gayet güzel plan yapmışsın, zaten çocuk olmayınca pek dağınıklık olmaz sende, haftada bir süpürüp silsen yeter, 2 kişisiniz haftada 2 çamaşır yıkasan yeterli olur belkiDenemekte fayda var yinede vazgeçme derim
bende yaptım plan
gün aşırı çamaşır yıkanıcak biriktirmeden
haftada 1 gün ütü yapıcam en fazla 50 dk sürer 10 parça ütülencek çıkar
hergün odalar kontrol edilecek dağınıklıklar ortadan kalkıcak 20 dk
Bide ben eve yeni taşındım dolaplar detaylı düzene girmesi gerek bakalım
dağınıklık her daim var zaten, ona çare bulamadım,bir de sana ne diyeceğim
şimdi senin çocukların ikisi de küçük
bak bir sene sonra herşey çok daha kolaylaşacak en azından çocuklar açısından da
bu yüzden lütfen biraz akışına bırak ve kendini de bu kadar hırpalama dağınıklık olacak mutlaka
yeter ki temiz olsun canım
ben de çalışıyorum 3 çocuğum var.
genelde hafta sonuna bırakırıdm büyük işleri.
ama bir kaç haftadır hafta içi en geç cumadan bitiriyorum.
hafta sonu zaten mutlaka iş üretiyorum.:)
bir kaç hafta evde olmayınca geçen hafta baya yoruldum c.tesi.
sürekli az az yapmak ve dikkatli olmak en önemlisi.
anında toplayına karışma imkanı olmuyor fazla.
yemekleri sabah erkenden yapıyorum.
ama bir kaç gündür akşamdan yaptım.
bazen sabha,bazen akşam topluyorum.
gözüme çarpan ve vaktim varsa her işi halletmeye çalışıyorum.
Amann boşver olduğu kadar
artık koşturmaya alışıyorsun zaten.çocuk 2 ve fazla olunca ne kadar yapsan da iş bitmiyor değil mi?
dağınıklık her daim var zaten, ona çare bulamadım,
bende öyle düşünüyorum, büyüdükçe daha dikkatli olacaklarını umuyorum, sizinkiler kaç yaşında acaba?artık koşturmaya alışıyorsun zaten.
ama çocukların biraz büyüsün daha rahat edersin.
şu an tam öğrütme zamanları yaramazların.:)
12bende öyle düşünüyorum, büyüdükçe daha dikkatli olacaklarını umuyorum, sizinkiler kaç yaşında acaba?
yok zaten çocukları özgür bırakıyorum, hatta oğlum çekmeceleri hep döküyor, ben hiç kızmam gider arkasında n toplarım, evde sıkılıyor zaten, kendine oyun buluyor garibimya ama bak büyüdükçe çocuklar en azından kendi sınırlarında oluyor o dağınıklıkta bu yüzden biraz zaman tanı kendine bu konuda da
maşallah seninkiler büyümüş..12
7
3
yaşındalar.kızım 3 olmadan çok dağınıktı ve çok yoruyordu.
sürekli bir hareket var biz de.
herkesin beklentisine cevap verip zaman ayırmak gerekiyor.
küçükle etkinlik kitaplarıyla mesgul oluyoruz.
o zamanlar daha relaks oluyor.
gayet güzel plan yapmışsın, zaten çocuk olmayınca pek dağınıklık olmaz sende, haftada bir süpürüp silsen yeter, 2 kişisiniz haftada 2 çamaşır yıkasan yeterli olur belki
bak şimdi sen anlatınca ben yoruldum, ben nevresimleri 2 haftaya bir değiştiriyorum bu aradakeşke toplu olsak canım. Çamaşır da sürekli çıkıyor gün aşırı kıyafet değiştiriyoruz.
Haftada nevresim ve aylık bornoz ve havlu yıkıyorum.
geçen hafta tülleri yıkadım.
sehba genelde dagınık oluyor meyve cerez çay kahve tüketiriz akşamları tabi eşim toplama kısmına yardım eder.
sobalı eve taşındık oturma odasında uyuyoruz kıyafetleri yorganları topluyorum.
sobanın külü kömürü ayrı bir dert.
yatak odası antre ve boş odam(ütü çamaşır odam) topludur.
25 dk en az kendime vakit ayırmak istiyorum bekarken evli olanlar kendini salıyor diye yorum yapardım evlilere
Evlende gör derlerdi ama ısrarla bakımlı olcam ev taşırken baya bakımsız kaldım kendimi kötü hissettim.
yemek bulaşık 1 saatimide onlar alıyor.
aylık birde apartman merdivenleri var artık çocuk olunca onu yapacak birini bulucam.
sorma sürekli sağdan soldan kalem kağıt topluyorum.maşallah seninkiler büyümüş..
yinede çocuk odası perişandır, kalem artıkları kağıtlar vs. tahmin edebiliyorum
benimkilerde su hastası, kızım oynuyor ama en azından dökmüyor, bebeklerini ve küçük oyuncak hayvanlarını dudu yaptırıyor (kızım banyo yapmaya dudu derdesorma sürekli sağdan soldan kalem kağıt topluyorum.
küçük bu ara kesmeye merak sardı.kesip kesip atıyor her yere.
her yaşa göre oyuncak,kitap,dergi vs. var.
dağılacaklar diye ödüm kopuyor.
çok aktifler maaşALLAH.
en kötü şey legolar ve o dolaptaki küçük oyuncaklar.
bir de suyla oynama hevesleri var.
şu an küçük aktif.banyodan şişe vs. doldurup döküyor sağa sola.
başarır yakında paşa.:)benimkilerde su hastası, kızım oynuyor ama en azından dökmüyor, bebeklerini ve küçük oyuncak hayvanlarını dudu yaptırıyor (kızım banyo yapmaya dudu derde)
oğlum daha bardaktan boşaltmasını beceremiyor ki, tüm su üzerine ve yere dökülüyor, ama az kaldı başaracak oğlum dökmeden boşaltmayıinanıyorum ben, işte o zaman gurur duyacağım oğlumla
bak şimdi sen anlatınca ben yoruldum, ben nevresimleri 2 haftaya bir değiştiriyorum bu arada
soba zor olur hakikaten, bir şey diyemiycem.
şu bakım konusunda neler yapacaksın, bana da deyiver,
başarır yakında paşa.:)
en güzel dönemleri seni anlamaya başladıkları 3 yaş civarı.
ellerinden tutup rahatça dışarı çıkabilirsin.
benim kızım tüm oyuncakları lavaboya boşaltıp suyu açıyor.
bazen banyo sular seller içinde kalıyor.
her çocuk da böyle suku bir dönem oluyor.:)
canım her hafta yapmasam bile 2 haftaya bir silerim, çok uzun sürmez ki, zaten benim evimde ıvır zıvır pek eşyam yok, silinecek bi cam kapı tv ünitesi sehpa avize ve düğmeler (salon için söylüyorum)her hafta avize silmek kapı,elektrik düğmesi falan ovmak bana normal gelmedi...
aynen bendeCilt bakımı
haftada 1 maske
günlük nemlendirici
oje ve tırnak el bakımı
vucut losyonu banyodan sonra
sac bakım yagları ve maskesi
günlük hafif makyaj
saç boyama ve şekil vermek vs. vs.
ama ben sadece temel olan
diş bakımı banyo ve epilasyon yapabiliyorum ancak
aynen bendeaçıkcası krem vs konusunda takıntılıyım, pek kullanmayı sevmem, ancak gül suyu kullanırım parfüm niyetine, bi tarifim var yarın paylaşayım, , koltuk altına vs. da karbonat kullanıyorum, denemeni tavsiye ederim , hem kimyasal da yok içinde doğal yani
sağlıkla büyüsünlerde, varsın dağıtsın kirletsinler, ne yapalım annelik böyle bir şey, onlar dağıtacak biz temizleyeceğiz
canım her hafta yapmasam bile 2 haftaya bir silerim, çok uzun sürmez ki, zaten benim evimde ıvır zıvır pek eşyam yok, silinecek bi cam kapı tv ünitesi sehpa avize ve düğmeler (salon için söylüyorum)
aynen bendeaçıkcası krem vs konusunda takıntılıyım, pek kullanmayı sevmem, ancak gül suyu kullanırım parfüm niyetine, bi tarifim var yarın paylaşayım, , koltuk altına vs. da karbonat kullanıyorum, denemeni tavsiye ederim , hem kimyasal da yok içinde doğal yani