• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler ve kreş

Sanırım yanlış anlatıyorum kendimi. O yüzden maddeler halinde yazacağım;

• Okul öncesi eğitim önemlidir. (Kişisel görüşüm zorunlu olmalıdır)
  • Salgın hastalık önlemleri alınarak okul öncesi eğitim kurumları açık tutulmalıdır. (dünyadan örnekler incelenebilir)
  • Sağlık (e- nabızdan erişilebilir) veya yaş açısından riskli durumdaki öğretmenler raporla ücretli izne çıkarılmalıdır.
  • Önlemleri yetersiz bulan öğretmenler ücretsiz izin haklarını kullanmalıdır.
  • Okul öncesi eğitimin önemi veya çocuğun kaydolması ailelerin sosyo ekonomik durumundan bağımsız olmalıdır.
Böyle yazarsanız önce kalkıp ben tebrik ederim sizi , ama evde sıkılmış Müge anlı izlesin ne olmuş, çocuk da geri kalmasın demeniz hoş olmadı kabul edin ..

Son düzenleme:
Lafı değiştirmeyin , ben çalışan anneler bıkmış demedim , üyenin birinin oh evde sıkıldım patladım demesine ithafen yazdım . Çalışan anneleri tenzih ettiğimi zaten başta belirttim
Çalışmayan bir anne evde sıkılıp patlayamaz mı
Siz ne sanıyorsunuz ki tüm gün yan gelip yattıklarını mı
1.sınıfa giden oğlumun canlı dersinde ders bitene kadar yanında durup ders bittikten sonra da gün içinde yapılması gereken etkinlikler,ödevlerin fotoğraflarının çekilip watsaptan atmak,okuma videoları çekip öğretmene göndermek ve bazen videoyu beğenmiyorum defalarca çekip gönderiyorum
Ve tüm bunların yanında diğer sorumluluklarımı yerine getirmeye çalışmak...
Çalışmayan bir anne olarak(ki çalışssam belki bu kadar yorulmazdım)eleştirinizi çok haksız buluyorum
Ben bunlardan gocunmuyorum tabiki de oğlumun başarısı için herşeyi yaparım ama onların yeri okul. Biliyorum ki ben ne kadar çabalarsam çabalayım okulun yerini almaz akademik olarak herşeyi öğretebilirim ama okuldaki disiplin durumu ve sosyal ortamı evde yakalayamaz çocuklar
Size göre çalışanların çocukları okula gitsin çalışmayanlarınki evde otursun...
Çok enteresan bir bakış açınız var

Son düzenleme:
Susayım susayım dedim ama artık dayanamayacağım . Üst mesajlarda iki çocukla evde kafayı yedim adak adamıştım yuppiii tarzında mesaj yazan insan için şimdi okulöncesi eğitimi mi önemli yoksa çocuğunu evden göndermek mi ? Hiç bir okulöncesi öğretmeni işten kaçmıyor , bize deselerdi ki okulöncesi eğitim uzaktan olmaz o yüzden siz yüzyüze devam edeceksiniz kimsenin gıkı çıkmazdı . Ama çıkıp da salgın kontrolden çıktı tamamen uzaktan eğitime geçiyoruz diyip iki gün sonra veliler çok istedi hadi açtık deyip bir hafta sonra hadi kapadık , iki hafta sonra hadi tekrar açtık derseniz bu işin ciddiyetsizliğin sebebi sizin tabirinizle devlete sırtını dayayan öğretmenler değil , bu kararı verenlerdir . Ben o bir hafta açıldığında covidi kaptım ve kesinlikle hakkımı helal etmiyorum . Çalışan anneleri kesinlikle tenzih ediyorum tabi ki çok zor durumdalar ama bahsettiğim mesajdaki gibi ay evde bunaldım çıldırdım adak adadım okul açılsın diyen kişileri de vicdana davet ediyorum
Herkesin cocugunu okula gonderme sebebi ayni degil,tek bir sebep icin de gondermiyoruz. Pek cok sebebi var. okul oncesi egitim onemli,cocugun evde oturmamasi onemli,yasitlariyla olmasi onemli,mahalle teyzesiyle olmamasi onemli,profesyonel bakim hizmeti onemli. Liste uzar gider. Tek bir sebep yok yani.

Çalışmayan bir anne evde sıkılıp patlayamaz mı
Siz ne sanıyorsunuz ki tüm gün yan gelip yattıklarını mı
1.sınıfa giden oğlumun canlı dersinde ders bitene kadar yanında durup ders bittikten sonra da gün içinde yapılması gereken etkinlikler,ödevlerin fotoğraflarının çekilip watsaptan atmak,okuma videoları çekip öğretmene göndermek ve bazen videoyu beğenmiyorum defalarca çekip gönderiyorum
Ve tüm bunların yanında diğer sorumluluklarımı yerine getirmeye çalışmak...
Çalışmayan bir anne olarak(ki çalışssam belki bu kadar yorulmazdım)eleştirinizi çok haksız buluyorum
Ben bunlardan gocunmuyorum tabiki de oğlumun başarısı için herşeyi yaparım ama onların yeri okul. Biliyorum ki ben ne kadar çabalarsam çabalayım okulun yerini almaz akademik olarak herşeyi öğretebilirim ama okuldaki disiplin durumu ve sosyal ortamı evde yakalayamaz çocuklar
Size göre çalışanların çocukları okula gitsin çalışmayanlarınki evde otursun...
Çok enteresan bir bakış açınız var
Salgın dönemindeyiz hanımefendi , neden bahsediyorsunuz siz ? Herkes sıkıldı herkes patladı . Çalışan da çalışmayan da herkes zor dönemden geçiyor ama ben offf kafayı yedim , gitsin diye adak adadım diyen kişiye tepki gösterdim . İyi o zaman hepimiz sıkıldık patladık diye açtıralım sinemaları kafeleri , oluyor mu öyle

Bizim okulun personeli bugun test yaptirdi. Malum okul tatilken herkes bir yerlerde geziyor,kurucu mudur test olmadan acmam okulu demis. Pazartesiye kadar okulun temizligi ilaclamasi ve alisverisi yapilacak oyle acilacakmis.

Bizim kreş de yarın açılıyor ama biz bu ay göndermeme kararı aldık. Ben iş yerimle konuştum full evden çalışıyorum. Gündüz ben ilgileniyorum, akşam eşimin mesaisi biter bitmez mesaime başlıyorum ama benim için çok çok zor oluyor. Gece 3-4 e kadar çalışıp sabah da 8 de uyanıp kuzumla ve evle ilgileniyorum.
O kadar çocuk oyuncağına çevirdiler ki biz önümüzü görmeden çocuğu göndermeme kararı aldık. Gelecek ay da benim aileme götürüp bırakacağız büyük ihtimalle. Kreşimize de yarım ücret ödüyoruz.

Çocuğum 5 yaşında. Egitimciyim. Çocuğumun eğitiminde ne kadar geri kaldığımızı farkındayım. Çocuğum evde çok sıkılıyor. Aynı zamanda ben de evde bunaldım sıkıldım daraldım. Ama bu salgında asla çocuğumu mecbur kalmadıkça yollamam. Nitekim tüm okulları kapatıp sadece anaokulunu açtıklarında durumu protesto edip çocuğumu okula yollamamıştım. Yazık değil mi o öğretmenlere.... Şu anda olağandışı bir durum var. Etrafımdan gördüğüm çocuğu hareketli olanlar aşırı istekli okulların açılması noktasında. (Benim çocugum da hareketli bu arada) Kulaklarımla duydum Allah rızası için açın ne olur açın dedi bir veli. Zaten çocugu gece 12 de eve geliyormuş. Tüm gün görmüyormuş çocuğunu. Sadece acıktığında eve uğruyormuş. Ne yaşadığını bilemediğimden bir şey demiyorum.

Benim konuyla alakam yok kızım 1. sınıf o kadar şanssız ki çok üzülüyorum. Geçen sene durumlarımızı hatırlayınca, çok mutlu oldum sizler adına. Pandemi de hala çalışıyoruz çünkü hayat devam ediyor, müge anlı izlemek de kötü bir şey değil oldukça severim. Bununla aşağılamak gerçekten çok orijinal olmuş. Evdeki veliler Müge anlı izliyor Evdeki öğretmenler atom parçalıyor evde , onlara kolaylıklar diliyorum.

Son düzenleme:
Yazık değil mi o öğretmenlere.
Sadece bu kısma cevap vernek istiyorum.
Şahsım da dahil özel anaokulları kimseyi zorla çalıştırmıyor.
Öğrenci sayımız azaldığı için 8 öğretmenimize;
‘İsteyen KÇÖ alıp bu süreci evde geçirebilir,
bize şimdilik 6 öğretmen yeterli’ dedik
kimse ‘olur Hocam ben gelmeyeyim’ demedi.

Tamamen ayrılmak isteyen zaten yok hoş olsa da her gün en az iki işbaşvurusu oluyor.
İnsanlar yana döne iş arıyor.

Bizim öğretmenlerimizin içinde evli, çocuklular var, bekar olup ailesine kira konusunda destek olanlar var, kredi borcu ödeyenler var,
kısacası bazen çalışan öğretmenlere değil
istediği halde çalışamayanlara üzülüyorsunuz işin içinde olunca.

Benim okulumda Ekim’den bu yana covid pozitif tanısı alan ve sınıfını 14 gün karantinaya aldığımız öğretmen de oldu yakın temaslı öğrenci de.
Buna rağmen bu yılki 65 öğrencimden 41 tanesinin velisi yarın çocuğunu okula getireceğini söyledi.
Çünkü bu velilerin 9’u sağlık çalışanı,
8’i belediye çalışanı ve Pazartesi itibariyle kısmi çalışma bitti tam zamanlı mesaiye geçtiler,
14 -15 veli özel sektör çalışanı,
Kalan 9-10 kişiden çalışmayan ama yaşlı-hasta aile büyüğüne bakan var, küçük bebeği olduğu için iki çocukla zorlanan var, boşanma aşamasında olduğu için psikolojik destek için okula gönderen var, kısacası herkesin kendine göre geçerli bir sebebi var.

Kimseyi eleştirmiyorum artık.
Okula göndermeyene kızmıyorum
ya da ‘aman ne bilinçli veli bizi düşünüyor’ diye bakmıyorum olaya.
Herkes kendine göre haklı.

Benim konuyla alakam yok kızım 1. sınıf o kadar şanssız ki çok üzülüyorum. Geçen sene durumlarımızı hatırlayınca, çok mutlu oldum sizler adına. Pandemi de hala çalışıyoruz çünkü hayat devam ediyor, müge anlı izlemek de kötü bir şey değil oldukça severim. Bununla aşağılamak gerçekten çok orijinal olmuş. Evdeki veliler Müge anlı izliyor Evdeki öğretmenler atom parçalıyor evde , onlara kolaylıklar diliyorum.
Birinci sınıflara ben çok üzülüyorum. Çocuk okula giderken bile zor bir seneyken bunu ekran karşısında yaşıyorlar. Kimi veli bilinçli kimi bilinçsiz. Evde yeterli sayıda bilgisayar olmayanlar, interneti olmayanlar, dezavantajlı kesim... Fırsat eşitsizliği inanılmaz bir boyuta ulaştı.

Birinci sınıflara ben çok üzülüyorum. Çocuk okula giderken bile zor bir seneyken bunu ekran karşısında yaşıyorlar. Kimi veli bilinçli kimi bilinçsiz. Evde yeterli sayıda bilgisayar olmayanlar, interneti olmayanlar, dezavantajlı kesim... Fırsat eşitsizliği inanılmaz bir boyuta ulaştı.
Kesinlikle katılıyorum. Az önce öğretmeni aradı. Biraz konuştuk kızım özel bir okula gidiyor. Öğretmenimiz, Devlette çalışan arkadaşlarından bahsetti 40 kişi okuma yaptırmaya çalışsa öğretmen 2 ders okumaya gidiyormuş diyor. Öğretmenlerde mutsuz bunalmış durumda , çünkü okuma açısından ilerleme yok. Günde 7 saat online ders ek olarak edütlerimiz var. Benimki öğrendi çok şükür bu yoğunlukla ama toplumsal bir sorun olacak bu konu. Benim içim tüm çocuklar önemli.

Dün bir arkadaş yarım gün hizmet veren bağımsız resmi anaokulları da açılacak mı? Diye sormuştu.
Kim olduğunu hatırlayamadım kusura bakmasın lütfen.
Sene başında kulüp için onay almayan ve yarım gün-ikili eğitim yapan resmi-devlet anaokulları kapalıymış.

Sadece bu kısma cevap vernek istiyorum.
Şahsım da dahil özel anaokulları kimseyi zorla çalıştırmıyor.
Öğrenci sayımız azaldığı için 8 öğretmenimize;
‘İsteyen KÇÖ alıp bu süreci evde geçirebilir,
bize şimdilik 6 öğretmen yeterli’ dedik
kimse ‘olur Hocam ben gelmeyeyim’ demedi.

Tamamen ayrılmak isteyen zaten yok hoş olsa da her gün en az iki işbaşvurusu oluyor.
İnsanlar yana döne iş arıyor.

Bizim öğretmenlerimizin içinde evli, çocuklular var, bekar olup ailesine kira konusunda destek olanlar var, kredi borcu ödeyenler var,
kısacası bazen çalışan öğretmenlere değil
istediği halde çalışamayanlara üzülüyorsunuz işin içinde olunca.

Benim okulumda Ekim’den bu yana covid pozitif tanısı alan ve sınıfını 14 gün karantinaya aldığımız öğretmen de oldu yakın temaslı öğrenci de.
Buna rağmen bu yılki 65 öğrencimden 41 tanesinin velisi yarın çocuğunu okula getireceğini söyledi.
Çünkü bu velilerin 9’u sağlık çalışanı,
8’i belediye çalışanı ve Pazartesi itibariyle kısmi çalışma bitti tam zamanlı mesaiye geçtiler,
14 -15 veli özel sektör çalışanı,
Kalan 9-10 kişiden çalışmayan ama yaşlı-hasta aile büyüğüne bakan var, küçük bebeği olduğu için iki çocukla zorlanan var, boşanma aşamasında olduğu için psikolojik destek için okula gönderen var, kısacası herkesin kendine göre geçerli bir sebebi var.

Kimseyi eleştirmiyorum artık.
Okula göndermeyene kızmıyorum
ya da ‘aman ne bilinçli veli bizi düşünüyor’ diye bakmıyorum olaya.
Herkes kendine göre haklı.
Evet işin bir de bu boyutu var. İş yok para yok... Allah herkesin yardımcısı olsun... Bu süreçte milyon dolar milyon dolar başka başka ülkelere yardım yollayacağımıza zaten zengin adamların milyon milyon vergi borçlarını sıfırlayacağımıza kendi vatandaşımıza yardım edebilsek keşke.... Mesela soyle olabilirdi. Evde çocuğum var. Evde kalmak istiyorum diyene bu süreç icin sadece izin verilebilse maddi manevi yardim edilebilse keşke . Başkaca da çözüm bulamadım.

Bu sitede çoğu kişi başka konularda anneler de insan onlar da yorulabilir güzellemeleri yapıyor. Kadın da yorulmuş, yetememiş olamaz mı? Siz de bu kadar endişeliyseniz hakkınızı helal etmemek yerine ücretsiz izin alabilirsiniz.
Niye alsin ücretsiz izin hanimefendi. Kimi ilgilendirir insanların istifa etmesi veya ücretsiz izin alması. Ne haddinize. Herkes yoruluyor. Cekemeyecegi çocuğunu dünyaya getirmesin kimse. İnsan evladından yorulup da okul açılsın okula gitsin diye başından atar mi. Aklı başında olan bir insan çalışmıyorsa bile eğitim alsın diye okulöncesi eğitim kurumlarina başvurur. Okulöncesi başlı başi Ana bilim dalıdır. Eğitim hizmeti verir. Ogretmenler 4 yıl bunun için eğitim alir. Eğer ki bakım istiyorsa kreşler zaten acik. Arkadaş çok haklı. Pandemi de üniversiteler bile uzaktan. Durum çok vahim. Keşke bunu bı idrak etseniz. Başına gelen anlıyor ancak bunu. Tanıdığım bir ogretmen okuldan virüs kapıp ailesine bulastirdi. Arka arkaya anne babasını kaybetti. Tabi ki keyfi okula gönderen veliye hakkını helal etmez. Ötesi var mı anne babasını kaybetti. Biraz empati lutfen

Son düzenleme:
Herkesin cocugunu okula gonderme sebebi ayni degil,tek bir sebep icin de gondermiyoruz. Pek cok sebebi var. okul oncesi egitim onemli,cocugun evde oturmamasi onemli,yasitlariyla olmasi onemli,mahalle teyzesiyle olmamasi onemli,profesyonel bakim hizmeti onemli. Liste uzar gider. Tek bir sebep yok yani.
Pandemi var pandemi. Benim çocuğumda LGS ye girecek. Nerdeyse 2 yıldır okula gitmiyor. Allah aşkına sanki ortalıkta virüs yok öylesine kapatılıyor okullar.

Pandemi var pandemi. Benim çocuğumda LGS ye girecek. Nerdeyse 2 yıldır okula gitmiyor. Allah aşkına sanki ortalıkta virüs yok öylesine kapatılıyor okullar.
Daha kac yil surecek bilmiyoruz. Pandemi varsa var. Egitim ertelenmez,kapatilmaz. Yanlis yapiliyor ama duzeltmek bizim elimizde degil.

Susayım susayım dedim ama artık dayanamayacağım . Üst mesajlarda iki çocukla evde kafayı yedim adak adamıştım yuppiii tarzında mesaj yazan insan için şimdi okulöncesi eğitimi mi önemli yoksa çocuğunu evden göndermek mi ? Hiç bir okulöncesi öğretmeni işten kaçmıyor , bize deselerdi ki okulöncesi eğitim uzaktan olmaz o yüzden siz yüzyüze devam edeceksiniz kimsenin gıkı çıkmazdı . Ama çıkıp da salgın kontrolden çıktı tamamen uzaktan eğitime geçiyoruz diyip iki gün sonra veliler çok istedi hadi açtık deyip bir hafta sonra hadi kapadık , iki hafta sonra hadi tekrar açtık derseniz bu işin ciddiyetsizliğin sebebi sizin tabirinizle devlete sırtını dayayan öğretmenler değil , bu kararı verenlerdir . Ben o bir hafta açıldığında covidi kaptım ve kesinlikle hakkımı helal etmiyorum . Çalışan anneleri kesinlikle tenzih ediyorum tabi ki çok zor durumdalar ama bahsettiğim mesajdaki gibi ay evde bunaldım çıldırdım adak adadım okul açılsın diyen kişileri de vicdana davet ediyorum
Sizi çok iyi anlıyorum ve aynı düşüncelerdeyiz.İsi olan elbette işine gidecek,yani buna malesef ki elimizden gelen bir şey yok.Bu devir de işte zor.Ben de öğretmenim ve kızıma bakmak için bu sene ücretsiz izindeyim ikinci yıl.Ama seneye iznim bitiyor ve çalışmak zorundayım.Simdiden gidebileceği kreşleri araştırıyorum ama bunu zorunda olduğum için yapıyorum.İznimi sonuna kadar kullanıp tekrar ucretsize devam etme şansım yok kızıma bakabilmek için.Ama kendi ailemden görüyorum,çocuk üç yasinda bile değil sadece 2,5.Anne evde ama çocuğu kreşe gidiyor su süreçte.Sebebi de "çok yoruluyorum"
Haklidir tabi annelik zor,yorulmak sıkılmak her şey dahil.Ama zorunlu olmayan sebeplerde çocuğa bakabilecek durumdayken gitsin,havası değişir,yoruldum, enerjisini orda atsın mantığı bana çok ters.
Kreşlerin yeniden açılmasına bu dönemde çalışmak zorunda olan veliler adına çok sevindim.Cunku caresizler.Ama geride kalan kısim bunu keyfi sebeplere baglamamali.
Gerçi ne kadar gidilirse gidilsin yoğunluk ve bulaş riski fazlaca dikkat edildiğinden çok yoktur belki ama pandemi hepimize bir şeylerden fedakarlık yapmamızı öğretti.En azından bana.Herkesten de bu özeni beklemekte benim gibi düşünenlerin hatası oluyor.

Niye alsin ücretsiz izin hanimefendi. Kimi ilgilendirir insanların istifa etmesi veya ücretsiz izin alması. Ne haddinize. Herkes yoruluyor. Cekemeyecegi çocuğunu dünyaya getirmesin kimse. İnsan evladından yorulup da okul açılsın okula gitsin diye başından atar mi. Aklı başında olan bir insan çalışmıyorsa bile eğitim alsın diye okulöncesi eğitim kurumlarina başvurur. Okulöncesi başlı başi Ana bilim dalıdır. Eğitim hizmeti verir. Ogretmenler 4 yıl bunun için eğitim alir. Eğer ki bakım istiyorsa kreşler zaten acik. Arkadaş çok haklı. Pandemi de üniversiteler bile uzaktan. Durum çok vahim. Keşke bunu bı idrak etseniz. Başına gelen anlıyor ancak bunu. Tanıdığım bir ogretmen okuldan virüs kapıp ailesine bulastirdi. Arka arkaya anne babasını kaybetti. Tabi ki keyfi okula gönderen veliye hakkını helal etmez. Ötesi var mı anne babasını kaybetti. Biraz empati lutfen
her şeyi anlıyorum şu düşünceyi anlamakta zorlanıyorum : " bir ogretmen okuldan virüs kapıp ailesine bulastirdi. Arka arkaya anne babasını kaybetti. Tabi ki keyfi okula gönderen veliye hakkını helal etmez. Ötesi var mı anne babasını kaybetti." başınız sağ olsun ALLAH mekanını cennet eylesin inşallah.
benim de tanıdığım herkes çalıştığı yerden virüsü kapıp kendine ailesine büyüklerine bulaştırdı. Ölüm de oldu.
Bu virüs sadece öğretmenlere okuldan geliyor algısı benim bütün beynimi oynatmama yetiyor da artıyor. Bu virüs en çok fakirleri buluyor hanımefendi oturup düşünsek yemin ediyorum şikayet edecek halde ben bile değilim şükür ki tam zamanlı da çalışsam servisle gelip gidiyorum bu bile benim için büyük bir nimet. Sanayide çalışan kardeşim kapalı ortamda kaç kişiyle çalışıyor kaç kişiye temas ediyor kaç kişi günde hasta oluyor bunun o kadar çok örnekleri var ki, okuldan kaptı velilere hakkını helal etmiyor demek de ne demektir?
El insaf el vicdan... o vakit bütün -ALLAH hepsinden razı olsun- canım sağlık çalışanları gelmiş geçmiş bütün hastalara haklarını helal etmesinler içinde sizin öğretmen arkadaşınıza benim akrabalarım eşim dostum annem anneannem teyzelerim amcama da. Böyle bir dünya var mı ALLAH aşkınıza ya! Neyin hakkı bu ???

Son düzenleme:

pandemi var evet

virüs var evet

ama her yer açıkken neden sadece okular kapalı deyince biz kötü oluyoruz

online eğitim alan çocuğum sabah 8 de kalktı

akşama kadar o bilgisayar başında yaşıyor ama akran iletişimi azaldı vs

ben evde oturan şanslı azınlığım ama sınıfta annesi evde oturamadığı için göçebe hayatı yaşayan online derse arabadan bağlanan arkadaşları var

sabah annesinin, babasının işyerine giden var

geçen birisi beden eğitimi dersinde ben o hareketleri yapamam burası babamın işyeri dedi

sizin LGS çağındaki çocuğunuz hayatından memnun mu

okulları kapatmak yerine tam kapanalım mesela, bunu konuşamadığımız için açılıyor anaokulu zira o yaş çocuklarının online yaşamı olanaklı değil

neyse aşı gelince öğretmenler de ilk gruplarda olacakmış, o zaman eğitime döneriz umarım

Back