- 19 Mayıs 2020
- 46.528
- 208.408
Gelselermiş de yapsalarmış, benden ala imkanları var. Tabi ki tapu almadan para dökmeyeceğim, ama adım gibi biliyorum pişman olup yine vıdı vıdı edecekler.Siz orayı adam edince amca beye kıymetli olur ama
hele çocukları orası bizim yerimiz, bizim yerimize çöktüler derler. Davaya kadar gider
aile bı tarz şeyleri çok gördüm o yüzden diyorum
inşallah tapuyu vs kendi adınıza almadan büyük yatırımlar yapmassınız
O da var tabi, bazıları sadece ihtiyaçtan çalışılır sanıyor.Bazısı da kocası 7-8 bin alınca şükür çalışmak zorunda değilim diyorSade koca parasıda değil. Şükür benim ailemden bana kalacak olan benim torunlarımın çocuklarına da yeter, ama mesele bu değilki. Ben bi süre çocuklar olunca işi bıraktım. İlk zamanları çok keyifliydi ama sonrasında sıkıntıdan çatladım. Bide ben evde oturan biride değildim. Evde durayım yemek yapayım asla olmadım. Derneklere katıldım, çevrem çok geniştir hergün kahvaltılar, günler, spor, akşam aktiviteleri falan. Ama yok yani, çalışmak gibi değildi. Tekrar işe döndüm kendime geldim.
Tapuyu aldıktan sonrası önemli değil zaten, konuşan çok olurda kulaklarınızı tokarsınız;Gelselermiş de yapsalarmış, benden ala imkanları var. Tabi ki tapu almadan para dökmeyeceğim, ama adım gibi biliyorum pişman olup yine vıdı vıdı edecekler.Tınn.
7-8 bin yetiyor mu yav şu an? İnsan gerçekten hayret ediyor.O da var tabi, bazıları sadece ihtiyaçtan çalışılır sanıyor.Bazısı da kocası 7-8 bin alınca şükür çalışmak zorunda değilim diyor
Yani bu kişiye göre değişiyor.O da var tabi, bazıları sadece ihtiyaçtan çalışılır sanıyor.Bazısı da kocası 7-8 bin alınca şükür çalışmak zorunda değilim diyor
Şimdi hangi bölge olduğunu bilsem ölü mü değil mi bildiğim yerse fikrim olur...Benim yaşadığım yer mesela toprağa ne eksen çıkar bir mevki ama hiç bir iş yapmayıp sadece çiftçilik yapacaksak kırk elli dönüm bir tarla şart ...Bulunduğun yer de yılda iki kere ekim dikim yapılır mı,kiralarsan dönüm başı ücreti ne kadar seni kurtarır mı? Ama çok güzel bir karar vermişsin köye dönüşleKayınbabanın toprağı var, kardeşi ile beraber ama o Almanya 'da, gözü yok. Hatta demiş eşime "Oğlum oraya ölü yatırım yapma, yazık." diye. Ölü derken?Biz de toparlanıp öyle gideceğiz, şimdi gitmeye kalksak kayınbabanın babasının izbe evinde anca elektrik su açtırırız.
Tüm yazı eleştirilmiş ama hak verdiğim küçük kısımlar var.Burada kadınların çoğu yazıyor "kocam da ben de çalışıyoruz akşam eve gelince kocam neden şu yemeği yapmıyorsun diye kavga çıkarıyor." Ev isi temizlik hep kadında ama para harcamaya gelince hayat müşterek. Çalışan kadın çoğu evlilikte hem işte hem evde çalışıyormuş meğer, bir de kocasının eline para sayan var. Yani bu koşullarda köle gibi çalışacağına hiç çalşma ya da o kocayı boşa.
Bir de ev işi yapmayı kadınsı bulup kocasına yaklaştırmayan kadınlara sorayım. Güç gerektiren ev işlerini nasıl kadınsı buluyorsunuz? Koltuk çekmek, bir yerleri silmek güçlüysen daha kolay..
Bence de boşasın ama kastettiklerim parayı da kocasına verenlerdi. Çoğu kadın bunu kanıksamış ve tüm erkekler böyle diyor, değil. Benim 80 yaşındaki akrabam karısıyla birlikte tüm ev işlerini yapar..."Neden şu yemegi yapmiyorsun?" diye kavga eden adama istedigi yemekleri yapabilmek icin kimse işten ayrilmasin bence.
Hem işte hem evde calisiyorum bari işi birakayim demek mantikli bir iş değil. Yemek icin kavga edebilen bir adam, kadini evde prenses gibi mi tutacak yine köle olacak. Parasi olmayinca daha fazla ezer.
Parasını koca eline sayan kadınları anlamam, anlayamam.Bence de boşasın ama kastettiklerim parayı da kocasına verenlerdi. Çoğu kadın bunu kanıksamış ve tüm erkekler böyle diyor, değil. Benim 80 yaşındaki akrabam karısıyla birlikte tüm ev işlerini yapar...
Parasinı da kocasının eline sayıyorsa boşanması veya işten ayrılması köle gibi ömür boyu çalışmaktan daha iyi. En azından adam da parasız kalır, yan gelip 2 maaş almaz.
Ben de burada gördüm, niye çalışıyorlar ki anlamam.Parasını koca eline sayan kadınları anlamam, anlayamam.
Sülalemde hemen hemen bütün kadınlar ya çalışır yada çalışmış emeklidir, kimsenin maaşını kocaya verdiğini duymadım görmedim. Annemde dahil buna.
Burda okudum öyle kadınları.
Ama yeni nesil hariç ev işi yapan erkekde görmedim aralarında.
Hatta kocam şunları yemiyor vs diyenlere kadın calissa bile su yemeği soyle yap, bunu böyle yap deniyor bir sürü.Tüm yazı eleştirilmiş ama hak verdiğim küçük kısımlar var.Burada kadınların çoğu yazıyor "kocam da ben de çalışıyoruz akşam eve gelince kocam neden şu yemeği yapmıyorsun diye kavga çıkarıyor." Ev isi temizlik hep kadında ama para harcamaya gelince hayat müşterek. Çalışan kadın çoğu evlilikte hem işte hem evde çalışıyormuş meğer, bir de kocasının eline para sayan var. Yani bu koşullarda köle gibi çalışacağına hiç çalşma ya da o kocayı boşa.
Bir de ev işi yapmayı kadınsı bulup kocasına yaklaştırmayan kadınlara sorayım. Güç gerektiren ev işlerini nasıl kadınsı buluyorsunuz? Koltuk çekmek, bir yerleri silmek güçlüysen daha kolay..
Kastettiğim buydu, dünkü konuda gördüğüm bazı yorumlar ciddi şaşırttı. Yemekte inat eden çocuğa bu yorumlar yapılmamıştı.Yemezse yemesin acıkırsa alışır yazmışlardı.Hatta kocam şunları yemiyor vs diyenlere kadın calissa bile su yemeği soyle yap, bunu böyle yap deniyor bir sürü.
Ya da işten şu saatte çıkıyorum yapacak yemek bulamıyorum diyenlere buzluğa h.sonu şunları at, konservelere çorba doldur vs deniyor.
Esinle beraber bir elden yap hafif şeyler de yeter diyen belki yazanların %20si.
Evet en son konu o mesela örnek olarak.Kastettiğim buydu, dünkü konuda gördüğüm bazı yorumlar ciddi şaşırttı. Yemekte inat eden çocuğa bu yorumlar yapılmamıştı.Yemezse yemesin acıkırsa alışır yazmışlardı.
O taktik biraz işe yarıyor, annem böyle böyle pilavı hep babama yaptırıyorEvet en son konu o mesela örnek olarak.
Şimdi başka konuda da erkeklerin bizi kadar pratik, düzenli, titiz olmadığı söyleniyor. İki iş yapınca ovecek, eline sağlık diyecek, opecek, saçını okşayarak, gaz verecekmişiz falan:) Birkac kişi yazsa iyi de...
Tabii ki iş yapana, yemek yapana eline sağlık, emeğine sağlık denir. Ben yaptıysam bana da desin eşim.
Ama burda anlatılan farklı bir şey.
Tamam da her gün hafif şeyler mi yiyeceğiz?Hatta kocam şunları yemiyor vs diyenlere kadın calissa bile su yemeği soyle yap, bunu böyle yap deniyor bir sürü.
Ya da işten şu saatte çıkıyorum yapacak yemek bulamıyorum diyenlere buzluğa h.sonu şunları at, konservelere çorba doldur vs deniyor.
Esinle beraber bir elden yap hafif şeyler de yeter diyen belki yazanların %20si.
Eşle beraber yaparsanız yemezsiniz. H.sonu tatilinde 2 günse o gün yenir istediğin. H.sonu gerçekten dolaba bir şey atılabilir. Benim orda anlatmak istediğim başka şey. Yorumların %80inin kadına şunu yap diye verilmesi şunu yapın diye değilTamam da her gün hafif şeyler mi yiyeceğiz?
Batı Karadeniz. Çok fazla bir toprak değil payımıza düşen ama sülalemiz doyar öyle bir yer. Biraz dağın başında gibi, ama ilçe merkezine kolay ulaşılıyor, yollar iyileştirilmiş. Adam olur diye düşünüyorum.Şimdi hangi bölge olduğunu bilsem ölü mü değil mi bildiğim yerse fikrim olur...Benim yaşadığım yer mesela toprağa ne eksen çıkar bir mevki ama hiç bir iş yapmayıp sadece çiftçilik yapacaksak kırk elli dönüm bir tarla şart ...Bulunduğun yer de yılda iki kere ekim dikim yapılır mı,kiralarsan dönüm başı ücreti ne kadar seni kurtarır mı? Ama çok güzel bir karar vermişsin köye dönüşle