Çalışan anneler ve kreş

Eğitim camiası çok büyük
Devlette çalışan öğretmen sayısı 1 milyon rakamının üstünde
Aynı zamanda 18 milyonun üzerinde öğrencisi var.
Ama buradaki genellemelerin hepsi devlette çalışan öğretmenler diye başlıyor.
Aynen katılıyorum.
Kimin kaç saat ders yaptığı, hangi öğrencinin derse girip girmediğini ödevleri hatta etkinliklerini bildiriyoruz.
Üstüne girmeyen yada giremeyen öğrenciler için neler yaptınız diye soruluyor.
Öğretmenin ders yapmıyor oluşu başını çok ağrıtır.

Son düzenleme:

Kesinlikle o cümlenize katılıyorum. Bizler bakıcı değiliz sadece, eğitmeniz, gelişimi destekleyeniz, oyun arkadaşıyız, sanatçıyız, hatta kimine göre artık materyal topladığımız için çöpçüyüz
Bu saydıklarımı da ekleyerek tartışan öğretmenleri destekledim ben.
Ama dediğiniz gibi Ayşe ilkokul öğretmeni, o gitmiyorsa bende gitmem diyeni destekleyemem. Evet herkesin canı tatlı. Ama bir yandan da o çocuklar ne olacak?

Bunu bildiğim iyi oldu. Bizim öğrencilerin de bir kısmı staja devam edeceğiz okul kapanmadı dedi. Bende doğru mu diye araştırıyordum

Yıllarca öğretmenlik kadın mesleğidir, erkenden evde olursun, yazın tatil yaparsın diye pompalandı bu meslek. Sonucu budur maalesef. İdealler öldü hep.

Yıllarca öğretmenlik kadın mesleğidir, erkenden evde olursun, yazın tatil yaparsın diye pompalandı bu meslek. Sonucu budur maalesef. İdealler öldü hep.
Simdi o ogretmenler kucaginda bebekle ders anlatiyor. Onlardan biri de benim. Ve toplum bizi calismiyor saniyor

konu nasıl ögretmenler canlı ders yapmıyora geldi anlamiş degilim.

benim cevremde canlı ders yapmayan ögretmen yok.

nasıl yapmayacak ki? planı idare veriyor su ders su saatte yapilacak derse katılan ogrencilerin yoklamaları alınacak ayrica dersin ekran goruntusu alınacak. haftalık olarak derste ne isledin kac ögrenci katıldı rapor yazıp altına dersin resmi yapıştirılacak. ayrıca katilmayan ogrenci neden katilmıyor ogrenilecek idareye bildirilecek durmadan eba sifresini unutan ogrenciye aksamın 10 u bile olsa sırf derslerden geri kalmasın diye yeni eba sifresi atanacak. veliler saat kaçta yazarlarsa yazsınlar whatsappta cevap verilecek.

Ayrıca artik derslerin tamamı eba ya cekildi eba kayit tutuyor kim dersini yapti yapmadi diye.

Bilmiyorum bizim idare isi sıkı tutuyor. önceden de soylemistim yine söylüyorum yuyuze egitim bu kadar yormuyor insanı inanın.

inşallah bir an once normale doneriz öğrencilerimiz de biz de okulumuza kavuşuruz. benim cevremdeki öğretmenler bu dusuncede.

Valla ben bransinda tek olmadigini dusunuyorum asil diger zumresi ne yapar idare ne yapar
Ztn ilcede cocuklarin canli ders yapma orani dusuktur diye tahmin ediyorum
Buyuk ihtimalle ayarlanmistir hatta iddiali olacak ama cogu ogretmen oyledir cunku 1 kisiye ayricaligi kimse kabul etmez etmemeli
Ya hangisi dogru bilemedim
Ben eylulde tartisip takipten cikmistim bu konudan dolayi arada dayanamayip bakiyorum cinlerim tepeme cikiyor

Sizin yaptiklarinizi okumus gururlanmistim cok sevinmistim
Ama inanin yapmayan vardir inanin yazdim ornegi ben fesatlik yapayim o kdr isterimki
Kadin 2 bebesiyle dag bayir kuzu gezdirip taze sutten yogurt yapiyor
Yasadigi yer orta riskliydi en son cok tehlikeli cunku

gelen bakıcılarin anasi babasi yok zaten. onlara bir şey olmuyor

Benim meslek lisesinde matematik ogretmeni komsum yapmiyor canli ders. Yapsa da kimse katilmiyormus, yarin memleketine gidiyor Trabzonlu kendisi yaylada kafa dinleyecegim dedi,anahtarini bana emanet etti ordan biliyorum. Esi hanim da zaten devlette anaokulu ogretmeni onun canli dersi olamaz haliyle.

Bizim mahallede kimse canli derse falan katilmaz,okulun da hesap soracagini sanmam muduru taniyorum,oylesine takiliyorlar. Burada ogretmeni de idareciyi de elestiremem,sistem sorunlu maalesef.

Ama 2. Donem okullar acildiginda yine eb cok carlayacak olan onlar
Ne diyim Allah herkese vicdan versin
Cocuklarimiz kimlere emanet

Az önce bizim yerel gazete son dakika haberi diye paylaştı. İkinci bir karara kadar bütün özel anaokulu ve kreşler de kapalı kalacakmış. Var mı bilgisi olan?

Arkadaşlar olay yine işe gitmek ,gitmemeye gelmiş.

Tum meslekler icin konuşuyorum
Adi üstünde iş , git derlerse gideceksiniz istifa etmiyorsaniz.
Herkesin canı tatli valla. Herkes herkese işe gidip gelirken , evdeyken bulastirabilir.
Ayse fabrikadan getirir virusu annesine Fatma okuldan getirir.
Bunlari sinifsal yada mesleklere baglayarak dramlastirmayalim.
Herkesin canı 1 kerelik ve tatli.
Şu işe gidip-gitmeme , meslek- risk karsilastirmasi yapmaktan vazgeçin. 30 binlere yakin vaka varken herkes yüzde yüz risk altinda her gün.
Suan insanin oldugu her yer tamamen tehlikeli.
Meslek meslektir. Kutsal meslek bana göre yoktur. Bu hastalıkta tek basına calismayan herkes icin risk esit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…