• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler ve kreş

Çok şükür
Inşallah bir daha kapanmaz öğretmenin 😊
Ben çok güvenemiyorum.
Bu ay ve Ocak ayında açık kalırsak karada ölüm yok bize.
Birazdan okula geçip hazırlıkları yapacağız ekiple.
Umarım kimseye virüs bulaşmadan, sağlıkla devam edebiliriz.

Ben çok güvenemiyorum.
Bu ay ve Ocak ayında açık kalırsak karada ölüm yok bize.
Birazdan okula geçip hazırlıkları yapacağız ekiple.
Umarım kimseye virüs bulaşmadan, sağlıkla devam edebiliriz.

şaka gibi oldu ama

"aç kapa aç kapa artema" reklamına döndü

bir aç bir kapa

insanlar ne yapacağını şaşırdı

bu süreçte çocuğumun büyük olmasına şükrettim desem yeridir

Tam gün olanlar açıldı diyorlar. Binası ayrı olan ama “öğlenci-sabahçı” şeklinde hizmet verenler açılmadı değil mi?
Emin değilim devlette bağımsız anaokulu müdürü arkadaşma sorarım.
Biz müdürler kurucular şimdi işin maliyetini hesaplamaya çalışıyoruz.
Aç-kapa, aç-kapa durumu bazı velileri tedirgin etti ara verenler var.
Aralık geçsin Ocak ayında duruma bakarız diyenler var.
Kısacası durumlar karışık...

Emin değilim devlette bağımsız anaokulu müdürü arkadaşma sorarım.
Biz müdürler kurucular şimdi işin maliyetini hesaplamaya çalışıyoruz.
Aç-kapa, aç-kapa durumu bazı velileri tedirgin etti ara verenler var.
Aralık geçsin Ocak ayında duruma bakarız diyenler var.
Kısacası durumlar karışık...
bende bir veli olarak aynen böyle düşünüyorum o nedenle kızımı okul açılsa da bu ay göndermeyeceğim.

bende bir veli olarak aynen böyle düşünüyorum o nedenle kızımı okul açılsa da bu ay göndermeyeceğim.
Herkes kendine göre haklı.
Bununla birlikte bu ara verme süreçleri çok uzarsa veliler okula gönderme kararı verdikkerinde okullarını açık bulamayabilir.
Böyle giderse iflas bayrağını çeker kurumlar.
Geçen yıl 130 öğrencimiz vardı.
Bu yıl 65.
Yarın beklediğimiz öğrenci max 40.

Son düzenleme:
Ben de bugün göndermedim, yarın göndereceğim ama evde olacağım garanti olsa göndermezdim ben de...

Herkes kendine göre haklı.
Bununla birlikte bu ara verme süreçleri çok uzarsa veliler okula gönderme kararı verdikkerinde okullarını açık bulamayabilir.
Böyle giderse iflas bayrağını çeker kurumlar.
Geçen yıl 130 öğrencimiz vardı.
Bu yıl 65.
Yarın beklediğimiz öğrenci max 40.
Özel okullardan çocukları almak yasak diye bir haber okumuştum ben. Bu haber özel anaokulları için geçerli değil mi?

Okula göndermesek bile ödemesini yapmak zorundaymışız. o sebeple göndereceğim yarından itibaren.

Özel okullardan çocukları almak yasak diye bir haber okumuştum ben. Bu haber özel anaokulları için geçerli değil mi?
Değil çünkü okul öncesi zorunlu eğitim kademesine dahil değil.
Bu konudan bağımsız olarak okul öncesini mecburi yapmakta çok geç kaldık ülke olarak.
Oysa bu dönem bireyin gelişiminde o kadar önemli ki.

Her okul farklı sistemde ilerliyor.
Biz böyle bir mecburiyet getirmedik velilerimize.
Doğru mu yapıyoruz? Emin değilim.
eğer açılmasaydı almayacaklarmış fakat açıldığı için veli isteğine bırakmıyorlar. okul açık gelmesenizde ödemesini almak durumundayız dediler.
hangisi daha doğru bilemedim bende.
sanırım sizinki daha insaflı.
çünkü okullar kapalı diye eşim izin aldı zaten pandemi dolayıyla maddi olarak sıkışığız ve planlamayı okul yok gibi yapmıştık şimdi bu durum bizi çok zorladı mesela.

eğer açılmasaydı almayacaklarmış fakat açıldığı için veli isteğine bırakmıyorlar. okul açık gelmesenizde ödemesini almak durumundayız dediler.
hangisi daha doğru bilemedim bende.
sanırım sizinki daha insaflı.
çünkü okullar kapalı diye eşim izin aldı zaten pandemi dolayıyla maddi olarak sıkışığız ve planlamayı okul yok gibi yapmıştık şimdi bu durum bizi çok zorladı mesela.
Sözleşmenizde yazmıyor mu maddeler?
Bizde mesela pandemi sebebiyle tatil olursa yarısı ödenecek, veli ara vermek veya ayrılmak isterse kalan tutarını %10 hariç alabilecek gibi maddeler vardı.

Sözleşmenizde yazmıyor mu maddeler?
Bizde mesela pandemi sebebiyle tatil olursa yarısı ödenecek, veli ara vermek veya ayrılmak isterse kalan tutarını %10 hariç alabilecek gibi maddeler vardı.
hatırladığım kadarıyla bu tarz maddeler yok. birde geçen yılda aynı okuldaydık, okuldan ve özellikle öğretmenimizden çok çok memnun olduğumuz vede artık aradaki ilişki dost ilişkisi gibi olduğundan mütevellit çokta ayrıntılı bakmadım açıkcası.

hatırladığım kadarıyla bu tarz maddeler yok. birde geçen yılda aynı okuldaydık, okuldan ve özellikle öğretmenimizden çok çok memnun olduğumuz vede artık aradaki ilişki dost ilişkisi gibi olduğundan mütevellit çokta ayrıntılı bakmadım açıkcası.
Siz siz olun her zaman sözleşmeyi okuyup öyle imzalayın.
Bir nüshasını da isteyin.
Zaten bu kanunen hakkınız.

Ben de imzaladıktan sonra baktım maddelere, yazmasaydı da ne derlerse onu yapacaktık :D

Back