Çalışan bir bayan, 2 küçük çocuğuyla, evi hem temiz olsun,hem de hafta sonunu temizlikle uğraşmay

Temizlik duzeniniz benimkine benziyor. Pazartesi salon sali cocuk odasi carsamba yatak odası koridor banyo perşembe tekrar başa dönüyorum. Gündüz çok gezdigim icin böyle bi duzen oturttum. Yemek yapmak falan derken ancak günde bir yeri yapabiliyorum. Elimde çok yavaş çok dip köşe yaparım üstten temizliği hiç sevmem.

sormabulmadünyası bloğundan alıntıdır :)))

Bir Anne Cilt Bakımına Zaman Ayırabilir Mi? Doğal ve Kolay Cilt Bakımı

Yağlı bir cildim var. Eğer yeteri kadar özen göstermezsem aknelerin sivilceye dönüşmesi, yağ gözeneklerinin genişleyerek açılması ve cildimin berbat bir görüntüye sahip olması an meselesi oluyor. Doğumdan önce iki elim kanda da olsa her gün cilt bakımımı yapar, düzenli olarak da dışarıda cilt bakımına giderdim. Ama doğumdan sonra vaktim o kadar kıymetli oldu ki en az zamanda, en fazla verimi elde etmem gerekiyor :) Ben de yukarıdaki resimde görülen formülü buldum:
Yüzüm için cilt temizleme bezi ve fısfıs şeklinde sıkılan yağlı tonik, ellerim ve ayaklarım için fısfıs şeklinde sıkılan doğal bir yağ ve ter kokusu için de karbonat...

Anlatmaya makyaj temizleme bezi ile başlayayım. Bu bez aslında makyaj temizlemek için ve çok da iyi temizliyor. Ama benim çok yağlı bir cildim olduğundan, ben cilt temizleme bezi olarak da kullanıyorum. Bu bezi doğumdan önce almıştım. Sanırım 5 senedir kullanıyorum. 3 sene garantisi vardı ama, her gün düzenli olarak kullanıyor olmama rağmen 5 senedir sapasağlam duruyor. Bir 5 sene daha idare eder sanırım.
Bu bez suda çıkmayan makyajı bile çıkarabiliyor. Göz makyajım tam olarak çıkmazsa, göz çevremdeki deriyi fazla sağa sola çekiştirmemek için bir pamuğa azıcık doğal yağlardan döküp, göz altımdaki kalıntıları da onunla temizliyorum.Makyaj temizleme sonrasında lekeli kalan bezi de hiç bekletmeden normal sabunla yıkıyorum. Bezdeki bütün lekeler bu şekilde çıkabiliyor.

Özellikle seyahatlerde kurtarıcı oluyor. Çantada taşıması çok kolay ve "Uçağa sıvı sokamazsınız" yasağına da takılmıyor. Bu bezlerden iki tane var bende. Eğer duş alamayacağım bir yerdeysem vücut temizliği için de kullanıyorum. Özellikle karbonatı sürmeden önce koltuk altımın tamamen temiz ve kokudan arınmış olması gerekiyor. Önce bu bezle iyice temizleyip, sonra da karbonatı sürüyorum. Yüz ve vücut terini de aynı şekilde temizlemek mümkün. Mesela yüzünüz terlediğinde kağıt mendille silmek yerine bu bezle silmeniz büyük konfor sağlıyor.

Yalnız bir uyarıda bulunmam gerekli: Eğer vücudunun parça parça ıslanmasından hoşlanmayan biriyseniz bu bezi kullanamayabilirsiniz. Çünkü kullanmadan önce bezi iyice ıslatmanız ve yüzünüzü ıslak bezle silmeniz gerekiyor. Yüzünüzü silerken beze sudan başka herhangi bir madde (jel, krem, sabun vs) eklemenize gerek yok. Herhangi bir kimyasal olmadan cildi derinlemesine temizlemesi çok ilginç...
Ben ilk aldığımda defalarca denedim. Yüzüm yağlı olduğundan ancak özel yapım alkollü bir tonik ile derinlemesine temizlik yapabiliyordum. İstanbul sokaklarında gezdiğim günlerde, o tonikle sildiğimde pamuk kapkara oluyordu. Bu bezle yüzümü temizledikten sonra tonik ile sildiğimde ise pamuk bembeyaz kalıyordu. Birkaç denemeden sonra elimdeki toniği bitirdim ve bir daha da yüz temizleme için başka bir ürün kullanmadım.

Bu ürünü kullanınca hem yüz temizleme malzemeleri için düzenli para harcamayı kestim hem de sürekli kullanımı mümkün olduğundan doğaya herhangi bir zararımın olmadığını bilmek de ayrıca güzel bir duygu...

Kısa yoldan makyajımı çıkarıp yüzümü temizledikten sonra yağlı olan cildimin hem toniğe hem de kreme ihtiyacı var. Ama küçük çocuğu olan bir anne o kadar vakti nereden bulsun? Ben de küçük bir araştırma yaptım ve şu sitede bir tonik tarifine rastladım:
İçinde zararlı bir madde yoktu ve denemekle de bir şey kaybetmem diye düşünerek ben de evde kendime gülsuyu, maden suyu ve lavanta yağı ile bir tonik yaptım. Fısfıslı şişeye doldurdum. Ve gerçekten o kadar işe yaradı ki artık başka bir şey kullanmayı düşünmüyorum. Yukarıdaki resimde görülen şişenin yarısına gül suyu, yarısına gazı uçmuş maden suyu doldurup üzerine de 10 damla lavanta yağı ekliyorum. İyice çalkalayıp kullanıyorum. Lavanta yağının antiseptik ve antibakteriyel özelliği olduğundan, aknelere ve oluşmuş sivilcelere karşı da etkili. Ayrıca kurumuş dudaklarınıza sürerseniz göreceksiniz ki lavanta yağı çok iyi bir nemlendiricidir. Yüzüme, boynuma ve dekolteme sıkıyorum sabah akşam (ve hatta aklıma her estiğinde, her serinlemek istediğimde) ve ciddi faydasını gördüm. Yukarıda adresini verdiğim blogcuya (eğer olur da okursa) çok çok teşekkür ve hayır dua ediyorum :)

Bu arada hatırlatmak isterim: Fayda sağlayabilmek için kullanılan malzemelerin kaliteli olması çok önemli. Gül suyu olarak marketlerde satılanlardan kullanmıyorum. Gül suyunun vatanından gelmiş olmasına önem veriyorum. Yukarıdaki resimdeki şişe Bulgaristan'ın gül üretimi ile meşhur bir bölgesinden gelmişti. Isparta'da harika gül suları var hepimizin bildiği gibi. Ama aslında evde de gül suyu yapmak çok kolay, işte tarifi:Maden suyunun da soda değil, gerçekten minarelli su olmasına dikkat ediyorum. Lavanta yağı olarak da Melvita marka organik olanlarından kullanıyorum.

Doğum sonrası ter kokusunu ancak karbonat ile geçirdim
Koltuk altıma da nemlendirici gül suyumu sıkıyorum, tuzluğumdan döktüğüm azıcık karbonat ile ovuyorum ve güzel kokması için de bir damla lavanta yağı sürüyorum. Parfüm kullanacaksanız ya da gömlek giyecekseniz lavanta yağını sürmeyebilirsiniz. Ama esansiyel yağlardan varsa elinizde, onlar uçucu olduğundan, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Bunu keşfettiğim günden sonra asla deodorant, deo-roll-on filan kullanmadım.
Ayrıca ayaklarıma da aynı işlemi uyguluyorum. Yalnız ayaklarıma su yerine, yağ sıkıp, sonra karbonatla ovmak daha iyi geliyor.

kızlar işte benim karbonat ve gül suyu parfüm tarifim, ayrıca yukarıdaki blog yazarı bayanı çok takip ettim, organik yaşamaya çalışan bir kişilik, sizlerde bakarsanız, doğal kremler, çocuklar için ilaç tarifleri vs. bir çok güzel yazı bulacaksınız, şimdi 2 çocuğu olduğundan pek yazmıyor, oda yoğunlaştı ben gibi :)))

olur canım iyi olur bende deodorant sevmiyorum kullanmayınca bitmedi
ben krem kullanırdım bir zamanlar kıyafetıme göre parfum kokum vardı :KK70:
Bu konu bana iyi gelmedi kendimi sorgular oldum :KK70:
şimdi eve gidicem yaptıklarımı yarın anlatırım canım hayatımızı bir yoluna koyalım :KK76:

bende kendimi sorguladım ve sabah duştan sonra krem sürdüm :KK70:

kızım bizimle niye paylaşmadın bunca zamandır sen bakem :p:p:p:p

sırası gelmemiştir kız, yoksa saklar mıyım, karbonat kesin deneyin ama çok çok işe yarıyor, asla ter kokmuyorsunuz gün boyu :)

Temizlik duzeniniz benimkine benziyor. Pazartesi salon sali cocuk odasi carsamba yatak odası koridor banyo perşembe tekrar başa dönüyorum. Gündüz çok gezdigim icin böyle bi duzen oturttum. Yemek yapmak falan derken ancak günde bir yeri yapabiliyorum. Elimde çok yavaş çok dip köşe yaparım üstten temizliği hiç sevmem.

çalışıyor musun peki, zor oluyor mu akşam temizlik yapmak, o_O

kızlar yukarda bahsedilen bezin resmini atayım, ben temin edemedim çünkü pek makyaj vs yapmıyorum ama yüz temizlemek için kullanılır,

1-IMG_0317.JPG

yukarıda temizleme bezi, parfüm ve karbonat üçlüsü :)

ayrıntılı tarif aşağıda

Doğal Cilt Toniği

– yıllardır kullandığım, kendi yaptığım, hiçbir kimyasal madde içermeyen son derece etkili, %100 doğal cilt toniğimin tarifini paylaşmak istiyorum. Ister sadeleşin ister sadeleşmeyin ama bunu mutlaka deneyin.

Gerekli malzemeler:

Yarım şişe %100 doğal gül suyu: Ben genelde Rosense marka gül suyu kullanıyorum ama piyasada başka markalar da mevcut. Doğal olup olmadığını anlamak için etiketini okumanız yeterli.

Yarım şişe maden suyu: Markası önemli değil ama bunun da doğal olması gerekiyor.

Lavanta yağı: Aktarlardan temin edebilirsiniz.

Yapılışı:

Önce maden suyunu geniş bir kaba boşaltıp 15 dakika kadar havalandırın. Sonra gülsuyu ve maden suyunu koyu renk bir şişenin içine koyup üzerine 8 damla lavanta yağı damlatın. Şişenin kapağını kapatıp hafifçe çalkalayın ve bir kenara koyun. Birkaç saat sonra toniğiniz kullanıma hazırdır. Kullanmadan önce çalkalayınız.

Gelelim etkilerine…Gülsuyu ve lavanta yağının cilde faydalarını uzun uzun anlatmayacağım çünkü zaten isteyen herkes internetten bu bilgilere ulaşabilir. Ben size somut verilerden bahsedeceğim.

Benim annem kendini bildi bileli tonik olarak yüzüne gülsuyu sürer. Yaşı gereği yüzünde kırışıklıklar var tabii ki ama cildi son derece berrak ve lekesizdir.

Bir iş arkadaşıma bu toniği tavsiye etmiştim. Kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra yüzündeki minik yağ bezeleri yok oldu.

Cildi çok kuru olan bakıcımız bu toniği kullandığında cildinin rahatladığını söyledi.

Yüzünde sebebi belirsiz minik sivilceler çıkan bir arkadaşım bunu kullanmaya başladıktan sonra sivilcelerden kurtuldu.

Karma cilde sahip olup bir türlü kendine uygun ürünü bulamayan bir başka arkadaşım bu tonikten çok memnun kaldı.

Bana gelince; 10 senedir bu toniği kullanıyorum ve kaç yaşında olduğumu söylediğimde kimse bana inanmıyor.

kızlar buda bir blogdan alıntıdır :)))

bende kendimi sorguladım ve sabah duştan sonra krem sürdüm :KK70:

Bende bugün biraz makyaj yaptım kendimi iyi hissediyorum
dün duş aldım ama krem yine süremedim. şimdi ellerime krem sürdüm :KK70:
Dün mutfak antre lavabo banyo gözden geçirildi.
bugün ütü, yatak odası ve oturma odası var. yemek pişerken hallederim hepsini :rolleyes:

Bende bugün biraz makyaj yaptım kendimi iyi hissediyorum
dün duş aldım ama krem yine süremedim. şimdi ellerime krem sürdüm :KK70:
Dün mutfak antre lavabo banyo gözden geçirildi.
bugün ütü, yatak odası ve oturma odası var. yemek pişerken hallederim hepsini :rolleyes:
oo harikasın:KK9::KK9:

ben akşam pek bi iş yapmadım, sadece oturma odasında halının üzerinde battaniye serili , onu çırpıp yeniden serdim, birde yemek ve mutfak toparladım

sabah duştan sonra banyoyu üstünkörü silip yıkadım :KK70: ancak yetiştim iş yerine :))

oo harikasın:KK9::KK9:

ben akşam pek bi iş yapmadım, sadece oturma odasında halının üzerinde battaniye serili , onu çırpıp yeniden serdim, birde yemek ve mutfak toparladım

sabah duştan sonra banyoyu üstünkörü silip yıkadım :KK70: ancak yetiştim iş yerine :))

Hafta sonuna dagınıklık istemiyorum o yüzden olabildiğince toparlıyorum
verdiğin tarifleri uygulıcam canım bende kimyasal tonik sevmiyorum yapış yapış oluyor sanki cildim

BENDE SİZDEN İLHAM ALMALIYIM.Her akşam işten eve giderken bu akşam kızım uyuyunca salonu yok orayı burayı temşizliycem diyroum ama nerdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

banaaaaa ilham verinnnnnn

Hafta sonuna dagınıklık istemiyorum o yüzden olabildiğince toparlıyorum
verdiğin tarifleri uygulıcam canım bende kimyasal tonik sevmiyorum yapış yapış oluyor sanki cildim
canım bende hamileliğimden önce her tür krem vs. losyon kullanırdım ama hamile kalınca bir çok şeyi sorgular oldum :) annelik içgüdüsü sanırım, özellikle karbonat çok işime yaradı, diğer gül suyuda gayet güzel bir esans :

ayrıca ben vücut kremi yerine arada bir bebe yağı kullanıyorum, her zaman kullanmaya fırsatım olmuyor tabi :KK66:

dün maskelerden konuşmuştuk,
ben kahve içdiğim de telvesini yüzüme maske olarak uygularım arada, birde bildiğin doğada bulunan kil var, onu az bir su ile ıslatıp maske olarak cildime kullanıyorum :) tabi çok nadir zamanlarda, :KK48:

hatırlamışken bu akşam kil maskesi yapayım cildime:KK48:

BENDE SİZDEN İLHAM ALMALIYIM.Her akşam işten eve giderken bu akşam kızım uyuyunca salonu yok orayı burayı temşizliycem diyroum ama nerdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

banaaaaa ilham verinnnnnn
merhaba hoşgeldiniz, ben hafta sonu iş yapmak istemiyorum, hiç çocuklarıma vakit kalmıyor çünkü, sizin bir kızınız varsa daha rahat yaparsınız, uyuduğunda sizde benim gibi oda oda temizlersiniz,

ya da burada çeşitli önerilerde oldu, örneğin bir gün süpürüp silme, bir gün toz alma, bir gün çekmece düzeltme vs. aslında bu düzende bana çok mantıklı geldi . Hangisi size uyacaksa bir düzene koyup yapabilirsiniz , böylece hafta sonu gayet rahat edersiniz.(ederiz):KK66:

canım bende hamileliğimden önce her tür krem vs. losyon kullanırdım ama hamile kalınca bir çok şeyi sorgular oldum :) annelik içgüdüsü sanırım, özellikle karbonat çok işime yaradı, diğer gül suyuda gayet güzel bir esans :

ayrıca ben vücut kremi yerine arada bir bebe yağı kullanıyorum, her zaman kullanmaya fırsatım olmuyor tabi :KK66:

dün maskelerden konuşmuştuk,
ben kahve içdiğim de telvesini yüzüme maske olarak uygularım arada, birde bildiğin doğada bulunan kil var, onu az bir su ile ıslatıp maske olarak cildime kullanıyorum :) tabi çok nadir zamanlarda, :KK48:

hatırlamışken bu akşam kil maskesi yapayım cildime:KK48:
Kahveyi bende yapmıştım kayısı yagıda kullanıyordum.:KK70:
bebe yağı bende kullanabilirim de evdeki losyonlar bitince :KK51:
1-2 aya kadar bizde bebek düşünüyoruz nasipse canım:KK16:
evi düzenlesem gerisi kolay şeyler.
şimdilik boş odaya süpürge ütü koyuyorum bavulum ve ayakkabılarım varda daha sonra onları nereye koycam

Kahveyi bende yapmıştım kayısı yagıda kullanıyordum.:KK70:
bebe yağı bende kullanabilirim de evdeki losyonlar bitince :KK51:
1-2 aya kadar bizde bebek düşünüyoruz nasipse canım:KK16:
evi düzenlesem gerisi kolay şeyler.
şimdilik boş odaya süpürge ütü koyuyorum bavulum ve ayakkabılarım varda daha sonra onları nereye koycam
hayırlısıyla olur bebişin inşallah canım, işte o zaman sende bir çok şeyi sorgular olacaksın, çok güzel heyecanlar, Allah isteyen herkese nasip etsin.:emir_bebek::anneadayı::KK200:

ben yatak odasının bir köşesine ütü masamı ve süpürgemi koyuyorum, bavullarımı gardrobun üzerine koyuyorum, 3-4 ay oldu bu eve taşındım, ondan önceki evimde 1 odam ıvır zıvır odasıydı maalesef, şimdi hepsini aktif kullanıyoruz:KK24:

hayırlısıyla olur bebişin inşallah canım, işte o zaman sende bir çok şeyi sorgular olacaksın, çok güzel heyecanlar, Allah isteyen herkese nasip etsin.:emir_bebek::anneadayı::KK200:

ben yatak odasının bir köşesine ütü masamı ve süpürgemi koyuyorum, bavullarımı gardrobun üzerine koyuyorum, 3-4 ay oldu bu eve taşındım, ondan önceki evimde 1 odam ıvır zıvır odasıydı maalesef, şimdi hepsini aktif kullanıyoruz:KK24:

bende öyle yapıyım canım mecbur yatak odasına taşıncak birde misafir çatal kaşık kutusu var onada mutfakta yer buluyum

X