Çalışan Kadın Bankamatik mi?

Konuyu hatırlatayım mı?
Din, siyaset, demokrasi paketi, etnik köken konularına girmeyin.

Ülkemde kadına verilen değer malesef bu eğitimlisi bankamatik olarak görür eğitimsizi hamal olarak görür. Erkekler çalışan bir eş istiyor sadece erkekler değil annelerde çalışan gelin istiyor. Ogretmenim hemen hemen hergun anneme telefon geliyor kiziniz evlilik düşünüyor mu diye. Kaynanalar arasinda favori gelin adayları öğretmenler ve sağlıkcilar. Ogretmenler yarim gun çalışıyor yaz tatili var hafta sonu var evine de bakar cocuguna da mantığı. Sağlıkcinin da nöbet izni var döneri var rahat ederler mantığı.

Daha fazla okuyamadim sinirlerim dayanamıyor. Ezdirmeyin efendim kendinizi kocalariniza , çocuklarınıza köle olmayın. hayat tabiki müşterek acilar sevinçler ortak değil mi? 1500 yıl onceki yaşamlara takılı kalmakta ne. Elinizdeki interneti de kullanmiyacaksiniz o zaman. Dönem değişiyor, geçim zor niye kocalarinizi bu gecim sıkıntısına tek başına itiyorsunuz. Bebeği küçük çocuğu olanı anlarım da diğerlerini anlamam ben kusura bakilmasin. her işimiz ortaktir eşimle. Ne ben ona ne de o bana kiyabilir. Paramiz da temizligimiz de gezmemiz de ortaktir. Ayri gayri olmaz bizde. Ben de erkek olsam çalışmayan es istemezdim. çalışmayıp internette akıl hocaligi yapıp insanlara kötü örnek olmayin. Bu ulkede kadin çalışan sayisi o kadar az ki kac yildir dogum iznini 16 haftadan 24 haftaya cikartamadik. Sesimizi duyurmak, haklarimizi almak icin uğraşırken oturdugunuz yerden calisan kadina kostek olmayin.
Her ay calisan kadinin maasindan kesilen sigorta piriminin toplandigi havuzdan eşinin uzerinden geçinen milyonlarca kadinda yararlaniyor unutmayın

Peki, her şeyi anladım kadın hem evde hem işte çalışıp kendini helak etmesin buraya kadar sorun yok.

Lakin; eşini evinde ev hanımı olduğu için ezmeyecek, yeri geldiğinde "sen hayatında birgün bile çalışmamışsın, para nasıl kazanılır bilmezsin" diyerek hor görmeyecek, karısının tek işi ev temizliği ve çocuk bakımı diyerek evde bir tek çöp bile olsa kaldırma zahmetini gösterecek, karısı çalışmıyor diye onun sosyal bir varlık olduğunu unutmayıp onu daha da sindirmeyecek, tartışma esnasında karısına bu ev benim evim defol git demeyecek, boşansak sen çalışmadığın için çocuğu mahkeme bana verir diyerek tehdit etmeyecek erkekler acaba toplumun kaçta kaçını oluşturuyor.

Kadınlar çalışmayınca kocalar da kişilik sahibi olacaklarsa bu yazıya katılıyorum.

Konunun bi kısmına katılıyorm bi kısmına karşı çıkıyorm. Kadınlar çalışmalı elbette ki. Ama kendilerini bankamatikleştirmeye izin vermemeliler. Çocuk bakımını anneanne babaanne dahil kimse anne kadar iyi yapamaz. Olması gerektiğine inandığım şeyi yazıcam; çocuklarımıza en az 3 yaşına kadar biz bakmalıyız. Daha sonraları çalışmalı ama temizlikle,ev işleriyle kendimizi paralamamalıyız. Temizliğe gelen kadınlar da ekmek derdinde,onlara da ekmek kapısı açılmalı. Temizlik için ayrıdığımız vakti çocuklarımıza,kendimize ayırsak erkekleşeceğimizi,çok yıpranacağımızı düşünmüyorm. Sanıyorm azımsanmayacak bi çoğunlukla kadınlar alışveriş yapmakla rahatlıyor. Alışverişimizi yapalım,kendimize bakalm,mutfakta harikalar yapalım,çocuklarımıza ve eşlerimize daha çok zaman ayıralım. Arta kalan maaşımız da eve katkı olsn..
Açıkçası herşeye koşmaktan bitap düşmüş,yorgunluğu yüzüne yansımış bi kadının eşi eve geldiğinde pırıl pırıl bi ev görse neye yarar.. kadın olarak güçlü ama hassas yaratılmışız. Gün içinde dinlenmiş,rahatlamış,mutlu olarak eşimizi kahkahalarla karşılasak,yemek sonrası çayımızı içerken uzun uzun sohbetler edebilsek sanırım bu kadar aile içi sorun olmazdı..

Ben tembelim evde totomu yayacağım, yan gelip yatacağım yok da ''Ben eşime çocuklarıma bakıp yuva yapacağım ehihihi'' bahanesi altında ev hanımlığı var.
Çalışan kadınsan kullandırtma kendini, eve gündelikçi aldın diye koca seni boşamayacak. Çalışan kadını aşağılayan şu yobaz kadının yazısına alkış tutmuşsunuz ya, size iyi ev hanımlığı dilerim.

sanki eskiden çalışmıyorlardı kadınlar,o zamanların çalışması da tarlada oluyordu bunun günümüzden farkı ne?
kentselleşme oldukça evde oturmaya ve kısır günleri düzenlenmeye başladılar,tamam bunlar da güzel şeyler ama bir kadının çalışması demek kendi ayakları üzerinde durması demek kız çocuğuna örnek demek,üretim demek yazık sonra kadın doktor,hemşire ararlar yaa onlarda bu kafada olsaydı napcaktınız doktorsuz,öğretmensiz.
yazık ve bunu da onaylayanlar var.
ben çalışıyorum tamam yoruluyorum ama hep geleceğimi düşünüyorum,yaşlanınca ya eşim bende önce ölürse en azında bir emekli maaşım olur evimiz var kimseye el açmam (inşallah) kimsenin yanına sığınmam kendi evimde kendi düzenimde yaşlanırım inşallah diye düşünüyorum.
kime ne zaman ne olacağını bilemezsin,eşim derki bana bişi olsa gençkende (Allah korusun) ölsem en azından ev var mesleğinde var çocuğuna bakacak kadar maaş aldın mı kimseye muhtaç olmazsın der. ve çok doğru söyler.

Bence burada yine iş kaıdnda bitiyor eğer kadın evlendikten sonra çalışmak istemiyorsa neden bunlar evlenmeden konuşulmuyor. Yani bak ben evlendikten sonra çalışmak istemiyorum evimin hanımı olmak istiyorum neden denmiyor kabul etmezse sizinde işinize gelmezse o zaman ayrılırsınız. Ben ayrıca sanmyorum ki evin ihtiyacı olmasa bir erkek eşini çalıştırsın tamam önceden kadınlar çalışmıyordu ev işleriyle ilgilenip çocuk bakıyordu ama o zaman şartlar iyiydi tek maaşla ev geçiniyordu ama Türkiye şartlarında maalesef bir maaşla ev geçindirmek zor hem erkekler içinde aslında kolay değil neden akşam geliyor eşi yemek yapmakla, çocukla ilgilenmekle, ev toparlamakla uğraşıyor eşine ilgi gösteremiyor oysa çalışmayan kadın eşini bekler işini bitirmiş olur çeşit çeşit yemekler hazır olur dondurulmuş yemeğe kalmaz asıl bence sorun okutulmayan ve çalışmasına izin verilmeyen kadınlar. O ev temizlilkçi ile de temizlenir o çocukta büyür doğum izni ücretsiz izin derken anne ya da kaynanaya bırakıp çalşırsınız bir yemek yapmak kalır size. Neden kadınların çalışmasını savunuyorum evet yoruluyor olabiliriz ama hem evde de olsak iş yine bitmez evde de rahatlık die birşey yok hem de maddi yönden özgür olmaları taraftarıyım. Erkeklere bağımlı kadınlar yaşamamalı bu ülkede. Kendi parasını kazanıp kendi birikimini evin ihtiyaçlarındana arttığı ölçüde biriktirmeli, yarın birgün ne olacağı hiç belli olmaz eşimden harçlık istemesektense kendi paramı harcamayı yeğlerim. Kendine güvenen kadını karşındaki insanda ezemez. Kız çocukları okutulsun, meslek sahibi yapılsın, eşlerine bağlı olmasınlar acaba bu yazıyı yazan kişinin kızı olsa aman kızım okuma mesleğin olmasın evlen eşine hizmet et tüm hayatın böyle gitsin bitsin mi diyecek bişr kadının ayrı bir ortamı mutlaka olmalı.
Dejavu bu mesajı 9 yıllık mesafeden alkışlıyorum 👏👏👏👏👏

Benim anlayamadığım sey , çalışan kadının çalışmayan kadına göre yetersiz anne görülmesi. Işten geldigim an cocugum uyuyana kadar onunla ilgileniyorum. Dinlenecek vaktimiz bile olmuyor cogu zaman. Buna ragmen eline telefon ve tablet de vermiyorum.
Ev hanımı olup aksama kadar çocuğa tv açan cok kadın gördüm ben. Sorsan en iyi anne odur. Annelik sadece yedirip icirmek midir?
Yazıyı da hic mantıklı bulmadım. Ayrıca günümüz şartlarında tek maaşla gecinmek cok zor. Çalışmak kadar güzel birsey yoktur. Hem çalışıp hem iyi anne olan bircok kadın var. Ne kadar yorucu olsa da çalışıp birseyler üretmeyi evde olmaya tercih ederim.

EBBFE0DB-4E42-41A1-A469-FCA0C1991E44.jpeg
Iyyyy konuyu okurken çok cahilsin keşke ölsen temalı bakışım belirdi. Nece bu dil hem de bu devirde?

Cahide abla söylediklerinde haklısın. Bir çok erkek tabiri caizse çalışan kadını "altın yumurtlayan tavuk" olarak görüyor. Ama ne yapsınlar? Önceden çekirdek aile de bir kişi çalışır hepsine ama az ama çok yeterdi. Şimdi hepsi çalışsa, hatta ek işte yapsa gene yetmiyo gelen gidiyo.

Çalışmak güzeldir ama ev hanımı olmak da kendine göre avantajları olan bir şey. Yine de ev kadını olmak daha zor, emeklilik maaşın yok, para konusunda seni sıkmayan bir eşe denk gelmek zor, boşanmak daha zor vs.

Benim annem ev kadını, ben çalışıyorum. Annem daha rahat, çünkü babam iyi biri çıktı ama kötü de çıkabilirdi.

Bu nedenle kadın çalışmalı ama ev işlerini de paylaşmalı. Hem çalışan hem ev işi yapan hem çocuk bakan kadına ben de acıyorum, bir anlamda kendi tercihi ancak bu. Hem çalışıp hem erkek doğası diye saçmalayan kadına da acıyacak değilim.

X