• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler ve kreş

Ben calismiyorum ..okulumuz yari ozel ..cocugumu gonderecegim.Gonderdigim icin hesap vermeyecegim..Kime ne..5 kisi olacaklar 3 saat..Hangi sebeple gonderiyorsam gonderiyorum.Acin ulan bu okulu demedim..Yazi geldi acildi tekrar.Kapanirsa ona da uyarim."Sen calismiyorsun nasil cocugunu gonderirsinciler" karar benim .

Ben calismiyorum ..okulumuz yari ozel ..cocugumu gonderecegim.Gonderdigim icin hesap vermeyecegim..Kime ne..5 kisi olacaklar 3 saat..Hangi sebeple gonderiyorsam gonderiyorum.Acin ulan bu okulu demedim..Yazi geldi acildi tekrar.Kapanirsa ona da uyarim."Sen calismiyorsun nasil cocugunu gonderirsinciler" karar benim .
işte o kadar... NET!

Maşallah bana saydiranlar biri devlet memuruymus biri adliye de calisiyormus.
Mesai saatinde ne işiniz var sizin kadınlar kulübünde. Devletin memurlarina bak. Asıl ben vatandaş olarak hesap sorarım. Benim vergimle maasiniz ödeniyor. Helal etmiyorum hakkımı. Bir de had bildirmeye kalkıyorlar. Yazık çok yazık
Ha biri de özel kurum sahibiymis. Onun problemi de tamamen duygusal.
Artık yukarıda ki kişilere cevap yazmayacagim. Zira aynı sularda yuzmuyoruz.

Mesai saatinde ne işiniz var sizin kadınlar kulübünde. Devletin memurlarina bak. Asıl ben vatandaş olarak hesap sorarım. Benim vergimle maasiniz ödeniyor. Helal etmiyorum hakkımı. Bir de had bildirmeye kalkıyorlar. Yazık çok yazık
Ne zamandan beri devletin memurunun amiri sizsiniz?
Siz benim vergilerimle maaşınız ödeniyor hakkımı helal etmiyorum hesap soruyorum deme cüretini nerden buluyorsunuz? Kimsiniz siz? Hakkınızı da düşüncelerinizi de kendinizi de alın yüZebileceğiniz sulara gidin! Zira ben boğulmayı yeğlerim. Nokta.

Kuzum özel kurum sahibi diye kastettiğiniz bensem yanlışınız var düzelteyim ben maaşlı anaokulu müdürüyüm çalışanım yani.
Ben KÇÖ alıp evde otursam benim için sorun değil ev geçindirmiyorum, maddi sıkıntımız yok.
O nedenle duygusal bakmıyorum olaya tersine gerçekçi bakıyorum.
Çünkü benimle çalışan ekibin nasıl ev geçindirdiğini ve çalışan anne velilerimin yaşadığı sıkıntıları bizzat gözlemliyorum.

Ayrıca size saydırmadım, saydırnak pek tarzım değildir, tanıyan üyeler bilir, daha önce de sizi hiç alıntılamadım, yazdığım yorumları üzerinize alındıysanız ona bir şey diyemem.
Bu forumun işleyişinde yorumları beğenip, beğenmemek ve alıntı yaparak cevap vermek tüm üyelerin hakkı.
Bununla birlikte bu hakkı kullanıp kullanmamak da herkesin kendi tercihi.
Şahsen ne yorumlarımı beğenmeyenlere gönül koyuyorum ne bana cevap vermeyenlere.
Adı üstünde sosyal medya etkileşimi yaptığımız çok anlam yüklemiyorum kendi adıma.
Herkesin paşa gönlü bilir.

Son düzenleme:
Bir konuyu güzel bir üslupla tartışmak varken neden bu tavır? Ayrıca mesai saatimde kadınlar kulübünde takılmıyorum. Yargılamadan önce farklı vardiyalar olabileceğini düşünseydiniz keşke. Zaten sayfalardır çalışmadan devletten para almaya çalışanlara karşı olduğumu yazıyorum, kişiliğim az çok bellidir.

Herkesi rahatlacak bir açıklama yapayım. Memura esnek çaşılma geldi. 3 ay oldu sanırım . Ben bir gün evde bir gün işteyim.Her kurum kendi sistemini kırdu iş yüküne göre. Bugün evdeyim kk ' ya özgürce girebilirim kimsenin vergisini yemediğim bir gün daha maaş da dün yattı. Kötü haber vergi dilimine girmişim 🤦🏻‍♀️ çok kesinti olmuş , bu vergiler kime gidiyor ya ben yemiyorsam 😂

Ne okula giden çocuğa, ne gönderen veliye ne de 5 dakika mola veren memura haklar helal edilmemiş. Aslında o memur sizin yapmaktan en çok korktuğunuz şeyi yapmış, sıcak evinden çıkmış ve işine gitmiş ama iş başkasına gelince gitsin kafasını bile kaldırmasın çalışsın. Biz evimizden çıkmayalım virüs çok tehlikeli. Ne diyeyim ki komik!

Herkesi rahatlacak bir açıklama yapayım. Memura esnek çaşılma geldi. 3 ay oldu sanırım . Ben bir gün evde bir gün işteyim.Her kurum kendi sistemini kırdu iş yüküne göre. Bugün evdeyim kk ' ya özgürce girebilirim kimsenin vergisini yemediğim bir gün daha maaş da dün yattı. Kötü haber vergi dilimine girmişim 🤦🏻‍♀️ çok kesinti olmuş , bu vergiler kime gidiyor ya ben yemiyorsam 😂

kayyumun biri 2 trilyona banyo yaptırmış diyolarr:KK67:

Ne okula giden çocuğa, ne gönderen veliye ne de 5 dakika mola veren memura haklar helal edilmemiş. Aslında o memur sizin yapmaktan en çok korktuğunuz şeyi yapmış, sıcak evinden çıkmış ve işine gitmiş ama iş başkasına gelince gitsin kafasını bile kaldırmasın çalışsın. Biz evimizden çıkmayalım virüs çok tehlikeli. Ne diyeyim ki komik!
Sormayın ya moda oldu forumda hakkımı
‘helal etmiyorum.’
Bir de kafasında kurmuş arkadaş;
o özel kurum sahibi,
bu mesaide kadınlar kulübünde fink atıyor...
Haktan bahseden suizan yapıyor, ne gam...

işini evden yürütebilen herkesin evden çalışması şartı konmalı. yani güya bu esneklik var ama çoğu patron evden bilgisayar başında yapılacak işler için bile illa gelsin masasında otursun tavrına girebiliyor.
vakalar bu kadar artmışken kreşlerin kapanmasını çok da anlamsız bulamıyorum. sonuçta annesi-babası dışarıdan gelen çocuklar taşıyıcı olup orada yükü arttırabilir. zira yaşları gereği maske-temas-vs kurallara bilinçli şekilde uyamayabilirler. ancak siz ve sizin durumunuzdakiler için de başka çare yok tabi ki. nerede kalacak ufacık çocuk.
işte o zamanda işverene evden çalıştıracaksın diyecek devlet. bırakmayana cezai yaptırım uygulayacak.
tamam çalışırken çocukla ilgilenmek de zordur ama en azından gözünün önünde olur insanın.

evden çalışmayı bırak şu an isteyen her işletme hafta sonu için izin çıkarabiliyor. Benim iş yerimde normalde çalışma 5 günken 6 güne çıkardılar. Haftasonu da kitlendi. Hafta sonu sabah hala trafik oluyor inanılmaz gerçekten. Yapılan hiçbir şey inandırıcı değil.

Birazdan gelir ‘hiç uğraşamam size anlatmaya, zaten anlamazsınız’ ve ‘biz bakıcı değiliz’ tayfası meslektaşlarım.
Az bekleyin.
Beğendim’e basan basana bu mesajınıza😂

Hocam onlardan biri de benim :)
Uzaktan eğitimi asla savunmadım. Teknolojiyle iç içe eğitim zaten benim eğitim felsefeme ters.
Ama savunduğum bir şey var ki ben salt bakıcı değilim, eğitimciyim. Bu eğitim kısmı özbakımı da kapsar orası ayrı.

Velilerime de ilk vurguladığım nokta her zaman okul öncesinin önemi, beyin gelişimi araştırmaları vb olmuştur. Kısacası biz komşunun baktığı çocuk kısmından çok daha fazlasıyız.

Şimdi üniversiteye geçtim. İLk ders öğrencilerime hep derim ki, toplum size bakıcı olarak yaklaşacak. Ama sizler asla ve kat'a bakıcı değilsiniz. Sanatçı, dramacı, oyuncu, eğitimci olabilirsiniz ama mesleğinizi bakıcılığa indirgeyenlere izin vermeyin.

Burada kastettiğim kesinlikle bem sümük silmem tuvalete götürmem değil. Bunları hepsini yapıyoruz. Yapmak zorundayız da.

Hep yorumlarınıza hayran olmuşumdur ama bu bakıcı olayındaki görüşleriniz açıkcası beni şaşırttı.

Hocam onlardan biri de benim :)
Uzaktan eğitimi asla savunmadım. Teknolojiyle iç içe eğitim zaten benim eğitim felsefeme ters.
Ama savunduğum bir şey var ki ben salt bakıcı değilim, eğitimciyim. Bu eğitim kısmı özbakımı da kapsar orası ayrı.

Velilerime de ilk vurguladığım nokta her zaman okul öncesinin önemi, beyin gelişimi araştırmaları vb olmuştur. Kısacası biz komşunun baktığı çocuk kısmından çok daha fazlasıyız.

Şimdi üniversiteye geçtim. İLk ders öğrencilerime hep derim ki, toplum size bakıcı olarak yaklaşacak. Ama sizler asla ve kat'a bakıcı değilsiniz. Sanatçı, dramacı, oyuncu, eğitimci olabilirsiniz ama mesleğinizi bakıcılığa indirgeyenlere izin vermeyin.

Burada kastettiğim kesinlikle bem sümük silmem tuvalete götürmem değil. Bunları hepsini yapıyoruz. Yapmak zorundayız da.

Hep yorumlarınıza hayran olmuşumdur ama bu bakıcı olayındaki görüşleriniz açıkcası beni şaşırttı.
Benim kastettiğim zihniyet siz değilsiniz Hocam.
‘Ben bakıcı değilim’in arkasına sığınıp evde kalmak için bahane arayan, okul öncesinde uzaktan eğitimi güzelleyen, pandemi gibi kuvvetli bir gerekçeyi kendi çıkarına kullanmak isteyen zihniyet veya grup.
Bu konuda daha önce de yazıştık sizinle.
Ben sizin bakış açınızı da mesleğe yaklaşımınızı da biliyorum.
Her şeyden önce alana insan yetiştiren bir akademisyensiniz.
Saygı duyuyorum size.

sen evde oturarak ne vergisi veriyon allahın seversen kız :D vergiyi veren yine memur. sen ev temizlik vergisi veriyorsun bir ona da zaten temizlik hizmet alıyorsun.

Hakkını helal etmemeler havada uçuşmuş :KK70:
Konuya hiç dahil olmadım ama ne alaka öğretmenin maaşını ev hanımının ödemesi, böyle bir şeyi de hiç duymamıştım:KK70:
Ödediğim onca vergiyle hanginiz maaş aldıysa çıkıp söyleyin inşallah sevdiğim birilerine gidiyordur, yoksa her an ben de hakkımı helal etmeyebilirim:KK70::KK70:

Back