- 9 Eylül 2013
- 11.949
- 27.410
- 798
- Konu Sahibi knickerbockerbande
-
Eğitim camiası çok büyükYanlış anlıyorsunuz bence burda bütün öğretmenlerden bahsedilmiyor. Eleştirdiğimiz, yaptığı işin hassasiyetini önemsemeyen, sadece kendi menfaatini düşünen ve hem karnım doysun hem pastam dursun derdinde olanlar. Yoksa bir meslek grubunun tamamı iyi ya da tamamı kötü olabilir mi?
Öğretmen olsam bu zihniyetteki meslektaşlarıma herkesten önce ben tepki gösterirdim .
Aynen katılıyorum.Şimdi bu öğretmenin yaptığına destek olan hiçbir meslektaşım olamaz ne demek tatilde, o keyif yapsın diye kapanmıyor okullar, ayrıca görev yaptığı okulun idaresi nasıl bir idare buna nasıl müsade ediyor, şu an okullar kapalı ancak her öğretmen haftada bir gün okula gitmek zorunda, bir haftalık yapılan canlı derslerin raporlarını veriyoruz, ders defterlerini de yaptığımız canlı derse göre dolduruyoruz, okula girişte ve çıkışta imza atıyoruz. Yaptığımız canlı dersleri idare kontrol ediyor, derse saat kaçta girdik kaçta çıktık hepsi kayıt altında, hani öyle girip beş dakikada çıkayım girdi görülsün de olmuyor ne kadar derste kaldığımız belli oluyor. Benim çevremdeki öğretmenler yapılan canlı dersten evde çocuğuyla ilgilenecek vakti bulamıyor. Nasıl öyle gezebiliyor ki anlamadım, şikayet edilse hakkında soruşturma açılır, hem ona hem de idaresine
Sevgili Hocam öncelikle yapıcı tartışma tarzınız için teşekkür ederim.
Milli eğitim bakanımızın açıklamasının yanlış anlaşılmaya müsait olduğu konusunda size katılıyorum.
Benim anlatmak istediğim de şuydu.
İfade yanlış olabilir, bakanın bakış açısı ve söylemi de eleştirilebilir ama ben bu söylenenden yola çıkarak;
‘Vayy ben bakıcı değilim, diğer kademeler gitmiyorsa okula ben de gitmem, çalışan annenin çocuğu benim sorunum değil’ diye yaklaşmam olaya.
Belki de ben çok uzun yılardır hep yüksek tempolu özel öğretim kurumlarında çalıştığım ve mizaç olarak başarı odaklı biri olduğum için,
artı anne olduğum için meseleye daha taraflı veya duygusal bakıyorum.
Benim anlatmak istediğim de okul öncesi öğretmenliğinin doğasında eğitim artı bakım verme olgusunun bulunduğu ve bunu yok saymaya çalışmanın mesleki kompleks içerdiğiydi.
Karışıklığın sebebi anlaşıldı.
İçişleri bakanlığının yayınladığı genelge gereğince durumdan vazife çıkarılarak özel anaokulları da kapatılsın kararı almış ilçe milli eğitim müdürlükleri.
Sonrasında hem özel okullardan yoğun baskı hem sağlık çalışanlarından grev tehdidi gelince her ilçede hıfzısıhha kurullarına bırakılmış izin verme yetkisi.
Mesela İstanbul Eyüp’te özel anaokulları da açık değil.
Benim ilçe hıfzısıhha kurulum da bu yönde karar alırsa kapatmak zorundayım okulumu.
Sebep ne olursa olsun iki gündür yaşadıklarımız tam bir kriz nasıl yönetilemez? Örneği.
Yaşadığım stresi bir Allah bilir...
Yazın ekonomiyi toparlamak için sağlığı,
şimdi de ssğlığı toparlamak için eğitimi feda ettiler.
Bir kısır döngünün içindeyiz, kolay kolay çıkabileceğimizi de zannetmiyorum.
il Milli Eğitim’den de yazı filan beklemesin kimse.
Benim olaya bakışım bundan sonra:
Saldım çayıra Mevlam kayıra..,
Şimdi devlette çalışan meslektaşlarım bana kızmasınlar şahsi de algılamasınlar lütfen sözüm meclisten dışarı;
bu sabah sağlık ocağındaki hemşire velim anlattı.
Dün iki öğretmen gelmiş rapor almak için.
Doktor; Hocam zaten uzaktan eğitimdesiniz, evdesiniz, ne raporu istiyorsunuz? Diye sorunca aldıkları cevap:
Sürekli sandalyede oturup ders anlatmaktan belimiz ağrıdı, rapor verirseniz biraz istirahat edelim.
Bazılarımıza evde, güvenli ortamda ders anlatmak da zor gelmiş anlaşılan.
İşini canla, başla yapan, uzaktan eğitim için gayret eden meslektaşlarımı tenzih ederim,
sayıca çoklar, devletde olsun özelde olsun çok iyi öğretmenlerimiz var.
Bununla birlikte eğitime, çocuğa ve mesleki etiğe olan bakış açımızın başta biz öğretmenler olarak tüm toplum nezdinde gözden geçirilmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
Pandeminin ekonomiden sonra en olumsuz etkisi eğitim sektörüne oldu bence, bunu önümüzdeki yıllarda çok daha net göreceğiz.
Bugün ruh halim pek iyi değil...
Allahtan okulumuz açık da düşünmeye, kafamda kurmaya fazla vakit kalmaz.
Hangi ilde okulunuz?Şimdi mebe bağlı okulumuzdan yazı geldi, kapatmışlar...
Simdi o ogretmenler kucaginda bebekle ders anlatiyor. Onlardan biri de benim. Ve toplum bizi calismiyor saniyorYıllarca öğretmenlik kadın mesleğidir, erkenden evde olursun, yazın tatil yaparsın diye pompalandı bu meslek. Sonucu budur maalesef. İdealler öldü hep.
Şimdi bu öğretmenin yaptığına destek olan hiçbir meslektaşım olamaz ne demek tatilde, o keyif yapsın diye kapanmıyor okullar, ayrıca görev yaptığı okulun idaresi nasıl bir idare buna nasıl müsade ediyor, şu an okullar kapalı ancak her öğretmen haftada bir gün okula gitmek zorunda, bir haftalık yapılan canlı derslerin raporlarını veriyoruz, ders defterlerini de yaptığımız canlı derse göre dolduruyoruz, okula girişte ve çıkışta imza atıyoruz. Yaptığımız canlı dersleri idare kontrol ediyor, derse saat kaçta girdik kaçta çıktık hepsi kayıt altında, hani öyle girip beş dakikada çıkayım girdi görülsün de olmuyor ne kadar derste kaldığımız belli oluyor. Benim çevremdeki öğretmenler yapılan canlı dersten evde çocuğuyla ilgilenecek vakti bulamıyor. Nasıl öyle gezebiliyor ki anlamadım, şikayet edilse hakkında soruşturma açılır, hem ona hem de idaresine
konu nasıl ögretmenler canlı ders yapmıyora geldi anlamiş degilim.
benim cevremde canlı ders yapmayan ögretmen yok.
nasıl yapmayacak ki? planı idare veriyor su ders su saatte yapilacak derse katılan ogrencilerin yoklamaları alınacak ayrica dersin ekran goruntusu alınacak. haftalık olarak derste ne isledin kac ögrenci katıldı rapor yazıp altına dersin resmi yapıştirılacak. ayrıca katilmayan ogrenci neden katilmıyor ogrenilecek idareye bildirilecek durmadan eba sifresini unutan ogrenciye aksamın 10 u bile olsa sırf derslerden geri kalmasın diye yeni eba sifresi atanacak. veliler saat kaçta yazarlarsa yazsınlar whatsappta cevap verilecek.
Ayrıca artik derslerin tamamı eba ya cekildi eba kayit tutuyor kim dersini yapti yapmadi diye.
Bilmiyorum bizim idare isi sıkı tutuyor. önceden de soylemistim yine söylüyorum yuyuze egitim bu kadar yormuyor insanı inanın.
inşallah bir an once normale doneriz öğrencilerimiz de biz de okulumuza kavuşuruz. benim cevremdeki öğretmenler bu dusuncede.
gelen bakıcılarin anasi babasi yok zaten. onlara bir şey olmuyorbu hafta iki tane okulöncesi öğretmeni virüs bulaştırdıkları anne ve babasını kaybetti . Neden çünkü sizin gibi evden çalıştığı halde aman elime ayağıma dolanmasın ya da bakıcıya para vermeyip maddi açıdan karda olayım zihniyetindeki insanlar yüzünden.
Benim meslek lisesinde matematik ogretmeni komsum yapmiyor canli ders. Yapsa da kimse katilmiyormus, yarin memleketine gidiyor Trabzonlu kendisi yaylada kafa dinleyecegim dedi,anahtarini bana emanet etti ordan biliyorum. Esi hanim da zaten devlette anaokulu ogretmeni onun canli dersi olamaz haliyle.Sizin yaptiklarinizi okumus gururlanmistim cok sevinmistim
Ama inanin yapmayan vardir inanin yazdim ornegi ben fesatlik yapayim o kdr isterimki
Kadin 2 bebesiyle dag bayir kuzu gezdirip taze sutten yogurt yapiyor
Yasadigi yer orta riskliydi en son cok tehlikeli cunku
Benim meslek lisesinde matematik ogretmeni komsum yapmiyor canli ders. Yapsa da kimse katilmiyormus, yarin memleketine gidiyor Trabzonlu kendisi yaylada kafa dinleyecegim dedi,anahtarini bana emanet etti ordan biliyorum. Esi hanim da zaten devlette anaokulu ogretmeni onun canli dersi olamaz haliyle.
Bizim mahallede kimse canli derse falan katilmaz,okulun da hesap soracagini sanmam muduru taniyorum,oylesine takiliyorlar. Burada ogretmeni de idareciyi de elestiremem,sistem sorunlu maalesef.
Evet benim de haberim oldu. Ne denir ki, bu ulkede calisan anne baba olmak zor. Oyle biri olmalisin ki ise gitmemelisin ama
İstanbul için henüz bir gelişme yok.
bizim okula yazı gelmişİstanbul için henüz bir gelişme yok.
Bekliyoruz, ne denirse onu yapacağız.
Bizi de kapattılar.bizim okula yazı gelmiş
yarından itibaren 4 ocağa kadar kapalıyız
bende öyle düşünüyorumBizi de kapattılar.
4 Ocak hikaye, ne zaman döneriz okullara Allah bilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?