, anne olana kadar hayatının temelini atmalı, tabi ki çocuktan sonra zor ama yarım zamanlı işler, küçük ticari girişimler binlerce seçeneği var çalışmanın ama bu devirde kadının güvencesiz olması doğru değil. Kim hangi açıdan bakarsa baksın başkalarının hazımsız bakışları karın doyurmuyor. Çoluk çocuğuyla çaresiz kalmış milyonlarca kadın gördü bu ülke, Allah korkusundan bahsedenlerin kaçı bu kadınların elinden tuttu, işlerine gelmeyince taşı sıksa suyunu çıkarır çalışsın demiyorlar mı ? Her kadın az ya da çok mutlaka bir şeyler yapmalı. Ekmeğini kazanmayı bilmeli. Zorda kalınca insan evinde oturup kuru ekmek yer yeter ki üç kuruş için kimseye muhtaç olmasın

Son düzenleme:
yarım bir kadın ,yarım bir eş olarak hatta yarım bile değil çeyrek eş olarak :KK52: :KK52:eşimden uzaktayım,başka şehirde
görev yapıyorum .
neyse yırttım :KK37:anne değilim henüz,diyeceğim şu ki bir kadın bana göre mutlaka çalışmalı az da olsa geliri olmalı
bankamatik gibi görmek çevresindeki şuursuz insanların sorunu ,kadın kendini bildikten sonra hem evinin giderlerine destek olmalı,
hem de en önemlisi kendini garantiye almalı,
yarının ne götürüp ne getireceği belli mi? hayatta her şey insanlar için... ne eş,ne anne,ne baba ne kardeş
kimsenin kimseye garantisi yokken kadının özgüveni olması çok mu garip?
Allah kimseye muhtaç etmesin...benim hayat felsefem bu ,çocuğumu da kız da olsa erkek de olsa ileride
bu prensiple yetiştirmeyi umuyorum.

kadın saygılı olur, kadın susar, kadın çocuk bakar, kadın güzel yemek yapar, kadın kocasını idare eder, kadın kaynanasını idare eder, kadın yapar da yapar.

peki erkek ne yapar? haşa bişey yapmasına gerek var mı ki penisi var üstün yaratılmış daha ne olsun?

'Demokratikleşme paketi gereğince, okullardaki ANDIMIZ uygulaması kaldırıldı!
Gözümüz aydın olsun. Hayırlı gelişmelerin devamı gelsin inşaAllah...' ne kadar da özgün bir düşünce maşallah çocuklar şirkten kurtulmuş ne şirk varsa andda :KK51:

kadın saygılı olur, kadın susar, kadın çocuk bakar, kadın güzel yemek yapar, kadın kocasını idare eder, kadın kaynanasını idare eder, kadın yapar da yapar.

peki erkek ne yapar? haşa bişey yapmasına gerek var mı ki penisi var üstün yaratılmış daha ne olsun?

Fazlaca argo olmuş ama çok beğendim sözünüzü. :KK53:

Konu nereden nerelere çekilmiş yaa.. Evet bazı kısımları yanlış anlaşılmaya musaıt ama yazı sahıbı farklı bırseyı anlatmaya çalışmış.. Yazı sahıbının amacı es,gelın ararken calısan bayan arayanları elestırmek.bır erkegın es ararken çalışan bayan tercıh etmesını bana kım acıklayabılır ? Yada evet sorumlu,sosyal bır es ısteyıp çalışan bayan arayabılır pekı bir erkek evlendikten sonra bu sosyal esi ne kadar sahıplenır? Istısnalar dısında evinde esine yemek yapıp,en azından kendi ütüsünü kendi yapan kac erkek var???

Çalışan bır bayan olarak sunu belirtmek ısterım kı evet çalışmak özgürlüktür ama evdekı her ıs sana bakıyorsa,esın suyunu bıle senden ıstıyorsa,ıs dönüşü çocuklarla esın değil sen ilgileniyorsan ve ustelık cocuklarınla yeteri kadar ilgilenemediğini düşünüyorsan. bunun neresi özgürlük. Hee eşiniz benim esim gibi paylasımcıysa,temizliği beraber yapıyorsanız,cocukların üzerinde bir görev paylaşımınız varsa dibine kadar ÖZGÜRSÜNÜZ En Büyük TÜRKİYE
Ayrıca hükumeti eleştirenler olmuş bununla ilgili bir yerde bir yazı okudum son zamanlardaki teşvik paketleriyle ilgili hükumet karşıtlarının acayip tepkisi var.neden bu kadar kadına teşvik var önce işsiz gezen erkekleri is sahibi yapsın,kadınlar yüzünden biz iş bulamıyoruz gibi tepkiler var.ben anlayamadım şimdi kim haklı kim haksız.yoksa amac sadece eleştirmek mi???

yazının sahibi o tür gelin arayanları eleştirirken kendisi bazı kadınlara hakarete varacak ithamlarda bulunmuş. onları eleştiriyoruz zaten.

yazının sahibi o tür gelin arayanları eleştirirken kendisi bazı kadınlara hakarete varacak ithamlarda bulunmuş. onları eleştiriyoruz zaten.

Yanlış olan kısımlarını, hoşunuza gitmeyen kısımlarını evet eleştirebilirsiniz, beğenmeyebilirsiniz de. nerden nereye çekilmiş derken konunun hükümete gelmesini, muhafazakar kesimi eleştirmeye dayanmasını kastetmiştim. Ben nasıl ki benim gibi olmayan herkesi, üniversitede başımı sınıfın ortasında açtıran bayanla kıyaslamıyorsam, benimde bu bayanla kıyaslanmamı istemem..bilmiyorum anlatabildim mi?

'Demokratikleşme paketi gereğince, okullardaki ANDIMIZ uygulaması kaldırıldı!
Gözümüz aydın olsun. Hayırlı gelişmelerin devamı gelsin inşaAllah...' ne kadar da özgün bir düşünce maşallah çocuklar şirkten kurtulmuş ne şirk varsa andda :KK51:
pardon da bu uygulamanın bu konuyla ne alakası var? Ayrıca andımızın kaldırılmasının sebebi içinde Türkleri yücelten kelimeler olması.Kürt kökenli bir çocuğa "Türk'üm,doğruyum,çalışkanım" dedirtmek ne kadar akılcı bir davranış.

pardon da bu uygulamanın bu konuyla ne alakası var? Ayrıca andımızın kaldırılmasının sebebi içinde Türkleri yücelten kelimeler olması.Kürt kökenli bir çocuğa "Türk'üm,doğruyum,çalışkanım" dedirtmek ne kadar akılcı bir davranış.

Ülkemizde azınlık denen birşey yok bu tamamen bazı provakatörlerin girişimleri.
Neyse... Bu konuyla ne alakası olduğunu geçmişle görebilirsiniz iyi günler.

X