kızlar yukarda bahsedilen bezin resmini atayım, ben temin edemedim çünkü pek makyaj vs yapmıyorum ama yüz temizlemek için kullanılır,
yukarıda temizleme bezi, parfüm ve karbonat üçlüsü :)
ayrıntılı tarif aşağıda
Doğal Cilt Toniği
– yıllardır kullandığım, kendi yaptığım, hiçbir kimyasal madde içermeyen son derece etkili, %100 doğal cilt toniğimin tarifini paylaşmak istiyorum. Ister sadeleşin ister sadeleşmeyin ama bunu mutlaka deneyin.
Gerekli malzemeler:
Yarım şişe %100 doğal gül suyu: Ben genelde Rosense marka gül suyu kullanıyorum ama piyasada başka markalar da mevcut. Doğal olup olmadığını anlamak için etiketini okumanız yeterli.
Yarım şişe maden suyu: Markası önemli değil ama bunun da doğal olması gerekiyor.
Lavanta yağı: Aktarlardan temin edebilirsiniz.
Yapılışı:
Önce maden suyunu geniş bir kaba boşaltıp 15 dakika kadar havalandırın. Sonra gülsuyu ve maden suyunu koyu renk bir şişenin içine koyup üzerine 8 damla lavanta yağı damlatın. Şişenin kapağını kapatıp hafifçe çalkalayın ve bir kenara koyun. Birkaç saat sonra toniğiniz kullanıma hazırdır. Kullanmadan önce çalkalayınız.
Gelelim etkilerine…Gülsuyu ve lavanta yağının cilde faydalarını uzun uzun anlatmayacağım çünkü zaten isteyen herkes internetten bu bilgilere ulaşabilir. Ben size somut verilerden bahsedeceğim.
Benim annem kendini bildi bileli tonik olarak yüzüne gülsuyu sürer. Yaşı gereği yüzünde kırışıklıklar var tabii ki ama cildi son derece berrak ve lekesizdir.
Bir iş arkadaşıma bu toniği tavsiye etmiştim. Kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra yüzündeki minik yağ bezeleri yok oldu.
Cildi çok kuru olan bakıcımız bu toniği kullandığında cildinin rahatladığını söyledi.
Yüzünde sebebi belirsiz minik sivilceler çıkan bir arkadaşım bunu kullanmaya başladıktan sonra sivilcelerden kurtuldu.
Karma cilde sahip olup bir türlü kendine uygun ürünü bulamayan bir başka arkadaşım bu tonikten çok memnun kaldı.
Bana gelince; 10 senedir bu toniği kullanıyorum ve kaç yaşında olduğumu söylediğimde kimse bana inanmıyor.
kızlar buda bir blogdan alıntıdır :)))