- Konu Sahibi knickerbockerbande
Ama kendi ailemden görüyorum,çocuk üç yasinda bile değil sadece 2,5.Anne evde ama çocuğu kreşe gidiyor
şimdi bu süreçte olsaydı gönderir miydim bilmiyorum ama 25 aylık oğlumu kreşe gönderdim
kendim de evde otururken
neden mi gönderdim
çünkü ben çocuğu profesyonel olarak hayata hazırlayamıyordum
çok korumacı bir babası var parkta dahi yalnız bırakmıyordu, attığı her adımda onay bekler halde idi
bizden başka kimseyi görmediği için insan ilişkisi yoktu bakın zayıf değil yoktu zira sadece bizimle dışarı çıktığı kısıtlı anda birilerini "uzaktan" görüyordu
şimdi pandemi de bunlar daha da arttı
çocukları dışarı çıkartsan "orayı elleme, buraya dokunma" yapılacak
ben kazık kadar oğluma bile "elini yıkadın mı!!" diyorum
bu nedenle çocukların gelişimi sekteye uğruyor, konuşmaları gecikiyor, akran öğrenmesi zaten yok da bir başka çocuğu görünce kaçmaya başlıyor vs vs
bu ortamda gerekli önlemleri alan okulda sosyalleşmesi denetimsiz bir şekilde benim kısıtlamamla yaşamasından bence daha uygun
bu durumda "keyfi okula gönderen veli " kategorisine girmeyi de kabul ederim
ama derseniz ki evde şüpheli hasta varken kendi de evde iken çocuğu karantinaya almak yerine okula gönderdi, işte orada durmak lazım, bu davranışın savunulacak yeri yok
lakin HES kodu ile de her öğrencinin takibi yapılmalı ki bu da okul idaresinin en önemli görevi bence bu süreçte