• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan Kadın Bankamatik mi?

Ben yarım biri olarak şuan masamda oturmuş bi elimde çayla kurabiyem, bi elimde klavyem ile kkda sörf yapıyorum...

Benim kaynana tam biri olarak şuan üç buçuk atıyodur akşam oldu işler yetişmeyecek diye :31:

(Nerdeyse kaynanamı sevcem :60: )

Ben sevdim bile :1::1: Böyle de anlatılmaz ki :1::1::1:

Cok enteresan bir sahsiyetmis cidden Hayyalim. Bu nedir yahu? Nerede yaziyor bu kadin? Benim hic haberim yok.
Okul formasi gelince kizlar goguslerini acip eteklerini tepeye cekiyormus da,
serbest kiyafet olunca etek giyip yakasi acik seyler giyemiyorlar miymis?

Hayir eger serbest kiyafette yakayi gogusler fora sekilde acmak ve etegi tepeye cikarmak yasak ise,
forma giyince niye yasak olmuyor?

Forma giyince bas edilemiyor da diyemez kimse, serbet kiyafetle de bas edemezsin o zaman ayni sey.
Ki yasak degilse de farki nedir, nasil bir mantiktir anlamadim. :27::27:

Erkek ogrenciler de derslerine odaklanamiyorlarmis. Vah vah.
Tabi bunlar aciyorsa bakariz hatta tecavuzu de caizdir derler.
Kadina et gozuyle bakmamayi ogretmezler ogullarina.

Olan bizim gibi degerleri olan ailelere oluyor demis ya bir de.
Sanki bir tek onlarin degerleri var.

Oyle bir abartiyorlar ki. Sanki bu ulkede herkes poposunun altinda biten mini mini eteklerle geziyor. :52:

Nedense bütün yazılarının ana fikri 'mağdur erkekler' ?????
Çünkü her gün tecavüze, tacize onlar uğruyor. Çünkü biz,
ayak bileğinden bile tahrik olan kadın milleti, otobüste, durakta,
sokakta gerek bakışlarımızla gerek davranışlarımızla mağdur ediyoruz
zavallıları.

Biz mini giymeyince bakmayacak değil mi hiçbiri??? Çünkü onların
zihni, 'Dur' sinyali üretemiyor... Çünkü onlar dini vecibeleri yerine
getirmede bizler kadar sorumlu değil. Çünkü onlar aklına eseni yaparken
özgürlük sorgulaması muhatabı değil. Ergenliğe giren erkeğin beğendiği
kızların sayısı sorulurken, kızın açtığı bir fazla düğme böyle gereksiz
zihinlerce kıyas malzemesi oluyor işte.........

Vicdan önemli... Adil olmak önemli... Merhamet, hoşgörü çok önemli...

Toplumda neredeyse her iki kadından biri kaşlarını alıyor. Hatta bazıları tümden alıp yerini kalemle boyuyor. Sadece İslam’ı bilmeyen kadınlar değil, İslam’ı güya bilenler de alıyor. Bu Hadis’i bilmeyenler değil, bilenlerde alıyor. Eskinin hızlı mücahitlerinden bazılarının eşleri de kaşlarını alıyor. Üstelik pek çoğu bu hadis-i şerifi gittikleri toplantılarda mutlaka öğrenmişlerdir. Eminim buna.
Bugün kaç tanesi hanımına “kaşını alma” der. Uyardığı halde, kaşını almaya devam eden hanımını, kaç erkek Allah ve Rasulü’nün aşkı için boşamaya kalkar?
Yalnız dikkatinizi çekerim: Abdullah Bin Mesud Radıyallah-u Anh hanımının sadece kaşlarını aldığını görse, onunla bir arada olamayacağını söylüyor. Halbuki bu bizim için ne kadar basit, normal bir fiil değil mi?
Peki Mübarek Sahabe bugün ki erkeklerin ve hanımlarının durumunu görse ne yapardı acaba? Hani; hanımını, kızını denize götürüp, yüzlerce erkeğin gözü önünde çırılçıplak durmasına ses çıkarmayan, bundan rahatsızlık duymayan hatta bunu çağdaşlık olarak nitelendiren erkek(!) lere ne derdi?
Yüzündeki, dudağındaki boyayla, alımlı saçlarıyla, bacağında bütün hatlarını hatta en mahrem bölgesini belli eden bir taytla dolaşan hanımının giydiğine ses çıkarmayan, karısına karşı şehvetle salyalı bakışlar atan erkeklerden karısını kıskanmayan adam(!)lar için ne derdi?

yine yazılarından bir alıntı.

Uf kaldiramiyorum artik ya.
En anlamadigim da nedir biliyor musunuz? Bu tipler boyle elestirir elestirir sonra da dini ozgurluk der ya.
Senin karsindakinin tecihlerine ve ozgurlugune saygin yok ama.
Olacak gibi de degil.
Sonra da ozgurluk iste!
Sinirlendim iyice.

"Alkislayan olmus bu ne ya?!" diyenler olmus. Evet, bir taneside benim.

Eski toprak dedigimiz erkeklerden eser yok, adam gibi adamlar kalmadi.
"Pazarda limon satarim ama yinede esime, cocuklarima kimseye muhtac etmem" diyen erkek kalmadi.
"Esim evde cocuklarla butun gun yoruluyor, yardim edeyim, sonra cikip gezelim hava almis olur" diyen erkek kalmadi.

Simdiki "erkekler", hayat musterek diyerek kadinin kesinlikle calismasini istiyorlar.
Kadin calissin, eve gitsin: yemek, temizlik vs... ile ilgilensin.
O yetmiyormus gibi, esinin maasi iyi olmasina ragmen, eve katkida bulunuyor.
Bazilari degil katkida bulunmak, evi resmen gecindiriyorlar.
Hamile kaliyor, ucretsiz izin istiyor haliyle ama yokkk olmaz "nasil yapariz????" der esi, kadinda minicik bebegini birakip mecburen ise donmek zorunda kaliyor.
Kadin boylece eziliyor.

Tam tersi.
Kadin ev hanimi, herseye yetisiyor.
Cesit cesit yemekler, ev tertemiz, cocuklara bol bol ilgilenmek, dinlenmek, hobiler icin vakit.
Cok hos degilmi? Degil.
Maas yok, harclik var ve bu yuzden istedigi herseyi alamiyor, ekonomi ozgurlugu yok.
Kadin aldigi harcliktan bir miktar ayiriyor esinden gizli "Ne olur ne olmaz" diyerek cunki baska hic bir guvencesi yok.
Kadin boylece eziliyor.

Su anki yasadigimiz kapitalist dunyaya lanet olsun.
Calissan bir dert, calismazsan bin dert iste...

Esitlik, ozgurluk ve evlilik buysa ben hic almayayim.
Kimsenin kahrini cekmez, yalniz ve keyfime gore yasarim. :ssz:

arkadaşım sana tamamen katılıyorum. ayzıyı ilk okuduğumda da hak vermiştim ama çalışmadığın zmanda eziliyorsun. ben çalışan bır ev kadınıyım. hayat müşterek derler eşlerın ıkısıde çalışıyor bıs kocamızın yükünü hafifletiyoruz ama kocamız bıse neden yardım etmıyor. gunde 10 saat , cumartesi dahil full çalışma bır de eve gıdınce ev işi temizlik yemek dolayısıyla yetişemıyorsun ve yetişemediğin zman yardım eden yok yukunu hafıfleten bır kocan yok .. hani hayat müşterek nerde eşitlikmiş. kadir kıymet bılmeme, takdır ve onure edılmeme çalışsan da ev kadınısın yapacaksın mecbursun zihniyeti erkeklerın bakış açılarının değişmesi lazım arkadaşlar, çalışmadım geçinemdık borçlar derken dert sahıbı olduk, kkocadan harçlık almak başka bır boyut zor , bir iki adam da artık bunalıyor. ben bunun ortasını bulamıyorum. bazen dıyorum otur evnde catır catır koca parası yee , ama kendı paranı da kazanmak harika bı duygu.. bu işin oluuru erkeklerın zihniyetini değiştirmkte arkadaşlar. evet yarım bır kadınım evım her daim derli toplu değil, yarım bır kadınım çeşit çeşit yemeler yapıpta ailecek topluca misafirlerce yemek yeme saatlerimiz olamıyor. yarım bır kadınım kocamı her gun işe uğurlayamıyor ve karşılayamıyorum.(vardiye olunca ) ve yarım bir eşim eşime karşı yeterince ılgılı olamıyorum. yorgunluk ağır basıyor... bu git geller içinde beynı yorgun bır kadınım .. ve çalışmak zorundayım....

Ben sevdim bile :1::1: Böyle de anlatılmaz ki :1::1::1:

Nedense bütün yazılarının ana fikri 'mağdur erkekler' ?????
Çünkü her gün tecavüze, tacize onlar uğruyor. Çünkü biz,
ayak bileğinden bile tahrik olan kadın milleti, otobüste, durakta,
sokakta gerek bakışlarımızla gerek davranışlarımızla mağdur ediyoruz
zavallıları.

Biz mini giymeyince bakmayacak değil mi hiçbiri??? Çünkü onların
zihni, 'Dur' sinyali üretemiyor... Çünkü onlar dini vecibeleri yerine
getirmede bizler kadar sorumlu değil. Çünkü onlar aklına eseni yaparken
özgürlük sorgulaması muhatabı değil. Ergenliğe giren erkeğin beğendiği
kızların sayısı sorulurken, kızın açtığı bir fazla düğme böyle gereksiz
zihinlerce kıyas malzemesi oluyor işte.........

Vicdan önemli... Adil olmak önemli... Merhamet, hoşgörü çok önemli...

Evet yelkenim ya ben dayanamiyorum artik bu tecavuz haberlerine. Gecen kadinin biri yine
tecavuzden yakalandi. 10 erkege tecavuz etmis. Sonra da cok pismanim once dovdum
sonra tecavuz ettim demis. Bir kadinda metrobusten disari atilmis. Cok yakisikli, iri kaslari
olan bir adamin poposuna dokunmus, adam once sesini cikaramamis, cekinmis insanlar
inanmayacak kadindan yana taraf tutacak diye, sonra kadin cinsel organina kadar elini
kaydirinca dayanamamis bagirmis, metrobusteki adamlar da hemcinslerini korumuslar,
bazi kadinlar da destek vermis metrobusten atilmis.

Bir de gecen okudum. Adamin birisi bir kadinla birlikte olmus. Neyse gel zaman git zaman
kadini ailesiyle tanistirmis. Sonra bunlarin aralari bozulmus. Adam ailesinin yuzune nasil
bakacagini bilemedigi icin intihar etmis. Kadinin da bu arada 15 yasinda annesinin tesviki ile
milli edildigi soyleniyor.

Bir de bilmem hangi koyde tore cinayeti islenmis. Cok uzuluyorum artik bu erkeklerin cektiklerine.
Adam iste zorla bir kizla (koyun agasinin kiziymis) evlendirilmeye calisilmis. Adam sen ilk gece
bunalima gir, isteme. Kadin bunu bir dovmus bir dovmus... Adam sonra itiraf etmis. Sevdigi bir
baska kadin oldugunu soylemis. Kadin tabancayi almis adami alninin ortasindan vurmus.
Ailesi de kadini tebrik etmisler, namusumuz temizlendi demisler.
Polis kadini ariyormus ama polisler kesin kadini serbest birakcak belli zaten.

:52::52::52::52::52::52::52::52::52:

sonuna kadar okumaya tahammül edemedim, bu ne çirkin ne sığ bir bakıştır...
erkekler kadınları aşağılamıyor bu çağdışı kadınlar kadar...
kadını köleleştiren önce kendisidir, çalışmaya, çalışmamaya bakmaz bu işler.
kadın bankamatik miymiş? erkek bankamatik mi peki?
nasıl ki bir kadının ben çalışmayan erkekle evlenmem deme hakkı varsa, erkeğin de çalışmayan kadınla evlenmeme hakkı var.
kimse bunun için o erkeği suçlayamaz

Oğluna, namusun insanın vicdanında, içinde olduğunu öğretememiş,
kalkmış 'değerleri olan bizler' diyor...

Oğluna yanında çıplak bir kadın olsa bile, nefsine hakim olmanın önemini
anlatamamış, kızlarına terbiye!!! veremeyen aileleri eleştiriyor...

Lambım ya, ne çok mağdur varmış değil mi :52::52::52::52:
Bugün de İzmir'de bir adam evde çoluğu çocuğu açken, başka
bir kadını hamile bırakmış. Bunu öğrenen eşi de adam uyuyunca
kızgın yağ ile adamın üreme sistemini devre dışı bırakmış...
Cani kadın... ( Haberin orjinaline dokunmadım )

Kızlar sözüm meclisten dışarı elbette ama bazı hemcinslerim güvenliklerini tehdit edecek kadar açık giyiniyorlar bende doğru bulmuyorum ama bu tecavüze uğramaları gerektiği anlamına gelmiyor tabi ki...[/QU
madem doğru bulmuyosunuz neden o zaman güvenliklerini tehdit eder şekilde diye belirtiyosunuz???
kadınların hemcinsleri hakkında böyle düşünmelerine inaanmıyorum.resmen altta alttan destekliyosunuz yaaa...
size ne açık giyiniyosa,bakar geçersiniz,onaylarsınız onaylamazsınız,siz en kendi bedeni herkesin..bu kimsenin müdahale hakkı oldıuğunu göstermez..

Yazdıklarımdan ne anladığınızı anlamadım ben. Anladığım kadarıyla birşeyler yazayım.

Öncelikle bu yazdıklarınız sizin düşünceleriniz benim değil. Benim düşündüklerim ortada; yukarıda yazmışım alıntıladığınız gibi.

Ben prensip olarak çok açık giyinmeyi doğru bulmuyorum hayatım boyuncada giyinmedim o şekilde buna ailemden ayrı geçirdiğim 4 yıllık üniversite hayatım ve yurtdışındaki eğitim sürecimde dahildir(aile baskısı yok yani ortada).

Siz kabul etsenizde etmesenizde bazı kıyafetleri giyindiğinizde erkeklerin rahatsız edici bakışlarını görmek kaçınılmaz. Ütopik konuşmayalım hayatın bazı gerçekleri var.

Bende çalışan ve çalışmaktan zevk alan bir kadınım ayrıca hemcinslerimede her konuda destek olmuşumdur bugüne kadar. Bir kadın bir erkeğin kendisine et gözüyle bakmasından nasıl rahatsız olmaz anlamıyorum.

Açık giyinmenin bir ölçüsü vardır hanımefendi siz üniversite kampüsünde tanga giyip üzerine bol örgüden bir elbise giyinirseniz kendinizi erkeklerin rahatsız edici bakışlarından ve dolayısıyla tavırlarından koruyamazsınız (böyle bir tipi görmüştüm Allah bir daha karşılaştırmasın).

Aslında demek istediğim ortada ama çarpıtacak kadar öfkelenmişsiniz birşeylere. Neyse canınız sağolsun yinede...

Cahide Hanım, soyunan kadınlara(!) bakan erkeklere hakaret edilmesini kınıyor bu da başka yazısı...
----------------------------------

Okullardaki kıyafet sorunu sinirlerimizi alt üst etmeye devam ediyor. 7. sınıfa giden oğlumun okulunda yine forma uygulamasına geçildi.
Sebep ne biliyor musunuz?

Müdürler velilerin tepkisinden korkup kızlara karışamıyor.
Veliler de moda ve soyunma meraklısı kızlarına söz geçiremiyor!
Erkek çocuklar aşırı mini etek giyip yakalarını göğsüne kadar açan kızlara bakmaktan derse odaklanamıyor!

Olan bizim gibi değerleri olan ailelere oluyor. Hiç ihtiyaç yokken 150 tl.lik formayı almak zorunda bırakılıyorum.

Vay memleketim vay!

Prens ve prensesler gibi büyütülüp, anne babasını kendisine köle yapan, söz geçirilemeyen, laf söylenemeyen gençlerin toplumu tehdit ettiği memleketim!

Soyunan, bedenini teşhir eden kızına söz geçiremeyen, hatta karışmayan babaların "Erkeğim" diye dolaştığı memleketim!

Kızı gençliğini yaşasın, özgür takılsın diye, susmayı görev bilen kadınların "Anneyim" diye övündüğü memleketim!

Kadınların kızların soyunmasını, ucuz bir et gibi dolaşmasını normal görürken, onlara bakan erkeklerin "Terbiyesiz" diye hakarete uğradığı memleketim!!!

Konu okul kıyafeti olunca nazarı dikkatimi çekti, okul formasına 150 lira verdi diye mi hayıflandı ki acep:26:
Okul formalarını denetlemek günlük giyimi denetlemekten daha kolay, asıl serbest kıyafet olursa zorlanır okul yönetimi.
Şu eleştiriyi kız erkek ayırmadan yapsaydı keşke o zaman samimiyetine inanırdım, erkek çocuklarının bağrı açık, boyunlarında madalyon, uzattığı saçlarını bir kilo jöleyle horoz ibiği gibi diktiklerini, aranan gözlerle gezdiklerini görmezden gelmiş sanırım, eee onlar ne de olsa erkek, ne yapsalar mübah...

Lise sonda bir kızım var, gayette güzel yetiştirdiğime inanıyorum, giyiyor formasını okula gidiyor, amacı okuyup meslek sahibi olmak, bir erkeğe, ailesine muhtaç olmadan hayatını idame ettirmek, etrafındaki erkeklerin dikkati dağılıyorsa bu kızımın teşhirciliğinden değil, onların hayattaki amaçlarını bilmemesinden kaynaklanıyordur çünkü ben kızıma hayattaki en önemli amacının ayakları üstünde durması olduğunu öğrettim, anne babasının doğrularını bile sorgulamasını, kendini geliştirmesini, donanımlı, iyi eğitimli, iyi ahlaklı, dürüst, cömert, merhamet ve vicdan sahibi olmasını öğrettim, önceliği erkekler değil, etrafındaki erkeklerin önceliği kızlarsa bu benim sorunum değil.

Bir kadının kendi cinsini yerden yere vurması, teşhirci ilan etmesi, erkeklere laf söyletmemesi ne kadar adil?
Ya oğlu değil kızı olsaydı? O zaman bu kadar acımasızca eleştiricek miydi 7. sınıf çocuklarını, 7. sınıf öğrencisi çocuk henüz 13'ündedir, 13 yaşındaki bir kız evladına bunca ağır konuşmak...

Kız evlatlarını yerden yere vuruyorlar ya, benim oğlumda olsa kızımdan farklı yetiştirmezdim, zihniyet meselesi işte...

Konu okul kıyafeti olunca nazarı dikkatimi çekti, okul formasına 150 lira verdi diye mi hayıflandı ki acep:26:
Okul formalarını denetlemek günlük giyimi denetlemekten daha kolay, asıl serbest kıyafet olursa zorlanır okul yönetimi.
Şu eleştiriyi kız erkek ayırmadan yapsaydı keşke o zaman samimiyetine inanırdım, erkek çocuklarının bağrı açık, boyunlarında madalyon, uzattığı saçlarını bir kilo jöleyle horoz ibiği gibi diktiklerini aranan gözlerle gezdiklerini görmezden gelmiş sanırım, eee onlar ne de olsa erkek, ne yapsalar mübah...

Lise sonda bir kızım var, gayette güzel yetiştirdiğime inanıyorum, giyiyor formasını okula gidiyor, amacı okuyup meslek sahibi olmak, bir erkeğe, ailesine muhtaç olmadan hayatını idame ettirmek, etafındaki erkeklerin dikkati dağılıyorsa bu kızımın teşhirciliğinden değil, onların hayattaki amaçlarını bilmemesinden kaynaklanıyordur çünkü ben kızıma hayattaki en önemli amacının ayakları üstünde durması olduğunu öğrettim, anne babasının doğrularını bile sorgulamasını, kendini geliştirmesini, donanımlı, iyi eğitimli, iyi ahlaklı, dürüst, cömert, merhamet ve vicdan sahibi olmasını öğrettim, önceliği erkekler değil, etrafındaki erkeklerin önceliği kızlarsa bu benim sorunum değil.

Bir kadının kendi cinsini yerden yere vurması, teşhirci ilan etmesi, erkeklere laf söyletmemesi ne kadar adil?
Ya oğlu değil kızı olsaydı? O zaman bu kadar acımasızca eleştiricek miydi 7. sınıf çocuklarını, 7. sınıf öğrencisi çocuk henüz 13'ündedir, 13 yaşındaki bir kız evladına bunca ağır konuşmak...

Kız evlatlarını yerden yere vuruyorlar ya, benim oğlumda olsa kızımdan farksız yetiştirmezdim, zihniyet meselesi işte...

zihniyet meselesi...işte böyle "tam annelerin" yetiştiriği zihniyetteki erkek çocuklar sonra eşine her pisliği yapıyor çünkü aman oğlum onun yanına oturma halk oyununda onun elini tutma o kız çocuğu diye yetiştiriliyor çocuk e belli bi yaşta da ne yapacağını şaşırıyor kadınları hep ezilmeye mahkum varıklar olarak görüyor.anneden öyle gördü çünkü..biz de sonra erkekleri suçluyoruz.

Arkadaşlar yapmayın ne olur...

Herşeyin bir ölçüsü vardır. Doğru mu yani bir kadının vücudunu teşhir etmesi? Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz?

Yazdıklarımdan ne anladığınızı anlamadım ben. Anladığım kadarıyla birşeyler yazayım.

Öncelikle bu yazdıklarınız sizin düşünceleriniz benim değil. Benim düşündüklerim ortada; yukarıda yazmışım alıntıladığınız gibi.

Ben prensip olarak çok açık giyinmeyi doğru bulmuyorum hayatım boyuncada giyinmedim o şekilde buna ailemden ayrı geçirdiğim 4 yıllık üniversite hayatım ve yurtdışındaki eğitim sürecimde dahildir(aile baskısı yok yani ortada).

Siz kabul etsenizde etmesenizde bazı kıyafetleri giyindiğinizde erkeklerin rahatsız edici bakışlarını görmek kaçınılmaz. Ütopik konuşmayalım hayatın bazı gerçekleri var.

Bende çalışan ve çalışmaktan zevk alan bir kadınım ayrıca hemcinslerimede her konuda destek olmuşumdur bugüne kadar. Bir kadın bir erkeğin kendisine et gözüyle bakmasından nasıl rahatsız olmaz anlamıyorum.

Açık giyinmenin bir ölçüsü vardır hanımefendi siz üniversite kampüsünde tanga giyip üzerine bol örgüden bir elbise giyinirseniz kendinizi erkeklerin rahatsız edici bakışlarından ve dolayısıyla tavırlarından koruyamazsınız (böyle bir tipi görmüştüm Allah bir daha karşılaştırmasın).

Aslında demek istediğim ortada ama çarpıtacak kadar öfkelenmişsiniz birşeylere. Neyse canınız sağolsun yinede...

Arkadas sozlerin gayet anlasilir ama herkes kendi anlamak istedigini anliyor.Ne yazik ki; sanal alemin dezavantaji, karsilikli diyalogla hersey kolayca anlatilabiliyorken, burdaki iletisim karsindakini dinlemeden ezbere konusmak gibi.Cimbizla bir kelime alinir, yorumcunun ne demek istedigi uzerinde durulmadan, kisir yorumlar tartismalar alir basini gider.Sonra sinirlenir sana verilen cevaplara cevap yazarsin, sonra biri yazini kib diye bildirir.Sonrada ceza alirsin.Simdiye dek iki kez aldim bakalim kacdefa daha alicaz:))

Cahide Hanimi begenmek zorunda degilsiniz.Her sahis kendine ozeldir.Onun sitesi, istedigini istedigi gibi dillendirir.Karsit sol goruslu birsuru kufurlerle dolu siteler varken, ahlak dersi verecek durumda degil kimse.Basortulu biri olarak sol goruslulerin kendi actigi basortululere hayasizca dil uzatan bazi sitelere baktimda asil ofke kini onlarda gordum bende.Size karsi olani linc edip, yandas kastettginizi gormezden gelirseniz, nerde sizin hosgorunuz derim ancak.O site sahiplere nasil bisey demiyorsam, sitesinede ugramiyorum, hakkim da degil.Kendi sitesi, istedigini dillendirir.
Olaya nerden bakarsaniz bakin is elinizde kalir.Cahide Hanima saygim var, tanimiyorum ama kendisinden cok faydalananlar var.Yuzlerce dert dolu mailler aliyor.Onlara cevaben dini bilgileri harmanlayip cogu zamanda sitemvari yazilari ortaya cikiyor.Bankamatik gibi kullanilan kadinlar yokmu yani?Onun butun yazilarini onaylamak zorunda degilim, begendigimi alir, begenmedigimi almam.Ozgurluk iste bu degil mi?Sizede bunu tavsiye ederim.

Esi maas kartini almis, paranin p' si gormeyen birsuru kadin biliyorum bende.Calisiyor ama nereye gidiyor belli degil.Somurulen bunca kadin varken, Cahide Hanimin yazisinin sadece kadin calismasin evinde otursun kismini alirsaniz olayin ozune ulasamazssiniz.Oyle mailler aliyor ki elinden geldigince birkismina yardimci oluyorda.Surekli yemek tariflerini takip ettigim icin aynen biliyorum bazilarini.Yardimci olmak icin elinden geleni yapiyor.Olayin ozunu bilmeden kadini yargilamayin.O hayat gorusunu dini anlayisini harmanlayarak yazi yaziyor, nasil ki siz neye inaniyorsaniz yazilarinizda konusmlarinizda ondan eserler tasiyorsa o da bunu yapiyor.Begenme zorunlulugu yok acma sitesini rahatsiz olmazsin.Nasil ben sinirlerim bozulmasin diye solcu kufurlerle dolu siteleri acip okumuyorsam sende okumayabilirsin.Ayrica Cahide Hanim Ak partili degidir, onun dusuncelerine uyan bir parti daha kurulmadi, kuruldugu zaman onuda acik yureklilikle dile getirir.

Kendisini kucumseyenlere sormak isterim kactanenize Star tv'den yada Mlliyetten baska kanallardan yemek programi teklifi geldi.Bu tekliflere baliklama atliyacak birsuru insan varken, onun sade dunyasi bu tekliflere kapali.Isterse cok para goturebilir ve unlu olabilir. Vurgu yapmak istedigim kisim bu ama o kendi evinden calismayi secmis.Bunun icin kimse onu yargilayamaz.Herkes kendi yaninda olandan, ikram eder.Onun yasam sekli bu sitesi var, calisan ureten bir bayan.Onu kucumserken biraz adil olun kafi.Onun goruslerini begenmeyen ama sitesinin mudavimi birsuru bayan arkadasim var burda.Hepsi bu dediklerime en azindan adilce evet diyor.Allah ondan razi olsun ki, onun sayesinde birsuru guzel yemek tarifi ogrendim.Yurtdisindayim manti, tursu kurmak, konserve yapmak, ne pide, ne de simit bilirdim.Hepsini en guzel sekilde yapiyorum.Gelen misafirlerim de yemeklerimi ove ove bitiremiyor.Cahide Hanim olmazsa rezil olurduk bu yaban ellerde.Isin erbabi tam bir mahire hanim.Sevin yada sevmeyin azcik insaf edin, kucumsemeyin.Akillari pazara koymuslar deli gidip kendi aklini almis.Herkesin akli kendince en iyisidir.Buna gore kimse kimsenin aklini farkli dusunuyor, inaniyor diye asagilama hakki yok.vesselam...

zihniyet meselesi...işte böyle "tam annelerin" yetiştiriği zihniyetteki erkek çocuklar sonra eşine her pisliği yapıyor çünkü aman oğlum onun yanına oturma halk oyununda onun elini tutma o kız çocuğu diye yetiştiriliyor çocuk e belli bi yaşta da ne yapacağını şaşırıyor kadınları hep ezilmeye mahkum varıklar olarak görüyor.anneden öyle gördü çünkü..biz de sonra erkekleri suçluyoruz.

Benim kızım 13-14 yaşına kadar sokakta futbol ve voleybol oynadı, mahalle kültürüyle yetişen bir çocuk, haliyle arkadaş grubu kızlı erkekliydi, oturduğumuz muhit muhafazakar ağırlıklıydı, birçok kadın beni ayıpladı, 13 yaşındaki kızın erkeklerle sokakta oynamasını eleştirdiler, onlara göre o yaştaki kız sokakta oynamamalı, evde kız kıza toplantılar yapmalıydı, hayır dedim oynayacak, o benim kızım, çocukluğunu doya doya yaşayacak, erkekleri öcü gibi görmeyecek, size tersse o sizin sorununuz, konu benim kızımsa kimse laf söyleyemez deyip kestirip attım, evet zihniyet, ne düşündüğün nasıl baktığın önemlidir, futbol oynayan 13'ündeki bir kıza, erkeklerle bir arada olup cilveleşmek için onlarla futbol oynuyor düşüncesiyle bakarsan edepsiz teşhirci dersin, 13'ündeki bir kıza arkadaşlarıyla oynuyor, çocukluğunu yaşıyor ne güzel düşüncesiyle bakarsan, hala içindeki çocuğu büyütememiş 13'ünde masum bir kız çocuğu görürsün.

Abartmak ve teşhircilik gibi bilimum kavramlar kişisel ve subjektifdir. Cahide Hanım'ın ve burada onun gibi düşünenlerin aksine erkeklik kısıtlama ile değil her daim kollama ile olur. :6:
Ayrıca insanlara dini bilgi vereceğim derken karşındaki insanları tahrik etmenin anlamı da yoktur. Kendisinin din ile alakası olmadıgı halde uydurma hadisli bir sürü yazısını da bildigim için bu kadar rahat konuşuyorum.
Sevgili mune, ben de yazının basında 150 lira okul forması ile alakalı sandim ama bu hanımefendinin cok cok başka niyetleri olduğu yazıda belli.
Kendisi ve kendi gibi düşünenler oğullarına göz örtüsü takmayı ogretemediyse tüm kızlar tahrik edici gözükür evet... Bu kadar da açık konusuyorum. :6: Tacizin ve tecavüzün kıyafetle ilgisi yoktur.

Cahide Hanım, soyunan kadınlara(!) bakan erkeklere hakaret edilmesini kınıyor bu da başka yazısı...
----------------------------------

Okullardaki kıyafet sorunu sinirlerimizi alt üst etmeye devam ediyor. 7. sınıfa giden oğlumun okulunda yine forma uygulamasına geçildi.
Sebep ne biliyor musunuz?

Müdürler velilerin tepkisinden korkup kızlara karışamıyor.
Veliler de moda ve soyunma meraklısı kızlarına söz geçiremiyor!
Erkek çocuklar aşırı mini etek giyip yakalarını göğsüne kadar açan kızlara bakmaktan derse odaklanamıyor!

Olan bizim gibi değerleri olan ailelere oluyor. Hiç ihtiyaç yokken 150 tl.lik formayı almak zorunda bırakılıyorum.

Vay memleketim vay!

Prens ve prensesler gibi büyütülüp, anne babasını kendisine köle yapan, söz geçirilemeyen, laf söylenemeyen gençlerin toplumu tehdit ettiği memleketim!

Soyunan, bedenini teşhir eden kızına söz geçiremeyen, hatta karışmayan babaların "Erkeğim" diye dolaştığı memleketim!

Kızı gençliğini yaşasın, özgür takılsın diye, susmayı görev bilen kadınların "Anneyim" diye övündüğü memleketim!

Kadınların kızların soyunmasını, ucuz bir et gibi dolaşmasını normal görürken, onlara bakan erkeklerin "Terbiyesiz" diye hakarete uğradığı memleketim!!!

Cahide hanımla ortak bir noktam varmış:30:

Benim oğlumda 7. Sınıfta ama benimki oyun çocuğu.

7. Sınıftaki bir çocuğun kızların göğsüne bacağına bakması hiç normal bir durum değil.

Benim oyun çocuğumunda arkadaşlarınında ilgilendiği tekşey pc oyunları ve arabalar:8:

Muhtemelen annesinden öğrenmiştir onun oğluda mini giyene bakarlar zihniyetini.:31:

Benim kızım 13-14 yaşına kadar sokakta futbol ve voleybol oynadı, mahalle kültürüyle yetişen bir çocuk, haliyle arkadaş grubu kızlı erkekliydi, oturduğumuz muhit muhafazakar ağırlıklıydı, birçok kadın beni ayıpladı, 13 yaşındaki kızın erkeklerle sokakta oynamasını eleştirdiler, onlara göre o yaştaki kız sokakta oynamamalı, evde kız kıza toplantılar yapmalıydı, hayır dedim oynayacak, o benim kızım, çocukluğunu doya doya yaşayacak, erkekleri öcü gibi görmeyecek, size tersse o sizin sorununuz, konu benim kızımsa kimse laf söyleyemez deyip kestirip attım, evet zihniyet, ne düşündüğün nasıl baktığın önemlidir, futbol oynayan 13'ündeki bir kıza, erkeklerle bir arada olup cilveleşmek için onlarla futbol oynuyor düşüncesiyle bakarsan edepsiz teşhirci dersin, 13'ündeki bir kıza arkadaşlarıyla oynuyor, çocukluğunu yaşıyor ne güzel düşüncesiyle bakarsan, hala içindeki çocuğu büyütememiş 13'ünde masum bir kız çocuğu görürsün.

Bu biraz uç geldi bana. O yaşta bir çocuğa teşhirci gözüyle bakmak, çok tuhaf gerçekten...

Ama o yaştaki çocuklarla evlenip onlara kadınlık yaptıran tiplerde var bu nedenle bilhassa sokak gibi türlü türlü insanların olduğu her yerde tedbirli olmak lazım...

7. Sınıftaki bir çocuğun kızların göğsüne bacağına bakması hiç normal bir durum değil.

Benim oyun çocuğumunda arkadaşlarınında ilgilendiği tekşey pc oyunları ve arabalar:8:

Muhtemelen annesinden öğrenmiştir onun oğluda mini giyene bakarlar zihniyetini.:31:

Biz ortaokuldayken bazı arkadaşlar adam gibiydiler. Hergün tıraş olup gelenler bile vardı. Ergenliğe erken girmiştir belki, budur yani.

Bir karış etekle gelen kızlarda vardı okula. Çıkışta koca koca adamlarla gidiyorlardı. Allah korusun...

Tek ortak yanınızın 7. Sınıfa giden cocuk sahibi olmanız oluşunu sevdim parkon :34:
Hayır o yaştaki erkekler tabii ki cinsellik dürtüsüne sahip olurlar ama bahsedilen etkilenme sapıklık boyutunda.

Son düzenleyen: Moderatör:

tek ortak noktan bu olsun :9:

senin çocuğun yaşında davranması gerektiği gibi davranıyor doğru olanı yapıyor yani.ama çocuklarda suç yok ki.

ben zaten şu açık giyinme mevzusunun tartışılmasını bile yersiz buluyorum.
çarşaflıya göre tesettürlü açık giyiniyor, tesettürlüye göre onların deyimiyle başını kapatıp daracık giyinenler teşhirci, ona göre kot giyen, buna göre şort giyen...
ben üstsüz güneşlenen tangalı rustan bile rahatsız olmuyorum, öyle rahatsa öyle giyinsin diyorum, kimi neye göre teşhircilikle suçlayabiliriz ki? herkesin normali, aşırısı farklıdır.
çok açık giyiniyor, teşhirci, aranıyor demeyin o yüzden kimse için, mutlaka sizin de teşhirci olduğunuzu düşünen birileri vardır. :34:

Son düzenleme:
Back
X